Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • (GLOS) [5. kolejka] Dolcan Ząbki-CRACOVIA 2 września 12.15 (niedziela)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 29.08.2012 o 23:32
      Ostatnia aktywność 16.09.2012 o 02:04
      29032 wyświetleń
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 02.09.2012 o 18:02
      Post #858946 02.09.2012 18:02
    Ta porażka może być zaskoczeniem dla tych co po meczach z Katowicami, Stomilem czy Arką zaklinali rzeczywistość. W tamtych spotkaniach graliśmy bardzo słabo i nie stwarzaliśmy praktycznie sytuacji, ale udawało nam sie strzelać bramki na wagę punktów, natomiast nasi przeciwnicy dochodzili po naszych błędach do sytuacji bramkowych, ale na szczęście ich niewykorzystywali. Dzisiaj jak czytam, mecz miał podobny przebieg, tylko z tą różnicą , że napastnicy Dolcanu mają jak widać większe pojęcie o swoim fachu od naszych wcześniejszych przeciwników, no i skończyło się tak jak się skończyło. Ja uważam, że z tą drużyną będzie nam szalenie ciężko awansować, mamy bardzo duże braki przede wszystkim na pozycji środkowego obrońcy oraz napastnika. Marciniak na boku obrony już ze Stomilem popełniał karygodne błędy, być może lepiej byłoby aby grał jako defensywny pomocnik, Zresztą jego koledze z drugiej strony boiska chyba bardzo zaszkodziło powołanie do kadry. Bojlević w ataku to jakaś kpina, nie rozumiem braku w składzie Suvorova, skoro został w klubie to powinien grać, jeżeli nie od początku to przynajmniej wchodzić na boisko w trakcie meczu. Jeżeli w tym klubie nie będzie współpracy wszystkich zainteresowanych w celu realizowania postawionych celów, to bedzie to dalej wygladało jak przez ostatnie kilka lat.Niestety narazie to wyglada tak, że ważniejsze niż cele jakie powinien realizować taki klub jak Cracovia są prywatne rozgrywki, a zwolnienie rzecznika i pojawienie się plotek o zwolnieniu Szarańca zaraz na początku sezonu są tego najlepszym przykładem . Jedynymi, którzy w tym momencie zasługują na pochwałe są kibice, którzy w dwóch pierwszych meczach sezonu pokazali jakim ogromnym potencjałem Cracovia dysponuje na tym polu.
    • farciarz2

4.6K
      10.3K
    • 02.09.2012 o 18:07
      Post #858950 02.09.2012 18:07
    Wielkość budżetu w dzisiejszej piłce jest najistotniejszym elementem pod warunkiem rozsądnie wydawanych pieniędzy i kompetentnych ludzi umiejących to robić. Sukces w futbolu bez pieniędzy i w oparciu jedynie o entuzjazm można osiągać na krótką metę np. na przestrzeni jednego sezonu, w dalszej wieloletniej perspektywie jest on niemożliwy. Cracovia ma od kilku lat stabilną pod tym względem sytuację dlatego wymaganie od niej wygrywania meczów i unikania wstydliwych porażek jest jak najbardziej uzasadnione.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 02.09.2012 o 18:13
      Post #858956 02.09.2012 18:13
    Suworow kontuzjowany... Dzisiaj po meczu kontuzje z dłuższym leczeniem Struna. Bolievic chyba wydobrzeje. Kosa jedzie na kadrę. To tak przed ŁKS-em
    • CracoviaNH

1K
      1
    • 02.09.2012 o 18:25
      Post #858961 02.09.2012 18:25
    Struna się nie nadaje, szkoda że złapał kontuzje ale Puzigaca jest o niebo lepszy od niego na boczną obronę! Kosanović bardzo dobrze, że jedzie na kadre - niech chłop przemysli swoją postawę w meczach Cracovii! A Bojlević na ławę, bo od meczu z Katowicami systematycznie spada jego forma... I jeszcze jedno w ŁKS-ie praktycznie cały skład to młode chłopaczki z III i IV lig, jeśli z nimi nie wygramy to na prawdę opowieści o awansie trzeba bedzie włożyć miedzy bajki, a zacząć liczyć punkciki do utrzymania...
    • Kajak

8.9K
      9.3K
    • 02.09.2012 o 18:31
      Post #858964 02.09.2012 18:31
    Zdecydowanie zgadzam się z opinią Zac. Zresztą uważam go za głos rozsadko od dawna na naszym forum.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 02.09.2012 o 18:33
      Post #858966 02.09.2012 18:33
    farciarz2, kto ma rozsądnie pieniądze wydawać na kopaczy ? Od wielu lat, za wyjątkiem okresu z Rząsą (który też się okazał cieńkim "Bolkiem", a najlepiej mu wychodzą głupie uśmiechy na kadrze i ściemnianie na potrzeby PZPN-u) o kopaczach decyduje trener. Nie ma osoby kompetentnej, ZNAJĄCEJ się na kopaczach, która w dłuższym horyzoncie czasowym, była by odpowiedzialna za ściąganie kopaczy do klubu. Kto ma to robić ? Tabisz? Szaraniec? Oni się może znają na obsłudze klubu, ale nie są od oceny wrtości kopaczy. Każdy zatrudniony u nas trener, sciągał kopaczy pod swoją wizję drużyny, po czym w miarę szybko kończył pracę. Powstawał "bigos", zlepek kopaczy, który doprowadził nas w końcu do jak najbardziej zasłużonego spadku sportowego POMIMO BUDŻETU. Dlatego marzy mi się w końcu, jakiś pomysł na grę w dłuższym horyzoncie czasowym, jakąś myśl taktyczną jakąś tiki-takę czy jako-tako. Stąd moja jakaś nadzieja związana ze Stawowym. Mam nadzieję, że wcześniej czy później pojawi się DYREKTOR SPORTOWY z prawdziwego zdarzenia a nie pozostawienie tych spraw księgowym czy prawnikom.
    • maaciek

3K
      480
    • 02.09.2012 o 18:57
      Post #858980 02.09.2012 18:57
    już odpowiadam Ianowi Thorpe no nie pojawi się dyrektor sportowy bo jest niepotrzebny a jak sie pojawi to go po 3 miesiącach wyrzucą, natomiast ze wszystkim co napisałeś się zgadzam w 100% dodam, że jeśli wyrzucą Stawonoga ( w-fistę, Elvisa ) to z całą pewnością nie przyjmą nikogo lepszego przyjmą kogoś gorszego, bo niestety w naszym klubie decydenci słuchają rad doktora, Surmy i innych zaznajomionych z futbolem. Dzięki czemu jest jak jest.
    • Matthias89

2.5K
      1.2K
    • 02.09.2012 o 19:04
      Post #858984 02.09.2012 19:04
    Maskara... Ale jakoś miałem dziś złe przeczucia co do tego meczu. Według mnie ta porażka była do przewidzenia, po tym co zaprezentowaliśmy w ostatnich meczach u siebie. Tzn. jak się nie stwarza sytuacji to się nie wygrywa. Na wyjazdach rywalom bardziej zależy na zwycięstwie więc groźniej sobie poczynają, myślałem że dzięki temu nam trochę też będzie łatwiej, bo będzie więcej szans na kontry i będziemy mieć więcej sytuacji, ale jak widać się myliłem. No cóż, kubeł zimnej wody na piłkarzy, może się przyda? Jesienią po prostu trzeba nagromadzić tyle punktów ile się uda i zobaczymy na co nas będzie stać na wiosnę. Nie ma co się chyba łudzić o tym, że możemy liderować po jesieni tej lidze. Wygrać 5 meczy u siebie i już mamy 25pkt. do tego dołożyć 6-9pkt na wyjazdach i taki wynik będzie zadowalający. Nie ma też co robić z tej porażki wielkiego dramatu, trzeba się pozbierać i w sobotę tylko 3pkt.
    • CracoviaNH

1K
      1
    • 02.09.2012 o 19:04
      Post #858985 02.09.2012 19:04
    Ja też ufam Stawowemu, ale nie bezkrytycznie... Nawet jeśli nie awansujemy nie będzie tragedii, jeśli uda się utrzymać Zajdlera, Bernhardta, Pilarza... Gorzej jesli odejdą i znowu w lecie będzie kadrowa rewolucja... [b]U Stawowego przeraża mnie to że opowiada, że nie trzeba mu napastnika, ale jego Cracovia sprzed 8 lat - miała takowego egzekutora - Piotra Banię.[/b] To właśnie Bania wykańczał prostopadłe podania i centry z bocznych sektorów boiska, a pod nim podwieszony był kreatywny Giza... My na dziś nie mamy ani napastnika (tylko jakąś atrapę w postaci Dudzica/Bojlevicia) oraz kreatywnego rozgrywającego (Bernhardt się dopiero uczy taktyki a o Szalidze szkoda wspominać)
    • Zibiland

4.6K
      366
    • 02.09.2012 o 19:34
      Post #858991 02.09.2012 19:34
    CracoviaNH Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ja też ufam Stawowemu, ale nie bezkrytycznie... > > U Stawowego przeraża mnie to że opowiada, że > nie trzeba mu napastnika, ale jego Cracovia sprzed > 8 lat - miała takowego egzekutora - Piotra > Banię > (...)dopiero uczy taktyki 1.A co ma mówić ?Jak już musi mówić ,choc powinien raczej omijac ten temat....a generalnie mniej gadać... 2.Czego?....;) Tak całe życie człek się uczy ....ale nawet jeżeli już nauczy to jak taki Szeliga nie potrafi podac celnie na odległość 5 metrów to to co sie nauczą to i tak szlag trafia....kontratak przeciwnika gotowy.... 3.O braku napastnika nie dyskutuję bo trener dzisiaj wyrażnie powiedział i to 2krotnie ,że nie potrzeba mu takowego,więc nie będę mu wmawiał ;) No i jeszcze stałe fragmenty gry....toż to koszmar....nie wiem czy nawet bez formy Suvorov nie byłby lepszym egzekutorem.... Jak dobrze pamiętam po meczu ze Stomilem WS także wygłosił opinię ,że gra w przewadze wcale nie ułatwia sprawy.! To niech sobie człapie na linii środkowej Suvorow ,a jak będą okazje -rożne,wolne,to niech wtedy próbuje.Chyba,że i te umiejętności mu forma odjęła :(
    • 3lvis

6.5K
      6.3K
    • 02.09.2012 o 19:56
      Post #858996 02.09.2012 19:56
    [quote=maaciek] już odpowiadam Ianowi Thorpe no nie pojawi się dyrektor sportowy bo jest niepotrzebny a jak sie pojawi to go po 3 miesiącach wyrzucą, natomiast ze wszystkim co napisałeś się zgadzam w 100% dodam, że jeśli wyrzucą Stawonoga ( w-fistę, [b]Elvisa[/b] ) to z całą pewnością nie przyjmą nikogo lepszego przyjmą kogoś gorszego, bo niestety w naszym klubie decydenci słuchają rad doktora, Surmy i innych zaznajomionych z futbolem. Dzięki czemu jest jak jest. [/quote] A mnie to za co? ;)
    • ramsey

302
      0
    • 02.09.2012 o 21:51
      Post #859014 02.09.2012 21:51
    ma ktoś link do bramek/skrótu?
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 02.09.2012 o 21:54
      Post #859016 02.09.2012 21:54
    No niestety stało się. Nie da się wygrywać fuksem dotychczasową grą jaka była w poprzednich meczach. Pora siąść i zastanowić się jak poukładać te klocki, aby gra była lepsza i przede wszystkim efektywna. Proponuję Panie Stawowy: 1. Mówił Pan przed startem, że Nazwiska dla Pana nie grają, a w praktyce to grają np. Z uporem maniaka posyła Pan w bój Szeligę, a on co jest chyba najbardziej bezproduktywnym graczem w obecnej jedenastce. 2. Niech kazdy gra na tej pozycji na której czuje się najlepiej. Dzisija znów Bojlevic został wystawiony na szpicy. Po co, jak Pan miał w zanadrzu świeżego Dudzica oraz np, Bernharda.
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • 02.09.2012 o 22:10
      Post #859022 02.09.2012 22:10
    Marciniak powiedziałw wywiadzie na oficjalnej "W najczarniejszych snach nie braliśmy pod uwagę porażki z Dolcanem" I tutaj też dopatrywałbym się przyczyn porażki. Jak komuś się w głowie nie mieści, że z kimś może przegrać to go lekceważy, a lekceważeni prowadzi do dekoncentracji i stało się. Oby wam się przyśnił czarny sen, że przegrywamy z ŁKS-em, bo mam nadzieję, że nie chcecie tego przeżyć na jawie!
    • MSC

8.9K
      4.6K
    • 02.09.2012 o 22:24
      Post #859030 02.09.2012 22:24
    leszeczek Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Marciniak powiedziałw wywiadzie na oficjalnej "W > najczarniejszych snach nie braliśmy pod uwagę > porażki z Dolcanem" > I tutaj też dopatrywałbym się przyczyn > porażki. Jak komuś się w głowie nie mieści, > że z kimś może przegrać to go lekceważy, a > lekceważeni prowadzi do dekoncentracji i stało > się. Oby wam się przyśnił czarny sen, że > przegrywamy z ŁKS-em, bo mam nadzieję, że nie > chcecie tego przeżyć na jawie! Otóż to. Trochę szczęścia w poprzednich meczach uśpiło czujność a tu trzeba z każdym grać a nie przed meczem dopisywać 3 pkt.
    • Zibiland

4.6K
      366
    • 02.09.2012 o 22:27
      Post #859032 02.09.2012 22:27
    Po obejrzeniu kilku fragmentów meczu to sorry z taką obroną to nie mamy co szukać... Jakieś stare demony sie odzywają,jak mozna dopuścić do tego,że gracz Dolcanu przebiega z piłka wzdłuz pola karnego mijając 3 ch obrońców Pasów!!No a trzeci gol to już kuriozum....Kosa powinien za karę ze 3 razy obiec Błonia ...do towarzystwa jeszcze Marciniaka bym włączył.... Pewność siebie jest wazna gdy ma podparcie w argumentach,a dzisiaj tych zabrakło.:(
    • dżubu102

282
      0
    • 02.09.2012 o 22:31
      Post #859034 02.09.2012 22:31
    ma ktoś link do bramek/skrótu?
    • maaciek

3K
      480
    • 02.09.2012 o 22:47
      Post #859041 02.09.2012 22:47
    3lvis Napisał(a): ------------------------------------------------------- > > już odpowiadam Ianowi Thorpe no nie pojawi się > dyrektor sportowy bo jest niepotrzebny a jak sie > pojawi to go po 3 miesiącach wyrzucą, natomiast > ze wszystkim co napisałeś się zgadzam w 100% > dodam, że jeśli wyrzucą Stawonoga ( w-fistę, > Elvisa ) to z całą pewnością nie przyjmą > nikogo lepszego przyjmą kogoś gorszego, bo > niestety w naszym klubie decydenci słuchają rad > doktora, Surmy i innych zaznajomionych z futbolem. > Dzięki czemu jest jak jest. > > > > A mnie to za co? ;) No jest trochę do Elvisa podobny, ja zresztą lubię piosenki Presleya, kończę bo czekałem na tą porę by obejrzeć Dochodzenie Lyncha recenzję napiszę w Parku. Pozdrawiam
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 02.09.2012 o 23:05
      Post #859046 02.09.2012 23:05
    W tym meczy wróciło stare z okresu wuefisty pierwszego-dokładniej z wyjazdów. Wystarczy kopnąć piłkę między obrońców Cracovii by wyjść sam na sam. Liczę jednak iż tym razem WS nie będzie powielać błędów z poprzedniej epoki i na następnym wyjeździe zagramy tak jak wszyscy na wyjazdach czyli-delikatna defensywka i szybkie kontry
    • rycerz

242
      0
    • 03.09.2012 o 06:11
      Post #859071 03.09.2012 06:11
    Ta konferencja Stawa jest powalająca. Przez te 8 lat to on się nic nie zmienił. Jednostronny, uparty i niereformowalny. Powtarza jak katarynka te swoje pierdoły, że mu w przodzie szybki piłkarz z talentem łowcy bramek niepotrzebny.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie