Flick też tak uważa. Ale sędzia uznał że on tylko tak, że no nie ma o co się rozindyczać... Problem w tym, że czerwona kartka dla Cubarsiego też była idiotyczna. Ale z gry, a tu - taka jest interpretacja - nie było gry, ani pressingu przeciwnika.
"Moralnie" więc karny się nie należał. No ale "moralnie" to nie należała się też czerwona kartka dla Zidane'a na MŚ z Włochami.
-
-
EUROPEJSKI Futbol [Temat zbiorczy]
[quote]#post1719175 Jeśli Atletico dojdzie do finału i tam spotkają się z inną drużyną niż Real to mają szanse na uszaty kubek.
[/quote]
Skąd taka teoria? moim zdaniem są jedną z najsłabszych ekip w stawce, przecież jak w mocno ewentualnym finale (patrząc od strony Atletico) spotkają takie PSG to są robieni na lekko.
Można dostrzec opinie według których PSG jest słabsze niż w zeszłym sezonie, pewnie można się z tym zgodzić, ale nawet jeśli to jest to delikatny spadek.
Mnie strasznie imponuje to jak zawodnicy PSG prezentują się pod względem ruchu bez piłki. Poezja jak potrafią wypełniać przestrzennie, jak w odpowiednim momencie przechodzą z obrony do atak, ile jest w tym nie tylko szybkości boiskowej, ale szybkości myślenia, do tego zajmują momentalnie newralgiczne sekatory na boisku. Są w tym wybitni, to rozwal każdą obronę rywala. Atletico nie ma szans w takim zestawieniu.
Spotkanie Bayern vs PSG to będzie przedwczesny finał.
[quote]#post1719212 ... Atletico nie ma szans w takim zestawieniu....[/quote]
To przedwczesny osąd. Atletico najlepiej rygluje pole karne, nie dopuszczając do strzału najlepszych snajperów: Yamal, Rashford, nawet Lewandowski (1 okazja, ale zablokowana), nie mówiąc o ewentualnych strzałach sprzed pola karnego (Fermin, Olmo). A jednocześnie potrafią genialnie skontrować. No i coś, co zaobserwowałem u Simeone już dawno: zarządzanie kartkami. Zmiany są robione również pod kątem tego, że "faulować trzeba", więc łapią te kartki kolejni zawodnicy, ale bez szkody dla drużyny.
Żeby była jasność: ja ich stylu gry nie lubię, kibicowałem Barcelonie. Ale w tym meczu wyszła w 100% niedojrzałość taktyczna zawodników Barcelony I ODWROTNIE - dyscyplina boiskowa ludzi Simeone.
Zgoda. To, że Simeone potrafi ustawić drużynę to jest oczywiste, na tym zbudował swoją karierę trenerską.
Barcelona jednak ma inny styl niż ekipa z Paryża, w mojej opinii łatwiej ustawić się pod to co proponuje Barça. Mają świetnych piłkarzy, ale prościej ich przeczytać, a weź chociaż boki PSG Hakimi & Mendes nie mówiąc o reszcie. Dla mnie jest różnica, w piłkarzach i w tym co proponuje drużyna jako całość.
No to doszło do momentu, gdy Totki są na spadkowym. Młoty 20 minut przed końcem prowadzą z Wilkami, więc jeśli Koguty nie zdobędą kompletu punktów w wyjazdowym meczu z Sunderland, to na 6 kolejek przed końcem będą jedną nogą w Championship.
Ale bylo by piekne utrzymanie West Hamu kosztem kogucikow 😂🤣🤣🤣🤣😊😊😊😊
Tego scenariusza się trzymamy :D
Jeszcze jak by Millwall awansowało do Premier League,a Koguciki spadły.
[quote]#post1719384 Ale bylo by piekne utrzymanie West Hamu kosztem kogucikow 😂🤣🤣🤣🤣😊😊😊😊[/quote]
Pocałunek śmierci dostali wygrywają ten Puchar ostatnio:)
Gablota pelna to mozna zwijac majdan do championship 😆 😆 😆
Eee ja z Anglii to Sunderland, Arsenal, Everton, Tottenham w takiej kolejności ale w sumie nie obchodzi mnie to :)
[quote]#post1719434 Gablota pelna to mozna zwijac majdan do championship 😆 😆 😆[/quote]
To znaczy ?
Bo Tottenham ma mnóstwo pucharów i to konkretnych chyba koło 20.
[quote]#post1719450 [quote]#post1719434 Gablota pelna to mozna zwijac majdan do championship 😆 😆 😆[/quote]
To znaczy ?
Bo Tottenham ma mnóstwo pucharów i to konkretnych chyba koło 20.[/quote]
Napisz czego nie rozumieszz w moim zdaniu bo nie wiem do czego mam sie odniesc....
Napisalem ze gablota pelna a Ty piszesz ze maja w niej z 20 pucharow... wiec gdzie i czego nie rozumiesz bo nie wiem o Ci sie rozchodzi i co Ci mam odpisac do tego Twojego ...to znaczy
Myślałem że się śmiejesz że mają pustą gablotę...
Wszystko rozumiem już.
Nie musisz się odnosić 😀
Przegapiłem że Real Madryt wczoraj grał i tylko zremisował,a dziś Barcelona wygrała i ma 9 punktów przewagi,więc tytuł Mistrza Hiszpanii raczej rozstrzygnięty.
To będzie Kolejny Tytuł Mistrza Kraju dla Lewandowskiego,chyba 12 albo 13 🤯
Totki zgodnie z moimi przeczuciami przegrali w Sunderland, także po tej kolejce nastąpiła pożądana zmiana na 18 miejscu.
Chelsea zgwałcona u siebie przez City 0-3
Rozdają karty hehe
[quote]#post1719810 Rozdają karty hehe[/quote]
Same Asy i Jockery 😉
kurs 2 na citi to była promocja. każdy wiedział, że się podkładamy
Dużo zarobiłeś Santo? 🤔
nawet nie pytaj ! pomnóż se jeszcze przez ustawiony remis Areczki
to zależy ile włożyłeś
[quote]#post1719778 Chelsea zgwałcona u siebie przez City 0-3[/quote]
A MU przez Leeds .
- Edytowany
[quote]#post1719948
A MU przez Leeds .[/quote]
Totki lubią to 😅
Niezmiernie cieszy mnie sukces Pawi, bo ich miejsce jest bezsprzecznie w Premier League.
[quote]#post1719944 to zależy ile włożyłeś[/quote]
Pewnie cale 13cm..
nie mierz wszystkich swoją miarą
- Edytowany
No, chyba za wcześnie podzieliliśmy skórę na żywym niedźwiedziu. Barcelona w grze.
Ale... karny Llorente na Olmo oczywisty, a tu nie ma nawet sprawdzenia VAR!
Chciałbym żebyśmy tak grali jak Atletico
Atletico potrafi skutecznie przeszkadzać, są w tym mocno zdyscyplinowani, a wysiłek jaki wkładają w mecz imponuje.
Jeżeli miałbym wskazać jakaś drużynę która jest idealnym odbiciem swojego trenera, to bez wahania wskazuję właśnie Atletico.
W ostateczny triumf nie daje im dużych szans, ale taki Arsenal (jeśli awansują) być może mogą przejść.
Ale meczycho w Monachium.... przez te 45 minut meczu działo się więcej niż przez ostatnie 10 kolejek w naszej Ekstraklasie.... 😅
- Edytowany
https://x.com/CANALPLUS_SPORT/status/2044493724026122430?s=20
....
;)
....
https://x.com/CANALPLUS_SPORT/status/2044501102268182569?s=20
....
;)
Ależ meczycho na Allianz Arena
[quote]#post1720098 Ależ meczycho na Allianz Arena[/quote]
Chyba najlepsza połowa od dłuższego czasu. Intensywność gry, gole, sytuacje pod bramkami non stop. Oglądam to na luzie, bo od kluby są mi podobnie obojętne, ale ogląda się to wybornie
Super się to ogląda. Fajnie się patrzy ba grę a nue necie, w których faceci kopią się po głowach.
Oglądam mimo ze obu zespołów nie nawidze ogladac .. ale dzis jedni i drudzy robią robotę.. w sumie dobrze ze graja dzis bez bramkarzy..
No ale Steve Wonderic tak jak w barażu podarował wolnego raczej z kapelusza i pyk brameczka. Firmowe zagranie, widać że ciągle w formie
Camavinga o tytuł Piłkarskiego Dzbana Roku może być spokojny.
Zwariowany mecz, myślę, że bardzo duży wpływ na taki obrót spotkania miał ten błąd bramkarza Bayernu w pierwszej minucie. To zapewne zniszczyło plany i spowodowało odpięcie wrotek, bo obie ekipy zostały wrzucone momentalnie w wir emocji. Bayern stracił przewagę i musieli ruszyć, a Real poczuł krew bardzo szybkim odrobieniem strat.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)