Też nieciepliwie czekam na to co powie Probierz. Myślę że nie ma wyjścia. Wszystko inne rozwali mu zespoł, niestety został wywołany do tablicy. Ciekawym wątkiem jest akapit o Filipiaku i jego osobistym włączeniu się w sprawę, propozycja podwyżki i pracy po zakończeniu kariery to jednak jest wyciągnięcie ręki i dbanie o zawodnika...
-
-
Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !
no jasne, Prezes locuta, causa finita :D
Ja również stoję po stronie Miro, podejrzewam, że chodzi o słynne "brutto, netto". Jest uczciwym człowiekiem, czego nie można powiedzieć o niektórych osobach pracujących w Klubie. Umowy ustne zawarte pomiędzy wiarygodnymi osobami obowiązują. O wiarygodności niektórych osób pracujących w Klubie lepiej nie mówić, są żywym zaprzeczeniem tego słowa.
Mnie w tej sprawie trochę przeraża podejście niektórych Pasiaków, wedle którego Miro jest tylko pracownikiem (czy też najemnikiem), natomiast panowie Tabisz, Bałdys etc. są... no właśnie, kim? "Oni to Cracovia", jak to osiem lat temu ujął nasz pryncypał? Odnoszę wrażenie, że taki Pan eredin się wręcz nie kryje z tym, że tak właśnie uważa.
A skoro Pan Tabisz to Cracovia, no to fakt, obrażać go nie wolno...
Nie wiem kto pisze te oświadczenia, ale raz pisza ze chce konczyc kariere i nic nie zarabiac, pozniej ze chce odejsc do lugano. Juz widze jak mowi MP ze ma w dupie granie i klub i nie jedzie na oboz a ten e ostatnim sparingu daje mu opaske i wystawia go w pirrwszym skladzie na mecz z malinowymi. Hahahahaha masakra. Tabisz i Bładys sami sie pogrążaja :)
- Edytowany
W tej układance dziwne jest to, że po niby stwierdzeniu przez Mirka do Probierza, że się obraża na Klub trener nie odesłał go na urlop. Probierz nie pozwoliłby sobie na fochy piłkarza. W kwestii obrony Covilo, ja mam mieszane uczucia, facet jest dorosły, sympatyczny, ale podpisał kontrakt, czytać umie, zarabia niesamowite pieniądze, podobno Nas kocha, wybitny nie był, nie jest i nie będzie, nie osiągneliśmy dzięki niemu mistrzostwa, pucharów, no może w jakimś stopniu utrzymanie się w lidze, ot taki solidny przepłacany piłkarzyna w drużynie walczącej zazwyczaj o utrzymanie. Na drugiej szali połóżmy młodzież z Górnika Zabrze, w klubie głównie Polacy w wieku 19-21 lat, o zarobkach Mirka mogą pomarzyć a jakiejś przepaści w waleczności, umiejętnościach nie widzę. Szwajcarzy też nagle z nieba nie spadli, musiało być coś wcześniej na rzeczy. Teraz jest problem, tym bardziej jeśli Szwajcar chce go za darmo, bo najlepiej byłoby go sprzedać, ładnie pożegnać i jak najszybciej zapomnieć o aferze. No ale jak chcą go za darmo to co zrobić? Puścić? Dać mu jeszcze więcej kasy? Ale za co? Śląska w pojedynkę nie rozdupcył... W zeszłym sezonie mistrza nie zrobił... Bardzo trudna sytuacja. Uważam też, że na forum za gorąco reagujemy, nikt prześcieradłem nie był i ch wie jak faktycznie było. To że z jednej strony mamy korporacyjnego szczura, pracownika tabisza to fakt, ale z drugiej mamy nie kopacza który charytatywnie gra, tylko pracownika, zawodowca, profesjonalistę dostającego za swoją pracę kupę forsy.
Rioletto , w samo sedno.
chcialbym zeby ktos kiedys wreszcie przyszedl i powiedzial publicznie jak jest. Sa pewne osoby ktore wiedza baaaardzo duzo ale narazie nie chce lub nie moga mowic.
Wiele osob otworzylo by bardziej oczy.
Niestety nie ktorzy ludzie sa mega dumni jak to tabisz broni finansow. no tak broni po przez zmienianie kontraktow. poprzez sciaganie debili pilkarskich ktorzy pozniej kopia sie po czole a my placzemu ze nie ma wyniku sportowego.
broni finansow kosztem sukcesu sportowego, chamstwem i prostactwem.
Wiem jednak ze sa wsrod nas ludzie ktorzy kochaja tak bardzo ten klub ze nie pozwola na dalszy cyrk.
Wszystko wskazuje na to że Miro mimo czterech lat spędzonych w klubie zaufał w to co mu obiecano ,a że zapewne mimo zaangażowania w Cracovię postanowił że nie będzie pozwalał na robienie z siebie wała wyszło co wyszło. Ktoś coś chlapnął słowa nie dotrzymano innym to na rękę i Ćovilo będzie kolejnym po L.L czy Beschu którzy pożegnają się z klubem mimo iż był zawodnikiem który rzadko się przytrafia Cracovii. Brawo tabisz !
[quote='prestidigitatorRioletto' pid='1326797' dateline='1532352036']
Mnie w tej sprawie trochę przeraża podejście niektórych Pasiaków, wedle którego Miro jest tylko pracownikiem (czy też najemnikiem), natomiast panowie Tabisz, Bałdys etc. są... no właśnie, kim? "Oni to Cracovia", jak to osiem lat temu ujął nasz pryncypał? Odnoszę wrażenie, że taki Pan eredin się wręcz nie kryje z tym, że tak właśnie uważa.
A skoro Pan Tabisz to Cracovia, no to fakt, obrażać go nie wolno...
[/quote]
eredin nie pisał że oni są Cracovia tylko że są Pasy
ae aooooooo
- Edytowany
A mnie wkurza to, że wszyscy widzą w Miro nieskazitelnego człowieka. Nie wiadomo jak było, a wszscy bronia Miro i zwalaja winę na klub. Ja nie oceniam dopóki sprawa się nie wyjaśni. Cenię Mira i jego grę ale nawet nieraz najlepszy kumpel może nam wbić nóż w plecy.
Tabisz i jego przydu.pas to nie Cracovia. Tabisz i jego Przydu.pas to pracownicy korporacji. MKS SSA Cracovia to podległa jednostka korporacji. Czw Wam się to podoba, czy nie, możecie wszystkim pracownikom korporacji "nadmuchać drobnych pajączków"
Nawiązując do niektórych wypowiedzi to ja bym bardzo chciał żeby w naszym Klubie pracowali sami tacy "najemnicy" jak Miro. Niektórzy się dziwią, ze większość w "ciemno" jest po stronie Mirka. mam do tych osób pytanie, czy znają kogoś kto ma pozytywna opinię na temat słynnego duetu T&B?
Ja znam
Filipiak.
Ciekawe czy za kilka dni nie wypadnie z szafy kolejny trup.
Miroslav Čovilo zapowiada, że się odniesie do oświadczenia i podkreśla, że chodzi o zupełnie inną sprawę, choć faktu, że dwa miesiące temu dostał ofertę z Lugano nie neguje. We wtorek ma z nim rozmawiać Michał Probierz, który przez ostatnie dwa dni był na konferencji trenerów.
https://twitter.com/MichalTrelaBlog/status/1021394864724987905
podobno ma wiecej gowna wyplynac o tym jak klub wspaniale jest zarzadzany cudownie.
Lubię i cenię Miro za te lata gry w Cracovii, jednocześnie nie mam grama sympatii dla duetu T&B, niemniej coś mi tu nie gra.
Najpierw Miro dość tajemniczo i niekonkretnie wyraża swoje pretensje w stosunku do kogoś w klubie, potem ukazuje się dość nieudolny komunikat klubu na tt, aby w końcu zarząd zamieścił oświadczenie, w którym podaje na tyle konkretne dane, że prawdopodobnie potrafi je udokumentować.
Chyba że chodzi tu o coś zupełnie innego, póki co nie wiemy o co.
Odnoszę jednak wrażenie, że niepoślednią rolę odgrywa tu Lugano i związany z tym klubem agent Miro. W końcu jeśli Lugano tak bardzo pragnie Miro, to powinni się dogadywać z Cracovią, a nie wbrew przepisom po cichu z zawodnikiem. Bardzo możliwe, że agent obiecał mu cuda i namieszał w głowie
W całej tej sprawie jest sporo niejasności i trudno ocenić, gdzie leży prawda.
Może rozmowa Probierza z Miro coś wyjaśni, bo sądzę, że trener ma tu dużo do powiedzenia i decyzji.
[quote='Nesta' pid='1326812' dateline='1532354994']
podobno ma wiecej gowna wyplynac o tym jak klub wspaniale jest zarzadzany cudownie.
[/quote]
Podobno Cracovia ma skład na mistrza
- Edytowany
[quote='Nesta' pid='1326812' dateline='1532354994']
[/quote]
Nie wiem jakie są kulisy tej sprawy i jestem przekonany, że 99% tu piszących też nie wie, czytając jednak sporą część wpisów odnoszę wrażenie znaczna część ich autorów to wtyki gts-u mające za zadanie jak najdokładniej obsrać zarząd, klub i wszystko co z nim związane'
Obrzydliwe.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)