Po dzisiejszym "meczu" napiszę tylko tyle: mam nadzieję, że Tychy zagrają z nami na 100% i będzie to prawdziwy MECZ.
-
-
CRACOVIA - GKS Tychy 0 : 1
Jeżeli zagrają na 100% to rozdupcą nas do imentu! Może to i lepiej.
i Kajak wykrakał
WUEFISTA MUSI ODEJŚĆ
ech
Mecz podsumował rok pracy WSa....
Tyle setek co w tym meczu chyba nie mieliśmy w żadnym innym do tej pory.
Nawet prawidłową bramkę nie uznali...
I czy jeszcze ktokolwiek ma wąsate klapki na oczach?
Tracąc bramkę w 18 minucie - ma się jeszcze [b]godzinę i 12 minut plus czas doliczony[/b] na co najmniej wyrównanie.
I co robi wąsaty wuefista? nic.
Pierwsza zmiana w przerwie, kolejne, jak już jest po obiedzie
Co robi normalny trener widząc, że nasi "napastnicy" są o dwie głowy niżsi od rosłych stoperów z Tych?
zmienia na wyższych, a jak ich nie ma - każe walić z dystansu, a nie wjeżdżać do bramki
a wuefista nie robi nic.Pardon, robi. Za niezbyt wysokich zawodników wchodzą jeszcze mniejsi. Idealne na wysokich drwali z obrony Tych
Teraz wuefista płacze w mankiet praktykanta dziennikarskiego MK, że kiedyś były Gorzyce i ma nadzieję, ze teraz też tak się szczęśliwie skończy. Nie będę rozwijał tematu, z wiadomych powodów - ale jeśli WąS tak naprawdę myśli - to nazwanie go kretynem byłoby obrazą dla tych ostatnich.
Ewentualny brak awansu nie będzie jednak winą pseudotrenera, który zrobił tyle na ile mu pomagają jego mizerne umiejętności, a winą tych, którzy widząc co się dzieje - nie wypieprzyli go z Cracovii już dawno
Jeśli nie zostanie wywalony na zbity łeb, top przyłączę się do głosów mówiących, że Klubem zarządzają ludzie zupełnie nie znający się na piłce i wierzący w opowiadane przez WąSa bajeczki.
Chyba... ze w tym szaleństwie jest metoda.
awans do ex to:
- konieczność zmiany trenera = koszty
- konieczność zakupu paru graczy = koszty
- 18 lub 19 meczów w sezonie (zamiast dotychczasowych 15) - to większe koszty organizacji meczów
- w ex. jest dla Cracovii więcej "meczów zwiększonego ryzyka" niż w 1. lidze - to też przekłada się na koszty
ponadto:
ludzie chętniej przyjdą na mecz drużyny "walczącej" o awans, niż spadającej z ligi. Pozwala to uniknąć strat
pijarowo też lepiej wygląda drużyna bijąca się o awans niż spadająca
więc...
pozdrawiam wszystkich wielbicieli Supertrenera z rafem_1, SaNtO, 3lvisem na czele. Czegoście chłopaki tak nagle umilkły, co? KC Smalcowni nie opracował jeszcze wytycznych co ma być pisane na forum? To może ja podpowiem:
- piłkarze byli do dupy
- zjadła ich presja
- miażdżycowcy swoimi wpisami "zabronili" wystawiania najlepszego napastnika świata Michała Boliząbka, co to umie wygrać mecz w pojedynkę
- wstrętny Tabisz nie pozwolił kupić Bazlera, Wróbla, Chwalibogowskiego, Cabaja i kilku innych synalków niezbędnych do genialnej taktyki
- sezon trwał za krótko i nie zdążyliśmy wdrożyć tikisraku
- przygotowania kondycyjne były robione pod mecz z AS Nancy, a tu waadza kazała jechać do Turcji
- spot propagrandowy został ocenzurowany
dobra, wystarczy. Wymyślenie innych "argumentów" wybielające Genialnego Trenera lepiej niż Vizir - pozostawiam wam - stawotalibowie.
To co napisałem wyżej pozostanie w mocy nawet jakbyśmy wygrali z Miedzią 5:0, a Termalica i Zawiesza dostały podobny wpieprz od swoich rywali
Ten mecz podobnie jak w zasadzie cały sezon był skandaliczny
WON z Cracovii wuefisto!!!
Ooo, Forum działa, znów można sobie ponapierd.alać :D
Niezależnie od tego jak się wszystko skończy to trzeba się z całym zespołem szkoleniowym pożegnać. Ale z mojej perspektywy to był akurat ten mecz kiedy zabrakło tego przysłowiowego łutu szczęścia. A tą przegraną mam najmniej pretensji od strony sportowej. Bo wiadomo, że od strony całokształtu może być brzemienna w skutkach. Choć i to jest dyskusyjne. Ja tam wiem, że jak przegraliśmy awans to ze Stróżami i Flotą u siebie. Ale z tym Tychami to widziałem pasję, walkę, strzały i ciąg na bramkę. No brakuje nam przez cały sezon takiego Kowalczyka albo Rockiego i tyle. Mamy Zielińskiego. Ale teraz już proponuję poczekać spokojnie do soboty do g.19....
Mamy wbrew pozorom duże szanse na awans, tylko musimy wygrać..
...czyli mamy małe
tylko kto szczeli gola??? A wystarczylo kupic Kowalczyka i juz pilibysmy szampana....
bardziej zj*bać się już tego awansu nie dało. wszyscy sie kładą na łopatki od kilku kolejek, a my swoje...
idąc na mecz przypomniałem sobie analogiczny mecz ze Szczakowianką. wtedy też padało (przed meczem), i też wydawało się, ze rywal "nie będzie umierał" (wówczas domysły okazały się słuszne, teraz budująca była sportowa postawa Tyszan). wtedy jednak był entuzjazm, a teraz to raczej obowiązek, i to z tych przykrych. takie dożynanie sezonu. eskcytacja jakby to był mecz siódmej z dwunastą drużyną ligi, o niczym nie decydujący. fatalna gra na wiosnę połozyła trochę frekwencję (choć z Tychami było niewiele mniej osób niz ze Szczakową), a przede wszystkim entuzjazm, przynajmniej mój.
Sezon raczej stracony...Po meczu z Stomilem powinno poczynić pewne środki....Choć w meczu z Tyskimi nie odmówiłbym piłkarzom zaangażowania..Po prostu brak było ociupiny szczęścia i....umiejętności poszczególnych zawodników..vide genialne strzały Dudzica czy Marciniaka głową. Z Kolejarzem ,,załatwiliśmy " sobie awans, a skarcił nas pan, którego jakbyśmy mieli w szeregach to pewno trzeźwieli byśmy jeszcze do dziś..
Wiem, że nie jestem TRENDY, ale piszmy poprawnie (kolejny internauta) ale kto SZCZELI gola ??? .......
koldarx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> tylko kto szczeli gola??? A wystarczylo kupic
> Kowalczyka i juz pilibysmy szampana....
a tak mamy Zielińskiego i chlejemy wódę :D
ja juz się pogodzilem z tym ze zostajemy na kolejny sezon w 1 lidze
zastanawiam sie tylko kto zostanie nowym trenerem i czy jest wkoncu taki ktory zbuduje druzyne na tyle silna ze
bedziemy przewodzic w tabeli od poczatku do konca!
no i najwazniejsze , bedziemy grac z napastnikiem
W meczu u siebie w takiej sytuacji to kompromitujacy wynik dla klubu, nie tylko dla trenera i pilkarzy. Ktos sie powinien nad tym mocno zastanowic, tylko kto?
"Biednemu to wiatr...." -bramka Saidiego prawidłowo zdobyta! Szkoda, bo każdy punkt w ostatecznym rozliczeniu może się liczyć! Warunek- zwycięstwo w Legnicy.
Pamiętam totalne załamanie po porażce w Gorzycach! Ostatecznie awansowaliśmy po pamiętnych meczach z Szczakowianką i barażowych z Polkowicami!
Wiara umiera ostatnia!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)