"Aston1906 nie ma nic gorszego od ZARAZY PISiorów" - takie wypowiedzi powoduja, ze mysle, ze ich autor to efekt TVN-owskiej propagandy. Nie, żebym popierał PiS, ale PO nie jest od nich w niczym lepsze, a merytorycznie wypada nawet gorzej. Natomiast ludzie zaslepieni propaganda kazacą wierzyć, że PiS to obciachowa partia moherów i wieśniaków, a PO partia młodych, wykształocnych i z wielkich miast, są po prostu żałośni.
Gadajmy o faktach, o konretnych działaniach, punktach programu, a nie sprowadzajmy rozmowy na tak niski poziom. Palikot nie ma żadnej konretnej oferty, to odszczepieniec z PO, tak samo jak PJN z PiS, nie sadze by zrobil cos wiecej niz zrobił będąc częścią PO.
-
-
WYBORY 2011
Stara i bachor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No to żeście mnie wkurzyli :) głosuję na Annę
> Grodzką .
> Ale Wam będzie gula skakać jak zostanie
> posłanką hehe , już mnie to bawi.
Nic nam nie będzie skakać bo po pierwsze Palikot i s-ka nie mają najmniejszych szans na przekroczenie progu, a po drugie w Sejmie były już (i są) takie wynalazki, że ten obojnak raczej wpisuje się w konwencję niż przeciwnie.
Natomiast zlinkowany przeze mnie kandydat z Garwolina kładzie na łopatki całą Samoobronę i można go porównać jedynie do Kononowicza.
A.W.B. - to niech przepija, w sumie jeszcze lepiej dla budzetu, bo poza VAT wskoczy akcyza.
djalbert konkrety Ruchu Palikota:
Likwidacja Senatu
Likwidacja powiatów przekazanie kompetencji gminom
Ograniczenie liczby posłów do 360
Wprowadzenie kadencyjności -2 wszędzie- jak można na uczelniach to i można w Sejmie , czy w radzie gminy.
Likwidacja immunitetów - wszelkich - poselski, prokuratorski, sędziowski itd
Likwidacja finansowania partii z budżetu- wprowadzenie dobrowolnych odpisów na partię, na kościół, na organizację pożytku publicznego- 2,5-3 %
Wprowadzenie związków partnerskich - dla homo i heteroseksualistów , również osób starszych spokrewnionych a raczej spowinowaconych
Wprowadzenie legalizacji marihuany - tzw ustawa konopna- kluby konopi - sadź, hoduj, pal , handluj , płać podatek
Opodatkowanie wszelkich kościołów - taksówkarz płaci podatek , proboszcz nie płaci , dlaczego ??? - dość obłudy
oczywiście natychmiastowe zakończenie misji w Afganistanie, Iraku , Libanie i państwach afrykańskich - Czad, Namibia.
Zmiana prawa budowlanego.
SAME KONKRETY
RUCH PALIKOTA
ps. Stara i bachor popierają Annę Grodzką :)
Niec wiem po co ta dyskusja od ruchu Palikota, to inicjatywa sięgacjąca po odpady nic nie znaczące. Nie warto sobie strzępić klawatiury
Vojnar następny niedouczony, proboszcz jest opodatkowany.
zubereg Napisał(a):
> Niec wiem po co ta dyskusja od ruchu Palikota, to
> inicjatywa sięgacjąca po odpady nic nie
> znaczące. Nie warto sobie strzępić klawatiury
E tam, bardzo dobrze, że są tacy co głosują na Palikota - ja się cieszę, że ruch lewicowy się dzieli - sposób liczenia głosów jest niekorzystny dla małych ugrupowań. Powiem tak: nawet jeśli palikot wejdzie do sejmu (choć w to nie wierzę), to i tak lepiej, niż gdyby te wszystkie głosy przypadły PO - dostaną wtedy globalnie mniej miejsc a zawsze jest szansa, że nie wejdzie i zabiera a głosy lewicy. No i pamiętajmy, że przy takim układzie, głosy mogą ułożyć wyjątkowo optymalnie i np. Palikot i SLD i PSL będą mieli po... 4,99 procenta.
TYYYLKO PALIKOOOT! ;D
choć tak między Bugiem a prawdą to jest to doprawdy najsensowniejsza opcja, jeśli nie jedyna sensowna
Proboszczowie i wikariusze płacą zryczałtowany podatek dochodowy. Jak ksiądz jest gdzieś zatrudniony, to pracodawca odprowadza zaliczkę na pdof, a do tego raczej nie skorzysta z ulgi na dziecko.
Legalizacja marihuany pociągnie za sobą wzrost jej ceny. Taksę kryminalizacyjną zastąpi akcyza, vat i dochodowy sprzedawcy. Jeśli mi nie wierzycie zobaczcie sobie na ceny alkoholu i papierosów. Szara strefa jest tu gigantyczna właśnie przez obciążenia fiskalne.
ronaldinio
Palikotowcy to żadna opcja to zbiór odpadów z różnych marginalnych środowisk od pedziów po transwestytów. Oni nic nie rozwiążą prócz odwracania uwagi od prawdziwych problemów takich jak dług publiczny, żenująca pozycja Polski na świecie, nadchodząca druga fala kryzysu. Oni by odwracali uwagę od spraw poważnych i zajmowali sie takimi pierdołami jak prawa pedziów czy też parytetami dla transwestytów.
Ten ruch szybko zniknie ponieważ jak nadejdzie druga fala kryzysu ludzie będą mieć gdzieś idiotę z Biłgoraja i będą oczekiwać by ktoś rozwiązał problemy gospodarcze. To będzie najważniejsza sprawa dla naszego kraju, oczywiście prócz pozycji miedzynarodowej i gazu łupkowego. Tym trzeba sie zajmowac, a nei zbieraniną dewiantów.
Zubereg- jesteś na forum krócej niż ja, ale oczywiście prawisz swoje morały.Tak jesteś krócej zapytaj Knura.
A.W.B. Ty jesteś dzieckiem ekstraklasy, zatem może trochę pokory.
Palikot zrobi wam wielkie kuku i tyle.
Oczywiście można mnie banować, likwidować, zamykać ale co to ma wspólnego z tą osławioną
WOLNOŚCIĄ SŁOWA !
NIC!
Bo jeżeli tak, to Dżichad Cracovia!
ile nocy pod rząd można chlać?
Stara i bachor - program PO 4 lata temu tez wygladał bardzo sensownie, w wielu punktach podobny był do dzisiejszego programu RPP i gówno zrobili, a PAlikot był za to współodpowedzialny.
BTW. Podobno dziś w KRakowie Tuskobus jest, o 12 na rynku Podgórskim, ktoś coś wie?
Rano była przebieżka z Rasiem wzdłuż Błoń w okolicy stadionu gwardii.
co do Palikota jak mozna na powaznie brac kogos za polityka który wyprowadza pieniadze z Polski do jakiegos raju podatkowego a na listach wyborczych umieszcza tranwescyte w Krakowie która/y nie dawno był/a facetem. Biedronia homoseksualiste oraz byłego więżnia skazywanego kilka razy.
Kogos kto była żonę gnębi po sądach za to że Ona głosno mówi o jego malwersacjach finansowych.
Jak można głosowac na kogos kto w studiu TVN mówi Jebac PZPN za co zwykły człowiek na stadionie dostaje zakaz stadionowy.
Jka mozna głosować na faceta który kseruje pomysły "kiboli" Cracovii i przynosi do studia głowe świńska gdzie kilka miesiecy wczesniej taki rekwizyt był na stadione naszym.
jak można głsować na głupola, pajaca, bez zasad i mówiacego tylko obietnice.Jak mozna głosowac na kogos kto tak nie dawno wydał i sfinansował przed wyborami ksiazke premiera Tuska.
ludzie zastanówcie sie nad soba jak chcecie błazna widziec idzcie do cyrku.
p.s nie miałem nikogo na celu obrazic .Obrażam celowo tzn.nazywam po imieniu Palikota kompromitacje kultury moralności dobrego zachowania.
KONONOWICZ ma przy Palikocie kompleksy bo też gadał głupoty ale nie takie.
http://vod.gazetapolska.pl/505-rozmowa-niezalezna-jacek-sasin-andrzej-duda
Go Cha Napisał(a):
> Rano była przebieżka z Rasiem wzdłuż Błoń w
> okolicy stadionu gwardii.
Skoro zrobili dwa kółka to kolo naszego stadionyu tez biegli, ale rozumiem wymogi podawania newsow w kampani ;-)
A czemu kibole Cracovii kserują pomysł ze świńską głową (Barcelona, Figo etc.)?
Zubereq jest może i krócej ( pewnie 2 dni) ale ma na pewno mniej banów i nicków.
:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)