[IMG]http://i40.tinypic.com/2uj75vm.gif[/IMG]
pilka jest za głową '17' i jest wlasnie podawana do brożka
komentarz zbedny.
-
-
CRACOVIA - gts 1 : 1
nie jest podawana, 17 podawal, Glowacki (obrazek wyzej), przepuscil pilke.
Moim zdaniem Brożek był na spalonym i w momencie, gdy 17 kopnął piłkę (wtedy zaczął ucieczkę ze spalonego) i w momencie, gdy ta mijała tego co ją przepuścił(przedłużył podanie?) Moim zdaniem ten drugi moment jest bez znaczenia, bo w momencie podania był na spalonym i nie miał prawa wziąć udziału w akcji.
Brał udział w akcji i wracał z pozycji spalonej mimo,że piłka nie była do niego adresowana. To chyba proste,że był spalony.
btw dostałem smsa od znajomego ktory był przy stadionie i psy wiślackie podobno dalej stoją w swoim polu karnym :)
Do czego to doszło żebym musiał udowadniać racje jakiś podrzędnych drużyn.
Trzeba też przyznać ze poprzednią tak udaną akcje zomowcy przeprowadzili w 1982 jeszcze za gen. Gruby.
[url=http://fotozrzut.pl/][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/200dc823c5.png[/img][/url]
Pytanie czy chor. Brożek wystawił łeb za naszą linię obrony i czy milicjant pozorujący dotknął piłkę , jeżeli tak to spalony.
Koniec żali :)
Spalonego nie było niestety, szczęścia brakło fakt. Saidi niestety nie jest egzekutorem ale za to miał asystę. A to co dograł Nowakowi z okolic linii bocznej to piła stadiony świata:)
A teraz wszyscy na hokej :)
pierwsza połowa beznadziejna, druga kapitalna, czyli w sumie mecz średni, choć ludzki umysł zapewne skupi się na drugiej połowie. i słusznie, bo to była uczta dla pasiastych oczu - tak stłamszonego gtsu w derbach jeszcze nie widziałem.
pozostał ogromny niedosyt, to trzeba było wygrać, ale wyszło inaczej. pozostaje satysfakcja, że to kibic zomo do końca musiał drżeć o wynik.
jak dla mnie spalonego przy bramce burków nie było - Stjepanović zgrał piłkę w strone Garguły nieco wcześniej niż pokazuje zrzut Ijmuidena, a wtedy oBrożek był równo z Żytką.
odkąd otwarto nasz nowy stadion, z każdych derbów wychodzę w poczuciu, że tak słabej Gwardii jeszcze nie widziałem (a przecież pierwsze derby na nowym stadionie to ich sezon mistrzowski). równia pochyła? oby. mieliśmy okazję podkopać pozycję Franka u cinkciarza, a tym samym może trochę wpłynąć na chęci odbudowy "wielkiej wisły", no ale nie udało się, tak jak i nie udało się skomplikować sytuacji Zawiszy tydzień temu. trudno.
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ta trójka sędziowska powinna zostać odesłana
> na przeszkolenie.
Nie zgadzam się. Ewentualnie dwójka lub jeden liniowy, bo ze spalonymi ma problemy (ale raczej chodzi mi o mecz z Zawiszą, gdzie spalonych nie należało gwizdać, to było w linii lub nawet Nowak jeszcze przed obrońcami...)
W derbach - gdy tamci strzeleili brakę, w ogóle spalony mi nie przychodził do głowy, a to było na mojej wysokości, wydaje mi się że interpretacja Kajaka jest słuszna i spalonego nie było. Boljevic na spalonym przy tej akcji 3 na 2.
A sędzia Marciniak to dla mnei jeden z najlepszych sędziów esktrakasowych. Wczoraj nie zauważyłem jakiegoś poważniejszego błędu. On nie gwiżdze byle czego, nie daje kartek za byle co, a ogólnie naprawdę dobrze sędziuje. Wczoraj dwie rzeczy tylko zauważyłem - raz, w drugiej połowie, gdy Głowacki staranował bodaj Saidiego na środku boiska - dla mnei ewidentny faul. Fakt, że Głowacki gra twardo a sędzia różne rzeczy dopuszczał, ale tu należało gwizdać.
No i, ten faul (?) na Nowaku na polu karnym. Na powtórce telewizyjnej to dla mnie raczej był faul - ale "raczej"... Ja ogolnie uważam, że za problematyczne fayle karncyh gwizdać nie należy. Musiałbym to jeszcze dokładnei zobaczyć.
Te zdjęcia wyżej... Kurczę, mógł Saidi podac do Boljevica! Inna rzecz, że ja patrząc stanmtąd jak Saidi biegnie sam na sam Boljevia nie zauważyłem, to on tez mógłnie zauważyć... :) Ech, szkoda, taka piękna byłaby zwycięska bramka w ostatniej minucie :) Inna rzecz, że jeszcze 20 minut przed końcem przegrywaliśmy, a gts ma naprawdę dobrą obronę.
Mamy trenera który jak wystawia skład i przeprowadza zmiany to przeszkadza Cracovii wygrywać mecze...
Jareczek, wczoraj było odwrotnie (Saidi) i tiki sraki nie widziałem, więc może WS się zmienia na naszych oczach;].
Nawet jeśli zomowiec nie dotknął piłki to wyglądało to tak jakby dotknął i sędzia nie miał prawa zauważyć, że nie dotknął. A sytuacja wklejona przez Kajaka jest już w momencie chwilę po podaniu, zobaczcie gdzie jest piłka.
Kajak nie uchwycił dokładnie momentu podania bo ma słaby refleks , ale wcześniej Obrożek był jeszcze bardziej mniej spalony bo dopiero wbiega, czy jakoś tak.
Po raz pierwszy w tym sezonie zdobyliśmy punkt bez aktywnego udziału bramkarza przeciwnika.
To cieszy.
sterby Napisał(a):
> Po raz pierwszy w tym sezonie zdobyliśmy punkt
> bez aktywnego udziału bramkarza przeciwnika.
> To cieszy.
około 8cm, tyle brakło by Pieskiewicz dostał zawieszenia w czynnościach służbowych po jego fenomenalnym przyjęciu piłki :)
[url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2013-09-21_Cracovia_-_Wis%C5%82a_Krak%C3%B3w_1:1][b][u][size=large][color=#0033CC]WikiPasy.pl zdjęcia z meczu[/color][/size][/u][/b][/url]
Tak juz na zimno kiedy sobie 2 polowe ogladam to taki zespol chce ogladac ,szybko agresywnie do przodu
bez tiki -sraki raz krotka raz dluga pileczka jescze troche za nerwowo, jeszcze ostatniego podania czasem brak
ale taka gra na wiekszosc zespolow naszej buraczanej
ligi wystarczy,milicjanty oprocz Bunozy i Miskiewicza
momentami wygladali jak cip...ka starej prostytutki nad
ranem....zreszta wydaje mi sie ze oprocz dobrej obrony
nic specjalnego nie prezentuja i w srodku tabeli lige zakoncza , punktow szkoda ale generalnie z podniesionym
czolem .....
Anganie. Podczas meczu też mi ten spalony do głowy nie przychodził, dlatego jestem w stanie usprawiedliwić sędziego, choć on ponoć jest specjalistą (w odróżnieniu ode mnie) i mu płacą za to, żeby nawet takie trudne sytuacje mógł wyłapać. Z powtórek i zrzutów spalony jest bezdyskusyjny i nie rozumiem tych, którzy twierdzą inaczej. Brożek był w chwili podania przez Bunozę na pozycji spalonej i nie mógł wziąć udziału w akcji, a zaliczył asystę. Koniec i kropka. Drugi mój kamyk do polskiego sędziowania, to niepodyktowanie karnego na Nowaku w świetle podyktowania karnego dla Legiuni w analogicznej sytuacji. Powiedziałbym nawet, że nasza sytuacja była bardziej klarowna, bo Bunoza wręcz staranował Nowaka, co w Warszawie nie było takie wyraźne.
masser, twoje porównanie z autopsji czy z bujnej wyobraźni:)
Brożek w momencie pierwszego i drugiego podania nie był na pozycji spalonej. Wybiegł za obrońców, mniej więcej wtedy gdy ten jeden taki przepuszczał piłkę, po czym wrócił - a to nie jest ani spalony, ani pozycja spalona (bo decyduje moment podania).
To już bardziej przyczepiłbym się (choć to i tak mocno wątpliwe) do Chrapka. Grajek ten wcześniej wcześniej w momencie podania - nie adresowanego do niego - był za plecami naszych obrońców. Czy mógł wziąć udział w akcji ?
[IMG]http://imageshack.us/a/img202/7283/reji.jpg[/IMG]
Chętnie obejrzałbym powtórkę sytuacji z Nowakiem i sytuację Saidiego, ale coś nie ma....
Leesior Napisał(a):
> Natomiast chętnie obejrzałbym powtórkę
> sytuacji z Nowakiem i sytuację Saidiego, ale coś
> nie ma....
Coś ciężko znaleźć w necie.
Wczoraj na Polsacie oglądałem skrót, Saidi został czysto zablokowany. Nie ma mowy o żadnym faulu.
Natomiast nie widziałem tej sytuacji z Nowakiem w polu karnym.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)