Moim zdaniem jeśli nie daj Boże pokonają Górnik to te szanse mają największe;-) Mają już 27 punktów,w sobotę mogą mieć ich już 30 i być może potrzebę jednego zwycięstwa w trzech pozostałych meczach.
-
-
Walka o utrzymanie - podliczenia, spekulacje, analizy - SEZON 2010/2011
Ale z drugiej strony istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że Polonia Bytom nie dostanie licencji.
I teraz gdyby Górnik puścił im mecz, a na koniec miało się okazać, że Bytom tak czy tak leci ze względów finansowych, a oddanych na darmo 3 punktów miało zabraknąć Żabolom do pucharów to wyszliby na niezłych frajerów.
Zresztą tu nei tylko o puchary chodzi. Tabela jest tak gęsta, że te 3 punkty to może być różnica nawet 5-6 miejsc w tabeli, a to jest spora różnica w kasie z C+.
Oczywiście nigdzie nie jest powiedziane, że Polonia nie wygra tego meczu w sportowy sposób (bo przecież Żabole nie są tak mocni, by mieć pewność, że ot tak zleją każdą polską ekipę na wyjeździe), ale coraz bardziej zaczynam się skłaniać ku opcji, że jednak Żabolom cholernie nie opłaca się odpuszczać.
A nawet remis w tym meczu jest nam bardzo na rękę.
Czy prawo dopuszcza legalne zapłacenie premii pewnym klubom za korzystny dla płacącego wynik ?
Taki mam chytry plan żeby te przymułki z Gdańska wygrały z Koroną. Wtedy Korona będzie musiała się przyłożyć do następnego meczu który ma z... Arką.
Po dzisiejszym wyniku sytuacja wytworzyła się bardzo klarowna...... Arkę mamy już za sobą i trzeba grać swoje..... Mało prawdopodobne się wydaje, że nas prześcigną..... Pozostaje Polonia Bytom, która jak wszyscy mówią ma zagwarantowane punkty z Górnikiem, bo DZIAŁA ŚLĄSKA SPÓŁDZIELNIA..... MOŻE I DZIAŁA, ALE W PROSTY SPOSÓB MOŻNA TEN UKŁAD ZNIWECZYĆ PRZYNAJMNIEJ NA TEN JEDEN MECZ.... Nie ja jestem od tego żeby komukolwiek coś podpowiadać, bo wydaje mi się, że coś co jest banalnie proste powinno być dostrzegalne przez innych a mam tu na myśli ludzi, którzy rządzą klubem!!! Jeżeli jednak nie jest to podpowiadam: TRZEBA FINANSOWO ZMOTYWOWAĆ PIŁKARZY GÓRNIKA DO WALKI W TYM MECZU!!! Bardzo proste!!! JEST TO DZIAŁANIE CAŁKOWICIE LEGALNE, BO MOTYWOWAĆ WOLNO!!! Tyle z mojej strony, reszta należy do naszych działaczy..... Dodam jeszcze, że jestem przekonany, że piłkarze Górnika pop.....lą jakieś układy dla dobrej kasy!!! TRZEBA DZIAŁAĆ!!!
ale puki co Widzew wygrywa z Bełchatowem
[b]27. kolejka:[/b]
Korona - Arka X
Polonia B - Górnik 1
gts - CRACOVIA 1
14. Polonia [b]30[/b]
15. Arka [b]26[/b]
16. CRACOVIA [b]26[/b]
[b]28. kolejka:[/b]
Arka - Polonia 1
CRACOVIA - Widzew 1
14. Polonia [b]30[/b]
15. Arka [b]29[/b]
16. CRACOVIA [b]29[/b]
[b]29. kolejka:[/b]
Arka - Legia X
CRACOVIA - Jagiellonia 1
Polonia - Lech X
14. CRACOVIA [b]32[/b]
15. Polonia [b]31[/b]
16. Arka [b]30[/b]
[b]30. kolejka:[/b]
Bełchatów - CRACOVIA X
Legia - Polonia 1
Śląsk - Arka 1
14.CRACOVIA [b]33[/b]
15. Polonia [b]31[/b]
16. Arka [b]30[/b]
To jest moim zdaniem najbardziej realistyczny z tych optymistycznych dla nas rozkładów. Jak widać, w ostatniej kolejce, przy odrobinie szczęścia, Arka z Polonią mogą nawet zremisować. Sądzę też, że próg 32 punktów z pewnością wystarczy do utrzymania, a kto wie czy nawet nie mniej. Najmniejszym pewniakiem z wyników konkurentów jest porażka Arki w Kielcach, ale biorąc pod uwagę, że dziś po 22.00 Koroniarze będą bardzo bliscy do przyłączenia się do walki o awans, jest całkiem prawdopodobne, że na Arkę się zepną.
Walka z przyjacielem o utrzymanie, eh. Nieznośna sytuacja.
gentelmen, w 30 kolejce pomyliłeś kolejność drużyn. Arka i Polonia.
orłowy - Racja, dzięki!
Chciałbym jeszcze dodać, że według moich wyliczeń my zdobywamy 7 punktów, Arka 5, a Polonia 4. Wszystkie te wyniki i tak są zawyżone jeśli chodzi o średnią ilość punktów zdobywanych na mecz w rundzie wiosennej. Najbardziej naciągnąłem Arce, która do tej pory zdobywała 0,72 pkt/mecz, a miałaby w ostatnich 4 meczach zdobyć 1,25. Polonia Bytom na wiosnę punktuje 0,9 p/m, a miałaby 1 p/m. No i my, którzy zdobywamy 1,63 p/m, a w 4 ostatnich meczach musimy zdobywać z częstotliwością 1,75. Oczywiście przy tak małej ilości spotkań, które zostały do końca, takie statystyki są obarczone dużym błędem, jednak oddają one pewne tendencje i przede wszystkim pozwalają z delikatnym optymizmem spojrzeć w przyszłość.
PS Najbardziej chciałbym się mylić co do derbów.
poczekajmy na wynik Korony z Lechią...............
Jedno jest pewnie ... 3 ptk u siebie z Widzewem i 3 ptk u siebie z Jaga i mamy utrzymanie :)
Poprostu nie mozemy dac dupy na walsnym terenie. +6 ptk ( 32 ptk) powinny zapewnic nam utrzymanie.
Slapi1988 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jedno jest pewnie ... 3 ptk u siebie z Widzewem i
> 3 ptk u siebie z Jaga i mamy utrzymanie :)
> Poprostu nie mozemy dac dupy na walsnym terenie.
> +6 ptk ( 32 ptk) powinny zapewnic nam utrzymanie.
Niestety nie masz racji. Może być to za mało:(
Jim Napisał(a):
> Czy prawo dopuszcza legalne zapłacenie premii
> pewnym klubom za korzystny dla płacącego wynik ?
Tak.
popłacz się ... gdzie tam do meczy , a Ty już , że " może być to za mało :( " Musimy poczekać na końcowe nasze wyniki ,wtedy dopiero można będzie płakać ... teraz trzeba się pompować .... :)
Malu - Khalid może i ma pesymistyczną wizję świata, ale nie płacze, więc więcej szacunku, ok?
a w temacie: dalej jesteśmy pod wodą, ale w tej kolejce, gdy już nam się kończyło powietrze w płucach, a sytuacja była beznadziejna, udało nam się wyswobodzić z łańcuchów i ruszyć w górę. nie wypłynęliśmy jeszcze, ale już widać światło słońca.
wybaczcie nadętą metaforę, ale tak na mnie działają belgijskie piwka ;)
Malu Napisał(a):
> popłacz się ... gdzie tam do meczy , a Ty już
> , że " może być to za mało :( " Musimy
> poczekać na końcowe nasze wyniki ,wtedy dopiero
> można będzie płakać ... teraz trzeba się
> pompować .... :)
Zawraczasz stary gitarę... nie żadne płacze a prosta matematyka i rozkład meczów Arki,Polonii i Naszych
pokazują ,że może być za mało. Wpisać "32 punkty wystarczy" owszem "se można" INO POCO?
Vasago Napisał(a):
> Po dzisiejszym wyniku sytuacja wytworzyła się
> bardzo klarowna...... Arkę mamy już za sobą i
> trzeba grać swoje..... Mało prawdopodobne się
> wydaje, że nas prześcigną..... Pozostaje
> Polonia Bytom, która jak wszyscy mówią ma
> zagwarantowane punkty z Górnikiem, bo DZIAŁA
> ŚLĄSKA SPÓŁDZIELNIA..... MOŻE I DZIAŁA, ALE
> W PROSTY SPOSÓB MOŻNA TEN UKŁAD ZNIWECZYĆ
> PRZYNAJMNIEJ NA TEN JEDEN MECZ.... Nie ja jestem
> od tego żeby komukolwiek coś podpowiadać, bo
> wydaje mi się, że coś co jest banalnie proste
> powinno być dostrzegalne przez innych a mam tu na
> myśli ludzi, którzy rządzą klubem!!! Jeżeli
> jednak nie jest to podpowiadam: TRZEBA FINANSOWO
> ZMOTYWOWAĆ PIŁKARZY GÓRNIKA DO WALKI W TYM
> MECZU!!! Bardzo proste!!! JEST TO DZIAŁANIE
> CAŁKOWICIE LEGALNE, BO MOTYWOWAĆ WOLNO!!! Tyle z
> mojej strony, reszta należy do naszych
> działaczy..... Dodam jeszcze, że jestem
> przekonany, że piłkarze Górnika pop.....lą
> jakieś układy dla dobrej kasy!!! TRZEBA
> DZIAŁAĆ!!!
W niższych ligach takie działania to standard. Dobra propozycja finansowa za 3pkt z Bytomiem od nas i całe "ślunskie układy" diabli biorą...
A gdzie Ty, te belgijskie piwa smakujesz? :)
knur Napisał(a):
> Malu - Khalid może i ma pesymistyczną wizję
> świata, ale nie płacze, więc więcej szacunku,
> ok?
>
> a w temacie: dalej jesteśmy pod wodą, ale w tej
> kolejce, gdy już nam się kończyło powietrze w
> płucach, a sytuacja była beznadziejna, udało
> nam się wyswobodzić z łańcuchów i ruszyć w
> górę. nie wypłynęliśmy jeszcze, ale już
> widać światło słońca.
>
> wybaczcie nadętą metaforę, ale tak na mnie
> działają belgijskie piwka ;)
volker0 Napisał(a):
> A gdzie Ty, te belgijskie piwa smakujesz? :)
pewnie w dużym pokoju:-)
panowie Korona przegrała i w następnej kolejce może być kolejny kandydat do spadku..............
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)