i to wielka zgoda :) My z nimi, GTS z Ruchem - fajne stare czasy ;)
-
-
Adam Marciniak - Witamy w Cracovii!!!
po tym incydencie nie chce widzieć opaski kapitana na jego ramieniu...
Może by dak dać już sobie na wstrzymanie? W sobotę gramy ważny mecz, decydujący o wysiłku całego sezonu.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Może by dak dać już sobie na wstrzymanie? W
> sobotę gramy ważny mecz, decydujący o wysiłku
> całego sezonu.
Jasne, pax vobiscum, awansujemy do ósemki to pan z czerwoną twarzą ro.zje.bie majciory i koszulki potrzebującym kolegom z osiedla na R22. Jak można się tak zesrać żeby zatracić resztki przyzwoitości. Niech wam się majty Marciniaka werżną w rów Trapezy i inne.
bielizna Napisał(a):
> docent Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Może by dak dać już sobie na wstrzymanie? W
> > sobotę gramy ważny mecz, decydujący o
> wysiłku
> > całego sezonu.
>
> Jasne, pax vobiscum, awansujemy do ósemki to pan
> z czerwoną twarzą ro.zje.bie majciory i koszulki
> potrzebującym kolegom z osiedla na R22. Jak
> można się tak zesrać żeby zatracić resztki
> przyzwoitości. Niech wam się majty Marciniaka
> [b]werżną w rów Trapezy i inne[/b].
genialne. na dobranoc w sam raz :). do zobaczenia w Kielcach
Ktoś kto napisał list do Stebleckiego, powinien napisać też do Marciniaka.
Dla mnie może rozdawać nasze koszulki nawet na Reymonta. Byleby po zwycięstwie Cracovii.
eredin Napisał(a):
> Dla mnie może rozdawać nasze koszulki nawet na
> Reymonta. Byleby po zwycięstwie Cracovii.
co tu się dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie...WSTYD panowie !!!
11 dni później
Dobrze gada - polać Mu :) - tylko ta koszulka ....ale pewnie dał temu co na emigrację się wybiera :)
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,15834085,Adam_Marciniak__krzykacz_z_szatni_Cracovii__opowiada.html?as=2
13 dni później
Jeździ tu się po wszystkich o naszy reprezentacie Adamie nikt nic nie pisze a ten gość to nasza największa bolączka.Większość bramek pada po jego błędach i co istotne to w bardzo ważnych meczach ostatnie to z Koroną i Widzewem zawsze jest spóźnione a jego dośrodkowania nic nie dają.
Jaroszyński jest o wiele lepszy i perspektywiczny i jemu należ dawać szanse grania.Adam twoja gra to tragedia.
Widzę, że nie tylko ja mam takie odczucia :(
Widzę, że nie tylko ja chciałbym, aby Paweł był podstawowym lewym obrońcą...
To nawet komentatorzy w C+ zauważyli i padło stwierdzenie, że boczni obrońcy Cracovii grają bardzo wysoko, przez co przy kontrze przeciwnika, bronimy się dwójką stoperów (pardon, dwójką graczy na pozycji stoperów) i defensywnym pomocnikiem. Niestety, z tych rajdów bocznych obrońców nie ma ani jednej asysty, pytanie więc, po co tak grać?
1 byla, z Jaga :) hehe
smieszna statystyka :)
Może napiszę post o trochę innym spojrzeniu na tą sprawę. Z tym że Jaroszyński jest bardziej perspektywiczny nie ma co dyskutować, wiek robi swoje. Co do umiejętności, wybaczcie ale nie zgadzam się. W ofensywie nawet przyjemnie się Pawła ogląda, jak dla mnie łatwość w przejściu do ataku, sposób gry, odwaga w próbach minięcia przeciwnika, grze kombinacyjnej z partnerami to oczywiście że wygląda to lepiej od gry Adama. Na ile wynika to z wcześniejszej gry na innej pozycji niż boczny obrońca a na ile z młodzieńczej fantazji to już mniejsza z tym, tylko że później przychodzi refleksja że [u]obrońca powinien przede wszystkim bronić.[/u] Tutaj Paweł ma spore braki, czasami wygląda to strasznie na boisku. [i][small]{Nie wdaję się w dyskusję odnośnie naszej taktyki, maglowano to setki razy, winić bocznych za błędy w obronie nie mam zamiaru gdy trener każe im biegać 90minut non stop do ataku i centrować do bramkarza przeciwnika.}[/small][/i] Paweł często w obronie gubi krycie, robi to w dodatku tak że czasami ma się wrażenie że zakręciło mu się w głowie i nie wie w jakiej części boiska jest. Z racji widocznych chęci do gry ofensywnej podejmuje w obronie często znacznie bardziej ryzykowne decyzje niż Adam. Jest na dziś dzień bocznym obrońcą, którego dość łatwo przejść. Nie daje gwarancji w obronie o asekurowaniu kogokolwiek z formacji obronnej już nawet nie wspomnę.
Jak dla mnie jeśli uda się kiedyś poukładać grę obrony za kadencji nowego trenera Adam powinien grać (prezentując przyzwoitą formę). Paweł natomiast niech trenuję, naciska starszego kolegę, dostaję szanse gry i w niedługim czasie zastąpi go. Nic na siłę. Młodych piłkarzy w ostatnim dziesięcioleciu, którzy mieli zbawić Pasy mieliśmy już kilku[small](nastu)[/small]. Poza Klichem żaden nie gra nawet w polskiej ekstraklasie.
Wobec tego co napisałeś quentinie niepojęte jest dla mnie dlaczego [b]u Stawowego[/b] gra Marciniak. W grze ofensywnej on po prostu tylko statystuje (bo jak nazwać bieganie bez umiejętności kopnięcia piłki) na jego tle vice-versa Nykiel prezentuje się jak profesor. Na temat ataku dwoma bocznymi obrońcami na raz nawet się nie wypowiadam, bo nie mam UEFA PRO. Marciniak jak dla mnie bronił się tylko jako stoper.
No tak widocznie nawet obecnemu trenerowi coś w głowie świta, że obrońca ma coś tam bronić ;). Jakoś wrzutek budzi politowanie, no ale co ja mogę poradzić to nie ten element szlifuje się u Nas na treningach.
Natomiast rozpisując się o zaletach w ataku Pawła to nie jest tak że już jest tak świetny. Na tle słabych kolegów wygląda po prostu trochę lepiej. Zresztą kto dziś nie wygląda lepiej na tle Cracovii.
Powołany na mecz z Niemcami - będzie się działo - KOMPROMITACJA
Dobrze że go powołali, przerwa od WSa dobrze mu zrobi
Adam zagrał w meczy z Irlandią w poznaniu bardzo dobrze,był jednym z wyróżniających się zawodników.To nie jego wina że "mądry" trener Stawowy wystawia go na stoperze na którym kopie się po czole.Stoperem trzeba się urodzić,Adaś się do gry na tej pozycji kompletnie nie nadaję,za to na lewej obronie bywa że gra bardzo dobrze i myślę że tak też zagra jeśli tylko dostanie szanse gry.Gdyby tylko poprawił te kulawe wrzutki bo dośrodkowuje tragicznie,David Beckham z pewnością to nie jest :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)