To może w ogóle zrezygnujmy z pasiastych koszulek i zamiast tego różowe albo tęczowe.
NA KAŁUŻY TYLKO W PASY!!
-
-
Nowy sezon - nowe stroje wyjazdowe
[quote]#post1687735 Wracam do tematu bo bardzo mi się podobał wczoraj Madejski w granatowej koszulce i fajnie by było przy nowym właścicielu skończyć z "żałobnymi CZARNUCHAMI"
Te granatowe mogły by być a może fiołkowe czy wrzosowe.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-08/koszulka-bramkarska-cracovii-2025-2026-jpg-16728255.jpg[/img][/quote]
Koszulka jako bramkarska najładniejsza od lat, ale drugi komplet powinny być błękitne plus białe spodenki. Czarnuchy ewentualnie jako trzeci.
[quote]#post1687980
Jak dla mnie to tak:
- dziwne, że rezygnujemy z gry w Pasach w meczu u siebie (to świętość NIENARUSZALNA)
- znów ten podhalański wątek, który jakoś specjalnie nie jest z nami powiązany
- trochę za dużo tu tego ogólnego historycznego patosu.
(...)
Rozumiem, że nasz prezes, to człowiek dla którego ważne są różne wydarzenia z historii Polski, ale czy musimy aż tak eksponować jakieś niezbyt znaczące dla istnienia samej Cracovii i Krakowa momenty?
(...)
Niemniej jednak, mam wrażenie, że osoby odpowiedzialne za projekty i ich wdrażanie niekoniecznie czują Cracovię, tak jak stare krakoskie Andrusy...[/quote]
Dokładnie!
Sprawa dla mnie prosta:
1. To nie jest koszulka Cracovii. Mimo, że może fajna.
2. Granie na biało z Legią to sabotaż.
3. Takie udziwnione podhalańsko-pseudopatryjotyczne wynalazki możemy sobie okolicznościowo robić na mecz z Niecieczą albo Radomiakiem a nie na najważniejszy mecz sezonu (przy braku Derbów).
- Edytowany
[quote]#post1688022 [quote]#post1687980
Dokładnie!
Sprawa dla mnie prosta:
1. To nie jest koszulka Cracovii. Mimo, że może fajna.
2. Granie na biało z Legią to sabotaż.
3. Takie udziwnione podhalańsko-pseudopatryjotyczne wynalazki możemy sobie okolicznościowo robić na mecz z Niecieczą albo Radomiakiem a nie na najważniejszy mecz sezonu (przy braku Derbów).[/quote]
Tak z ciekawości czemu mecz z cwelką jest najważniejszym meczem sezonu?
- Edytowany
Mecz z Arka jest najwazniejszy
Mecz z CWKS to jest przykry obowiązek że musimy raz w sezonie to coś na nasz piękny stadion wpuścić (piszę zarówno o tej zblazowanej grupie kopaczy i działaczy jak i o tych troglodytach z trybun)
A granie w meczu z CWKS w ich koszulkach na naszym stadionie zakrawa na sabotaż - mam nadzieję że ktoś w tym marketingu się połapie co robi
- Edytowany
[quote]#post1688026
Tak z ciekawości czemu mecz z cwelką jest najważniejszym meczem sezonu?[/quote]
Zaskakujące pytanie ale potraktuję je poważnie. Dla wielu osób cwks to od lat wróg numer 2.
Są doskonałym ucieleśnieniem cwaniactwa, chamstwa i buractwa. Jeśli potrzebujesz możesz dodać 45 lat działalności w PRL i ogólne krakowsko-warszawskie antagonizmy.
To może na mecz też przyjdziemy w białych t-shirtach i będziemy wyglądać jak legła na trybunach?
Dla mnie nie ma meczów ważniejszych i mniej ważnych. Jedni uważają za ważne mecze z drużynami, których, łagodnie mówiąc, nie szanują i dla nich mecz z LzS jest obecnie najważniejszy inni za najważniejsze uważają mecze zgodowe - dla nich mecz lampucera jest przykrym obowiązkiem.
Jeśli miałbym określić, który (jaki) mecz jest dla mnie najważniejszy w sezonie to wskazałbym na taki, który zapewniałby nam tytuł MP. Ostatni poważny rywal do tytułu trafia nam się w 29 kolejce, więc raczej nie będzie to ten mecz, bo jednak wątpię w zapewnienie sobie tytułu na 5 kolejek przed końcem. Więc może najważniejszy w sezonie będzie mecz 32 kolejki z Radomiakiem? A może dopiero 34 kolejka z Koroną? Tak stawiam na mecz z Koroną, który mam nadzieję da nam tytuł, lub przynajmniej podium.
Co do koszulki, to nie przesadzałbym z nazywaniem jej "koszulką ladacznicy". Może nie jest zbyt piękna, zdecydowanie zbyt mało nawiązań do pasiastej tradycji (można było przynajmniej pokusić się o pasiastą szarfę, która mogłaby przy okazji symbolizować taternicze liny), ale jest na niej nasz herb, więc bez przesady, a przy okazji przypomnę, że biała koszulka jest podstawową koszulką polskiej kadry narodowej.
> znów ten podhalański wątek, który jakoś specjalnie nie jest z nami powiązany
To od teraz będzie z nami powiązany, proste. Jeśli klub chce się włączyć w walkę o kibiców w całej Małopolsce to bardzo dobrze.
Trzeba walczyć o to, aby herb ZAWSZE był haftowany i to na każdej koszulce!
Ciekawe ceny naszych koszulek
https://pl.aliexpress.com/item/1005009602238870.html?spm=a2g0o.tesla.0.0.24b4gqLsgqLsih&pdp_npi=5%40dis%21USD%21%2420.73%21%240.99%21%21%21%21%21%402103892f17556014131454057e98f6%2112000049607604958%21btf%21%21%21%211%210&afTraceInfo=1005009602238870__pc__c_ppc_item_bridge_pc_jfy_wf__SgFaRuQ__1755601413401&gatewayAdapt=glo2pol
Twarda Cerata, nie kupować.
Koszulka jak koszulka, jest ok, szału nie robi, ale kurcze ja tego nie kupuje, żeby mecze domowe grać w jakichś dedykowanych koszulkach jednorazowo bez jakiejś ważnej rocznicy dla NASZEGO KLUBU (bo chyba te złote stroje były na 100 lat od naszego mistrzostwa ?) . Jakoś tak fajniej się patrzy na naszych chłopaków walczących w Pasiakach a nie w stroju w sumie niezwiązanym z naszym klubem (chyba, że grywaliśmy kiedyś w białych koszulkach?). A mecz z Legia czy najważniejszy czy nie , każdy się zgodzi że jest prestiżowy i zawsze ściąga komplet lub blisko kompletu na trybunach.
Dlaczego "góralska" koszulka?
Bo Cracovia ma być klubem pierwszego wyboru nie tylko w Krakowie, ale w całej Małopolsce (w jakimś wywiadzie prezes o tym mówił).
Jak dla mnie taka polityka zaczyna się bardzo dobrze sprawdzać, bo widać to w procentowym wypełnieniu stadionu.
ps. a dla całej północnej Polski to Kraków leży w górach 😉
- Edytowany
Czy kogoś popier....ło w tym klubie? Mamy grać na swoim stadionie tylko i wyłącznie w koszulkach w pasy!!! Za chwilę wymyślą coś innego na przykład zmienią nazwę klubu bo tak im się będzie podobało albo nie wiadomo co jeszcze? To jest zamach na naszą tradycję, nie powinniśmy jako kibice się na to godzić a ja widzę że większość przyjęła to delikatnie mówiąc lekko. Przestrzegam przed tym żebyśmy kiedyś nie obudzili się z ręką w pewnym miejscu...
Ciekawe co niektorzy pisali o zlotych koszulkach w ktroych tez zagali jednorazowo...
Dupynnie specjalnie nie urwały i moim zdaniem miały by większy urok jako wyjazdówka na legie w środku zimy razem z zapowiedzią na zaśnieżonym Podhalu.
Mimo wszystko za sam pomysł brawa!
Mi się jednak marzy nawiązanie do Krakowa i replika koszulki sprzed ponad 100 lat
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-08/1906-away1-png-43327068.png[/img]
To na temu, to ordynarne podróbki z bardzo kiepskich materiałów.
Ja nie wiem jak można kupić cokolwiek na temu, a już ordynarną podróbę koszulki własnego Klubu (pozbawiając własny klub zysku) to jakaś totalna abstrakcja.
Swoją drogą ciekawe w jakim kolorze będą numery na koszulkach, pewnie czarne. Mogłyby być (choć wiem, że to nie spełnia standardów ekstraklasy co do numerów) czarne obwódki numerów a wypełnienie w biało czerwone pasy, to byłoby coś nowego na rynku.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)