Sorki że odbijam od tematu o Flisie, ale jeżeli mamy brać bramkarza to zamiast Przyrowskiego wolałbym Gliwę (grał już u nas w juniorach).
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)
gargamel9998 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sorki że odbijam od tematu o Flisie, ale jeżeli
> mamy brać bramkarza to zamiast Przyrowskiego
> wolałbym Gliwę (grał już u nas w juniorach).
Nie sądze by, bądź co bądź reprezentant Polski, którym interesuje się wiele klubów ekstraklasy, chciał grać w I lidze.
Okno transferowe otwarte więc pytam ponownie gdzie są dwa młode talenty obiecane przez Wojciecha Stawowego, miało być '' dwóch młodych Gizów'' i co ?
I bramkarz z mocnym nazwiskiem?
Bramkarz z mocnym nazwiskiem to Przyrowski.
Wg mnie kompletnie nie ma po co go sprowadzać, powinno się dać szansę Gąsińskiemu.
A.W.B. Napisał(a):
> Okno transferowe otwarte więc pytam ponownie
> gdzie są dwa młode talenty obiecane przez
> Wojciecha Stawowego, miało być '' dwóch
> młodych Gizów'' i co ?
jakis czas temu na podobnie sformułowane pytanie mknącylopez odpisał, że jednego z nich podbiera sąsiadka. chodziło o Burasa z Hutnika.
dzisiaj słowo stało się ciałem
http://www.90minut.pl/news/191/news1916769-Damian-Buras-pilkarzem-Wisly.html
został jeszcze jeden :)
A skąd Mknący wie , że akurat o niego chodziło ?
tego już nie wiem, ale w tych sprawach mknącemu można chyba zaufać.
pisza na 90 minutach, ze to wierny kibic GTS, czy Wojciech moglby zapisywac do kajetu mlodych za Pasami?
O to po tej informacji Mknącemu wierzę.
Bartosz Flis, który zbierał bardzo pochlebne recenzje w Gdyni, ma bardzo poważną ofertę z Cracovii. (PS)
http://ruch.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna/Igor-Lewczuk-trafi-do-Ruchu-Chorzow,artykul,141489,1,725.html
Bardzo dobrze. Im nie jest potrzebny a dla nas może to być strzał w dziesiątkę.
Redcclise Napisał(a):
> Bramkarz z mocnym nazwiskiem to Przyrowski.
> Wg mnie kompletnie nie ma po co go sprowadzać,
> powinno się dać szansę Gąsińskiemu.
Wolne żarty. Mamy zostać z jednym "doświadczonym" (niby) Gasinskim ?
[b]Acha i sorry za off-top totalny ale kiedy "oficjalnie" napis "strefa kibica już wkrótce" zniknął (lub nie) z Cracovia. pl ?[/b]
Nie ma opcji że trener mierzył w Burasa. Wyraznie mówi że zakontraktujemy tylko takich zawodników którzy nas wzmocnią już teraz a nie tylko uzupełnią kadrę więc Buras odpada.
Panowie mam pytanko na temat mlodziezowca??ile lat moze miec taki zawodnik maksymalnie??
młodieRZowiec maks 21 ;)
Dzieki;)
Sorki za blad;)
Mam nadzieję że Stawowy wyprosi jutro u procesora jakieś transfery bo będzie cienko.
Maggo proko Napisał(a):
> młodieRZowiec maks 21 ;)
MŁODZIEŻŻŻŻŻOWIEC !!!
http://www.eurofutbol.pl/news/540056-Krol-strzelcow-ligi-ukrainskiej-w-Szachtarze-Donieck/
dobrze, że go nie wzięliśmy wtedy... skrzywdzilibyśmy go strasznie :)
Po prostu nie było nas na niego stać, czy też - tak się wydawało ówcześnie naszym szefom. Tak naprawdę to pewnie uchroniłby nas od spadku i podniósłby jakość drużyny na poziom środka tabeli, co per saldo oznaczałoby oszczędności finansowe, jeśli nie zysk. Ale JT takie rzeczy nie mieszczą się chyba w głowie, u nas dalej poluje się na nieprawdopodobne okazje jak ta z Bojarskim.
Tymczasem w świecie prawdziwej piłki sprawy wyglądają tak: wydawać pieniądze trzeba, i to konkretne. Ale to jeszcze nie wszystko: trzeba to robić bez ociągania i w właściwym momencie. Tylko tyle... i aż tyle.
Na trybunie VIP widze Jakuba Tosika, czyżby Nasz nowy zawodnik :)
90 minut podaje go jako obronce, wikipedia jako pomocnika. 12 wystepow w ostatnim sezonie. Nie miescil sie w skladzie, czy kontuzja?
pasiasty81 Napisał(a):
> 90 minut podaje go jako obronce, wikipedia jako
> pomocnika. 12 wystepow w ostatnim sezonie. Nie
> miescil sie w skladzie, czy kontuzja?
Nie mieścił się w składzie, gość drugie tyle minut co w ekstraklasie zagrał w ME.
Nie przepadam za Tosikiem, w obronie to trochę przypomina grę Janusa za czasów Ulatowskiego, czyli chyba nie jego pozycja, z resztą nie wiem czy to lewy czy prawy obrońca ale jeżeli byśmy już go brali to pewnie jako uzupełnienie składu...
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/296098/jakub-tosik-testowany-przez-karpaty-lwow
hehe no to macie Tosika w Cracovii jako uzupelnienie :D
Królestwo za skutecznego napastnika i doświadczonego stopera.Z Dudzicem w ataku i Puzigaca na stoperze szybko polecą akapity pod adresem drużyny i trenera :)
boniekKrK Napisał(a):
> Królestwo za skutecznego napastnika i
> doświadczonego stopera.Z Dudzicem w ataku i
> Puzigaca na stoperze szybko polecą akapity pod
> adresem drużyny i trenera :)
A nie epitety przypadkiem? Chyba, że całe akapity epitetów, tu na forum się pojawią... ;)
Stara Cracovia z tym zagranicznym szrotem podobno spuściła nas z ligi. Dzięki Bogu nie miliśmy okazji zobaczyć Cracovii ( na tle mocnego przeciwnika) z polskim szrotem bo zdaje się w ramach wyjątku spuściliby nas obligatoryjnie 2 ligi niżej ;-).
Dno i dwa metry mułu , poziom podwórkowy i nic więcej...
Niektórzy powinni chyba ochłonąć. Puzigaca na stoperze grał bardzo dobrze i ja bym w tej sytuacji nie wypychał go ze składu. W pomocy zaczęło się źle dziać po zejściu Szeligi to jest kolejne memento dla etatowych napierdalaczy. Napastnika nie było, i to jest 100% prawda, choć jakby dzisiaj był van der Biezen czy Saidi to przypuszczam, że też nie byłoby lepiej. Po prostu brakuje kogoś silnego, szybkiego, nie do przewrócenia, z mocnym strzałem. Póki go nie ma, nie wyzbywałbym się Kaliciaka.
Jednakże moim zdaniem gra na tle dość przyzwoitego przeciwnika. który dopiero co pokonał Śląsk 3:1 - zwłaszcza przez pierwsze 15 minut i w od 70 minuty nie była zła. Trudno też gra się bez bramkarza, a to co robił Skrzeszewski w 1 połowie na pewno wprowadzało nerwowość.
kodiGa Napisał(a):
> Na trybunie VIP widze Jakuba Tosika, czyżby Nasz
> nowy zawodnik :)
Dodam jeszcze, że siedział razem z Adrianem Świątkiem
TEODOR Napisał(a):
> Stara Cracovia z tym zagranicznym szrotem podobno
> spuściła nas z ligi. (...)
Jak to podobno?
A co to po boisku biegali sami zawodnicy z zza granicy ? Ci z polskim paszportem przerastali ich poziomem niestety sami nie dawali rady czy może było odwrotnie ? Wiesz w piłkę nie trzeba tylko chcieć grać , w piłkę trzeba jeszcze umieć ;-)
Ale przede wszystkim to trzeba mieć trenera który będzie chciał grać w piłkę a nie wykopywanego do przodu gdzie jeden ofensywny zawodnik będzie miał za zadanie biec i strzelić bo nie na tym ten sport polega .Piłkarze to tylko połowa sukcesu , drugie pół to trener który będzie umiał ich odpowiednio wykorzystać a tego niestety zabrakło i tu tkwił problem.
Szatałow miał swoje 5 minut kiedy potrafił wykorzystać potencjał tego zespołu , a teraz mamy nowy problem - nowy zespół Cracovii tego potencjału nie posiada , bo może im się chcieć ale w większości w piłkę grać nie potrafią...
no, po dzisiejszym wywiadzie w Dzienniku Polskim z niejakim Burasem dziekuje Bogu, ze GTS nas ubiegl. Mam prosbe, niechce zaprzyjaznieni z trenerem dziennikarze w dresie powiedza Mu, zeby sie nie wyglupial z wpychaniem nam fanatykow GTSu do skladu.
....Trenują dwa razy dziennie. - Rano przed sparingiem z Karpatami mieliśmy bardzo intensywne zajęcia. Wróciłem do domu na dwie godziny i spałem z nogami do góry, bo czułem się bardzo zmęczony - opowiada Żytko....
stary kibol Napisał(a):
> ....Trenują dwa razy dziennie. - Rano przed
> sparingiem z Karpatami mieliśmy bardzo intensywne
> zajęcia. Wróciłem do domu na dwie godziny i
> spałem z nogami do góry, [b]bo czułem się bardzo
> zmęczony[/b] - opowiada Żytko....
LUBIE TO!
wreszcie jakiś trener wziął się za nasze panienki.
to, że polski grajek czuje się zmęczony to niekoniecznie oznacza, że trening był naprawdę ciężki ;)
Przeciwko naprawdę ciężkiemu zaraz by się zmówili. Zobaczymy jak to będzie wyglądać z Sandecją.
Mladen Kascelan i Marcin Burkhardt odeszli z Jagiellonii.Szczególnie tego pierwszego widziałbym jako gościa od czarnej roboty w środku pola.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)