Ja podobnie jak Rafi zgrywałem na dyskietki w kafejkach całą wiedzę, którą można było zaciągnąć z sieci. Piękne czasy i net był wtedy inny.
Może póki jest nasze pokolenie, to jeszcze działa. Ale jak z następnymi? Czy będzie kto miał w nich zaszczepić zajawkę na pisanie tutaj?
-
-
Czy jesteś uzależniony od forum CK.PL ?
- Edytowany
[quote]#post1639711 Ja podobnie jak Rafi zgrywałem na dyskietki w kafejkach całą wiedzę, którą można było zaciągnąć z sieci. Piękne czasy i net był wtedy inny.
Może póki jest nasze pokolenie, to jeszcze działa. Ale jak z następnymi? Czy będzie kto miał w nich zaszczepić zajawkę na pisanie tutaj? [/quote]Obecne "nowe" pokolenie nie użytkuje for internetowych bo korzystają z sociali które dostarczają im wystarczającą ilość informacji. Aby ściągnąć tutaj nowych użytkowników potrzebne są zmiany czy to technologiczne jak np. AI czy inne elementy które zachęcą nowego użytkownika do zaglądania tutaj i pisania, niestety na ten moment forum jest zabetonowane zrzędzącymi zgredami którym wszystko co nowe nie pasuje i nie odpowiada, a każdego nowego użytkownika wyzywają od "psa" albo "prowokatora" bo ma inne zdanie. Więc odpowiadając na Twoje pytanie - nikt nie zaszczepi w obecnym pokoleniu zajawki pisania tutaj.
Tego się właśnie obawiam, stąd zauważam wymieranie forum. A co do zarzutów pod nowymi nickami, no cóż ... taka już tradycja tego miejsca. Każdy musiał zapłacić frycowe. 😉
Ja tam nie mam nic do nowinek. Choć sam nie klikam w polubienia, to nie ma problemu z istnieniem tej opcji na forum.
to witanie nowych jest piękne :) inna sprawa, że faktycznie nie widzi się żeby dzieciaki się rejestrowały na forum. a przecież nas za dzieciaka było tu sporo, dyskusje ze starymi były pouczające.
Młodzi to często nic poza fb tłiterami tiktokami czy insta nie ogarniają bo trzeba coś więcej napisać niż 3 słowa albo emotka. A nie pitolenie o zabetonowaniu.
Czytanie młodzież boli, a tu oglądać nie ma co więc lecą dalej.
Kurza stopa, w co ja żem się wpakował, chciałwem tylko utożsamić się, jak wielu innych tutaj, z klubem, który, po prostu lubię, szanuję i obgryzam za niego paznokcie, włosòw nie rwę, bo mało zostało. Czasem napisać, częściej, poczytać, a i co w moim przypadku miało duże znaczenie, zanim przybyłm tu, ciekawe osobowości o szerokich horyzontach, to przechyliło szalę, że się zarejestrowałem...hm...nie sądziłem, że dołączyłem do stowarzyszenia " zabetonowanych, zrzędzących zgredów". Cóż, człek staje się mądrzejszy znienacka, no i z wiekiem, nie tym od trumny.
@mariomk#17069 wrzuciłem wszystkich do jednego worka, ale nie odbierajcie tego personalnie bo nie taki był cel. Celem było uogólnienie tego jak wygląda to od strony kogoś „nowego” i wyjaśnienie dlaczego nikogo nowego tu nie będzie - poza pojedynczymi przypadkami.
Ok:) rozumiem.
[quote]#post1639719 [quote]#post1639711 [...] [/quote]Obecne "nowe" pokolenie nie użytkuje for internetowych bo korzystają z sociali które dostarczają im wystarczającą ilość informacji. [b]Aby ściągnąć tutaj nowych użytkowników potrzebne są zmiany czy to technologiczne jak np. AI czy inne elementy[/b] które zachęcą nowego użytkownika do zaglądania tutaj i pisania, niestety na ten moment forum jest zabetonowane zrzędzącymi zgredami którym wszystko co nowe nie pasuje i nie odpowiada, a każdego nowego użytkownika wyzywają od "psa" albo "prowokatora" bo ma inne zdanie. Więc odpowiadając na Twoje pytanie - nikt nie zaszczepi w obecnym pokoleniu zajawki pisania tutaj.[/quote]
O jakie zmiany chodzi? Tak konkretnie, co można lub trzeba zmodernizować, jakie ulepszenia wprowadzić, czy dodać „inne elementy”? Jestem ciekawy, naprawdę.
Luźne spostrzeżenia, uwagi, pomysły(?).
Fora nadal istnieją np taki reddit (nie wiem co to technicznie właściwie jest, ale jak się czegoś szuka, to w sumie na każdy temat tam coś się znajdzie, angielskojęzyczne środowisko).
Nasze forum, myślę, że 'nowi' przede wszystkim mogą nie wiedzieć o jego istnieniu, a potem dopiero wchodzi temat czego 'młodzi' uzywają do szukania informacji, interakcji itd
Pomysł; może przydałby się profil na tych różnych social media, forumowy, odpowiedzialny za , powiedzmy nienachalną , promocję tego miejsca, jakiś sprytny Lajkonik na fb, czy X...zapraszający do zaglądania tutaj; nie w formie spammu, ale tak żeby poprawić widoczność tego miejsca.
Co do zmian, zachęcania.
Ten baner na górze przypominający o najbliższym meczu - super sprawa.
Dla mnie w forum jest ważne to ze sie do niego wraca jak do miejsca znajomego - X to totalne szambo, na FB jest duzo lepiej, ale to miejsce powinno zachować swój charakter i pokazać 'młodym' jak się kiedyś dyskutowało, nadal dyskutuje - bez tego oszołomskiego zalewu szajsu , spammu, krzykliwości i anonimowego chamstwa - tez tu mamy rozne akcje, ale mysle ze zasadniczo pod kontrolą i w akceptowalnych granicach.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/image-png-88646734.png[/img]
20 dni później
Chyba jednak jestem :)
- Edytowany
Detox ;)
Ps. ..."mam tak samo jak Ty"...;)
[quote]#post1642988 Chyba jednak jestem :) [/quote]
Witaj MORDO 😆 Powiem tak! Jesteśmy Wielcy Cracoviacy Pasiacy !!!
- Edytowany
[quote]#post1642989 Detox ;)
Ps. ..."mam tak samo jak Ty"...;)[/quote]
Nasze forum a na nim...
[quote]#post1643073 [quote]#post1642988 Chyba jednak jestem :) [/quote]
Witaj MORDO 😆 Powiem tak! Jesteśmy Wielcy Cracoviacy Pasiacy !!!
[/quote]
O, kolejna znajoma Postać :) Tylko Cracovia!
- Edytowany
[quote]#post1643093 [quote]#post1642989 Detox ;)
Ps. ..."mam tak samo jak Ty"...;)[/quote]
Nasze forum a na nim...
[/quote]
[b]Edycja z 21.09.2024 o godz. 20:41 (scalono posty)[/b]
O kurde Ferenc, obierzyświacie. Masz kontakt z Garym?
Kiedyś, za starego Forum tak, teraz już nie, mniej więcej odkąd wielu znanych i cenionych Forumowiczów stąd odeszło, bo okazało się, że są niemile widziani przez nową administrację ☝ Teraz też tu zaglądam sporadycznie 🙄
Jest i Jurassic. 😯 No właśnie m.in. Ciebie i kilku tych niemile widzianych najbardziej brakuje. Fejsbuczycie się ...
No i jest ulubione jak kto kiedyś, ktoś, coś, zły i w ogóle, a my ciągle pamiętamy.
Żółta Kaczka jest i działa prężnie, z sukcesem.
Czas się przestać boczyć, ktokolwiek tam jeszcze był urażony.
Peace 👹
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)