[quote='KruszynaKSC' pid='1258288' dateline='1499247075']
Dokładnie. I to tak po kieszeni żeby od razu sraczke złapali ze złości.
[/quote]
sraczka odwadnia a przez to osłabia organizm, nie jest to więc dobra metoda ;)
-
-
Mateusz Cetnarski - witamy w Cracovii!
- Edytowany
Pocierpia troszku później uzupełnia izotonicami z witaminami i będzie gitarra ;)
A nauczkę będą mieli że kieszeń pustsza to jeszcze dupa piecze ;)
[quote='hank' pid='1258256' dateline='1499243116']
[quote='rrr' pid='1258221' dateline='1499208121']
Czy w ciągu ostatniego roku nasi piłkarze aż tak źle się prowadzili (za cichym przyzwoleniem Zielińskiego)? Bo po zwolnieniu ciągle się pojawiają informację od forumowiczów o tym że niektórzy imprezowali, jadali duże ilości kebaba w jednej znanej sieciówce, nawet chyba dużo osób wie kto był na słynnej imprezie z Kapustką w roli głównej. Pytam bo ja nie wiem.
Spotkałem jedynie raz jednego wirtułoza który grał za Majewskiego na pozycji defensywnego pomocnika na stacji benzynowej i widząc jakie trunki kupuję dostał słowną reprymendę, ale obecnie nie miałem takich obserwacji. Szczerze to kibice widząc takie zachowania powinni zwracać uwagę. Najlepiej klapsa w morde na otrzeźwienie, no ale ja osobiście na to za cienki jestem :D
[/quote]
Zawodnik to dorosły człowiek i wykonując taki a nie inny zawód powinien sam dbać o swój wygląd i sprawność ciała, które jest jego ważnym narzędziem pracy , pracy za której wykonywanie pobiera całkiem niezłe wynagrodzenie .Trudno aby kibice pilnowali dorosłych mężczyzn , którzy zachowują się jak mali chłopcy. Dla mnie zawodnik, który notorycznie wykazuje nadwagę powinien się liczyć z karą finansową i odsunięciem od gry do czasu odzyskania odpowiedniej wagi .
A zawodnikiem o którym Kolega pisze wyżej chyba był AB ?
[/quote]
Nie chodziło mi o jak napisałem "wirtuoza" który przyszedł do nas z Widzewa i grał u nas jeszcze nie tak dawno. Nie będę sypał nazwiskiem sympatycznego Sławka, no ale myślę że wiadomo o kogo chodzi.
Wszystko jasne , dzięki . :)
Cetnarski znowu dwie asysty
http://www.sandecja.tv/17,Pilkarsko.htm?id=760
Jak na razie może się okazać, że pozbycie się Cetnarskiego to największy błąd Probierza - bo nie dość, że Cetnarski jest lepszy od Dimuna to nie mamy w ogóle ofensywnego pomocnika.
Oczywiście wiem, że Dimun to defensywny pomocnik ale zasada przy budowie drużyny powinna być taka: zostają najlepsi a słabi odchodzą. Tymczasem dużo słabszy Dimun został. Po ostatnich "popisach" Dimuna w sparingach (w meczu z drugoligowym Głogowem miał niemal same straty) chyba trzeba napisać, że w naszym klubie liczba graczy klasy Polczaka i Żytki zawsze jest constans.
Też mi się wydaje że jedynie Cetnara szkoda. Bo Brzyski,Polczak itp.. to tragedia.. Budzik to już inna sprawa.. Obawiam się że może zagrać równie dobrą runde jak u nas gdy zdobyliśmy 4 miejsce. Pochopna to była decyzja troche, jeszcze gdy nie mamy zawodników na tą pozycje..
a moze gosc ma w dupie granie i Probierz chcial pozbyc sie nieroba z szatni?
Też tak może być . A wiadomo jak Sandecja go wzięła to będzie sie chciał pokazać przez 1 rundę. Po za tym oni wszyscy w huja walili bo już mieli dość Zielińskiego i było to widać jak każdy człapał a nie grał... ja i tak się cieszę najbardziej że Polczaka już u nas nie ma..
Lepiej prześledźcie jego karierę. Jak to jest, że grajek z takim potencjałem grał po jakichś Bełchatowach, Widzewach i trafił w końcu do Cracovii, a teraz do Sandecji? Odpowiedź jest prosta - przeszkodziła mu psychika. Gość naprawdę potrafi grać w piłkę, jest inteligentny, więc może chodzić jedynie o brak motywacji długofalowej. O takich mówi się, że są zdolni ale leniwi. Jak przyszedł Probierz to od razu pomyślałem, że pewnie pozbędzie się Cetnara.
Ja bym to rozegrał inaczej. Lepiej by było dać Cetnarskiemu pół roku na zaprezentowanie się z dobrej strony i sprzedać za kaskę, a w tym czasie spokojnie ściągnąć kogoś na jego miejsce.
Może po prostu potrzebował przeprowadzki, aby się obudzić?
Ja cały czas liczę na Cetnara, już pokazał kiedyś że ma umiejętności. Poza tym to mega inteligentny facet, pasuje do Cracovii ;)
Ale na co liczysz? Że nam bramkę strzeli? Lubię Sandecję, ale na boisku nie ma sentymentów.
Będzie ciekawie ja z Dudzicem załatwią Sandecji parę sensacyjnych wygranych a pierwszą już w Poznaniu.
Liczę na to, że chłop się odbuduje i do nas wróci.
I nazwisko "piłkarskie" też ma, które sugeruje, że umie centrować jak nikt ! ;)
Gorzej jak w Sandecji bedzie gral dobrze, potem wroci do nas i znowu kaszana :rolleyes:
[quote='jurassic' pid='1259558' dateline='1499677067']
I nazwisko "piłkarskie" też ma, które sugeruje, że umie centrować jak nikt ! ;)
[/quote]
To nie jest Centerski, tylko Cetnarski (od cetnara) :P
30 dni później
Pozwolę sobie na jeszcze jeden wpis zanim ten temat zostanie definitywnie zamknięty.
[b]Ten mecz w PP z Tychami pokazał jakim błędem było pozbycie się wszystkich 10-tek czyli reżyserów gry (ofensywnych pomocników).
Co by nie powiedzieć o Cetnarskim to rzuty karne on potrafił strzelać (gdyby więc nie Deja a on strzelał pierwszego karnego to najpewniej wygralibyśmy już po 90-ciu minutach).[/b]
[b]Poza tym Cetnarski potrafił przy korzystnym wyniku dla Cracovii przytrzymać piłkę, zwalniać grę, stosować arytmię gry. [/b]
Uważam, że Probierz najpierw powinien dać mu szansę w okresie przygotowawczym by doprowadzić go do optymalnej formy (bo przecież umiejętności posiadał niezłe), a dopiero później ewentualnie mu podziękować gdyby się nie sprawdził.
[b]W każdym razie Cracovia potrzebuje klasycznej 10-tki na wczoraj. [/b]
Pierwszy karny był tak z doopy, że Deję sumienie ruszyło i nie strzelił ;).
Z drugim zreszta było podobnie :@
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)