Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Założę się o litrowego Jacka Danielsa, że
> Potter będzie jednym z pierwszych krytykantów
> Stawowego, po jednej z kilku pierwszych kolejek :D
ze tak pozno ? ja sadze ze bedzie to juz po sparingach
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
No to dużo rozmowa z panem Szarańcem powiedziała... ż-e-n-a-d-a
Nie wiem po co pieprzyc, że Kafarski jest trenerem, ma ważny kontakt, gdy wszystko było już dogadane ze Stawowym...
dobre posumiecie z Wojtkiem, nazwisko cudotworcy przyciagnie widzow na pierwsze mecze, spragnionych wodza na bialy koniu. ino trzymac kciuki za Wojtka, zeby mu sie udalo! jak sie uda, a Wisla slabo pokopie, to sezon moze byc przelomowy...
a co wazne, Potter przestanie meczyc powtarzanie w kolko tych samych postwoi we wszystkich tematach. brawo zarzad!!
jedziemy na tym samym wozku, Cracovia Pany!!
Nie wiem czy słusznie ale znów dla mnie powiało optymizmem. Pytanie czy nadzieja nie będzie i w tym wypadku wyrodną matką. szkoda tylko, że Stawowy nie przyszedł zamiast Kafarskiego. Może bylby happy end albo bylibyśmy już po tym teście.
z skrajności w skrajność obym sie mylił
TEODOR Napisał(a):
> ------------------- misja znalezienia dyrektora
> sportowego - PORAŻKA NA CAŁEJ LINII
> ------------------- transfery za Twojej kadencji -
> PORAŻKA NA CAŁEJ LINII
> ------------------- stawowy / błąd którego się
> nie wybacza
> ------------------- szukanie zawodników pod
> Kafarskiego a potem zmiana trenera ? po co więc
> było ich szukać skoro przyszłość Kafara była
> nie pewna? teraz zaczynamy pracę od nowa choć w
> tym przypadku nie będzie jej dużo bo jak wiadomo
> śmierdziel będzie ściągał Mazurkiewiczów ,
> Karwanów a Przytuła pewnie Uchem zespołu
> zostaniu .
>
>
> -----------------D-----------------R--------------
> ---A--------------------M------------------A------
> ------------T---------------------
niestety dużo w tym faktów.
TEODOR Napisał(a):
"... jak wiadomo
> śmierdziel będzie ściągał Mazurkiewiczów ,
> Karwanów a Przytuła pewnie Uchem zespołu
> zostaniu ."
Każdy ma prawo wyrazić swoją opinie, ale czemu Ty robisz to w tak prymitywny sposób! Inwektywy zachowaj dla siebie najlepiej do oceny własnej osoby!
Krzysiek90 Napisał(a):
> No to dużo rozmowa z panem Szarańcem
> powiedziała... ż-e-n-a-d-a
> Nie wiem po co pieprzyc, że Kafarski jest
> trenerem, ma ważny kontakt, gdy wszystko było
> już dogadane ze Stawowym...
Zenada to by bylo gdyby Kafarski o zwolnieniu dowiedzial sie z mediow, zamiast bezposrednio od pracodawcy. Juz wiesz po co ?
Krzysiek90 Napisał(a):
> No to dużo rozmowa z panem Szarańcem
> powiedziała... ż-e-n-a-d-a
> Nie wiem po co pieprzyc, że Kafarski jest
> trenerem, ma ważny kontakt, gdy wszystko było
> już dogadane ze Stawowym...
A znasz datę nagrania tej rozmowy???
ale czego wyście się spodziewali? że Radek otwartym tekstem pojedzie "[i]Kafar ma co prawda kontrakt, i to z kurewsko wysoką klauzulą w razie jego zerwania, ale gadamy ze Stawowym, który co prawda krzyknął sobie grubo, ale może zejdzie z ceny. a jak nie wypali Stawowy, to w odwodzie mamy jeszcze Skorżę. zresztą, sami wiecie, w tych sprawach i tak wszystko zależy od widzimisię bossa. poza tym przymierzamy się do tego tego i tego grajka, i mamy nadzieję, że nam ich kluby za dużo nie zaśpiewają[/i]"?
Krzysiek90, MITSUBISHIWRC, następnym razem najpierw pomyślcie, potem piszcie. A jak Was ta operacja przerośnie, po prostu nic nie piszcie.
Dziwią mnie niektóre wpisy. Co poniektórzy już teraz wiedzą, że to wspaniałe posunięcie i Stawowy poprowadzi nas do wielkich sukcesów. Oczywiście też chciałbym żeby tak było. Jednak w tej chwili to wielka niewiadoma. Trzeba stworzyć praktycznie nową drużynę do gry w I lidze. Ja mam tylko nadzieję, że karuzela z trenerami w końcu się skończy i jeden trener dostanie kredyt zaufania na co najmniej 2 sezony. Ostatnie zawirowania świadczą tylko o tym, że władze w MKS-sie nie mają zupełnie pomysłu na to co robić. Jak tylko na forum podniesie się larum odnośnie zmiany trenera to za chwilę jest informacja o kolejnym cudotwórcy (bo tak trzeba to nazwać) Ludzie z zarządu myślą, że przyjdzie nowy trener i w ciągu miesiąca czy dwóch zrobi drużynę z tych samych zawodników, którzy !@#$% grali jak patałachy. Do tego trzeba 2 lub 3 lat. Zmienianie trenera co kilka miesięcy to po prostu strata czasu i stanie w miejscu.
Ale tu zmiana była konieczna Pasieka i Kafar to nie porozumienie i porażka dajmy czas Wojtkowi chłopak z Cracova myślę że nabrał doświadczenia jest 6 lat starszy i mam nadzieje mądrzejszy !!!TYLKO PASY!!!
My szybko nie awansujemy !!!! Nasza druzyna nie ma pionu sportowego , a nad wszystkim siedzi i czuwa Tabisz , zeby nie bylo.Troche mi zal Wojtka bo wpakowal sie w bagno .
"Widziały gały co brały". Żal to mogło nam być innych trenerów. Najbardziej mnie rozczulił bodajże Pasieka, który jak przyszedł, to mówił, że na początku musi się przyjrzeć strukturom klubu (nie wiedział naiwny, że w Krakowii, żadnych struktur poza Filipiakiem i Tabiszem nie ma).
Stawowy sprawia wrażenie albo desperata, który wypadł z karuzeli i chce na nią z powrotem wskoczyć, albo człowieka, którego boli to co, że zepsuto to co zbudował i chce to naprawić. Tak czy inaczej pierwszy raz bierzemy trenera nie przypadkowego, z łapanki, ale takiego, któremu zależy na sukcesie nie tylko z powodu budowania swej pozycji w środowisku. W ostatnich czasach Cracovia miała tylko 2 trenerów. Oresta i Pana. Jednak to pan żył grą zespołu, a Orest nie ruszył nigdy d...y z ławki (we Wrocławiu już potrafi wstać). Bo Pan, wydaje mi się,chciał sukcesu Cracovii, a Orest, jak mi się wydaje, chciał tylko pokazać, że z drugiej strony popełnili błąd, że go zwolnili.
Oby się panu panie Wojtku udało.
Panie Wojtku pan się nie boi. 2/3 Cracovii za panem stoi!
a co Wy z tym pionem sportowym czy jak awansowalismy co sezon to byl pion sportowy, a pozniej w ekstraklasie byl pion sportowy ?
Powiem inaczej: jak awansowaliśmy, mieliśmy dyrektora sportowego (człowiek-orkiestra Misior, którego na Wielickiej można było spotkać o dowolnej porze dnia, chyba że był w podróży służbowej), a jak spadaliśmy, to nie.
Pion sportowy to jest spójna organizacja szkolenia od trampkarzy do seniorów, poprawna ocena posiadanego kapitału ludzkiego (poszczególni trenerzy! i młodzi zawodnicy - ostatni casus niczego nas nie nauczył?), czytelne zasady awansu z poszczególnych roczników, siatka scautingu (dla mnie najlepiej oparta o sieć współpracujących małych klubów w terenie). To także dbałość o sprzęt dla wszystkich grup wiekowych i o stan bazy treningowej, od boisk po przysłowiowe manekiny do ćwiczenia wolnych, których nie było przed Lenczykiem. Jest bezdyskusyjne, że to przekracza możliwości trenera 1 drużyny, choć oczywiście ta osoba musi się zgadzać w zasadniczych sprawach z trenerem uzgadniać z nim strategię rozwoju.
kkk_84 Napisał(a):
> a co Wy z tym pionem sportowym czy jak
> awansowalismy co sezon to byl pion sportowy, a
> pozniej w ekstraklasie byl pion sportowy ?
kontynuując ten tok rozumowania - a czy kiedy zdobywaliśmy mistrzostwo 1948 mieliśmy rzecznika prasowego?
scauting można realizować posiadając akademię
akademię mając 6/8 milionów rocznie na ten cel więc tutaj się koło zamyka
trudno o sytuację w której przykładowy scaut (np.potter) jezdziłby załóżmy pół sezonu na mecze np.Gryfa Wejcherowo , oglądał danego zawodnika wydawał swą opinię i Cracovia zatrudniała takiego gracza gdyż jak wiadomo decydujące zdanie będzie miał trener ( a ten oczywiście na podstawie czyjejś opinii nie podpisze się pod żadnym kontraktem samemu nie mając pojęcia co ów gość sobą reprezentuje ).
Jeśli w Polsce pojawia się ciekawy gracz ( a pojawia się raz na ruski sezon ) to informację o nim dostaje połowa zespołów ekstraklasy bo jego menadzer chce opchnąć swojego zawodnika więc szybciutko rozpuszcza w środowisku info. Scauting ma przebicie gdy ktoś wyszukuje chłopaków na turniejach juniorów , a nawet trampkarzy , ale do tego celu potrzeba warunków które już dziś oferują inni ale nie Cracovia ( i do póki nie będzie na to środków finansowych to nic w tej materii nie drgnie , te chlopaki będą lądować w Warszawie czy Poznaniu ale nie u nas bez względu na to czy będziemy mieć 100 scautów czy tylko jednego )
Pion sportowy i ta cała otoczka to zwykłe mrzonki , szukanie problemów tam gdzie ich nie ma !!! Zatrudniamy trenera który będzie miał wyjebane na to czy Mikulski albo Łach znalazłby mu polskiego Messiego , on i tak ma swój warsztat ( przykładowo Weinar nie ma klubu to jego mość wyciągnie pewnie do dziecka rękę ) czym udowodni że system o jakim chrzanicie od dwóch lat można tylko między książki wsadzić. Będzie grał ten którego będzie chciał Wojtek więc każda złotówka wydana na coś co zresztą w Polsce poza malutkimi wyjątkami NIE ISTNIEJE będzie złotówką wywaloną w błoto !!! I nie żebym pił do samego Stawowego , ta patologia jest plagą i dotyczy połowy trenerów z którymi mieliśmy do czynienia ( przykładami niech będą Lenczyk który zatyka uszy gdy słyszy że ktoś miałby mu zawodnika wybierać czy Szatałow który toczył jakąś wojenkę z Rząsą w niewiadomym celu skreślając dwóch porządnych zawodników jak Łuczak którego pozbył się nie dając mu szansy pokazania umiejętności czy też najlepszego stopera pierwszej ligi Dąbrowskiego z Grudziądza którego odesłał po pierwszym sparingu/treningu!!!
5 dni później
Na piłce sie nie znam. Po kilku dniach Stawowego w klubie uważam jednak, że to mogła być dobra decyzja. Taktyke, bajeczną technike itp. cuda może realizować trener w Hiszpanii, a nie w I lidze polskiej.
Nam trzeba dobrej atmosfery, stawiania na młodych, walecznych zawodników z jajami, a nie galerianych i klubowych dupcyngieli z pedaliskimi manierami. Sądzę, że Stawowy nie zależnie od warsztatu trenerskiego może zbudować taką DRUŻYNĘ. Albo nauczył sie świetnie grać przed kamerami albo naprawdę chce zrobić to na co od dawna czekałem i to z czym wiązałem nasz spadek.
Nie rozumiem też skąd w wielu taka nienawiść i pojawiające sie wyzwiska. Gorzej nie jak przychodził do nas Kafarski po wiadomej "wpadce"
Ja tez nie mogę tej nienawiści zrozumieć .Stawowemu należy się szacunek za to co zrobił dla Cracovii i duży kredyt zaufania .
Podjął się odbudowy piłkarskiej Cracovii w trudnej sytuacji po spadku z rozbitą drużyną .
Wielu tych niby ,,lepszych ''nie dało rady i to przez nich nie przez Stawowego Cracovia jest w 1 lidze.
Stawowy nie robił transferów ROBIŁ JE RZĄSA ,nie trenował nas od 2006 roku i teraz musi robić porządek w stajni którą w klubie zrobiono przez kilka ostatnich lat.
Nie jesteście odosobnieni Panowie. To szydzenie, wyzywanie Stawowego u niektórych
forowiczów przybiera wręcz chorobliwy wymiar. W kilku przypadkach ta choroba jest
już niestety nieuleczalna...
Uleczalna, uleczalna. Dwa razy MP i raz LM i wszystkim przejdzie jak ręką odjął:)
Ja z ocenami poczekam do pierwszych meczy, jeśli awansujemy to przestanę zwać go wfistą:)
Czyżby jednak uleczalna? Coś z cyklu "niedowiary"...
Pamiętam jak po odejściu Stawowego miała w mniemaniu "wiecznych krytykantów" nadejść era sukcesów Pasów pod przywództwem doktorów , docentów i innych "niewuefistów"! Nastąpił okres wielkiej smuty ( nie wspominam 4 miejsca wywalczonego przez "dzieci Stawowego" w pierwszym sezonie po opuszczeniu Cracovii przez W.S.) i żaden dyżurny krytykant nie przyznał, że się mylił! Teraz z utęsknieniem czekają na potknięcie trenera S. by móc z satysfakcją wygłosić wszem i wobec formułkę "a nie mówiłem"!
Panie Wojciechu trzymam kciuki za powodzenie Pańskiej pracy, bo docentów, bądź doktorów na ławce trenerskiej Pasów mam już po prostu dość!!!
Dobra, tylko sobie bez docentów, OK?:D
Stary kibol -święte słowa !!!.Podpisuje się obiema rękami .Sępy tylko czekają by krzyczeć a nie mówiłem .
To w większości ci sami znawcy co nazywali Oresta starym dziadem i dostali bolesny podbródkowy .
Z innej beczki -do Radka .
Po odejściu Biezena potrzebujemy 2 napastników .Jak dojdzie 1 to może się okazać że złapie kontuzje czy kartki i zostaniemy z Dudzicem .
Rozwiązanie kontraktu z piłkarzem za którego klub zapłacił nie małe pieniądze uważam za kiepski pomysł .
Biezen w 1 lidze nastrzelał by sporo goli .
stary kibol Napisał(a):
Nastąpił okres wielkiej smuty ( nie wspominam 4 miejsca
> wywalczonego przez "dzieci Stawowego" w pierwszym
> sezonie po opuszczeniu Cracovii przez W.S.) i
> żaden dyżurny krytykant nie przyznał, że się
> mylił!
Hello Hello,
Czy gdy nasza narodowa w składzie wyselekcjonowanym przez Smudę wygra eliminacje w grupie z Anglią to będzie to zasługa Smudy?
Nie. To zasługa kolejnego trenera.
Więc to może dzieci Stawowego zajęły czwarte miejsce, ale Stawowemu się to nie udało. I taka jest prawda.
Zeby było jasne - życzę Wojtkowi jak najlepiej bo jego sukces to sukces Cracovii - a to jest dla mnie priorytetem
potter Napisał(a):
>
>
> Rozwiązanie kontraktu z piłkarzem za którego
> klub zapłacił nie małe pieniądze uważam za
> kiepski pomysł .
> Biezen w 1 lidze nastrzelał by sporo goli .
A gdzie jest napisane że rozwiązano z nim kontrakt ????
Na oficjalnej jest napisane, że to Bizon rozwiązał kontrakt z Cracovią !
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/koen_van_der_biezen_zegna_sie_z_cracovia
Do kochających wuefistę-pamiętajcie by nie pomyliło sie Wam kibicowanie jemu z kibicowaniem Cracovii. Jak przegra parę meczy będa domagać sie jego odejścia nie z powodu jego osoby tylko z powodu wyników. Tak jak domagałem sie odejścia Płatka czy Ulatowskiego. Na pierwszym miejscu Cracovia.
Do zawodowych napierdalaczy na trenerów-pamiętajcie jak będę bronił trenera po kilku potknięciach to nie dla tego, że jestem jego wybitnym zwolennikiem, tylko dla tego, że słabią mnie tacy, którzy są do innych uprzedzeni zanim tamci cokolwiek pokażą.
Zubereng może być przestał pisać takie bzdury.Nie kibicuje Stawowemu tylko Cracovii co nie znaczy że nie uważam że jest to dobry trener .Zrobił dla klubu wiele dobrego i zasługuje na szacunek i danie szansy .
Ponieważ jest to temat do Radka zatem napiszę do niego !!
Po pozbyciu się 3 napastników nie mamy w tej chwili ani jednego .
Potrzebujemy w trybie pilnym 2 by była rywalizacja i zabezpieczenie na wypadek kontuzji i kartek.
Mam nadzieje Radku że poprzednie historie z napastnikami czegoś w klubie ludzi nauczyło .
Tak dla przypomnienia już kilka razy pozbyto się zawodników lekką reką i potem dopiero szukano na chybcika z skutkiem tragicznym .Skoro rozwiązano kontrakt z jedynym pozostałym napastnikiem Bizonem TO WYRAŻAM NADZIEJE ŻE PRZYJDZIE 2 LEPSZYCH .Jeśli mamy grać o awans to potrzebujemy wielu wygranych meczy .To tego potrzebujemy skutecznych napastników.
Piszą min ww PS że interesujemy się zawodnikiem z Radzinkowa który zdobył raptem 4 gole w 1 lidze (Koen miał 4 w ekstraklasie przy tragicznej grze zespołu przy praktycznie nie istniejącej linii pomocy.)
Potterze... Wyrażać se nadzieje to Ty możesz...
...ale od odejścia Piotrka Bani nie mamy strzelajacego napadziora.
Nawet jak kupowano grojków którzy gdzie indziej jak Niedzielan , Bizon , Masaryk strzelali "jak najęci".
Zmienił sie właściciel? Zmienił się Tabisz? Pojawił się scouting i dyrektor sportowy?
Zmieniła się atmosfera na Wielickiej z załosnej Tabiszowego Comarchu-CDN?
...o tu faktycznie jedyna Twoja nadzieja ,że Staw potrafi odbudować atmosferę na Wielickiej
i nawet przeciętny , przychodzacy z 2-ego 3-ego poziomu napadzior zacznie strzelać...
inaczej to ...wiadomo czym jest nadzieja:(
Kolego Khalid do tego by strzelali napastnicy musi być atmosfera w drużynie dobra ,linia pomocy potrafiąca dograć napastnikom piłki i dobre przygotowanie motoryczne.
Koen przy linii pomocy za czasów poprzedniej drużyny Stawowego zdobył by nie 4 ,a ponad 10 goli.
Teraz po czystce mamy 0 napastników nawet na 1 ligowy poziom rozgrywek.
Dlatego napisałem wprost do Radka .Z napastnikami jest problem że są najdrożsi i kluby nie chętnie pozbywają się zawodników prezentujących określony poziom sportowy. A my potrzebujemy aż 2 .
potter Napisał(a):
> Koen przy linii pomocy za czasów poprzedniej
> drużyny Stawowego zdobył by nie 4 ,a ponad 10
> goli.
Żartujesz ? :D
Dokładnie. Według mnie spokojnie strzeliłby 15. Lepszy niż Bania czy Moskała tylko grał w innych czasach, innej drużynie.
potter Napisał(a):
>
> Koen przy linii pomocy za czasów poprzedniej
> drużyny Stawowego zdobył by nie 4 ,a ponad 10
> goli.
No ale przecież trener Wojciech obiecał, że sprowadzi ''dwóch nowych Gizów'' więc Koen czy inny napastnik zdobędzie z 15 bramek.
Moim zdaniem Koen przy swoim "starcie" do piłki nie strzeliłby w polskiej lidze 10 bramek nawet gdyby w pomocy miał klony Deyny, Bońka i Platiniego. On strzelał bramki w 2 lidze holenderskiej, gdzie obrońcy tak nie lubią napastników, że się do nich nie zbliżają.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)