Druga próba Jaculli-AIDraculli – lecimy dalej z koksem 🧛♂️⚽
"Farsa i parodia", bo klub nie ma jeszcze stadionu? No, spokojnie. A czy ktoś zna prawdziwe cele pana Aptekarza – właściciela Wieczystej? Bo może stadion nie jest jego priorytetem.
Właściciel to postać ogromnie tajemnicza – o jego planach nie wiadomo właściwie nic. I właśnie dlatego zbyt pochopne ocenianie całego projektu może być nie tyle farsą, co po prostu strzałem kulą w płot.
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
Niech Wieczysta zostanie operatorem azylu i po kłopocie. Tylko istnieje ryzyko, że Pan polopiryna będzie użyczał za frytki stadion gtsowi
@Jaculla-AIDraculla#42724
O planach raczej wiemy,budżet wieczystej ma być na poziomie 40 milionów złotych,więc plany to Ekstraklasa,a farsą i parodią to jest to, że klub jest bezdomny,a kwietniowa nie po to inwestowała w wieczystą żeby grać w Sosnowcu.
Co za chuje niemyte...
https://x.com/Pablooooo265230/status/1935421630542459093
Oni są wszyscy pojebani. Wyssali to x milicyjnej pały.
Prosta sprawa ,atak na Iran , Wieczysta bez stadionu w Krakowie .
Te sprawy się łączą.
Kolejny spisek żydowski wykryty .
Ale pomijając sympatie klubowe Andrzeja Tureckiego - to dlaczego będąc prezesem Wieczystej miałby nie odwodzić swojego jedynego poważnego sponsora od inwestycji w inny klub? Przecież bierność w obliczu takiej możliwości to by było absurdalne działanie z jego strony
Oni są tak popierdoleni, że połowa z nich pewnie w to uwierzy, kiedyś jeden taki przekonywał mnie, że Karol Wojtyła kibicował gts 😂
[quote]#post1678864 Oni są tak popierdoleni, że połowa z nich pewnie w to uwierzy, kiedyś jeden taki przekonywał mnie, że Karol Wojtyła kibicował gts 😂[/quote]
A ziemia ma kształt banana
Z powyższego wpisu widać wyraźnie że są nie tylko poważnie jebnięci ale też infantylnie rozgoryczeni bo zdają sobie sprawę że po pierwsze czeka ich słaby sezon, po drugie zaczynają sobie uświadamiać że już za chwilę będą trzecim klubem w mieście.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/mitsu2-png-68502586.png[/img]
Wieczysta może być jednym z faworytów do awansu... To zaczyna być cyrk... Fajnie, że II liga zawitała pod Tatrami i Podhale NT awansowało...
[quote]#post1678800 [quote]#post1678482 Jak nie uciekł jak uciekł. Sam piszesz że nie było innego sposobu 😂[/quote]
innego sposobu by je spłacić (oczywiście nie całość, część ugody, umorzenie części, pewnie jakieś cudem wyparowały) bez kasy z Amici czyli tych 18 mln. Nigdzie się nie zapętliłem.[/quote]
Koziołek, taka ciekawostka. Nie wnikam czy Lech spłacił długi, czy nie, bo nie siedzę w tym. W każdym razie Lech dzięki fuzji uniknął prawnie wszelkich kar za korupcję. Ale ja też nie o tym teraz chcę dyskutować. Ogólnie o tych fuzjach. Bo tak sobie uzmysłowiłem, że za mojego dorosłego życia aż 5 klubów z Wielkopolski było uwikłane w ten proceder-
1. milicyjna Olimpia Poznań z Lechią Gdańsk
2. Sokół Pniewy z GKS Tychy
3. Groclin Grodzisk Wlkp z Polonia Warszawa
4 i 5 Amika Wronki z Lechem Poznań
Co ciekawe w żadnym przypadku kibice klubów które wchłoniały inny (Lechia, Tychy, Polonia, Lech) nie protestowali przed tymi praktykami, a obecnie jest to tylko Lechowi wypominane.
wydaje mi się, ze obecne Lechia. Tychy i Polonia nie mają nic wspólnego z tamtymi tworami i powstały już kolejne, od A klasy czy jakoś tak.
@Jake Blues#10100 tak, dokładnie. Była jeszcze Pogoń na licencji Piotrkovii z którą graliśmy o awans do ekstraklasy. I kibice ze Szczecina popierali ten twór. Obecnie został w najwyższych klasach rozgrywkowych Lech i Motor Lublin grający na licencji Spartakusa Szarowola.
[quote]#post1678932 @ Motor Lublin grający na licencji Spartakusa Szarowola.[/quote]
Co takiego???
- Edytowany
@Vasago#211
https://weszlo.com/2019/06/25/lubelski-koszmar-trwa-motor-nadal-bez-drugiej-ligi/
PS. Linków o tym jest więcej
A jakby Ci się nie chciało szukać to masz kolejny https://kurierlubelski.pl/tak-to-widze-szarowola-ratunkiem-dla-motoru/ar/270055
Cytat - Spartakus w ramach wiana wniósł licencję i kilku zawodników. „Stary” Motor oprócz zawodników też i tradycję, a miasto dorzuciło pół miliona złotych. Na początek. Nie trudno znaleźć analogię z mistrzowskim wówczas Lechem i tak jak w przypadku poznaniaków łatkę odciąć trudno. Szczególnie, gdy raz po raz, przypominają o tym rywale.
Najbardziej zdziwiła nazwa Spartakus Szarowola.... Koniec świata.... Lechia Gdańsk mimo fuzji z milicyjną Olimpią Poznań (kibice to zaakceptowali i tłumnie chodzili na mecze) później postąpiła honorowo i rozpoczęła rozgrywki od najniższej ligi, czyli B klasy...
[quote]#post1678930 wydaje mi się, ze obecne Lechia. Tychy i Polonia nie mają nic wspólnego z tamtymi tworami i powstały już kolejne, od A klasy czy jakoś tak.[/quote]
Nie mają nic wspólnego... Jak było z Lechią już pisałem, nie wiem do końca jak było z Polonią, natomiast GKS Tychy nie miał nic wspólnego z powstałym tworem po Sokole Pniewy.... Klub nazywał się Sokół Tychy bez żadnych tradycji a wcześniej był to Sokół Pniewy a później Tygodnik Miliarder Pniewy.
@Vasago#211 do końca się z Tobą nie zgodzę. Te twory były akceptowane przez kibiców i upadły z przyczyn głównie finansowych. I dlatego musiały chcąc nie chcąc zaczynać od najniższych możliwie lig. Dla nas te fuzje też poniekąd są ważne. Przypomnę, że kilka lat temu psiak Jażdżyński (wtedy wpółudziałowiec gts) robił kampanię, że przez naszą fuzję z 1907 roku to gts jest starszy od nas. W sumie to szkoda, że od kilku lat nie ma na tym forum naszego historyka Artura Fortuny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)