Jako urodzony w 1973 roku w szpitalu Żeromskiego i mieszkający przez 44 lata w tej dzielnicy Krakowa mam sentyment do Hutnika. I życzę im powodzenia i awansu do 1 ligi i wygranych derbów z gts!
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
[quote]#post1666598 Przegrali My, przegrali i oni i niech tak będzie do końca sezonu... Porażka za porażką, zarówno My jak i oni. Mi taki układ odpowiada...[/quote]
Grubo.😱 Ale rozumiem.
- Edytowany
[quote]#post1666600 Jako urodzony w 1973 roku w szpitalu Żeromskiego i mieszkający przez 44 lata w tej dzielnicy Krakowa mam sentyment do Hutnika. I życzę im powodzenia i awansu do 1 ligi i wygranych derbów z gts![/quote]
Mimo, że pochodzę z dzielnicy odległej od Nowej Huty (drugi koniec Krakowa), to w latach 90-tych stęskniony za ekstraklasą (niezależnie od naszych meczów) regularnie chodziłem na derby HKS-GTS... Zawsze w tych meczach jako neutralny kibicowałem HKS... Też ich darzę sympatią. 1 liga dla Hutnika - zdecydowanie tak.
Ja tam osobiście do Hutnika nic nie mam, ale przypominam, że mieli kiedyś zgodę z gts.
[quote]#post1666636 Ja tam osobiście do Hutnika nic nie mam, ale przypominam, że mieli kiedyś zgodę z gts.[/quote]
To jest nieistotne. Istotne jest to, że przerwali hegemonię GTS w ekstraklasie w latach 90-tych niestety tylko na dwa sezony. Teraz My kontynuujemy dzieło już trzeci sezon z rzędu. W tym momencie odbywa się piąty sezon w historii, gdzie w ekstraklasie występuje jeden krakowski klub, inny niż GTS
- Edytowany
Warta - Polonia 0-2 w 57 minucie :)
Są teraz na 5 pozycji w tabeli :)
Może Polonia oprzytomnieje po meczu z Kotwicą....
- Edytowany
Ale się dzieje. Zjawiński czerwo, a Warta na 1-2... Polonia idzie schematem 0-2...?
Ufff. Zostało 1-2
[quote]#post1666636 Ja tam osobiście do Hutnika nic nie mam, ale przypominam, że mieli kiedyś zgodę z gts.[/quote]
To nie do końca tak. Po prostu na Hutniku to gts tworzył ruch kibicowski (w sensie kibolski), ale ten ruch po usamodzielnieniu praktycznie od razu stał się anty-gts.
@wirus59#42516
Dokładnie tak było jak napisałeś. Pamiętam, że jednymi z przywódców samodzielnego ruchu kibicowskiego byli bracia Golarowie, których wcześniej widywałem w szalikach gts. Kojarzę ich bo mieszkali niedaleko mnie, na os. Piastów.
Na początku lat 80-tych kiedy zacząłem chodzić na mecze Cracovii ,był taki mecz z Hutnikiem w maju (nie pamiętam w którym roku ) wygrany przez nas przy Kałuży 2:0 to wtedy raczej ostra kosa była z nimi.
- Edytowany
@Pawel73#12122
Na początku lat 80 tych Hutnik nie miał jeszcze swojej grupy kibicowskiej. Na jego mecze chodzili kibice gts z Nowej Huty. Ta się utworzyła dopiero w drugiej połowie lat 80 tych.
PS. A tak jeszcze dopiszę bo może nie wszyscy wiedzą, ale gdzieś w latach 50 tych groziła nam fuzja z Hutnikiem, wtedy Stalą Nowa Huta.
Arka wygrywa dziś ciężki mecz w Łęcznej 2:1.
Zwyciestwo jest o tyle ważne, że:
1. Znów ma 6 punktów przewagi nad Miedzią i w oczywisty sposób bezpośrednie odjeżdżają (pisząc o science-fiction) gtsowi.
2. Grali w 9, przez długi czas 10 na 11, potem końcówkę 9 na 10, jednak dowieźli prowadzenie do końca.
3. Zrobili to w ładnym stylu, umiejętnie się broniąc, grajac bardzo zorganizowanie i uważnie.
Jeden z komentarzy na FB obrazujący mecz okiem fana żółto-niebieskich:
:Prawdziwi herosi, tyle minut w osłabieniu i praktycznie bez zagrożenia pod naszą bramką. Każdy z zawodników doskonale się przesuwał, idealna komunikacja, ręce same składają się do oklasków. Brawa również dla trenera Szwargi, to był majstersztyk"
Oczami wyobraźni wyobraziłem sobie taki komentarz fana Pasów po piątkowej potyczce w Szczecinie (z zamianą słowa Szwargi na Kroczka). Ech...
- Edytowany
wygrali 1-0 w golach ... w czerwonych kartkach 2-1
Pieprzona Kotwica zabrała 4 punkty dwóm poważnym rywalom gts-u.
Brawo Arka, choć i tak nie wierzę, że awansują.
Dobrze zaczęło się dziać w tej pierwszej lidze, nawet nie wiem czy nie najlepiej :)
[quote]#post1666507 Niestety, Polonia Bytom od kilku kolejek ma zadyszkę i strata do czołowej dwójki jest już spora i ciężko wierzyć, że będą w stanie ja zniwelować.[/quote]
Eee, w ostatnich trzech kolejkach Polonia 7 punktów, Wieczysta i Grodzisk po 6.
Czyli odrabiają.
Jeżeli by utrzymali odrabianie po 1 punkcie na 3 kolejki, to akurat - 4 punkty (bo niekorzystny bilans bezpośrednich) na 12 spotkań i przeganiają Wieczystą 😁
- Edytowany
Nawet w Opolu się da...
5x753k, czyli +3,5 bańki zawsze coś. W przypadku 1 ligi to kilka(naście) bardzo dobrych kontraktów.
https://x.com/StadionyNet/status/1902420469019709604
u nas musial stary prezes pierdolnac w kalendarz ,by nowy żarówki wymienił i umył elewacje...
Nie ma idealnie. Od strony Focha nadal większość nie świeci.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)