AQQ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niestety, po analizie strzału suvorova sytuacja
> jest co najwyżej `kontrowersyjna` powiedzmy 50/50
> - sędzia mógł nie uznać tej bramki (łokieć
> na plecach był).
Taa, a ewidentego popchnięcia Bizona przy wyskakiwaniu do główki w środkowej strefie boiska już nie gwizdnął.
Podobnie jak nie dał drugiej żółtej Traore. Obrońcę Cracovii w twarz kopnąć można, ale chorągiewki już nie...
Trochimiuk razem z asystentem prosto na czarną listę krętaczy-piździelców!
-
-
||Pomyłki arbitrów|| Praca arbitrów wzięta pod lupę [Ranking sędziów-extra]
Nikt w temacie jeszcze nie napisał, że w momencie strzału na bramke pawlowskiego galkevivius był na spalonym i gol nie powinien być uznany....
Sorki było napisane nie doczytałem, ale warto to podkreślić!!!
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001647830808 Trochimiuka jakby ktoś chciał hehe
Myślę, że nie ma czegoś takiego jak zmowa sędziów przeciw nam. Po prostu: większość polskich sędziów to nieudacznicy... i my pechowo trafiamy na takich co drugi mecz.
Jeśli Alexa zdyskwalifikują na powiedzmy 4 mecze, to nieudacznik Trochimiuk powinien dostać 40 meczy dyskwalifikacji. Taka masa zasadniczych błędów, to już totalne przegięcie pałki... I wszystkie naszą niekorzyść.
Protest jakiś pisać trzeba - za duży tych nieudaczników nam mecze sędziuje.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001647830808 / mongoł...
Oglądałem właśnie drugą połowę i (po meczu) powtórki bramek Podbeskidzie - Korona. Przy drugiej bramce Bielska ich zawodnik zgrywał piłkę głową do środka boiska, potem dopadł do niej Demjan i strzelił bramę. Ale przy tej główce była analogiczna walka o piłkę jak wczoraj Suvorowa - obrońca Korony pada chyba mocniej na ziemię niż wczoraj lubinianin. Gwizdek sędziego milczy, chorągiewka liniowego się nie podnosi... My chyba kurwa trafiamy na niewłaściwych, jebanych czarnych...
Od początku sezonu straciliśmy przez nieudaczność sędziów 5 punktów, a zyskaliśmy 0 bo pomyłek na naszą korzyść nie było. TAKA JEST PRAWDA I RACHUNEK JEST PROSTY:
- 1 pkt stracony z Koroną - rzut karny z kapelusza;
- 2 pkt stracone w meczu z Lechią - nieuznana prawidłowo strzelona bramka Niedzielana
- 2 pkt z Zagłębiem Lubin - wczoraj to była cała litania błędów o których powiem poniżej:
1) Bramka dla Zagłębia zdobyta ze spalonego, choć akurat w tej sytuacji, w tym kotle jaki był było to trudne do wychwycenia;
2) Bramka Suworowa prawidłowa mimo, że był tam jakiś kontakt;
3) Czerwona kartka zasłużona, choć była konsekwencją nieuznanej bramki;
Vasago ustalilismy ze nie liczymy punktow, bo to nie ma sensu, gdyz nie wiadomo jak pozniej by sie potoczyl mecz gdyby sedzia zachowal sie prawidlowo, natomiast wytykamy bledy i punktujemy sedziow.
Trochimiuk
- gol Zaglebia ze spalonego
- nieuznany gol Suvorova
- brak nalezytej rekacji za atak na Szelidze
KamilloLce Napisał(a):
> W dzisiejszym meczu:
> - gol Zagłębia ze spalonego,
> - gol Suvorova powinien być uznany i czerwonej by
> nie było,
> - sędzia biorąc pod uwagę, że Saidi ma
> żółtą kartkę, mógł mu dać ostrzeżenie, a
> nie od razu drugą żółtą... Był chłop pod
> wpływem emocji...
Plus brak kartki za kopnięcie Szeligi w głowę i doliczenie 5 minut kiedy graliśmy w 9 specjalnie po to żeby Zagłębie mogło nas dobić, chociaż nie było tylu przerw.
uaktualniono. chcialem dopytac czy mam racje (bo nie mam pewnosci) twierdzac, że Lessi w finali LM z tego roku po kopnięciu chorągiewski nie został ukarany kartką?
czemu nie daja kartek za spluwanie lub siakanie nosa w reke, dla mnie to obrzydliwe i bardziej szkodzace pilce noznej, kopanie jest czescia pilki :D
Messi nie dostał kartki.
SaNtO Napisał(a):
> uaktualniono. chcialem dopytac czy mam racje (bo
> nie mam pewnosci) twierdzac, że Lessi w finali LM
> z tego roku po kopnięciu chorągiewski nie
> został ukarany kartką?
Primo: Messi :>
Secundo: kopnął mikrofon a nie chorągiewkę...
Ale z drugiej strony jak np w Anglii kopią chorągiewki to nie ma durnego przepisu, że za to jest kartka. To tak jakby bramkarz dostał kartkę za kopnięcie słupka bramki... Przepis do zmiany.
Dostaja kartki za wyciagniecie chornogiewek i za machanie nimi a jesli np.boksuja sie z chorongiewka (Cahill z Evertonu)to nie karaja za takie cos.
Jesli jednak zostanie ona wykopana z miesjca jej bytu to karke zawodnicy dostaja.Kartka jak najbardziej prawidlowa i nie ma co szukac kwadratowych jaj.
Ta chorągiewka była źle osadzona. Powinna się tylko wygiąć, tak jak pod wpływem uderzenia piłki. ;)
To nie sa kwadratowe jaja ale duch sportu
nic się chorągiewce nie stało, Saidi mial juz kartkę, Trochimiuk mogl sobie ją spokojnie darować
to jak z wolnym za trzymanie piłki przez Cabaja rok temu
przepis jest jasny, w kazdym proaktycznie meczu mozna obu bramkarzom odgwizdac przetrzymanie pilki poza limit sekund
ale tylko Cracovia została ukarana rzutem wolnym
(jesli ktos widzial w estrze przez ostatni rok rzut wolny za przetrzymanie piłki niech mnie poprawi)
Krst pod Triglavom Napisał(a):
> To nie sa kwadratowe jaja ale duch sportu
> nic się chorągiewce nie stało, Saidi mial juz
> kartkę, Trochimiuk mogl sobie ją spokojnie
> darować
>
Nie nie mogl sobie darowac!!!
Chlopie choragiewka wypadal i sie przewrocila!Wiec kartaka zasluzona i koniec.Nie ma tu zadnego ducha tylko glupota Saidiego.Jesli by ja kopnal a ona by sie nie przewrocila to by bylo ok ale jesli sie ja uszkodzi to jest za to kartka!!!
Proste jak sranie.W calym swiecie tak jest a ty ducha sportu szukasz.Bo nasz zawodnik wylecial.Patrz obiektywnie a nie przez maslane oczy bo Saidi wylecial.Wylecial bo za glupote sie placi.
bez odbioru.
Z wywiadu z Suvorovem:
"(...)
- Nie, nie wiedziałem. Ze spalonego, tak? No to co więcej można powiedzieć?! Jak mnie sędzia liniowy powiedział, że przy mojej bramce był aut!
[b]- Jak to aut? Chyba faul?![/b]
- Nie, sędzia liniowy twierdzi, że przy mojej bramce był aut.
(...)"
Załóżmy, że jesteśmy bardzo wyrozumiali i chcielibyśmy zrozumiec zasady działania zmysłu wzroku sędziego liniowego.
Tu jest filmik http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Alexandru-Suvorov-Zdobylem-prawidlowa-bramke-wideo Gdzie jest aut - jakie sa wasze propozycje?
Dosłownie kilkanaście sekund temu padł gol dla Śląska w meczu z Widzewem.
Po dośrodkowaniu w pole karne, Mila wyskoczył do piłki, i strzelił gola głową, wcześniej trącając obrońcę, który padł na murawę. Faul? A skąd! Arbiter nie dopatrzył się przewinienia i jest 1-2.
Zobaczcie sobie i oceńcie.
breslau - Widzew.
Golum zdobywa właśnie bramkę na 1:2 w sposób identyczny jak Suvorov, sędzia uznaje bramkę.
Dwóch komentatorów przywołuje sytuację Suvorova z naszego meczu, potwierdzając analogię, a na koniec jeden dodaje: "najwidoczniej różne są interpretacje sędziów...".
Ja pierdole... czy to zjebane kolegium nie może tym czarnym skurwysynom nieco bardziej "zestandaryzować interpretacji"?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)