ja pierrrrrr... nie mogli mu tego pazura sciagnac przed przerwą letnia? już by biegał jak dzik, a tak może go zabraknąć na derbach.
-
-
Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !
Na wrastający paznokieć maść... równie dobrze mógł smarować kaczym gównem...
Znając charakter Mira to w derbach go nie braknie, zagra za wszelką cenę, ale na ile potem wypadnie.. :(
Jak mu chirurg wyrwie ten 'pazur", to kilka tygodni będzie chodził w klapkach. :X
alocha Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na wrastający paznokieć maść... równie dobrze
> mógł smarować kaczym gównem...
maść z łoju mnicha + godzinna medytacja - do tej pory zawsze działało!
Rock Napisał(a):
> alocha Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Na wrastający paznokieć maść... równie
> dobrze
> > mógł smarować kaczym gównem...
>
> maść z łoju mnicha
Lepsza jest z wielorybich napletków.
Zubereg - piszesz jakbyś nie miał pojęcia o temacie. Piłkarze nie grają w glanach z metalowymi wstawkami. Na urazy stóp są narażeni praktycznie na każdym meczu i treningu. Schodzący paznokieć może męczyć przez długie miesiące. Niestety nie jest to błaha kontuzja, jak stłuczenie, tylko rzecz dość upierdliwa.
Rafi Napisał(a):
> Zubereg - piszesz jakbyś nie miał pojęcia o
> temacie. Piłkarze nie grają w glanach z
> metalowymi wstawkami. Na urazy stóp są narażeni
> praktycznie na każdym meczu i treningu.
> Schodzący paznokieć może męczyć przez długie
> miesiące. Niestety nie jest to błaha kontuzja,
> jak stłuczenie, tylko rzecz dość upierdliwa.
Z artykuły wynika, że mamy do czynienie z wrastającym, a nie schodzącym paznokciem. To jednak spora różnica. To może być efekt urazu sportowego, ale niekoniecznie. Równie dobrze mógł sobie pazura za mocno nożyczkami przyciąć. No i takie rzeczy nie zdarzają się z dnia na dzień. Nie da się położyć wieczorem, a rano obudzić z wrastającym paznokciem. Paznokcie nie rosną tak szybko.Tak czy inaczej sprawna pani od pedicure (nie każda) załatwia takie rzeczy od ręki. Tydzień, maksymalnie dwa i po kłopocie.
Wrastające paznokcie - leczenie
wycięcie chirurgiczne - wycina się brzeg paznokcia wraz z jego łożyskiem (a nie cały paznokieć, jak się powszechnie uważa). Dzięki temu paznokieć nie odrasta już w sposób nieprawidłowy - jego brzeg odzyskuje prawidłowy kształt;
klamry na wrastające paznokcie - przytwierdza się je do płytki paznokcia, by zmieniły kierunek wzrostu paznokcia;
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/skora/wrastajacy-paznokiec-jak-zapobiegac-wrastaniu-paznokci_42027.html
Otóż to, nikt dziś nie zrywa paznokci. Czyszczenie, klamerki i można śmigać nawet na szpilkach :)
ale do tego nie potrzebny jest chirurg ortopeda tylko sprawna "pedikiurzystka" jak już ktoś wcześniej tu wspomniał
Dlaczego mnie ta kontuzja nie dziwi? W Cracovii takie rzeczy to normalka. Najpierw Budzik i nagła operacja, potem Cetnarski, a teraz Covilo.
Rafi
Sam miałem problem z wrastającym paznokciem i wiem że są dwie drogi. Pierwsza-moczenie nogi w gorącej wodzie z mydłem i druga-wizyta u chirurga. O żadnych maściach nie słyszałem. Jeśli to przewlekłe, trzeba było pod koniec sezonu wysłać go do chirurga i teraz by trenował normalnie.
Nie można było odrazu wysłać najlepszego zawodnika do specjalisty ???? 2 tygodnie do derbów....
zubereg Napisał(a):
> Rafi
> Sam miałem problem z wrastającym paznokciem i
> wiem że są dwie drogi. Pierwsza-moczenie nogi w
> gorącej wodzie z mydłem i druga-wizyta u
> chirurga. O żadnych maściach nie słyszałem.
> Jeśli to przewlekłe, trzeba było pod koniec
> sezonu wysłać go do chirurga i teraz by
> trenował normalnie.
Ja również miałem taki problem z dużym palcem u stopy kilkukrotnie, jeśli chodzi o maść to raz mi taką przepisano, zdaję się , że Ichtiolową, która wspomaga niby wyciąganie ropy z palca, jednakże poza nieznośnym smrodem niewiele pomagała...Zwykle u mnie kończyło się to ściąganiem paznokcia (2 razy) , raz wycinano 1/3 płytki paznokciowej. Wiem również,że jest jeszcze jedna metoda ale na pewno nie da się jej stosować u osoby non stop w ruchu, mianowicie zabiegu u kosmetyczki polegający na wsadzeniu jakiś blaszek , które by zapobiegały zarastaniu paznokcia...
Wszystko pięknie ,tylko ja się pytam czemu tak późno zareagowano!
To ja się pytam!
A to przepraszam.
czyli Miro mamy z głowy :( Przykra, wymagająca dłuższej przerwy w treningach sytuacja zdrowotna. Ja pamiętam, że Miro na ten palec uskarżał się w ostatnich kolejkach poprzedniego sezonu, więc sprawa nie jest z tego urlopu. Ktoś ze sztabu medycznego pewnie zbagatelizował kłopot Mira, a on się wraz ze wzrostem paznokcia pogłębił. Ma rację Zubereg, że grzmi.
jak klub nie ma na kosmetyczkę to każę mojej kobicie zrobić i za to zapłacę. tabiś dzwoń jak coś matole
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)