[quote='leszeczek' pid='1378455' dateline='1557907917']
Też mi się wydaje, że jest tak jak pisze Kruszyna. Sensu w tym nie ma, ale to jest polska liga, więc sensu być nie musi.
[/quote]
A powinien , tak jak np. w lidze angielskiej zawsze można karę powiększyć w zależności od klasyfikacji zagrania faul przez zawodnika . I na wyspach się z bandytami boiskowymi nie certolą tylko karzą bez litości . I słusznie .
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
kiedyś przy brutalnych faulach miałam teorię, że kara zawieszenie powinna trwać tyle samo co rehabilitacja
[quote="KruszynaKSC" pid='1378439' dateline='1557893900']
[quote='Endriusza' pid='1378421' dateline='1557864387']
o ja jebe, typa pewnie po meczu zawieszą, ale który to tam buc sędziuje?
[/quote]
Jesli dostal za to zolta kartke to nie zawiesza bo zistal juz ukarany.
[/quote]
Wydaje mi się że coś się zmieniło. Nie wiem kiedy ale coś mi świta, że mieli takie przepisy i niby nie mogli ale w końcu w jakiejś sytuacji ukarali dyskwalifikacjami,
[quote="KruszynaKSC" pid='1378454' dateline='1557907329']
Khalid ... Dytiatiev dostal kartke czerwona... od razu... wtedy zbieraja sie i gwarza ile taki ktos ma odsiedziec meczow...
W tym wypadku dostal kartke zolta wiec zostal ukarany... Kiedys dyskutowali nad tym w Lidze + Ekstra...
Jakby nie dostal za to kartki to owszem wtedy moga go ukarac...
[/quote]
Sytuacja Dytiatieva faktycznie inna ale jak napisałem wyżej coś mi się wydaje, że zmienili podejście do tego karania.
[quote="leszeczek" pid='1378455' dateline='1557907917']
Też mi się wydaje, że jest tak jak pisze Kruszyna. Sensu w tym nie ma, ale to jest polska liga, więc sensu być nie musi.
[/quote]
Zgadzam się że to bez sensu bo niby ukarać nie mogą a życie pokazuje, że jak chcą to mogą...takie wytłumaczenie było ale jak pojawił się VAR chyba już tak nie jest ale niech ktoś sprostuje jak wie lepiej :)
Lech-Lechia 2--1 , ostatnie sekundy doliczonego czasu gry gracz Lechii uderza łokciem bez piłki piłkarza gospodarzy sędzia dobre 3-4 minuty oglądał osobiście powtórki VAR i nic nie widzi.Żenujące.
4 dni później
https://www.pzpn.pl/federacja/aktualnosci/2019-05-20/komunikat-rzecznika-dyscyplinarnego-pzpn
mam nadzieję, że Stefański w tym maczał palce i że w końcu uwalą tę dzi.w.kę resortowych klubów
Ale jaja , już niedługo chyba będą robić zakłady o to ile korków wkręca w buty dany piłkarz . Żenada . :D
67 dni później
- Edytowany
https://youtu.be/3_4fPmNr_BM
Varciniak tłumaczy nowe przepisy dotyczące zagrania ręką.
Varciniak - sędzia międzynarodowy, to widać! Przy wyniku na styku przeszkadzał nam jak mógł. Przy 2:0 postanowił nam parę razy pomóc, żeby sumarycznie wyjść na 0. Polska liga jest żałosna, sędziowanie brudne, piłkarze słabi i leniwi, szkoda gadać
- Edytowany
No to tym filmikiem Varciniak rozwalił system.
Cytuje z pamięci: nie ma przewinienia gdy piłka trafi w rękę zawodnika który podczas upadku podpiera się na ręce. No to za co karny z ŁKS w wyniku upadku Helika?
[quote='torreador' pid='1391335' dateline='1564331465']
No to tym filmikiem Varciniak rozwalił system.
Cytuje z pamięci: nie ma przewinienia gdy piłka trafi w rękę zawodnika który podczas upadku podpiera się na ręce. No to za co karny z ŁKS w wyniku upadku Helika?
[/quote]
Chwilę później jest ważna adnotacja mówiąca o tym że nie dotyczy to sytuacji w której zawodnik nie walczy o piłkę a jedynie próbuje ją zablokować swoim ciałem.
- Edytowany
no tak typ z filmiku ewidentnie walczył o piłkę a nasz obrońca sobie wymyślił blokowanie. czy trener może nauczyć naszych piłkarzy walki? unikniemy następnym razem karnego ;)
widzę że przepisy dalej premiują niedojdy, które nie potrafią przyjąć piłki. paradne.
kolejna kwestia to zmiana w karnych nagminne łamanie przepisów doprowadziło ... do zmiany przepisów :D
13 dni później
Mecz Cracovia - Korona. Stosunek fauli 15-23. Do tego celowe, bez wiątpienia, zagranie gracza Korony ręką, przerywające akcję. Pytanie za 100 punktów: która drużyna dostała więcej żółtych kartek?
Żona czarnego posłała kupon na x kartek poniżej
[quote='leszeczek' pid='1393514' dateline='1565555907']
Mecz Cracovia - Korona. Stosunek fauli 15-23. Do tego celowe, bez wiątpienia, zagranie gracza Korony ręką, przerywające akcję. Pytanie za 100 punktów: która drużyna dostała więcej żółtych kartek?
[/quote]
Dodałbym jeszcze jakość tych fauli .
Zwłaszcza w pierwszej połowie "drukarz derbowy" pozwalał Koronie "grac swoja piłkę" czyli po naszemu
bezkarnie kopać po nogach i przerywać kontry faulami Oczywiście nie zakartkował tez kilka fauli naszym....
A potem w końcówce za znacznie mniej poważny faul ustrzelił Gol-a.
Widać ,że liga docenia J.G. :D i już czarni mu 3 kartki przyznali....a jemu do brutala jednak bardzo daleko.
Sedzia moze I kiepski,ale Janusz zachowal sie jak junior, atakujac zawodnika Korony wslizgiem od tylu, kiedy ten byl 50 metrow od naszej bramki I na dodatek obrocony tylem.
Znaczy się Gol-owi można było dać żółtko. Problem ,że wcześniej dużo o wiele bardziej kartkowych fauli było przez sędziego
skwitowane "pogrożeniem palcem" ;)
Celowa ręka przerywająca akcję to żółtko z definicji! Jak mógł to puścić?
- Edytowany
nie wspomne juz o notorycznym dziubaniu/wykopywaniu pilki 'oby dalej' po gwizdku, krecilem z zazenowaniem glowa ogladajac tego pajaca
Nie ma dla mnie rzeczy bardziej irytującej niż odkopywanie piłki po gwizdku.
Powinno być jak w ręcznej - zostawiasz piłkę na ziemi/nie ruszasz jej, w przeciwnym wypadku kara np. 10 minut poza boiskiem (albo żółta, żeby nie wprowadzać innowacji).
Bramka dla Korony powinna być, bo spalony był o 1 mm. Nie zmienia to rzeczy, że Cracovia wygrała zasłużenie, tylko szkoda, że sędziowania rzadko jest sprawiedliwe.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)