A ja tam dotuję Cracovię, płacąc za bilety kwoty nieadekwatnie duże do jakości produktu otrzymanego w zamian.
I nawet kiełbasę czasem kupię, z podpiwkiem. Też nie warte ceny.
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
- Edytowany
Ponieważ na forum nie wolno poruszać tematów politycznych więc Kolego Frik masz przewagę nade mną i możesz mnie obrażać i niesłusznie oskarżać o manipulacje, ponieważ sam z tego powodu mam ograniczone możliwości przedstawiania swoich argumentów.
Nie chcę już dalej kopiować polemiki z Tobą (nigdzie nie napisałem, że orlen dotuje z naszych podatków) ale jeszcze raz powtórzę, że spółki z udziałem skarbu państwa czy to orlen czy banki itd. nie powinny sponsorować prywatnych podmiotów ponieważ na ich funkcjonowanie wpływ mają politycy utrzymywani z naszych podatków. A tu mamy przypadek niesprawiedliwy bo ów orlen wybrał sobie kilka klubów, które finansowo faworyzuje i gra przeciw innym nie mających tak dużego wsparcia. Natomiast odnośnie mojego stwierdzenia "wszyscy płacimy (doprecyzuję) proporcjonalnie takie same podatki państwu i żądamy by państwo nasz traktowało sprawiedliwie" można by to określić lepiej: "skoro państwo żąda od nas sprawiedliwego przestrzegania zobowiązań wobec niego to tak samo sprawiedliwie podchodzić powinno do nas wszystkich również klubów i rywalizacji sportowej a nie wybierać sobie podmioty (kluby) ulubione". Oczywiście będziesz się upierał, że to spółka prawa handlowego ale jednak z udziałem skarbu państwa i z wpływem na nią polityków.
[b]Cracovia była klubem prawdziwie wolno rynkowym (tak samo jak Polonia W-wa, Warta Poznań czy Pogoń Lwów) i w czasach przedkomunistycznych czystego wolnego rynku radziła sobie bardzo dobrze. Dopiero gdy państwo zaczęło ingerować w rywalizację sportową i wybierać sobie ulubione kluby np. gts, cwks to nie poradziła sobie, tracąc szansę na sukcesy. Teraz odczuwam takie deja vu, gdy znów monopoliści z udziałem skarbu państwa w podobny sposób wkraczają do sportu. Nie przypominam sobie przykładu odwrotnego żeby kiedykolwiek to Cracovia dostawała więcej od państwa wsparcia finansowego niż np. taki gts. Cały czas jest odwrotnie czyli na korzyść takich gts-ów i tu można mówić o niszczeniu fair play ![/b]
6 dni później
Wczoraj akurat Kwiatkowski pomylił się ewidentnie na naszą korzyść
Czerwo dla Jugasa jak byk
[quote='cr' pid='1510755' dateline='1636343042']
Wczoraj akurat Kwiatkowski pomylił się ewidentnie na naszą korzyść
Czerwo dla Jugasa jak byk
[/quote]
a za wjazd z tyłu w achillesa Pelle na początku meczu to niby co jak nie czerwona powinna być?
- Edytowany
Ani w jednej, a ni w drugiej sytuacji czerwienie bym nie dał.
Tym razem porażkę zawdzięczamy w 100% paralitykom na boisku i ich niedorozwiniętemu ławkowemu przywódcy.
Niestety gwardia nie musiała zbytnio się napocić żeby osiągnąć to zwycięstwo, po raz kolejny podajemy im tlen i narażamy się na szydere i dźwigamy upokorzenie pokonani przez bankruta. Wystarczył im jeden karłowaty murzyn z Ghany :(
Taki SMS dostałem po meczu: "Pomyśl ile byśmy ich dziś roznieśli w pierwszej połowie gdyby w składzie dobry napastnik".
Ciężko z tym polemizować.
A za to (i brak stoperów w kadrze ) odpowiada TYLKO I WYŁĄCZNIE wspaniała zarządzająca trójca FTP.
Wylstarczylby trener na ławce i w szatni.
Icek, napastnicy są najdrozsi, dlatego ich nie ma.
[quote='Jake Blues' pid='1510797' dateline='1636359475']
Icek, napastnicy są najdrozsi, dlatego ich nie ma.
[/quote]
Nieprawda
Jakoś wcześniej bywali to RAZ. (Piątek , Cabrera, Lopez)
DWA teraz też kupili Alvareza ...bez porządnego wywiadu ,że to lesser.
Jak sadzę, za pieniadze wpompowane w Alvareza + aktualny kontrakt było by dwóch porządnych grajków .Tak się kończy kupowanie przez internet , bez oglądniecia towaru !
No , ale do tego żeby stwierdzić, że umie bić skutecznie rzuty wolne i da z tego tytułu kilka goli w sezonie wystarczył filmik z internetu.
Po przyjściu do nas całkowicie zatracił ten swój walor.
Byliśmy tak słabi, że sędziowie nie mogli nas przekręcić.
Po co mają to robić jeżeli mamy Probierza on się postara i zrobi wszystko by to zyebać.
15 dni później
Taki fajny wątek, a spadł na 3 stronę.
Moim zdaniem Frankowski był dla nas w meczu z Rakowem dosyć pobłażliwy. To znaczy nie tyle pobłażliwy, co ewidentnie nie chciał nas skrzywdzić.
Pewnie tak , gdyby dał rywalom wapno to by sie wytłumaczył . Może tak zadziałała zmiana szkoleniowca ?
- Edytowany
Zmiana trenera albo fakt że nas ostatnio w Lubinie ordynarnie przekręcił i tutaj chciał w jakiś sposób odkupić winy? Tego się nie dowiemy w każdym razie widać u tego arbitra wyjątkowo szybką reakcję na podpowiedzi VAR. Nie czeka aż oglądną to z każdego ujęcia i się upewnią tylko po kilku sekundach pokazuje, że nic nie było i każe grać dalej.
Niby wpływa to na płynność spotkania ale z drugiej strony gdyby przeanalizował na spokojnie sytuację z nokautem Pelle w Lubinie, pewnie gwizdnąłby karnego tak jak gdyby dłużej zastanowić się nad sytuacją z poniedziałku, pewnie dałby wapno dla Rakowa. Wolałbym chyba jednak poczekać te dodatkowe 30 sekund a dostać prawidłową decyzję.
nie bylo mi dane byc na stadionie, a w tv nie widzialem zadnego karnego dla Rakowa, pomimo jekow Mielcarskiego (podobnie jak przy stytuacji Kuna) . Danie karnego Rakowowi wpisaloby sie w robienie sobie jaj i robienie z pilki posmiewiska.
Nie da się mieć bardziej rąk przy sobie niż przy obu "wątpliwych" sytuacjach. Nie róbcie jaj. Obrona grała uważnie i tyle.
[quote='hank' pid='1513245' dateline='1637756161']
Pewnie tak , gdyby dał rywalom wapno to by sie wytłumaczył . Może tak zadziałała zmiana szkoleniowca ?
[/quote]
Sędzia w Polsce to niemal z wszystkiego się wybroni....
Gdzie Siplak miał jeszcze ręce schować.
[quote='Khalid' pid='1513268' dateline='1637762425']
[quote='hank' pid='1513245' dateline='1637756161']
[/quote]
Sędzia w Polsce to niemal z wszystkiego się wybroni....
Gdzie Siplak miał jeszcze ręce schować.
[/quote]
Niestety ale tak się na naszych boiskach dzieje , rządzą nie przepisy a interpretacja .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)