Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • CRACOVIA - Kolejarz Stróże 2 : 2

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 28.04.2013 o 18:40
      Ostatnia aktywność 30.01.2014 o 19:45
      20023 wyświetleń
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 05.05.2013 o 12:24
      Post #905092 05.05.2013 12:24
    Zagraliśmy najlepszy mecz w rundzie, a mimo to straciliśmy 2 pkt z najsłabszą ekipą jaka zawitała na Kałuży w tym sezonie. Nie ogarniam tego :D
    • piotrek67

8.7K
      5.6K
    • 05.05.2013 o 12:35
      Post #905094 05.05.2013 12:35
    Czepiacie sie wszyscy Puzigacy jaki to on słaby,surowy,drewniany itd. a ja zadam proste pytanie -w czym on jest gorszy np. od : Kosanovica -przynajmniej kilka meczy na wiosnę tragicznych Żytki - /najlepszy obrońca z jakim WS pracował/ :) Szeligi -z całym szacunkiem za walke ale reszta ........ Nykiela -choćby wczoraj Zejdlera - jakby miał prawa noge to by wczoraj strzelił Struny - biega jak Żyd po pustym sklepie Budzińskiego - to że ma papiery na grę to jedno a to co prezentuje na boisku to drugie Dudzica - oprócz szybkości Dąbrowskiego -oprócz wieku Edgara -technike ma ale poza tym to więcej chaosu na boisku niż to warte Władka - no trochę bramek strzelił Stebleckiego - siły na 15 minut Zielińskiego - nie biega 6 sek. na 100 m.
    • suram

1.4K
      2
    • 05.05.2013 o 12:41
      Post #905096 05.05.2013 12:41
    z OFI: [i]Trener na pomeczowej konferencji wskazywał brak konsekwencji z Waszej strony jako główną przyczynę tego remisu.[/i] to tak w ramach tworzenia "dobrej" atmosfery. Kiedyś brał winę na siebie ;) cóż, komuś ewidentnie pali się grunt pod nogami.
    • 3lvis

6.6K
      6.3K
    • 05.05.2013 o 13:11
      Post #905105 05.05.2013 13:11
    [quote=maciek72] Wydawało mi się że suram przesadza nazywając niektórych stawotalibami ale teraz go rozumiem. [/quote] Hehehe. Typowe. Ponapierdalać to każdy chętny ale podać jakieś argumenty to już nie bardzo. Lepiej uciec od dyskusji i naskrobać coś o stawotalibach. Zupełnie jak pewien słynny forumowicz. Śmieszne.
    • Kraków

25
      0
    • 05.05.2013 o 13:14
      Post #905107 05.05.2013 13:14
    frekwencja na meczu żenująca. To już sąsiadka nas bije na głowę drugie tyle chodzi. (banned) od moda: doigrałeś się, kryptokundlu.
    • suram

1.4K
      2
    • 05.05.2013 o 13:20
      Post #905109 05.05.2013 13:20
    3lvis Napisał(a): ------------------------------------------------------- > > Wydawało mi się że suram przesadza nazywając > niektórych stawotalibami ale teraz go rozumiem. > > > > Hehehe. Typowe. Ponapierdalać to każdy chętny > ale podać jakieś argumenty to już nie bardzo. > Lepiej uciec od dyskusji i naskrobać coś o > stawotalibach. Zupełnie jak pewien słynny > forumowicz. > Śmieszne. ciekawe jak z wami dyskutować, skoro na [b]jakiekolwiek argumenty[/b] macie [b]wyłącznie jedną[/b] odpowiedź o pluciu jadem nienawiści i rzyganiu. To już nie jest śmieszne to już jest żenujące.
    • DobryDziadek

226
      231
    • 05.05.2013 o 13:29
      Post #905113 05.05.2013 13:29
    Frekwencja u nas jest najlepsza w I lidze. "Sąsiadka" jest co najwyżej bita w głowę. Edit: He, he Knur mnie uprzedził o kilka sekund.
    • 3lvis

6.6K
      6.3K
    • 05.05.2013 o 13:44
      Post #905120 05.05.2013 13:44
    [quote=suram] ciekawe jak z wami dyskutować, skoro na jakiekolwiek argumenty macie wyłącznie jedną odpowiedź o pluciu jadem nienawiści i rzyganiu. To już nie jest śmieszne to już jest żenujące. [/quote] Mnóstwo na tym forum było postów z konkretnymi argumentami, które mogły zapoczątkować ciekawe dyskusje. Niestety, olewasz każdy taki post nie odpowiadając na niego. Zamiast tego wolisz wklepać 1545 kolejnych postów o stawotalibach, wąsach i i tym podobnych. Stąd wielu nie wytrzymało (bo ileż można??) i zeszło na Twój poziom w dyskusji odpowiadając na milion tych samych wpisów milionem żali o pluciu jadem i nienawiści (dziwi Cię to?). Teraz zgrywasz wielce pokrzywdzonego bo nikt nie chce z Tobą dyskutować na argumenty. Nie zauważasz jednak, iż sam do tego doprowadziłeś.
    • Agnan

4.4K
      96
    • 05.05.2013 o 14:42
      Post #905138 05.05.2013 14:42
    Po obejrzeniu skrótu - link wyżej - z trybun tego nie było z mojego miejsca dokładnie widać: moim zdaniem faulu przy drugiej bramce nie było. Głupia strata, a tamtemu po prostu niesamowicie wyszedł strzał. Pech. Czerwona dla Puzigacy zdecydowanie zbyt pochopna, zwłaszcza w sytuacji, jak za kopanmie naszych pan sędzia nie dawał żółtych (sędzia Małek w formie z Łecznej wykartkowałby na zółto połowę Kolejarza). i jeszcze: Nykiel nie powinien grać na stoperze. To jest prawy obrońca. W pewnym sensie płasciny za sędziego Małka - z jego kartek, akurat ta dla Kosanovica była z powietrza - pozostałe uzasadnione (inna rzecz, że wielu sędziów by nie dało, a Webb może nawet puszczałby grę :) jednka o te inne nei można mieć pretensji). Trzeba było dobić przy 2:1, były okazje. Kilka nawet.
    • suram

1.4K
      2
    • 05.05.2013 o 16:44
      Post #905177 05.05.2013 16:44
    3lvis Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Mnóstwo na tym forum było postów z konkretnymi > argumentami, które mogły zapoczątkować ciekawe > dyskusje. > Niestety, olewasz [b]każdy[/b] taki post nie > odpowiadając na niego. przykłady (rozumiem, że chodzi o dyskusje na temat taktyki i kwalifikacji szkoleniowca) proszę. Bo owszem olewałem dyskusję, ale: - z wtrącającymi się do dyskusji tylko po to aby nazwać mnie na samym początku "kretynem". - w sprawach tak dla Cracovii istotnych jak różnica 3 stopni temperatury czy liczba transmisji w Orange sport W sprawach merytorycznych olałem dyskusję aż jeden raz, gdy pewien osobnik - owszem przyznaję, akurat mający rację - zachował się chamsko. Szyderę zniosę, ale z chamami nie dyskutuję :P Być może "olałem" akurat jakiś twój post, bo przez pewien okres (od Stomilu do Łęcznej) miałem założonego na ciebie ignora - z podobnych powodów
    • Matthias89

2.5K
      1.2K
    • 05.05.2013 o 20:04
      Post #905203 05.05.2013 20:04
    Swoją drogą wie ktoś co Bojan wziął przed meczem? :) Heh, dawno już nie pamiętam żeby rajdy jakiegoś zawodnika wywoływały takie poruszenie na trybunach. Gdy tylko Bojan dostawał w drugiej połowie piłkę i ruszał, to od razu wrzawa :) Patrząc dziś na powtórki, to wydaje się że bramka na 2:2 jak najbardziej prawidłowa. Co do kartki, to z perspektywy sektora B, wydawało mi się że nawet żółtej nie powinno być, no ale faul jednak był, kartka się należała, ale raczej nie czerwona. Jest jakaś szansa że się odwołamy? W sumie chyba i tak to nic nie da bo nie zdążą tego rozpatrzyć... Wracając jeszcze do meczu, to mam wrażenie że Bojan olał po prostu taktykę trenera i dzięki temu tego meczu nie przegraliśmy. Pewnie w szatni dostał ochrzan od trenera że nie grał tak jak powinien, a trener Stawowy odetchnął z ulgą gdy dostał czerwoną kartkę, bo nie będzie musiał go wystawiać do końca sezonu (zakładam że 2mecze pauzy, a potem już nie uda mu się wskoczyć). Znowu będziemy oglądać na lewej Adama, który prezentuje się fatalnie...
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 05.05.2013 o 20:26
      Post #905210 05.05.2013 20:26
    Jeśłi Nykiel nie może grać na stoperze (co jest ewidentne) to kogo my mamy w zastępstwie stoperów Żytko-Kosanovic ? Odpowiedź: nikogo (?)
    • maciek72

2.3K
      4.1K
    • 05.05.2013 o 21:38
      Post #905229 05.05.2013 21:38
    3lvis Napisał(a): ------------------------------------------------------- > > Wydawało mi się że suram przesadza nazywając > niektórych stawotalibami ale teraz go rozumiem. > > > > Hehehe. Typowe. Ponapierdalać to każdy chętny > ale podać jakieś argumenty to już nie bardzo. > Lepiej uciec od dyskusji i naskrobać coś o > stawotalibach. Zupełnie jak pewien słynny > forumowicz. > Śmieszne. podałem ci bardzo konkretne argumenty o etyce w pracy ale ty albo nie pracowałeś w normalnej firmie gdzie obowiązują pewne standardy pracy albo nie jesteś w stanie tego zrozumieć ze względu na ograniczenia w percepcji - na to już nie mam wpływu, na tym kończę tę wymianę zdań bo wolę se na rowerze pojeździć niż marnować czas na jałowe dyskusje
    • ARTU

1.5K
      1.5K
    • 05.05.2013 o 21:50
      Post #905236 05.05.2013 21:50
    Jedno małe sprostowanie, bramka na 2-2, kluczowa przecież dla ilości wypuszczanych przez nas wymiocin. Czytam, że winny był Zieliński (gdzie on a gdzie bramka???), Nykiel (jego zachowanie to pikuś). Ja rozumiem, że kogoś można nie lubić, ale bez przesady... Polecam skrót na orange, co prawda nie oddaje wszystkiego, ale najważniejsze rzeczy są. A było to tak: wybicie na aut, dzika pogoń Danielewicza za piłką, której nie miał szans dopaść, gromkie brawa z trybun, Danielewicz sie cofa, rzut z autu na Bociana, za nim stoi Danielewicz, nawet nie stara się mu przeszkadzać, Bocian zgrywa do Kowalczyka i wychodzi na pozycję, Danielewicz stoi... Nie miał sił? Podjarał się brawami? Nie wiem, ale od razu przypomniała mi się bramka Wawrzyniaka na 3-3 i zachowanie Klicha. Tego, co zrobił Danielewicz nie dało się przewidzieć, to nie była wina Nadtrenera, Nykiela czy Zielińskiego, ale to trzeba to wytknąć palcem.
    • 3lvis

6.6K
      6.3K
    • 05.05.2013 o 22:25
      Post #905241 05.05.2013 22:25
    [quote=maciek72] podałem ci bardzo konkretne argumenty o etyce w pracy ale ty albo nie pracowałeś w normalnej firmie gdzie obowiązują pewne standardy pracy albo nie jesteś w stanie tego zrozumieć ze względu na ograniczenia w percepcji - na to już nie mam wpływu, na tym kończę tę wymianę zdań bo wolę se na rowerze pojeździć niż marnować czas na jałowe dyskusje [/quote] Bardzo konkretne argumenty to to, że powinien wykorzystać najlepsze środki do wykonania zadania tak? Świetne. Doprawdy świetne. Zauważ tylko, że praca trenera piłkarskiego tak minimalnie różni się od pracy w normalniej firmie. Tak tyci tyci. Po drugie te niby najlepsze środki to jest wg Ciebie wystawienie piłkarza X w miejsce piłkarza Y. Śmieszne bo nie do zweryfikowania. Jak niby chcesz sprawdzić czy wystawienie wczoraj nieprzygotowanego Saidiego dałoby inny wynik niż wystawienie np Zejdlera? Być może, podkreślam być może inny zawodnik w miejsce Nykiela nie popełniłby tego błędu i byśmy wygrali. Ale to ciągle gdybanie bo kto inny równie dobrze mógłby zagrać jeszcze gorzej. Tylko i aż o to mi od początku chodzi a Ty tu o etyce pracy. [quote=suram] przykłady (rozumiem, że chodzi o dyskusje na temat taktyki i kwalifikacji szkoleniowca) proszę. Bo owszem olewałem dyskusję, ale:.... [/quote] Było co najmniej kilka takich sytuacji ale teraz ich nie wymienię gdyż po prostu nie chcę mi się ich szukać. Nie wiem czy to wynikało właśnie z ignorów, które ponakładałeś czy z niedopatrzenia. Nieistotne. Jeśli coś takiego wychwycę to Ci podeślę na priv. Jeśli nie to tym lepiej. EOT.
    • Agnan

4.4K
      96
    • 05.05.2013 o 23:46
      Post #905250 05.05.2013 23:46
    Tak na jedną rzecz z tą zmianą Zielńskiego chciałbym zwrócić uwagę: ona była przygotowana (i sądzę, że zgłoszona) przy stanie 1:1, ale wstrzymała się przez akcję zakończoną karnym i bramką. Nie wiem, czy wolno w takim momencie zmieniać zaplanowaną (zgłoszoną?) zmianę. Co nie zmienia tego, że w sposób frajerski pozwoliliśmy sobie wydrzeć 3 punkty. Do przerwy powinno być 2:0 (bo przy innym wyniku nie byłoby tej kontry) albo przynajmniej 1:1 (poprzeczka z 2 metrów) a przy 2:1 też spokojnei można było ze dwie bramki strzelić, nie mówiąc o ty, że żadnej nie tracić...
    • farciarz2

4.6K
      10.3K
    • 05.05.2013 o 23:57
      Post #905256 05.05.2013 23:57
    Jednak najoczywistszą z oczywistych uwag jest, że nie mamy napastnika, snajpera, strzelca (czy jak tam kto woli), który by te okazje wykorzystywał. A z czyjej winy i przez kogo nie mamy? Tego już chyba rozwijać nie trzeba.
    • 3lvis

6.6K
      6.3K
    • 06.05.2013 o 00:19
      Post #905261 06.05.2013 00:19
    Zieliński wszedł na boisko jak Boljević przygotowywał się do strzelenia karnego.
    • Slapi1988

3.1K
      491
    • 06.05.2013 o 02:24
      Post #905271 06.05.2013 02:24
    NIE mamy napastnika i NIE ma stoperow! Reszta piłkarzy jest bez formy. Gramy fatalnie taktycznie ( przecież wystarczylo kryć uważnie Kowalczyka )i nawet NIE będe pisać kto jest za to odpowiedzialny. Na awans też bym się nie napalal bo i po co? Żeby znówu się wkurwiac jak oni graja? Żeby nas każdy lał jak psa? Szkoda nerwow a tak, przynajmiej Warte sobie ogramy :)
    • suram

1.4K
      2
    • 08.05.2013 o 08:39
      Post #905754 08.05.2013 08:39
    jak zwykle kilka dni po meczu zagadka. O jakiej to drużynie: [i]"Piłkarze chyba uwierzyli, że można grać tylko do przodu i wygrać. Mieliśmy za dużo słabych punktów. U nas zabrakło jakości gry w piłkę. Za wiele było strat i prowadzenia zamiast gry."[/i] i tradycyjna odpowiedź: nie, nie o TEJ, choć też pasuje

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie