Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • EUROPEJSKI Futbol [Temat zbiorczy]

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 03.07.2012 o 11:53
      Ostatnia aktywność wczoraj o 08:13
      520297 wyświetleń
    • BiancoRossoKSC

170
      230
    • tydzień temu o 15:54
      Post #1720206 16.04.2026 15:54
    • Edytowany
    [quote]#post1720127 Czy ja wiem? Z pewnością jakiś wpływ na obie drużyny ten błąd Neuera miał ale nie przeceniałbym go. Obie drużyny zagrały podobnie w obu meczach, Bayern to jeden wielki chaos i o ile z przodu działa perfekcyjnie tak z tyłu to tak naiwne i momentami głupie granie jakbym widział Barcelonę z tego sezonu. Tak jak pisałem wcześniej, spodziewałem się klasowej poukładanej drużyny a w obu meczach zobaczyłem wybitną maszynę do przodu i dzieci we mgle z tyłu ze środkiem pola do pominięcia. Ostatecznie wygrali oba mecze, wyeliminowali Real Madryt i brawo dla nich ale mam wrażenie że ten Real w ciut lepszej formie by ich zjadł. [/quote] Tylko teraz powiedz jak często na tym poziomie rozgrywek pada gol w pierwszej minucie spotkania. Obie drużyny miały zapewne nakreślony jakiś plan, a tu duże zaskoczenie i zmiana wyniku natychmiast tuż po pierwszym gwizdku, mecz nie miał szans się ułożyć, to zmienia bardzo dużo, jeśli nie wszystko. Bayern był chaotyczny w obronie, zgadza się, ale to raczej cały mecz był chaotyczny nie sam Bayern. Mają więcej jakości i niepotrzebnie dali się wciągnąć w ten chaos, po przerwie jak trenerzy mogli wprowadzić swoje uwagi, to mecz już wyglądał zupełnie inaczej. Real ma świetnych indywidualistów więc potrafią wprowadzić zamieszanie, to nie jakiś Betis czy inny Villarreal tylko Real Madryt w ćwierćfinale LM w dodatku z chęcią rewanżu, więc Niemcy mieli problemy to zrozumiałe, a tak naprawdę jakie bramki zdobył Real, ogromny błąd bramkarza i wątpliwy stały fragment gry, na dodatek przy którym Neuer również dał trochę dupy. Z dwumeczu awansowała drużyna lepsza, nie mam wrażenia, że Real w lepszej formie robi awans w tym starciu. Spotkanie miało szalony przebieg i to działało na plus dla Realu.
    • hank, koziołek oraz DiegoKSC lubią to.
    • 3lvis

6.6K
      6.4K
    • tydzień temu o 10:00
      Post #1720271 17.04.2026 10:00
    Ale czy to że tak klasowa drużyna za jaką uchodzi Bayern w obu meczach daje się w ciągnąć w ten chaos dobrze świadczy o trenerze? Po pierwszym spotkaniu gdzie Real spokojnie mógł wygrać przy lepszej skuteczności, w rewanżu ponownie nie potrafili uspokoić meczu i do samego końca rywalizacja była na styku. Piszesz, że oglądasz Bundesligę i stąd pochwały dla Bayernu i Kompanego, ok rozumiem. Ja oglądam co tydzień La Ligę i wiem, że Real w lepszej formie by ten dwumecz wygrał. Ba, wystarczyłoby że Mbappe byłby w lepszej formie i sam dałby Realowi awans przy tylu okazjach jakie zmarnował. Ostatecznie się z Tobą zgadzam, awansowała drużyna odrobinę lepsza ale wciąż, rozczarował mnie Bayern brakiem planu na mecz, a zwłaszcza zupełnym brakiem wyciągnięcia wniosków z pierwszego spotkania w rewanżu. Oglądało się to jednak wybitnie, znakomita rywalizacja i oby takich więcej. Po prostu jestem bardzo ciekawy jak sobie poradzą z PSG, które na dzień dzisiejszy jest drużyną sporo lepszą od Realu i taka gra jak w tym dwumeczu z pewnością nie wystarczy.
    • BiancoRossoKSC lubi to.
    • hank

46.5K
      55K
    • tydzień temu o 10:42
      Post #1720274 17.04.2026 10:42
    Wygrywa ten, kto więcej razy umieści piłke w bramce rywali . Tym razem zrobili to Bawarczycy . I wygrali .
    • DiegoKSC oraz KruszynaKSC lubią to.
    • SaNtO

31.2K
      16.4K
    • tydzień temu o 11:21
      Post #1720280 17.04.2026 11:21
    jak kogoś ciekawi jak Bayern sobie poradzi z PSG to ja już odpowiadam: nie poradzi sobie. dostanie wpierdol dwa razy i tyle go widzieli
    • 3lvis lubi to.
    • hank

46.5K
      55K
    • tydzień temu o 13:25
      Post #1720293 17.04.2026 13:25
    To powinno być meczycho, PSG jest świetnie zorganizowane , gra też ładna dla oka piłkę . Już zacieram ręce ...
    • BiancoRossoKSC

170
      230
    • 6 dni temu o 15:26
      Post #1720300 17.04.2026 15:26
    [quote]#post1720271 Ale czy to że tak klasowa drużyna za jaką uchodzi Bayern w obu meczach daje się w ciągnąć w ten chaos dobrze świadczy o trenerze? Po pierwszym spotkaniu gdzie Real spokojnie mógł wygrać przy lepszej skuteczności, w rewanżu ponownie nie potrafili uspokoić meczu i do samego końca rywalizacja była na styku. Piszesz, że oglądasz Bundesligę i stąd pochwały dla Bayernu i Kompanego, ok rozumiem. Ja oglądam co tydzień La Ligę i wiem, że Real w lepszej formie by ten dwumecz wygrał. Ba, wystarczyłoby że Mbappe byłby w lepszej formie i sam dałby Realowi awans przy tylu okazjach jakie zmarnował. [/quote] Ok, ale wiesz mecz meczowi nierówny. Jakby Real był w lepszej dyspozycji i ogólnie w wyższej formie, to jestem przekonany, że ten mecz wyglądałby zupełnie inaczej, w sensie całokształtu spotkania, a nie, że Real by wygrał i tyle. No tak nie można do tego podchodzić. Przebieg spotkania był specyficzny, zwłaszcza rewanż. Specyfikacja spotkania determinuje dużo, nie jest to tylko kwestia trenera, jego słabości czy złego przygotowania. Zgadzamy się z tym, że Bayern powinien uspokoić mecz, ale Real nie jest łatwą drużyną nawet będąc w kryzysie i moim zdaniem robili to celowo bo Bayern ma pewną dysproporcje między atakiem a obroną, trudno żeby takiej dyspozycji nie było przy tak świetnym ataku i ryzykownym stylu gry. Niemniej jednak to sam Bayern podpalił sytuację, a Real dzięki temu dostał szansę i z tego korzystali, finalnie niewiele brakowało, a faktycznie by się udało dobić do dogrywki. Ogólnie ciężko ze spotkań tak szalonych wyciągać daleko idące wnioski, bo zarys taktyczny mocno się w tym gubi.
    • 3lvis oraz hank lubią to.
    • Wayne

120
      233
    • 6 dni temu o 15:39
      Post #1720302 17.04.2026 15:39
    Przypadek Realu z tego sezonu powinien być opisany jako profesjonalne opracowanie i studiowanie przez wszystkich prezesów i trenerów piłkarskich na świecie. Po raczej kiepskim poprzednim sezonie postawili na młodego, głodnego sukcesów trenera, który miał wizję i niemały już sukces na koncie. Zaliczyli jeden z najlepszych startów w historii tej ligi, zrobili 10 pkt przewagi nad Barceloną, nawet ładnie dla oka grali bo oparli swój styl na intensywności i pressingu. Plus dokonali kilka nieoczywistych, ale fajnych transferów w lecie. Następnie przyszedł pamiętny 26 października i mecz, w którym zdominowali Barce i tylko cud sprawił, że nie rozłożyli ich na łopatki. Chyba nikt się wtedy nie spodziewał, że 72 minuta tego meczu okaże się momentem przełomowym dla całego sezonu i zapoczątkuje spektakularny zjazd sportowego projektu. To właśnie wtedy trener zmienił Wiwincjusza, który się śmiertelnie obraził i znieważył cały klub. W tamtej sytuacji powinien zostać przykładnie ukarany, a cała machina klubowa powinna stanąć murem za trenerem. Stało się inaczej - stanęli za piłkarzem. I to jest ta nauka właśnie. Jak długo klub będzie stawał po stronie piłkarza, tak długo nie zbuduje porządnego zespołu.
    • 3lvis oraz BiancoRossoKSC lubią to.
    • BiancoRossoKSC

170
      230
    • 6 dni temu o 22:38
      Post #1720331 17.04.2026 22:38
    Dyktator Makembe i fawelarz Vini niszczą klub od środka. Niezwykłe, świetni nawet fenomenalni piłkarze, a jednocześnie tak zgniłe jabłka. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu jaką świetną robotę wykonuje Kompany. Trzymanie tych wszystkich gwiazdeczek milionerów w ryzach, to bardzo trudna sztuka. Jeszcze taka jedna ciekawostka. W wyjściowym składzie Realu na mecz w Monachium nie było żadnego Hiszpana. Bingo.
    • gronix

1.6K
      2K
    • 6 dni temu o 23:13
      Post #1720334 17.04.2026 23:13
    @Wayne#42771 Co to za bajkopisarstwo? Jakie 10 punktów przewagi? Przed El Classico Real miał bilans: 8-0-1 a Barcelona 7-1-1. Oto tabela przed tym wspomnianym przez Ciebie 26 października: [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1776458856-997.png[/img] Nawet jakby uwzględnić to zwycięstwo to jest raptem 5 pkt przewagi. I to była [b]najwyższa[/b] przewaga jaką mieli w lidze. 8 kolejek później miał już 4 pkt ale straty... To, że z Xabi Alonso będą kwasy w szatni to było jasne. Taki typ: wymagający ale generujący też problemy. Największa trudność w byciu trenerem topowego klubu to nie jest zaplanowanie treningu i pilnowanie gry w dziada tylko psychologia. Jak dotrzeć do zawodników, jak pogodzić ambicje gwiazd itd. Xabi kompletnie tego na dzisiaj nie ma. Ta historia z Vinim Jr. nie była żadnym niezwykłym momentem przełomowym tylko naturalnym wynikiem nieudolnego prowadzenia drużyny składającej się z gwiazd. Więc ta wspomniana "cała machina klubowa" zrobiła to co musiała. Po prostu przyznali się do błędu. Xabi zwyczajnie nie dorósł jeszcze do tej roli. Możliwe, że wróci do Realu za 5 czy 10 lat i zrobi super wynik. Nie broniły go ani wyniki ani styl, nie było też żadnej nadziei na poprawę.
    • BiancoRossoKSC

170
      230
    • 6 dni temu o 23:55
      Post #1720336 17.04.2026 23:55
    • Edytowany
    No nie wiem. Jak długo Alonso pracował w Realu, pół roku? W klubie jest sporo do zmiany i zatrudniając Alonso wyrażono chęć tych zmian. To nie Xabi Alonso jest/był problematyczny tylko piłkarze którzy tam są, gość jest wymagający i może sobie na to pozwolić bo jest mocnym nazwiskiem piłkarskim, był w wielkich szatniach, ma mega doświadczenie i wiedzę piłkarską. Problem był taki, że jego styl to ciężka praca całego zespołu, to słowo klucz CAŁEGO. Styl nastawiony na duży wysiłek, pressing, szybki kontrpressing, gdzie w fazie budowania akcji są zaangażowani wszyscy, a odzyskiwanie posiadania piłki jest wysoko na połowie rywala, a to tylko część. To był zgrzyt, bo części gwiazdeczek nie chciało się pracować, wręcz chciano by na nich pracowano. Klub poszedł pod pachę wraz z gwiazdeczkami, a trenerowi pokazano drzwi. Fawelarz Vini śmierdzi zgnilizną, z nim nie ma przyszłości, fatalny charakter. Makembe dyktator dokłada swoje, co już w PSG pokazał.
    • gronix

1.6K
      2K
    • 6 dni temu o 09:16
      Post #1720346 18.04.2026 09:16
    [quote]#post1720336 Fawelarz Vini śmierdzi zgnilizną...[/quote] A już przez chwilę myślałem, że rozmawiamy merytorycznie. EOT.
    • BiancoRossoKSC

170
      230
    • 6 dni temu o 10:07
      Post #1720352 18.04.2026 10:07
    No właśnie niestety tak trzeba rozmawiać w kontekście tego piłkarza. Gość ma mental dzieciaka z podstawówki, cały czas problem, cały czas płacz, jego durne zachowanie, obrażanie się, dziecinada. Totalnie nie potrafi przegrywać, cały czas jest to samo, no jak można go traktować poważnie? Sam sobie wystawia taką opinię, szeregiem zachowań, duża część samych kibiców Realu ma takie zdanie. Zresztą wystarczy obejrzeć parę spotkań Realu i widać jak na dłoni, że gość jest nie do zniesienia. Przypomnij sobie chociaż jak było ze złotą piłką, ile było płaczu, że nie wygrał, a to tylko mała część. Żenada
    • Kamaz80

2.7K
      3.5K
    • 5 dni temu o 09:48
      Post #1720436 19.04.2026 09:48
    Real Sociedad zdobywcą Pucharu Króla 2026 W finale pokonali w karnych Atletico Madryt 4 - 3 W meczu (2-2) [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1776584804-417.jpg[/img]
    • hank lubi to.
    • Kamaz80

2.7K
      3.5K
    • 4 dni temu o 16:23
      Post #1720653 19.04.2026 16:23
    Coventry City po 25 latach wraca do Premier League [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1776608582-771.jpg[/img]
    • gargamel9998, RZ1975, hank oraz 2 innych osób lubią to.
    • hank

46.5K
      55K
    • 4 dni temu o 17:50
      Post #1720756 19.04.2026 17:50
    Coś ty odwalił , Donnaruma ?
    • RZ1975

3.4K
      6.5K
    • 4 dni temu o 19:31
      Post #1720785 19.04.2026 19:31
    • Edytowany
    Znów to jeb... City wygra PL 😡 Po Arsenalu, znając historię, można było się spodziewać, że znów finisz będzie niezapomniany, ale jednak czlowiek łudzil się w tym roku... ech... [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1776623796-771.jpg[/img] Swoją drogą, Młoty jutro mają niepowtarzalną szansę na Selhurst Park, by w północnym Londynie solidarnie zapanowała trwoga
    • Kamaz80, hank, ARTU oraz 2 innych osób lubią to.
    • Kamaz80

2.7K
      3.5K
    • 4 dni temu o 21:13
      Post #1720804 19.04.2026 21:13
    • Edytowany
    Niespodzianka w Niemczech,Bayern Mistrzem. Tam jakiś rekord pobili 160 bramek w sezonie Bawarczyków,a sezon jeszcze trwa.
    • hank lubi to.
    • Diabel

14.9K
      18.7K
    • 4 dni temu o 11:01
      Post #1720869 20.04.2026 11:01
    Havertz miał na głowie wyrównanie w 95 minucie i to zmaścił, sami sobie są winni. Nie grali źle, no ale cóż. City ma autostradę do Mistrza.
    • hank lubi to.
    • KruszynaKSC

19.2K
      20.8K
    • 4 dni temu o 13:14
      Post #1720907 20.04.2026 13:14
    Weekend w Londynie mialem... sobota przypomniala mi moje wczesniejesze zycie w tamtym miescie... Mieszanina koszulek pilkarskich ..szalikow ... ludzi z programami meczowymi... W sobote jak jechalismy na koncert bardzo duzo ludzi w koszulkach Brentford i Fulham.. kilka osob przewinelo sie w koszulkach QPR i Millwall a jak wyszlismy z koncertu w centrum scislym zatrzesienie kibicow w koszulkach kogucikow i Brighton... A jak juz wracalismy do domu to znow cale metra i pociag zawalone kibicami CFC.... Fajnie bylo powspominac stare zainteresowanie pilką... Przejezdzalem teraz za kazdym razem pociagiem obok stadionu Crystal Palace ktory widac z pociagu ze stacji Selhurst... Oby to byla dobra oznaka przed dzsiejszym meczem zeby zakopali na 4 punkty Totki w strefie spadkowej 😊 😊 😊
    • RZ1975, Kamaz80, MSC oraz 4 innych osób lubią to.
    • Diabel

14.9K
      18.7K
    • 3 dni temu o 15:15
      Post #1720943 20.04.2026 15:15
    Jedyne co mnie martwi to że Młoty muszą jeszcze grać z Arsenalem, ale liczę że bez tych 3 pktów i tak się utrzymają.
    • KruszynaKSC lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)

Goście (5)
    • Główna
    • Działy i kategorie