Remis w Niecieczy, biorąc pod uwagę wyniki ostatniej kolejki będzie całkiem dobrym rezultatem. Jak na razie Nieciecza ma serię 3 porażek z rzędu (wliczając ich towarzyski mecz z gts) i na pewną podejdą do meczu z nami niezwykle umotywowani, z chęcią przerwania tej passy. Jeśli jednak wygramy, to ja też będę się obawiał następnego meczu z outsiderem z Bytomia...
-
-
(GLOS)Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Cracovia,24.10 (środa) godz.14:00
Jesteśmy na fali i trzeba kosic kolejnych rywali. Niech przeciwnik widząc Cracovię błaga o najniższy wymiar kary:)
Jesli Nieciecza zagra otwarcie to nie maja szans z nami i stawiam spokojne 2-0. Ale jesli zdecyduja sie na murowanie bramki i kontry to wowczas bedzie ciezko. Moze nas czekac nerwowa jak chocby taka jak podczas meczu ze Stomilem. Jestem jednak dobrej mysli, nasi sie wyraznie rozegrali.
Ja pieprze, ale mnie ta liga irytuje. Zarezerwowalem sobie popoludnie na obejrzenie meczu a tu 14 godzina :) Znow trzeba bedzie pracowac jednym okiem.
Mecz moim zdaniem trudniejszy nawet niż z Flotą.
Trzymac kciuki za druzyne i trenera.
ps: Plastik stary Ty się tam za bardzo pod nasze pole karne nie wyrywaj ;)
Patrząc na Nasze osłabienia ( Straus ,Dudzic ,niewiadomo czy zagra Budzik) plus matematyczne rozważania odnosie Termaliki ( na 12-scie meczy zero remisów) wydaje mi sie że remis jest wielce prawdopodobny . Obym się miło rozczarował ( najlepiej w 87 minucie !! )
Matematyczne rozważania odnośnie Termaliki nie mają tutaj żadnego znaczenia, bo to, że drużyna nie zremisowała przez 12 meczów nie oznacza, że tutaj ma większa szanse ze względu matematycznego.
Tak samo rzucamy monetą i to, że wypadnie nam 10 razy z rzędu "orzeł" nie oznacza, że nagle większe szansę ma na wypadnięcie "reszka".
Między innymi tak często grana "progresja" w kasynie nie przynosi zysków, bo ludziom się wydaje, że jak wypadnie 20 razy z rzędu czarne "to teraz musi czerwone, bo ma większe szanse", a to nie prawda - ludzie tak przegrywają ciężkie pieniądze. :D
Pomijając to co u góry, remis całkiem prawdopodobny.
Tak czy inaczej "statystyka nie lubi zbyt długich serii"
Były i serie po 30 meczów bez remisu. Statystyka to bzdury, patrzy się na obecną formę i składy (dlatego często statystyka wygląda jak wygląda bo jest odzwierciedleniem formy) ale akurat tutaj remis jest prawdopodobny właśnie z tego względu.
Zwyciężyliśmy Zawiszę i zatopiliśmy Flotę teraz zburzymy mur z pustaków Termalici i brama Ekstraklasy będzie stała otworem.
Ale zwolennicy fuzji będą mieli serce rozdarte.
Remis biorę w ciemno.Nie wiem jak to jest,ale czym śmieszniejszy klub(Dolcan,Kolajarz)i ich specyficzne stadiony,tym bardziej nam jakoś bardzo ciężko się gra.W dodatku z tych wszystkich ogórków w tej lidze Termalica jest małym ogórkiem,który coś tam jednak potrafi.Trzeba pozabierać mikrofalówki,bo popcorn można robić z tamtejszej kukurydzy.
tak to widzę po meczu ;]
[img]http://images03.olx.pl/ui/20/48/70/1334653522_355814870_3-GRUZ-PO-PUSTAKACH-POROTHERM-Koluszki.jpg[/img]
[quote=mlody3xL]
Matematyczne rozważania odnośnie Termaliki nie mają tutaj żadnego znaczenia, bo to, że drużyna nie zremisowała przez 12 meczów nie oznacza, że tutaj ma większa szanse ze względu matematycznego.
Tak samo rzucamy monetą i to, że wypadnie nam 10 razy z rzędu "orzeł" nie oznacza, że nagle większe szansę ma na wypadnięcie "reszka".
[/quote]
Ta reguła słusznie odnosi się do gry w kasynie, a nie gry w piłkę. Moneta nie ma psychiki, a rzucający nie ma wpływu na to co wypadnie. Piłkarze natomiast mają psychikę i to od nich zależy jak wypadną. Znając statystyki często podświadomie na coś liczą i do czegoś doprowadzają - taka samospełniająca się przepowiednia.
Idiotyzm ta druzyna Termalica.. Powinni być u nas sponsorem. Comarch to właściciel jest miejsce na dużego sponsora.
uważaj kilen, bo wielki obrońca posady tabisza - kajak - okrzyknie cię odszczepieńcem, jako propagującego poglądy mogące być zagrożeniem dla jego pryncypała
Nie wygramy bo w typerze postawiłem 2-1 dla nas. Do tej pory nie trafiłem chyba żadnego naszego meczu wyjazdowego. Zawsze wyniki są odwrotne do moich typów więc będzie remis 1-1.
MSC, w jaki sposób 1-1 jest wynikiem odwrotnym do 2-1?... jak Ci to tak działa, trzeba było postawić odwrotnie a nie teraz biadolić...
Dość często widuje Pawlusińskiego na meczach towarzyskich czy rezerw przy Wielickiej. Widocznie NATURA CIĄGNIE WILKA DO LASU. Widać, że chłop miał (albo ma nadal) serce do Cracovii. chwała mu za to.
Nie wiem czy nadal,ale syn Plastika grał u nas w drużynach młodzieżowych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)