Słuchając po raz kolejny wyjaśnień co do karnych za dotknięcie piłki ręką, to mam totalny mętlik w głowie. Kto jest w stanie się w tym połapać? No i jeszcze informacje o wytycznych odnośnie trzymania za koszulkę w polu karnym w naszym przypadku, to są kompletne jaja. Facet dalej biegł i po chwili się przewrócił, ale w myśl obowiązujących interpretacji prawidłowy karny.
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
Rodin najprawdopodobniej / choć chyba niechcący / kopnął rywala powodując upadek . Komentatorzy pociągniecia za koszulkę nie uznali za zagranie na karnego ale po przerwie zmienili zdanie powołując się na zagranie nogą przez Rodina . W tv nie za bardzo to było widać .
[quote='hank' pid='1506736' dateline='1633337705']
Rodin najprawdopodobniej / choć chyba niechcący / kopnął rywala powodując upadek . Komentatorzy pociągniecia za koszulkę nie uznali za zagranie na karnego ale po przerwie zmienili zdanie powołując się na zagranie nogą przez Rodina . W tv nie za bardzo to było widać .
[/quote]
Oglądałem kilka razy - wg mnie nie kopnął, tamten przewrócił się o własne nogi. Inna rzecz, że koszulka dała pretekst, łapać za koszulką nie wolno. Za ten karny interia nominowała sędziego do cieniasa kolejki (czyżby Białoński przysnął? ;;)
Nowy ekspert sędziowski stwierdził, że choć gościu udawał i potknął się o własne nogi, to pociągnięcie za koszulkę, nawet jeśli nie miało wpływu na upadek, kwalifikuje się do karnego.
Mielcarski pociągania za koszulkę nie uznał za stosowne do podyktowania wapna .
[quote='hank' pid='1506884' dateline='1633438398']
[/quote]
Szkoda, że nie sędziował.
[quote='leszeczek' pid='1506895' dateline='1633441285']
[quote='hank' pid='1506884' dateline='1633438398']
[/quote]
Szkoda, że nie sędziował.
[/quote]
Nie da się ukryć . ;)
18 dni później
Co za cwel zasrany. W pierwszej połowie ewidentna druga żółta dla młodzieżowca Zagłębia i nic. Karny w ostatniej akcji ewidentny a pedał nie sprawdzi nawet tylko mecz kończy szmaciarz. Sytuacja wcześniej z Pelle gdzie zagrał piłkę głową a obrońca Lubina uderzył w niego głowa to też dla mnie karny bo co za różnica czy atakujesz rywala nogą czy głową? Dawno nie widziałem tak przekręconego spotkania. Jebać pzpn.
Ku*wy złodzieje pierdol one!!!
Jebać pzpn? Przecież tam prawie sami nasi :D
po chuj ten war?
Karnego w ostatniej akcji nie było, symulka. Ten na Pelle ewidentny, druga żółta też.
[quote="sterby" pid='1508648' dateline='1635087697']
[/quote]
Dwa Tabisze i Bałdys. Jebać PZPN tym bardziej.
Dlaczego nie było Stefańskiego na VARze?
Oprotestowaliśmy?
Jeśli tak, to mamy odpowiedź dlaczego te kury nas przekręciły
Dla mnie trącenie nogą Hebo przez bramkarza - ewidentne .
"Bezczelne są te k.urwy i zuchwałe."
[quote='3lvis' pid='1508654' dateline='1635087841']
[quote='sterby' pid='1508648' dateline='1635087697']
[/quote]
[/quote]
Nasi ?Boże zachowaj :)Przyczepilli się tej Naszej Cracovii jak pijawki.
[quote='mariusz' pid='1508692' dateline='1635092227']
[quote='3lvis' pid='1508654' dateline='1635087841']
[quote='sterby' pid='1508648' dateline='1635087697']
[/quote]
[/quote]
Nasi ?Boże zachowaj :)Przyczepilli się tej Naszej Cracovii jak pijawki.
[/quote]
dokładnie oni są comarchowi., a nie nasi...
Liga+ -> powinna być czerwona kartka w pierwszej połowie, powinien być karny na Pelle i nie powinno być karnego na Hebo (chociaż tu mam wątpliwości).
Czyli reasumując - PRZEKRĘCONY MECZ
Jak jeszcze dodać jak szybko odgwizdał koniec meczu wobec ewentualnego karnego daje wyobrażenie o tym jakie Frankowski miał zadanie na ten mecz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)