GarbuseQ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W Katyniu nie zginal tylko Kaczynski, na Wawelu
> nie bedzie spoczywal tylko Kaczynski. Troche
> edukacji narodowej NAPEWNO nikomu nie zaszkodzi
A to Kaczyński zginął w Katyniu????????????????????????????
No qźwa ja pierniczę, paranoja narasta szybciej niż się tego obawiałem. Edukacja nie zaszkodzi, tylko please zostaw ją profesjonalistom.
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
Adam Akustyk:
[i]Ja bym raczej powiedział, że to mityczna krakowska starówka, a nie kwiat młodzieży[/i]
Daje się im na pół litra i mówi gdzie mają zaprotestować.
zubereg Napisał(a):
> Alocha
> Przykład podany przez Ciebie jest nierealny.
> Napiszę Ci ze gdyby zginał Tusk nie latal bym
> pod kurie z protestami, nie robił bym sondy gdzie
> ma leżeć itp.
> Tu na forum bylo dużo tematów posmiertnych i gdy
> zmarł np. Kuroń czy Geremek to sie nie
> wpisywałem mimo że ich deliktanie mówiac nei
> trawie. Ale okres żaloby ZAWSZE szanowałem.
Ja też pod kurię nie latam.
Nie rozumiem tylko dlaczego Twoim zdaniem podjęcie jakiejś decyzji, ma kończyć dyskusję co do słuszności tejże decyzji.
post razdwatrzy123 podkreslic i oprawic w ramke. dla zwolennikow, jak i przeciwnikow.
Zuberku - ja już skończyłem - może znajdę jeszcze siłę potem żeby do tego wrócić...
ale na razie ciszej nad tą trumną...
zubereg Napisał(a):
> alocha
> A co komunista i ateista mialby robić w Katedrze
> po smierci?
trzymając się Twojej logiki: nie Tobie, a mądrzejszym o tym decydować, więc to pytanie jest nie na miejscu :)
ale to zdjęcie się odnosi do 'pod kurią kolejny protest', a nie do 'młodzieżówki maszerują' :)
Adam Akustyk Napisał(a):
> http://images46.fotosik.pl/283/e79ad3dcc3d9f058med
> .png
>
> Ja bym raczej powiedział, że to mityczna
> krakowska starówka, a nie kwiat młodzieży.
Wielkie brawa dla "razdwatrzy123" za brak egoizmu i rozsądek.
Alocha
[i]Nie rozumiem tylko dlaczego Twoim zdaniem podjęcie jakiejś decyzji, ma kończyć dyskusję co do słuszności tejże decyzji.[/i]
Nie mówie by kończyć tylko poczekać do pogrzebu. A potem protestujcie, przenoście. krzyczcie.
Informuję szanownych kolegów, że administratorzy tego forum zastosowali prewencyjną cenzurę moich postów sprzecznych z ich stanowiskiem w sprawie oceny prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Ocenzurowane wpisy spełniały wszelkie wymogi regulaminu. Administratorzy zadziałali bez rozgłosu niczym niesławny komunistyczny urząd. Chyba nie muszę nadmieniać, że taka działalność nie licuje z postawą kibica Cracovii.
Może mi ktoś udzielić odpowiedzi na pytanie: do kogo trafiają pieniądze za bilety wstępu do Krypt na Wawelu?
Dementor Napisał(a):
> Może mi ktoś udzielić odpowiedzi na pytanie: do
> kogo trafiają pieniądze za bilety wstępu do
> Krypt na Wawelu?
Na konto PiS-u. To chciałeś przeczytać?
Alocha to już ludzie smsami wysyłają ... w różnych wersjach. Ale może trzeba wykasować dla świętego spokoju.
Dementor Napisał(a):
> Może mi ktoś udzielić odpowiedzi na pytanie: do
> kogo trafiają pieniądze za bilety wstępu do
> Krypt na Wawelu?
Wyobraz sobie Demku, ile kosztuje konserwacja, czy nawet czyszczenie chociazby arrasow. Jaki jest do tego potrzebny sprzet, plyny i jakiej klasy fachowcy. Poza tym caly czas (caly czas nie, ze co 2 tygodnie tylko ciagle sie pracuje nad czyms nowym) sa otwierane nowe komnaty/ekspozycje. Prowadzone sa prace archeologiczne na wawelu non stop. Ostatnio przeciez znalezli jakis zloty kolczyk z XIII wieku takze nie jest to niewymierne. Jest co tam robic bo jest jeszcze na terenie samego Wawelu pare miejsc, ktore sa niepokazywane, a miloby bylo dla potomnych je otworzyc. Jest duzo pozostalosci po budynkach z poczatku Krakowa, o ktorych jeszcze nie duzo wiemy, a prace sa na poziomie, ktory wymaga ciezszych budzetow bo to juz nie rozkminki typu czy barok czy renesans.
A konkretnie trafiaja do zarzadu zamku. Z czego czesc idzie na 100% do miasta. Placac 12zl za wejscie do krypt to inwestycja w nasze miasto. I dlaczego jako mieszkancy Krakowa nie chodzicie sobie w dni bezplatne i nie chodzi mi tu o noc muzeow? Warto sie interesowac co sie dzieje na wlasnym podworku nie tylko w sporcie...
Wiem co pisze bo moja mama jest przewodniczka miejska po Krakowie a i ja na kurs przewodnikow uczeszczalem chociaz do egzaminu nie podszedlem :)
[quote=libero]
Informuję szanownych kolegów, że administratorzy tego forum zastosowali prewencyjną cenzurę moich postów sprzecznych z ich stanowiskiem w sprawie oceny prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Ocenzurowane wpisy spełniały wszelkie wymogi regulaminu.
Administratorzy zadziałali bez rozgłosu niczym niesławny komunistyczny urząd. Chyba nie muszę nadmieniać, że taka działalność nie licuje z postawą kibica Cracovii.
[/quote]
proponuje oprawic w ramki i wywiesic przy kazdym kompie, paranoja sama sie kompromituje
oj ludzie ludzie...
razdwatrzy123 ale wiesz to na 100%? Przecież Bilety do katedry kupuje się w innej kasie niż do Museum, nawet na stronie internerowej jest rozgraniczenie. Moim zdaniem inaczej są rozliczane niż do Muzeum na Wawelu. Katedrą zarządza Parafia Archikatedralna więc do niej napewno trafia większość pieniędzy. A remonty robią z grantów i tak.
Kasa jest potrzebna na bieżące zarzadzanie.
Wiem (z racji mojej pracy) że Muzeum na Wawelu w poprzednich latach generowało zyski i miało pokaźne sumy na kontach to nie są wbrew pozorom biedne instytucje.
Robinksc Napisał(a):
> razdwatrzy123 ale wiesz to na 100%? Przecież
> Bilety do katedry kupuje się w innej kasie niż
> do Museum, nawet na stronie internerowej jest
> rozgraniczenie. Moim zdaniem inaczej są
> rozliczane niż do Muzeum na Wawelu. Katedrą
> zarządza Parafia Archikatedralna więc do niej
> napewno trafia większość pieniędzy.
No napewno idzie troche na "kosciolkowe", bo przeciez Katedra Wawelska jest czynnie dzialajacym kosciolem, gdzie odprawiane sa msze itp. Ale na 100% wiem, ze zarzad Wawelu ma pensje urzedowe niezalezne od wplywow z turystyki. Oddzielnie sie kupuje bilety do katedry/zbrojowni/komnat krolewskich etc. ale watpie zeby pieniadze z roznych muzeow byly inaczej inwestowane. Poprostu moze masz ochote isc na zygmunta i do zbrojowni to kupujesz bilety, a skarbiec Cie nie interesuje to nie idziesz. Przede wszystkim to Wawel, ludzie tam pracujacy maja wielki szacunek do miejsca i traktuja siebie jako opiekunow a nie sobiepanow. Nie doszukiwalbym sie tutaj jakis spiskow bo wszystko jest monitorowane, dzieki temu mozesz miec Robinie informacje typu, ze muzea sa rentowne...
A remonty
> robią z grantów i tak.
> Kasa jest potrzebna na bieżące zarzadzanie.
> Wiem (z racji mojej pracy) że Muzeum na Wawelu w
> poprzednich latach generowało zyski i miało
> pokaźne sumy na kontach to nie są wbrew pozorom
> biedne instytucje.
Z grantow jak z grantow, nie sa biedne ok. Ale chodzi o to, ze skala rzeczy do zrobienia przewysza obecny budzet o lata. Caly czas kupowane sa eksponaty itp. Komnaty kroleskie to muzeum - oryginalne meble sie nie zachowaly, wiekszosc jest kupionych.
Libero informuję Cię że nie jest Twoją sprawą interpretacja regulaminu - na forum nie ma demokracji
jak Ci się nie podoba i nie akceptujesz regulaminu nikt Cię do pisania tu nie zmusza
notabene nie wiem co napisałeś i nie ja usuwałem - ale najwyraźniej były ku temu powody żeby Twój post usunąć - co więcej nie pitol że z powodu poglądów bo poglądu obu stron jakoś są i nikt ich nie usuwa
PRZESTAŃCIE Z SIEBIE ROBIĆ MĘCZENNIKÓW
i nauczcie się wreszcie co oznaczało słowo cenzura
bez odbioru temat zamykam koniec tego dobrego - jak dalej tak będzie to wywalę w kosmos całe HP
Adam Akustyk Napisał(a):
> Ja bym raczej powiedział, że to mityczna
> krakowska starówka, a nie kwiat młodzieży.
Adasiu, bo czesc mlodziezy ma jednak poukladane w glowie i nie uwaza, ze nalezy isc pod Kurie i krzyczec... Co nie oznacza, ze sie z ta decyzja zgadzaja...
Adam, Zybereq: ochloncie, spojrzcie na sprawe obiektywnie wreszcie! Inteligentni i wyksztalceni Goscie jestescie w koncu!
Wszyscy wokol Wam to pisza:
a. rozmawiajmy odkladajac na bok sympatie polityczne!
b. chwala niezyjacemu Prezydentowi!
c. nie wywlekac Jego glupot, a bylo ich sporo i tego jaki byl konfliktowy (obiektywnie sporo byloby Polakow, ktorzy mieli do Niego zastrzezenia)!
d. uszanowac smierc!
e. smutek narodowi!
Ale jaki Wawel??? Naprawde nie ten poziom co Pilsudski i krolowie. Warszawa - w porzadku. Be afery i z godnoscia, bez sprzeciwow nikogo z Polakow. Tylko tyle.... I az tyle...
Wam i wszytskim innym, ktorzy tego nie rozumieja proponuje na spokojnie, przeczytac sobie post Mentnego tutaj: http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?4,1648479,page=45
Naprawde z klasa wszytsko ujete i wyjasnione! Jeszcze raz respect Mentny!
szczerze polecam ten artykul
http://michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=1591
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)