Deleu na ławkę, Wójcicki na prawą obronę (jego naturalna pozycja), a do ataku Wdówkę albo Boubę.
-
-
Luis Carlos Santos "Deleu" - witamy w Cracovii!
Wszystko w rękach a właściwie w głowie trenera .
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W obecnej chwili Deleu jest słabiutki i znowu
> powinien się zaprzyjażnić z ławką - mina z
> opóżnionym zapłonem;)
On zagrał kiedyś u nas dobry mecz?
Czasami mi się wydaje,ze trenują w parze z Jendriskiem.
Oczywiście, że zagrał i to niejeden. Przyzwoity grajek jak na naszą ligę i fajnie, że dostanie obywatelstwo bo dzięki temu bezsensowny limit nie będzie nam przeszkadzał. A hejterzy tacy jak squier strat są po prostu żałośni.
Uważam, ze Deleu jest za słaby na PO. Za bardzo zapuszcza się pod bramkę przeciwnika, i ma problemy z powrotami, a bronienie to jego obowiązek. Myślę, ze odpowiednia pozycja dla Deleu to PP albo ława. Na PO w podstawowej 11 jest za słaby.
No stary, powodzenia! Walcz o swoje.
squier strat Napisał(a):
> to po pierwsze, a po drugie, czy Polska aby na
> pewno potrzebuje takich opalonych obywateli.
Jak dla mnie kolor skóry nie ma żadnego znaczenia. Grunt, żeby przyszły nowy obywatel integrował się z miejscowymi. A w przypadku Deleu na pewno tak jest. Najgorzej gdy imigranci nie integrują się, trzymają razem, tworzą swoje małe państwo w państwie. W skrajnych przypadkach może to doprowadzić do sytuacji jaka miała miejsce na Bałkanach, gdy napływowi Albańczycy oderwali Kosowo Serbii.
mcz_ Napisał(a):
W skrajnych
> przypadkach może to doprowadzić do sytuacji jaka
> miała miejsce na Bałkanach, gdy napływowi
> Albańczycy oderwali Kosowo Serbii.
Coś mi się zdaje, iż ci "napływowi" byli tam już w czasach, w których Serbowie błąkali się po świecie pytając przechodniów o drogę na Bałkany :D
bielizna Napisał(a):
> mcz_ Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> W skrajnych
> > przypadkach może to doprowadzić do sytuacji
> jaka
> > miała miejsce na Bałkanach, gdy napływowi
> > Albańczycy oderwali Kosowo Serbii.
>
>
> Coś mi się zdaje, iż ci "napływowi" byli tam
> już w czasach, w których Serbowie błąkali się
> po świecie pytając przechodniów o drogę na
> Bałkany :D
Chodzi Ci o Ilirów, niby przodków współczesnych Albańczyków? Ja bym nie sięgał aż tak daleko wstecz, bo źródła historyczne z tak zamierzchłych czasów są niepewne. Patrząc jednak 1000 lat wstecz, w czasach gdy żyli już wiarygodni kronikarze, Kosowo było zamieszkiwane w większości przez Słowian, głównie Serbów. :)
http://archeowiesci.pl/2008/02/18/kosowo-kolebka-serbii/
Drugie życie Deleu :
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,18464200,drugie-zycie-deleu-w-cracovii.html#indeks_news#MTrek_3zdj
39 dni później
Kosmopoliga z Deleu:
https://www.youtube.com/watch?v=fTcFaceKECU
14 dni później
Dobry występ dzisiaj. Powinien wskoczyć do składu na Ruch.
Według mnie Deleu już od dawna powinien grać w pierwszym składzie, daje dużo więcej drużynie niż Wójcicki. Dziwne było, że w Lubinie zagrał słaby Rymaniak, tak więc z Ruchem nie zdziwię się jeśli Deleu nie wyjdzie na boisko, wtedy to będzie trzeba mówić o sabotażu trenera Zielińskiego :)
Czyli nie zdziwisz się jeśli okaże się, że Zieliński jest sabotażystą? :D Mnie by to jednak zdziwiło :P
5 dni później
Nikt nic nie pisze, ale jak dla mnie bardzo dobry mecz, pokazał że to jemu należy się miejsce na prawej obronie. Oczywiście można mieć pretensję o bramkę dla Ruchu, ale to co w pierwszej połowie robił na skrzydle, świetne wrzutki, dokładne podanie, wie kiedy odegrać, kiedy przetrzymać piłkę. Naprawdę w pierwszej połowie prawe skrzydło wyglądało super. Po zmianie Cetnarskiego i zmianie w ustawieniu wszystko siadło. W defensywie może prezentuje poziom porównywalny do Wójcickiego, ale w ofensywie daje dużo, dużo więcej.
walory ofensywne przeważają nad defensywnymi.
W ofensywie idzie mu naprawdę bardzo dobrze , w defensywie niestety gorzej . Ale moim zdaniem i tak powinien grać na prawej obronie , ponieważ póki co nie widzę nikogo lepszego na jego miejsce.
Pamiętajcie cały czas ,że w sytuacji stałych pozycji Sretena i Miro Deleu nie walczy o skład z Rymaniakiem/Wójcickim tylko
z Bubą.
Jeżeli trener nie brał Rakelsa do Lubina to zakładał ,że Buba wejdzie na boisko....wtedy miejsca dla Deleu nie ma.
Racja , nie pomyślałem o tym :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)