Mowicie o samych wynikach ... ale liczy sie styl. W druzynie Ulatowskiego nie bylo bramkarza obrony i ataku. Za Szatalowa nie mamy pomocy. Skrzydlowi ok .. ale rzeczywiscie srodek wyglada tragicznie:
Szeliga: solidny, sredniak ... w obronie ok ..ale w akcjach ofensywnych bezproduktywny.
Bartczak: cien pilkarza z tamtej rundy. Jak dla mnie powinien siasc na lawce.
Tamir: pierwszy wystem i mozna bylo sie spodziewac ze fajerwerkow nie bedzie. Zreszta nawet nie wiemy na ile go stac.
Jak dla mnie najwyzszy czas wlaczyc do 1 skladu Rupe i Stebleckiego. Ten 1 napewno zagral by lepiej niz Dudzic a drugi to naturalny zmiennik Tamira ( i nie wazne ze nie jest szybki i silny, Klich tez nie byl ) wazne zeby umial podac do napastnika.
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
Waldemar Fornalik NA TRENERA!
Fornalik nie opuści Ruchu za nic, myślę , że w innym klubie , niż Ruch nie osiągał by takich wyników, bo tam u nich grają chłopaki z ambicją i zapierdzielają , tutaj trafiłby na leni typu Bartczak, jak już Rząsa jara się tak holenderskim kieurnkiem to niech zatrudnią Benhakkera :D chcoiaż on teraz jest dyrektorem sportowym w Ujpescie
Zgoda ,że Radomski musi zagrać w pomocy bo to jest jego miejsce i tam nam go bardzo brakuje.Na stoperze próbowałbym Kosanovica,Hoska i kapitana Młodej Biernata.Żytko potwierdził już zbyt dużo razy ,że się nie nadaje,a Nawotczyński jest bez formy.
bzdura
miejsce rRadomskiego jest tylko na środku obrony tam gra bardzo dobrze więc nie wiem o co ci chodzi
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> bzdura
zagral dobry mecz, ale przesladuje go pech i jak tylko jest na boisku to za jego sprawa wieksza badz mniejsza strzelaja nam gole.
tak Ci pasuje ?
hahah ładnie wy dziwni jesteście Radomski na obronie gra najpewniej z naszych zawodników
Problem w tym ze Radomski jest pilkarzem ktory moze pograc ze skrzydlowimy i podac na napastnika.
Co nam po Radomskim w obronie skoro w przodzie jest bieda a gole i tak tracimy. Trzeba jak najszybciej zgrywac nowych pilkarzy (chodzby kosztem 2-3 spotkan ) ale zaowocuje to w nastepnych meczach. Na srodku obrony powinni zagrac Nawotczynski i Hosek a w pomocy Radomski, Szeliga i wysuniety Tamir.
Właśnie w tym rzecz, że Radomski nie potrafi rozgrywać piłki ale jest bardzo dobry w odbiorze. Na jego grę w pomocy nie da się patrzeć.
nie wiem skąd wzieło się stwierdzenie że Arek Radomski bardzo dobrym pomocnikiem jest twierdze e s to wielutne bydury bo gra bardzo dobrze w środku obrony i spokojnie przedewsyzstkim nie pryzpala się i dobrze czyta gre
http://www.youtube.com/watch?v=mDjYF0nq4HM&feature=relmfu
z tego co pamietam to wlasnie Radomski rzucil taka pile :) Zreszta napewno bedzie w pomocy bardziej produktywny niz Szeliga "nie umiem podac na 5 m do przodu" i Bartczak " nie chce mi sie podac na 5 m do przodu".
Srodek pola jest w naszym wykonaniu fatalny, nie pamietam wogole jakis sytuacji ktore wynikaly by z akcji 2 srodkowych pomocnikow nie mowiac juz o pograniu ze skrzydolowimy. Coz, mamy bramkarza, mamy obroncow, mamy skrzydlowych i napasnikow ale ciagle czegos brakuje zeby to wszystko funkcjonowalo.
Ukłon dla Miszcza.
Pzdr.
ja i tak uwarzam zę jego miejsce jest na stoperze nie moge patrzeć na to co on wyprawia w pomocy a tak wogule to najpierw na niego napieprzaliście że do dupy gra w pomocy a teraz take bzdury wypisujecie
Radomski musi grać na srodku obrony, bo jest zawodnikiem doświadczonym i na tej pozycji sie sprawdził,gra w pomocy nie za bardzo mu wychodziła.
Wydaje mi się,że na srodku obrony może grać również Kosanowic,wspólnie z Radomskim nieźle grali na wiosnę./ w odwodzie jest Hosek,ale nie wiadomo w jakiej jest formie/.Natomiast warto sie zastanowić,czy nie warto byłoby wprowadzać chociażby na połówki czy kilkadziesiąt minut młodych,chociazby Rupę,żeby się ogrywali,na pewno byłby z nich większy pożytek niż np. z Dudzica czy Bartczaka bez formy w ostatnim meczu.Z tego co widać przydałby się jeszcze jakiś defensywny pomocnik,można by jeszcze poszukać wśród tych co mają wolną kartę.
Natomiast wg.mnie powinniśmy szukać dalej zawodników na pozycje Stopera i lewego obrońcy.Co by nie mówić gdybyśmy mieli doświadczonego stopera pokroju Bosackiego zamiast Żytki, gra obrony wyglądałaby inaczej.
Poza tym Szatałow powinien się zastanowić nad koncepcja gry i znaleźć miejsce i dla Niedzielana i dla Biezena,w wyjściowym składzie.Czasami trener musi dopasować taktykę do zawodników którymi dysponuje.
noech graja Rupa, Steblecki. gorzej nie bedzie, a moze chlopakom sie uda...
też wolę oglądać Stebleckiego w składzie niż Bartczaka, wynik ten sam a przynajmniej pewne zaangażowanie i walka (po stronie tego pierwszego rzecz jasna).
Właśnie Borek zasunął w Polsacie, że kilka dni temu Zagłębie chciało wykupić od nas Szatałowa. Jak już się nauczyłem, Borek ma dobre informacje :)
kurna-mozeby zrobić wymianę Urbana za Jurija.....
jeśli kopacze zaliczą porażkę z WKS to Jureczek powinien się spakować ukłony i szacun za sezon 2010/2011!
wymiana Urban Szatałow to mógłby być dobry pomysł ;)
Chyba dla Zagłębia...
chyba że wolisz Tarasia to spoko :D
Przeklejam własny wpis z innego wątku, bo tamten podupada:
Nie popadajmy w jakąś depresję. Owszem jest źle i nie tak to sobie wyobrażaliśmy, ale po 10 kolejce poprzedniego sezonu (czyli po 4 meczach więcej niż obecnie) mieliśmy 4 pkty, a Śląsk 7. Jak się skończyło - wiadomo. Przed nami trudne mecze, ale w najbliższych 4 kolejkach powinniśmy 6 punktów uzbierać.
U nas w przeciągu 3 okienek transferowych sprowadzono ponad 20 zawodników. Ze składu z jakim Orest wywalczył utrzymanie pozostali chyba tylko Szeliga, Dudzic i Suworow. To się wszystko musi zgrać. Cahalon przed ŁKS-em miał z bocznymi pomocnikami może 2-3 treningi. Dajmy się tej drużynie dotrzeć. Oczywiście trzeba mieć plan awaryjny, ale bez paniki. Potencjał drużyny, a także jej gra jest o niebo lepsza niż za późnego Ulatowskiego. I nie piszcie, że z ŁKS-em nie było zaangażowania. Fakt, bardzo słabo zagrali środkowi pomocnicy, zwłaszcza Bartczak, ale generalnie zespół walczył, tylko nic nie wychodziło. Wierzę, że ze Śląskiem będą 3 punkty, choć jak wiadomo Orest to chytry lis i będzie ciężko. Ale uwierzmy, i pozwólmy uwierzyć zawodnikom, że mamy drużynę z potencjałem+dobrego trenera i to musi prędzej, czy później odpalić. Oby jak najprędzej. Ponawiam propozycje by wyznaczyć cel na sezon - min 10 miejsce w lidze i półfinał PP. Za to premia+ekstrapremia za puchary z PP.
Co do Lubina wspomnianego - znajomy mi podesłał - http://www.fakt.pl/W-Lubinie-chca-Kasperczaka,artykuly,114620,1.html
Bartczak jest naszym najlepszym defensywnym pomocnikiem i to , że miał bardzo słaby występ w niedzielę tego nie zmienia...
Surep1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do Lubina wspomnianego - znajomy mi podesłał
> -
> http://www.fakt.pl/W-Lubinie-chca-Kasperczaka,arty
> kuly,114620,1.html
No to jeśli to prawda, to zaczynam być spokojny o utrzymanie:), a przynajmniej, że to nie my będziemy ostatni:)
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,10279790,Urazy_napastnikow_Cracovii.html
Jeżeli chodzi o nadchodzący mecz ze Śląskiem to naprawdę gdybym był trenerem to miałbym rozterkę jak to wszystko poukładać, jedyną wiadomą dla mnie by było danie Żytki na miesiąc do ME , żeby tam grał , nie mówię, że to jego poziom, ale powinien wiedzieć, że nie jest świętą krową i pupilkiem trenera i żeby grać w barwach Cracovii musi równo zapieprzać na treningu jak pozostali, danie Hoska do obrony z jednej strony kibice mówią , że ok, fajnie się spisał w sparingu, ale z kolei byłby to kolejny mecz w kolejnym , innym już ustawieniu obrony, cieszy powrót Suarta, bo być może będzie mógł zatrzymać grającego na skrzydle Sobotę , bo Nykiel to raczej zaraz by został minięty przez niego i uciekłaby się do faulowania bezsensownego.
Nie rozumiem tylko jednego , całą zeszłą rundę graliśmy bez napastnika z prawdziwego zdarzenia, teraz mamy niby takich dwóch , a goli strzelamy jak na lekarstwo , nie wiem , czemu Niedzielan czy Bizen grając wysuniętego napastnika odgrywają rolę skrzydłowych , schodzą do boku i sami próbują dośrodkowywać, szczególnie ten pierwszy, kolejny błąd taktyczny w wykonaniu naszej drużyny , ale gdybym chciał pisać o błędach taktycznych to bym się rozpisał od teraz do 300 strony tak więc, pozostaje tylko wierzyć, że nasi kopacze w końcu zaczną grać tak jak od nich oczekujemy i to , że obrońcy śląska będą grali jak w kielcach...
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115699,10280490,Bartlomiej_Dudzic___Aleksandru_Suworow_8_0.html heheh :D 8:0 dla dudzica przeciwko Suvorovovi :D
Niedzielan po każdym meczu leczy uraz i to tylko w Cracovii możliwe,że płaci się duże pieniądze ale w zamian nic nie ma.
Jeszcze coś , może działacze wezmą przykład : http://www.90minut.pl/news/168/news1680612-Kara-finansowa-dla-pilkarzy-Legii-za-mecz-z-Podbeskidziem.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/Avraham_Grant może udało by się zatrudnić Granta gdzieś czytałem wywiad z nim i mówił że jeżeli dostał by jakąś propozycje z Polski to powiedział by że poważnie by rozważył
Pomysł świetny, ale to trener ciut niżej niż światowa najwyższa półka... czytałem że ma polskie korzenie, skoro tak gdzieś mówił jak piszesz to może Philippe pomyśli
ma polskie korzenie, co roku zresztą uczestniczy w marszu żywych więc idealnie by pasował. miałem okazje mu kiedys przy tej okazji (lądował na Balicach)podziękować /wtedy jeszcze łamanym angielskim/ za dotarcie z Chelsea do finału LM, chętnie uścisnąłbym jego dłoń w emocji za finał... PP :) z Cracovią ; )
aha a tak w ogole to chcialbym sprowadzić na ziemie ; )
Moim zdaniem jak mamy grać dwoma defensywnymi pomocnikami to jednym z nich powinien być Struna ,grał już raz na tej pozycji i było dobrze. Wydaje się że jest On połączeniem defensywnego i ofensywnego pomocnika i byłby brakującym ogniwem między obroną i atakiem.
Nie rozumiem czemu jak u nas coś się sprawdza to nie jest dalej próbowane a jak nie to jest.?(Nykiel zła strona , Puzigaca-brak w składzie mimo braku nominalnego lewego itp.)
Nykiel gra na lewej,bo Hesdey jest kontuzjowany,a zmiennicy grali fatalnie...Puzigaca ma karną zsyłkę do ME i raczej się to nie zmieni...
Oj marzycie panowie, marzycie. Grant owszem, powiedział kiedyś, że gdyby dostał ofertę z Polski to by ją rozważył ale było to zaraz po zwolnieniu Beenhakkera i oferta ta miała dotyczyć prowadzenia reprezentacji a nie słabego klubu z gównianej ligi.
I to zapewne za pieniądze nie gorsze niż dostawał Leo. Trochę lodu na czoło i jedziemy dalej;)
Grał w sparingu (dobrze) i trenował znowu z pierwszą drużyną więc jaka karna zsyłka.? O co tu chodzi?
U nas ciągle ktoś gra na nie swojej pozycji i narzekamy że zły. Po co robić koło dupy graczom.
zsyłka karna za wcześniejszy "całokształt" z poprzedniej rundy...a tak btw,to że Jurij go wystawił do treningów,nie znaczyło,że zamierzał go wystawiać w pierwszym składzie,bo to nie wchodzi w grę...a czy to jest okej czy nie to osobny temat...
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/450358,napastnicy-pasow-zawodza,id,t.html
Nie wiem czy był już ten temat poruszany, ale moim zdaniem Cracovia, powinna zatrudnić jakiegoś trenera napastników, jak Lech miał Juskowiaka , jak kadra ma Frankowskiego, tylko czy Jusko chciałby współpracować z Cracovią i czy profesor chciałby mieć trenera napastników? - podejrzewam , że nie, zaraz by wyskoczył w mediach , i $%#^@&^ głupoty o tym jak o skautingu , że tego nie trzeba, bo płaci tyle Niedzielanowi i Bizenowi ,że wymaga od nich bramek.
Tylko , ktoś mu powinien pokazać (jeżeli jeszcze nie widział w akcji) Machaja z Lechii, chłop za małe pieniądze z III ligowego Chrobrego podajże, a myślę, że spokojnie by zastąpił Klicha, a nie to oni przez dwa miesiące negocjują z żydami transfer Cahalona , zanim się zgra z nami , to będziemy mieli październik...
Co do napastników to nieciekawie ma Józek w Polonii :D coś ten cały Cani, Sikorski, Sultes też 0 bramek, jedynym napastnikiem , który strzlił dla czarnych koszul bramkę jest Teodorczyk z ME
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)