raf_jedynka Napisał(a):
> sprawa jest dosć prosta
> skoro nie identyfikujesz się z aktualną
> drużyną to nie jesteś jej kibicem
> mozesz sobie zyć mżonkami że jest jakaś
> wyidealizowana abstrakcyjna Cracovia
> ale w realnym swiecie Cracovia grała mecz w
> Legnicy
> Jak to nie była twoja Cracovia to mozesz czekać
> na materializację swoich mżonek nawet i tysiąc
> lat
Jak na razie to Ty żyjesz w świecie mrzonek , że piłkarze i trener = Cracovia i trzeba w 100% się z nimi identyfikować. Nie , tak nie jest bo Cracovia to nie zwykła fizyczność ale także idea/abstrakcja.
> > Od dłuższego czasu zaczynasz działać wielu
> osobom na nerwy więc uważaj aby w końcu Ciebie
> > nie oceniono czy jesteś kibicem 100% czy 0%.
>
> to mega mega żenada że posuwasz się do takich
> tekstów
Żenujące to są teksty jakiegoś tworu internetowo-forumowego pod tytułem Raf Jedynka który będzie ustalał kto jest kibicem a kto nie po stosunku do kopaczy i trenera .
-
-
Wojciech Stawowy musi odejść!!!!!!!!
raf_jedynka w tym momencie to Ty nie kibicujesz Cracovii tylko Wojtkowi. Ja mam do niego szacunek za poprzedni okres w Cracovii i teraz na początku i po rundzie jesiennej byłem jego zwolennikiem. Ale teraz to była kupa szczęścia i fatalna gra. Gdyby nie wygrana Floty z Niecieczą to teraz zupełnie inaczej byś oceniał Stawowego.
Ja osobiscie mam dylemat w kwestii moralnej - ktora i tak nie istnieje w pilce ....:)
Stawowy nie okazal sie zbawicielem ani ratownikiem klubu po tym co zaprezentowal w tem sezonie - mimo awansu.
Mit Wojtka powinien upasc - sam zyczylem mu dobrze ,bo tylko u nas mial wyniki i wierzylem w to ,ze jak ma cos mu wyjsc to tylko u nas
Niby wyszlo - ale to nazywa sie "szczescie" nie tik-sraka ani inna tajemna taktyka. Wojtek pokazal sie jako cienki trener z bardzo slabym warsztatet szkoleniowo -przygotowawczym . Zle transfery(Zielinski!) i zli "fachowcy" od przygotowania fizycznego! O wypowiedziach dla prasy nie wspomne...
Co teraz?
Ja bym poczekal na deklaracje Generala - ile zamierza wydac na wzmocnienia i jaki plan ma na nastepny sezon w Ekstraklasie .Jezeli nie zwolni Stawowego ,z uwagi na jakis moralne przeslanki ( jak wczesniej pisalem) to dalbym popracowac Stawowemu jakies 6-8 kolejek w nowym sezonie.....Jezeli spiepszy i bedziemy w dole tabeli -to bedzi pretekst by pozbyc sie go bez zadnych przeszkod jakiegokolwiek typu.
To jest moj dylemat- niby znowu "wygral" Ekstraklase ale na tyle poznalismy go ,ze to wygrywanie nie dotyczy sie tylko sportowej rywalizacji i pokazaniu dobrego futbolu...ale awans wywalczyl..
Żegnamy
> Platek - ktory okazal sie sloniem w skladzie porcelany
> Bialas
> Majewski - doktor laptop
> Ulatowski - Dyzma
> Szatalow - trener jednej rundy
> Pasieka - vel. Macie Wolne
> Kafarski - Dyzma 2,
Lenczyk w tajemniczy sposób wyparował z listy? ;)
Muertes Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> w dzisiejszym DP wywiad z JF
> drużynę trzeba przebudować, jest kasa na
> transfery, trener ma tydzień-dwa żeby wskazać
> nazwiska, latem i zimą przeprowadził transfery
> wbrew propozycjom, jego transfery nie sprawdziły
> się więc od tego jaką listę przedstawi będzie
> zależała jego przyszłość, czyli: budowa
> drużyny najważniejsza, Filipiak ma wątpliwości
> czy Stawowy jest w stanie to zrobić
>
> są inne trenerskie warianty rozważane, nazwisk
> nie chciał podawać
Po tych latach związku z Cracovią Filipiak chyba sam się stał piłkarskim wyjadaczem, mówi bardzo, bardzo sensownie. Poza tym 100% poparcia dla profesora. Nawet za pozostanie z Cracovią niżej, co dzisiaj nie jest żadną oczywistością.
Po tym co Stawowy gada w prasie widać że jest niereformowalny.
Właśnie przeczytałem artykuł w Dzienniku Polskim: Widać, ze prezes strasznie asekuracyjnie podchodzi do WS. Wg. mnie nie traktuję go w tym momencie jako poważnego partnera ( no bo jak ma traktować). Mówi iż:
- ostatnie transfery tylko WS forsował, zarząd był przeciwny, ale WS swoje i ma 100% odpowiedzialność za nie ( raczej za porażkę transferów)
- na pytanie o Stokowca, mówi wymijająco, iż są różne rozmowy
-Podstawowy trzon drużyny zostanie
- jest kasa na wzmocnienia ( mam nadzieję, że naprawdę jest)
- Burlikowski już pracuje nad listą
- i oczywiście czeka na listę transferową od Stawowego, ale jak zaznacza (:)) MUSZĄ TO BYĆ REALNE PROPOZYCJE
...... reasumując, widać, że traktuje WS jak człowieka niepoważnego, do którego nie ma zaufania.
część tesktu Dziennika Polskiego wklejam z weszlo.com ( zaznaczam część):
[b]Cel został osiągnięty, więc teraz nasuwa się pytanie - co dalej?[/b]
- To jest najlepsze pytanie. Słyszę rozmaite opinie kibiców, również tych, którzy domagali się głowy trenera... Teraz jest radość po awansie i nie ma co wracać do przeszłości, do tego, co było w minionym sezonie. Musimy myśleć o tym, żeby jak najlepiej przygotować się do rundy jesiennej, w której czeka nas aż 21 kolejek - 15 jesiennych i 6 awansem z wiosny. Musimy się więc mądrze i znacząco wzmocnić. Prosiłbym, by to zaznaczyć - mamy tego absolutną świadomość. Jest wola, by tak się stało, są na to środki. To aktywa, natomiast po stronie pasywów widzę to, że mamy bardzo mało czasu na pracę - liga ruszy bowiem już 19 lipca.
[b]Z Pańskiej wypowiedzi nie wynika jednak, czy trenerem nadal będzie Wojciech Stawowy. Zatem zostaje na swoim stanowisku czy nie?[/b]
- Powtarzam, nie ma sensu ocenianie tego, co było. Teraz trzeba zająć się tym, jak drużyna zostanie przygotowana do nowych rozgrywek. Chcę zapewnić jeszcze raz, że z mojej strony jest wola i środki finansowe na transfery. Trener Stawowy latem zeszłego roku i zimą miał możliwości, by wzmocnić zespół. Wziął za to pełną odpowiedzialność i nie skończyło się to dobrze. Będę dzwonił do trenera i dam mu tydzień-dwa na przygotowanie własnej propozycji, jak chce wzmocnić zespół. Jakich widzi piłkarzy w zespole, jak widzi sztab szkoleniowy, do którego mam zastrzeżenia po tym sezonie. Muszę dostać listę, kogo konkretnie proponuje trener i na jakie pozycje. Będziemy się też konsultować z innymi osobami. I na bazie tej listy, którą przedstawi trener Stawowy, będziemy podejmować decyzje. Kibice już mówią, że tą drużyną nie pogramy w ekstraklasie. Chcę jednak zaznaczyć, że zostanie każdy z podstawowych zawodników.
raf_jedynka Napisał(a):
> sprawa jest dosć prosta
> skoro nie identyfikujesz się z aktualną
> drużyną to nie jesteś jej kibicem
> mozesz sobie zyć mżonkami że jest jakaś
> wyidealizowana abstrakcyjna Cracovia
> ale w realnym swiecie Cracovia grała mecz w
> Legnicy
> Jak to nie była twoja Cracovia to mozesz czekać
> na materializację swoich mżonek nawet i tysiąc
> lat
Tak to ciekawe... gdyby w tej chwili hipotetycznie do Cracovii sprowadzono małpeckiego, który hipotetycznie chciałby tu grać to ciekawe czy byś mu klaskał i krzyczał "do boju pasiaki" tylko dlatego ze mu sie płaci za bieganie w koszulce Cracovii.
Powinien odejść z kilku podstawowych powodów:
1. nie przygotował drużyny do rundy wiosennej w I lidze - teraz będzie musiał przygotować do wyczerpującej nowej formuły ekstraklasowej. da radę? retoryczne pytanie.
2. gwarantuje zastój transferowy. nie śledzi rynku piłkarskiego, z wywiadu z profesorem jasno wynika, że blokuje nie swoje transfery. jego wybory transferowe - Romanov, Zieliński - to katastrofa! o ile jeszcze Romanova można uważać za swoistą zagadkę, bo wiele czasu na pokazanie umiejętności nie miał o tyle sprowadzenie Zielińskiego to jawna działalność na szkodę klubu - temu kolesiowi trzeba płacić. na jakiej podstawie, niech mi raf jedynka lub Nesta odpowiedzą - mam wierzyć, że w letnim okienku nie naściąga kolejnych kalek pokroju Zielińskiego obciążających budżet klubu?
Nie jest też tajemnicą, że nie lubią się z Burlikowskim. Czy to jest normalne żeby dyrektor sportowy i trener mieli ze sobą kosę? Albo jeden albo drugi - przy czym jak wyglądają transfery Stawowego już się przekonaliśmy. Nawet naczelny propagandzista z "DP" nie wymyśli bajki usprawiedliwiającej tę żenadę.
3. nie zna innej taktyki niż podania - ja bardzo lubię podania, Bayern w dużej mierze swoją upgrade'owaną, niemiecką wersją tiki taki wygrał LM, ale jak zagramy z Legią podaniami w poprzek boiska to wp.dolą nam 7:0. zwłaszcza, kiedy nie mamy obrony.
Broniłem Stawowego jesienią przed atakami ze strony ludzi, którzy od początku, jeszcze przed pierwszym sparingiem pluli jadem na człowieka, ale po tym, co drużyna zaprezentowała wiosną nie mam żadnych wątpliwości, że ten trener w ekstraklasie skompromituje Cracovię.
Co do samego awansu - tyle w nim zasługi Stawowego co i rafa jedynki, zuberka czy mojej. Jakby Brukbet nie spanikował wobec niebezpieczeństwa awansu bylibyśmy kolejny sezon w I lidze. Nawet ludzie, którzy mało widzieli przekrętów i wierzą w czystość piłki wyczuwają na kilometr smród ze Świnoujścia. Nagle ta Flota taka dobra się zrobiła, że ze stanu 0:1 odwraca na 4:1 z liderem ligi.. Haha. Nie byłem w Legnicy i widziałem w TV mecz Termaliki - to, co pomarańczowi zaprezentowali w drugiej połowie to był kabaret. Plastik sobie może gadać co chce, ja mu nie wierzę.
Także medal dla Stawowego i dobre referencje, i jak taki dobry to niech robi awans z Puszczą do ekstraklasy, ucieszyłbym się gdyby weszli :)
100% racji. Filipiak poczeka jak mu teraz Stawowy zaproponuje swoje nazwiska do ściągnięcia do klubu, a jak je zobaczy i skonsultuje ze znajomymi to go wypieprzy.
Tylko że wtedy to już będzie za późno.
Ten wywiad dedykuję wszystkim tym, którzy forsują tezę, jakoby biedny Stawowy nie miał kim grać, bo mu Szaraniec z Pasiecznym spieprzyli transfery.
Wywiad z J. Filipiakiem: (CAŁY Artykuł)
- Nie ma sensu ocenianie tego, co było. Teraz trzeba zająć się tym, jak drużyna zostanie przygotowana do nowych rozgrywek. Chcę zapewnić jeszcze raz, że z mojej strony jest wola i środki finansowe na transfery - mówi Janusz Filipiak, właściciel i prezes Cracovii.
Cracovia w ekstraklasie!
[b]Cracovia odniosła w sobotę sukces - po roku banicji w I lidze wróciła do ekstraklasy. Czy ten wynik był spodziewany?[/b]
- Wszystko było możliwe, była wiara, chęć także i wszystko skończyło się dla nas dobrze.
[b]Gdzie zastała Pana wiadomość o powrocie drużyny do grona najlepszych zespołów w kraju?[/b]
- Wróciłem z Kiszyniowa z meczu reprezentacji, a teraz jadę do Budapesztu, dlatego mecz oglądałem w telewizji u siebie w domu w Krakowie.
[b]Cel został osiągnięty, więc teraz nasuwa się pytanie - co dalej?[/b]
- To jest najlepsze pytanie.
Teraz jest radość po awansie i nie ma co wracać do przeszłości, do tego, co było w minionym sezonie. Musimy myśleć o tym, żeby jak najlepiej przygotować się do rundy jesiennej, w której czeka nas aż 21 kolejek - 15 jesiennych i 6 awansem z wiosny. Musimy się więc mądrze i znacząco wzmocnić. Prosiłbym, by to zaznaczyć - mamy tego absolutną świadomość. Jest wola, by tak się stało, są na to środki. To aktywa, natomiast po stronie pasywów widzę to, że mamy bardzo mało czasu na pracę - liga ruszy bowiem już 19 lipca.
[b]Z Pańskiej wypowiedzi nie wynika jednak, czy trenerem nadal będzie Wojciech Stawowy. Zatem zostaje na swoim stanowisku czy nie?[/b]
- Powtarzam, nie ma sensu ocenianie tego, co było. Teraz trzeba zająć się tym, jak drużyna zostanie przygotowana do nowych rozgrywek. Chcę zapewnić jeszcze raz, że z mojej strony jest wola i środki finansowe na transfery. Trener Stawowy latem zeszłego roku i zimą miał możliwości, by wzmocnić zespół. Wziął za to pełną odpowiedzialność i nie skończyło się to dobrze. Będę dzwonił do trenera i dam mu tydzień-dwa na przygotowanie własnej propozycji, jak chce wzmocnić zespół. Jakich widzi piłkarzy w zespole, jak widzi sztab szkoleniowy, do którego mam zastrzeżenia po tym sezonie. Muszę dostać listę, kogo konkretnie proponuje trener i na jakie pozycje. Będziemy się też konsultować z innymi osobami. I na bazie tej listy, którą przedstawi trener Stawowy, będziemy podejmować decyzje. Kibice już mówią, że tą drużyną nie pogramy w ekstraklasie. Chcę jednak zaznaczyć, że zostanie każdy z podstawowych zawodników.
[b]Jaką Pan widzi rolę dla dyrektora sportowego Cracovii Piotra Burlikowskiego?[/b]
- Piotr Burlikowski już pracuje. W tym miesiącu miną dwa miesiące, odkąd jest u nas. Już przekazał własne propozycje wzmocnień. Odpowiedzialność będą mieli obaj panowie - on i trener Stawowy. Jeśli chodzi o lato zeszłego roku i zimowe "okno transferowe", to trener Stawowy dokonał tych transferów, których chciał, a nie tych, które mu były proponowane. Biorę odpowiedzialność za to, co robię, więc muszę działać. Prawda jest taka, że zimowe ruchy transferowe forsował trener wbrew mojej opinii i członków zarządu.
[b]Z tego wynika, że dalsza praca trenera Wojciecha Stawowego jest uzależniona od listy zawodników i pomysłów na zespół, które Panu przedstawi?[/b]
- Czekam na propozycje ze strony trenera. Chcę zobaczyć, jaki ma plan wzmocnień. Jeszcze raz powtórzę, z dużym naciskiem - zespół potrzebuje sensownych transferów.
[b]Stworzenie listy życzeń transferowych nie powinno nastręczać wielkiego problemu, ale zapewne interesuje Pana tylko ta złożona z zawodników, których Cracovia może realnie pozyskać.[/b]
- Tylko o takich mówimy.
[b]Czy można powiedzieć, że trener Stawowy będzie miał pierwszeństwo w przedstawieniu swoich kandydatów?[/b]
- Jest obciążony tymi transferami z lata i zimy. Nie przekreślam jego szans. Jeśli zwróci się z realną propozycją, to będziemy ją rozpatrywać.
[b]A jeśli okaże się nierealna do zrealizowania, to dopiero wtedy rozpoczną się poszukiwania innego szkoleniowca?[/b]
- Równolegle rozważamy też inne warianty. Ale to jest na razie mgliste. Nie jest tak, że mamy jakiegoś kandydata. Nie było takiego myślenia, końcówka sezonu była trudna. Szanse były rozmyte, trudno było z kimś rozmawiać konkretnie. Nie ma takiej sytuacji, że jest jakiś lider.
[b]Na światło dzienne w kontekście pracy w Cracovii wypłynęło nazwisko Piotra Stokowca, trenera Polonii Warszawa. Czy to tylko plotka?[/b]
- Będziemy to wszystko analizować, pojawiają się różne nazwiska...
[b]Do kiedy daje Pan czas trenerowi Stawowemu na przedstawienie propozycji?[/b]
- Nie ja daję, tylko terminarz. 14 lipca będzie pierwszy mecz Pucharu Polski, 19 lipca liga, nie możemy się "bujać". Nic nie jest jeszcze zdecydowane, moim obowiązkiem jest dbanie o to, byśmy byli przygotowani.
źródło dziennik polski/gazeta krakowska
Hefko Napisał(a):
> Dobry trener to klucz do utrzymania w Ekstralidze.
> Stawowy popełnił za dużo błedów, dobrze
> znanych z jego poprzednich klubów - jest
> niereformowalny- aby gwarantował utrzymanie w
> przyszłym roku.
>
> Swoim bajkopisarstwem nadawał by się na
> rzecznika prasowego, ale jak na razie w klubie
> stanowisko jest zajęte.
>
> Profesor powinien szukać trenera za południową
> granicą, a trener Rohacek na pewno moze słuzyć
> dobrą radą.
Koledzy, nie znam się na piłce i dlatego tu raczej nie wypowiadam. Nie mam również wyklarowanej opinii na temat Stawowego, której bym mógł trzymać się i ją zdecydowanie uzasadniać (awans zrobił więc niby szansa mu się należy jak psu buda - bez złych skojarzeń proszę, ale wiem że są zastrzeżenia i zapewnw nie są one nieuzasadnione), trochę aktywniejszy jestem za to w temacie hokejowym i tam również staram się piętnować bajkopisarstwo (które od kwietnia '12 w hokeju nam obrodziło jak jeszcze nigdy chyba przedtem). Ale ten wyjątkowy raz się tu wypowiem:
Nie mieszajcie proszę Rudka do spraw piłkarskich, bo na nich, sorry ale nawet pomimo awansu, można się chyba mocno ubrudzić. A Rudi ma przed sobą 10 sezon w Pasach i prawdopodobnie niełatwe zadanie wystrugania znów medalu z nie do końca najlepszego materiału. Ergo, z pasiasto-hokejowego punktu widzenia piszę, najlepiej niech w temacie piłki żadną radą służyć nie musi i dajmy mu luza od tego tematu. Proszę :)
ludzie qrwa ogarnijcie się, bo nie rozumiem co Wam się na oczy rzuciło... co WY nie widzieliście tej drużyny przez ostatni rok? to jest druzyna na ekstraklase i ma trenera co wywalczyl awans? awansowaliśmy na mega fuksie, tylko dlatego że inni grali mega padake, gdyby nie synalek tatusia w Sączu to by dzisiaj maszty stawiali w Niecieczy i kanalizacje budowali co by ogrzewanie do murawy w polu kukurydzy doprowadzać
to nie jest wywalczony awans przez wuefiste tylko mega fuks, a może nawet przypadek
Mamy czas na zatrudnienie trenera profesjonalnego i zbudowanie drużyny a nie granie łamagami co wpierdol w każdym meczu zbiorą a my będziemy się wstydzić co kolejkę za kopaczy.
A wuefiste trza pogonić w glorii chwały, niech jego ego go wyprzedza z uwagi na to że to ON AWANSOWAŁ :D LOL :D
Jest niereformowalny, a jak ktoś nie widzi co będzie to niech spojrzy na poniższe słowa:
[i]"Trener Stawowy chciałby przede wszystkim dać szansę grania piłkarzom, którzy wywalczyli awans. - Po awansie nie chcę rewolucji w składzie. Mam drużynę, która może dotrzymywać kroku najlepszym w ekstraklasie - mówi. [el Profesorre]"[/i] - źródlo: http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,14070427,Janusz_Filipiak__Musimy_szybko__rozsadnie_i_mocno.html
WIęc teraz jest ostatni moment na to by się pozbyć dziadostwa.
Czemu powtarzacie kłamstwo o tym ,że Stawowy nie chciał napastnika ? Krótka pamięć ?
[color=#FF0000]Mowa o Andreji Prokiću z sierpnia zeszłego roku.[/color]
[b]Jest utalentowanym zawodnikiem, więc odnajdzie się w naszym stylu. To wysoki i szybki brunet ? powiedział o nim kilka dni temu trener Wojciech Stawowy.[/b]
[color=#FF0000]A czemu go nie dostał ? Prawdopodobnie z tego powodu.[/color]
[b]Miał nim być 23-letni Serb Andreja Prokić ze Stali Rzeszów, ale II-ligowy klub zażyczył sobie za niego aż 300 tys. złotych.[/b]
Wina Stawowego ,że klub nie miał 300 tyś zl ?
Dementor Napisał(a):
> Mamy czas na zatrudnienie trenera profesjonalnego.
>
> Więc teraz jest ostatni moment na to, by się
> pozbyć dziadostwa.
Chciałeś powiedzieć: przyszedł czas na lepszą jakość.
odliczam dni do zamkniecia tego watku, pozbyc sie szkodnika bajkopisarza
Dymisja?Rezygnacja?
Opuszcza statek,na szczęście nie tonacy!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)