Owsiany musi zostać, bez dwóch zdań!
-
-
Georgij Owsjannikow! Witamy w Cracovii :)
"MOŁDAWIA "- usłyszał OWSIANY po meczu derbowym ...
hehe moze wzorem zachodnich klubow wywiesic flage Moldawii na jakims meczu? na Zachodzie czesto wieszaja lub machaja flagami krajow z ktorych pochodza klubowi zawodnicy
Mołdawia Pany !
Ten człowiek jest warty tych paru groszy, które trzeba za niego zapłacić. Tak na marginesie bodaj matka marszałka Rokossowskiego była de domo Owsiannikówna (jakaś pomniejsza szlachta rosyjska), może to rodzina?:)
Chce mu się grać,biegać,walczyć więc jeśli będzie taka możliwość to zdecydowanie zostawić w Cracovii.
Jeśli w naszej drugiej linii pojawi się dobry rozgrywający, grający regularnie na przyzwoitym poziomie, wtedy tak szybki
i dobrze trzymający się na nogach zawodnik będzie bardzo pożyteczny.
bmsatb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chce mu się grać,biegać,walczyć więc jeśli
> będzie taka możliwość to zdecydowanie
> zostawić w Cracovii.
Pracowity, skromny człowiek - osobiście lubię tego chłopca
Dorzucę łyżkę dziegciu do beczki miodu, bo widzę, że na fali euforii poderbowej niektórzy nieco się zagalopowali.
Piszecie, że Owsianemu chce się grać i biegać - fantastycznie, ale czy to nie za nisko postawiona poprzeczka? Chęci i szybki bieg wystarczą, aby grać w Cracovii?
Moim zdaniem Ovseannicov to faktycznie ambitny i zadziorny piłkarz, do tego piekielnie szybki, ale prezentuje umiejętności niewiele wyższe niż Bartek Dudzic. "Bolek" też jest szybki jak błyskawica i walczył u nas jak lew (no może z wyjątkiem jednego meczu). Sami jednak przekonaliście się, że dynamit w nogach nie wystarcza czasem na grę w Ekstraklasie. Przede wszystkim trzeba umieć grać w piłkę.
Sam Ovseannicov przyznaje, że ma braki. I to podstawowe - techniczne. Przypomnijcie sobie wczorajszą akcję z drugiej połowy, gdy popisowo spartaczył naszą kontrę i zagrał nie w tempo za plecy bodaj Sasina. Takie zagranie to absolutne abecadło piłki nożnej. Szybkość nie pomoże, jeśli nie potrafi celnie kopnąć piłki na 30 metrów.
Wszystko to piszę po to, aby zwrócić uwagę, że Ovseannicov to nie David Villa, ani Samuel Eto'o, tylko dość średniej klasy piłkarz. Oczywiście chciałbym, aby nagle zaczął grać niczym rasowy snajper, chciałbym żeby seryjnie strzelał gole (przypomnę - jak do tej pory nie strzelił żadnego w lidze). Ale póki co błagam: trochę trzeźwości w osądach. Biega - fajnie, walczy - super. Ale ja czekam na więcej.
A jak nagle okaże się, że chłopak jest brylantem i myliłem się co do niego, to z radością przyznam się do błędu.
Na razie ma na koncie 12 meczów (ME i Ekstraklasa), w których strzelił jednego gola (ME Polonii Bytom). Dla porównania - Kuba Kaszuba - 29 meczów (ME, PP, Ekstraklasa) i 14 goli. Nie widziałem, żeby ktoś go tak chwalił...
Rafi zgadzam sie z Toba. Szybkosc to nie wszystko. A nawet niewiele, gdyz w naszej lidze jest bardzo trudno byc szybkim napastnikiem. Z prostego wzgledu, malo ktory pomocnik potrafi zagrac do napastnika pilke 1vs1.
Mam tyko nadzieje ze pod okiem sir Oresta wielu pilkaży sie rozwinie. Przynajmniej Ci ktoży jeszcze zostana po tym sezonie
alez walczyl:)
Rafi: od Dudzica wg mnie jest sporo lepszy technicznie. mam na mysli przyjecie drybling, strzal. na pewno musi popracowac nad pomyslunkiem podczas gry. warto zainwestować w tego chlopaka, pod okiem Lenczyka moze zamienic sie w prawdziwą bestię. btw. w Cracovii obecnie BARDZO brakuje naprawde szybkich zawodników.
zostawic ten zawodnik jeszcze sie rozstrzela .. wspomnicie moje slowa.. jezeli zagra na szpicy w ataku to ukluje przeciwnika nie raz
A ja powiem, że mam spory dylemat z tym zawodnikiem. Jest szybki i zadziorny. Ale ani dryblingu, ani przyjęcia piłki nie ma. Przynajmniej w tych meczach w których grał tego nie pokazał. Z Polonią bodajże oddał fajny strzał z dydtansu (niestety nad bramką) tego u Dudzica (bo z nim trzeba go porównywać) nigdy nie widziałem. No i jeszcze te 180 000 Euro. Zaleta, że jest młody i jak twierdzi Orest nieźle wygimnastykowany. Decyzję podejmie (mam nadzieję) Lenczyk. I tutaj pozostaje wierzyć, że decyzję podejmie właściwą.
ja mysle ze owsianka jest idealny jako :joker" ;) na podmęczonych obrońców, bo szybkość ma niesamowitą, do tego niesłychane parcie na bramkę. To, że jeszcze nie strzelił, to raczej kwestia pecha, bo okazji trochę miał, nawet wywalczył karnego.
Nesta Napisał(a):
" zostawic ten zawodnik (...)"
Ja też myślę, żeby zostawić ten zawodnik bo to dobra zawodnik. Szybko biegać i mieć dobra kondycja :)
Żartuję, ale bez przecinków czasami śmiesznie jest
710 tys? trochę dużo; nie wiem czy Tabisz pójdzie na taki wydatek, a działka dla menedżera?
Myślę ,że ze względu na to ,że Owsianemu został tylko rok w Mołdawii będa renegocjować z argumentami ,że ledwo 2-a całe mecze zagrał i to w ciężkiej sytuacji kadrowej. Może się coś urwie.
Popieram Rafiego, niestety wg. mnie nie jest wart tych pieniędzy i takiego kontraktu. Może ma więcej ambicji niż Dudzic ale czy ten piłkarz miałby nas włączyć do walki o wyższe cele ? Wątpie. To moje zdanie, a zawsze chce najlepiej dla Cracovii !
Nie ma co porównywać Ovsiannikova do Dudzica.Z prostej przyczyny -mołdawianin jest o klasę lepszy.I to pod każdym względem:
1.Podejście do wykonywanej pracy -moldawianin miał ciężki okres aklimatyzacji ,a mimo to nie płakał nie żalił się że go trener nie widzi tylko zapierdalał na treningach ,meczach w mlodej ekstraklasie .Orest to dostrzegł i widząc jego doskonałą motorykę (sił do biegania ma mnóstwo),szybkość i do tego umiejetność zastawienia się +ciąg na bramkę i boiskowe cwaniactwo zaczął wystawiać go do składu.I Igor nie zawiódł -a bardzo pomógł!!!
Wystawiany tak na prawdę od meczu z Odrą w pełnym wymiarze czasowym niejako na dzień dobry zarobił karnego w super ważnym dla nas meczu.W tym meczu wg mnie był jednym z lepszych piłkarzy.W następnych meczach także nie zawiódł ,a nie grał na swojej pozycji np w derbach .W derbach
wykonał w środku pola ogromną robotę ,a dodatkowo zarobił dla drużyny wolnego w 1 połowie na 20 metrze.
2.Umiejetności czysto piłkarskie
Orest na zawodnikach się zna dobrze.Jeśli od meczu z Odrą Igor grał w 1 składzie to bynajmniej nie za piękne oczy.
Ma mega szybkość ,potrafi się zastawić ,dobrze gra wślizgiem i przedewszystkim to ogromny pracuś.Ma też niezły strzał .Biorąc pod uwagę jego młody wiek i to że gra w reprezentacji Mołdawii bezprzecznie należy go wykupić .
On będzie coraz lepszy - ma za sobą ciężki okres aklimatyzacji i widać że w drużynie czuje się dobrze ,a zawodnicy mu ufają Na tej inwestycji nie sposób stracić dopłata 180 tyś euro to nie jest wygórowana kwota i na nim zarobimy za 1-2 lata.
potter Napisał(a):
> 2.Umiejetności czysto piłkarskie
> Orest na zawodnikach się zna dobrze.Jeśli od
> meczu z Odrą Igor grał w 1 składzie to
> bynajmniej nie za piękne oczy.
> Ma mega szybkość ,potrafi się zastawić ,dobrze
> gra wślizgiem i przedewszystkim to ogromny
> pracuś.Ma też niezły strzał .Biorąc pod
> uwagę jego młody wiek i to że gra w
> reprezentacji Mołdawii bezprzecznie należy go
> wykupić .
> On będzie coraz lepszy - ma za sobą ciężki
> okres aklimatyzacji i widać że w drużynie czuje
> się dobrze ,a zawodnicy mu ufają Na tej
> inwestycji nie sposób stracić dopłata 180 tyś
> euro to nie jest wygórowana kwota i na nim
> zarobimy za 1-2 lata.
zacnie prawisz - widać, że jego ambicje sięgają znacznie dalej niż ławka rezerwowych w 2. bundeslidze. a tak jest niestety w przypadku większości kopaczy made in Poland
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)