[quote]#post1721254 Ja tam do psów na placach zabaw czy ulicach nic nie mam ale do ich właścicieli już tak 😋[/quote]
Ja też nie lubię Królewskiego.
-
-
Kraków - życie, przyszłość itd
[quote]#post1721159 Ciekawe czy jakby Polski Związek Strzelectwa Sportowego chciał zorganizować dwudniowe zawody ze strzelania dynamicznego, na ulicach Krakowa, to te lewackie świry też tak chętnie zamknęłyby sporą część miasta dla jego mieszkańców.
Dlaczego biegactwo nie wyniesie się ze swoimi spędami gdzieś do Puszczy Niepołomickiej, tam przynajmniej dotleniliby płuca, a jak już koniecznie muszą wdychać kadm i ołów to niech biegają wokół Błoń.[/quote]
Ja uważam, że zawody w strzelaniu dynamicznym, dałyby się pogodzić z wieloma innymi imprezami i nawet doskonale by się uzupełniały. I maraton i procesja i właściciel psów. Co prawda instruktor strzelectwa z Bystrzycy, dostał sankcję, ale patrząc na falę histerii społeczniaków, potraktują go łagodnie, a wtedy wielu amatorów strzelanki, chętnie weźmie udział w takim combo evencie. Dla każdego znajdzie się jakaś patologia, do której sobie chętnie postrzela.
3 stopnie trudności. Duże i wolnoruszające się cele, duże i szybko ale liniowo, małe szybkie i chaotyczne.
Ja bym jeszcze blokujących skrzyżowania dodał. Ale to w formie codziennego treningu.
Nie wiem w sumie jakie są trasy biegów, i czy przecinają Aleje by skomunikować trasę z błoniami. Jeśki tak, to to powinno być kategorycznie zabronione. Można biegaczy stłoczyć na alejce na wałach, a nóż atrakcja i ktoś wpadnie do wody.
- Edytowany
@the Painter#15423 Pamiętam jak przez mgłę, że dawno temu interesowałeś się bronią palną, chyba nawet jakąś książkę miałeś, z czego chciałbyś postrzelać, bp mogę Ci w tym pomóc, tylko oczywiście musisz zjechać do Polski bo w niewielkiej Brytanii to chyba nie jest łatwe.
Rewolwery, pistolety, shoutguny???, a może AR lub pistolet maszynowy?
Np. tam jest ciekawy wybór broni,chodzą też obcokrajowcy spory ruch rezerwacja niezbędna.
https://www.shootingcracow.com/bron/
Ceny tych zabaw komercyjnie są szalone, dlatego lepiej mieć swój sprzęt i należeć do jakiegoś klubu, bo to daje spore zniżki na korzystanie ze strzelnicy klubowej, do tego uprawnienie na prowadzenie strzelania i odpada koszt instruktora.
Osobiście preferuję strzelanie na powietrzu, w krytych strzelnicach człowiek nawdycha się gazów prochowych,
Ja wybieram strzelanie z wiatrówki do puszek po piwie . Cicho i ekologicznie .
Najbardziej bym chciał, żeby CRACOVIA zaczęła strzelać i przestała być rozstrzeliwania.
A ja sam skromnie, z byle czego. AR, pewnie, czemu nie. Z pompki, z S&W, z beretki. Ja nawet z palców lubię strzelać. Pamiętam jak syn ministera przyszedł w odwiedziny, to się śmiał, że w moim wieku to on już gitary elektryczne z klocków budował,a ja tylko Broń Radom, albo Springfield.
- Edytowany
Tak tam jest też dość krótki tor wystarczający dla broni krótkiej ale chodzą raczej sami młodzi w sensie bez wyszkolenia wojskowego to jak ktoś chce spróbować karabinu/karabinku to też wystarczy. Strzelanie na powietrzu dobra rzecz tak strzelałem z AK47 na Ruczaju teraz tam stoją bloki.Była w planie własna skromna kolekcja ale życie narzuciło inne sprawy także zdrowotne no i trzeba wiedzieć że nie jest to tanie hobby i nie chodzi tylko o koszty broni. Mnie zawsze kręciły mocne klamki typy S&W .500 Magnum czy Desert Eagle .50 AE
https://www.youtube.com/watch?v=pPIgiDiibso
https://www.youtube.com/watch?v=Mpss6Q2Hfzc
Ale chętnie bym przytulił Berettę 92F bardzo mi pasowała do ręki i kilka modeli CZ.Z tych CZ znalazłem ciekawy ciekawy karabinek strzelający nabojem pistoletowym ogniem pojedynczym a więc możliwy do kupienia dla osoby prywatnej,no ale jak już wspomniałem życie wymusiło zmianą priorytetów. No ale żeby ręka całkiem nie zardzewiała zawsze można zajrzeć na strzelnicę choćby taką małą,krytą.
https://siwiaszczyk.pl/pl/p/Karabinek-CZ-SCORPION-EVO3-S1-Carbine-faux-supressor-kal.9x19-bez-magazynka/21555
- Edytowany
Się ma. A mój ulubieniec to Brudny Harry. Mod 29 kaliber 44 mag lufa 8 i 3/4 cala
@pasiasty68#3597 masz niemal taki sam gust jak ja. CZ, ja mam za dużą łapę do nich, za to włoszka leży mi idealnie w dłoni. SW 29 kapitalnie wygląda, ale strzelanie z niego to prawie jak z bazooki, choć jest bardzo celny na 10 metrów
@sterby Miałem kiedyś okazję postrzelać z Browninga HP zrobił świetne wrażenie choć nie był tak dobrze wyprofilowany jak Beretta. Z ciekawości to bym spróbował np. z mocnym Casull .454 czy Ruger Redhawk no i oczywiście pistoletem Wildey'a (film Życzenie Śmierci 3) .Zresztą to temat rzeka co roku przybywa nowych konstrukcji o których istnieniu dowiemy się być może za jakiś czas i niestety przybywa lat.
W tej książce, którą wspominał Sterby, autor pisał, że taka artyleria jak Desert Eagel 50, to wynaturzenie, zaprzeczenie idei broni krótkiej. Jak Lamborghini Countach- pięknie wygląda i tu jej zalety się kończą.
Chociaż, niezatapialna Molly Brown, trafiała pół-dolarówki rzucane za burtę Titanica, z Colta Navy cal.44.Też niezłe działo. I to z obu rąk. Ponoć.
Może jakieś osobne kółko dyskusyjne o pukawkach???
Jakoś mnie ten pan autor zupełnie nie przekonuje. Znalazłem filmik o tym Lambo wypada obejrzeć bo niewiele o nim wiem . Osobny wątek jestem na "tak".
https://www.youtube.com/watch?v=xyb9bu2rY8Y
Są modele Hanka to mogą być czyjeś pukawki 🔫 lub pukanie , chętnie poczytam.
Jeszcze za czasów w nl w ramach integracji zespołu byliśmy na strzelnicy, fajne.
Wybrałbym się, ale mam zgryz jeden, później skrobne, może, bo teraz NHL gra.
PS. Desert Eagle w Counterstrike'u wymiatał
13 dni później
Jadę se wczoraj tramwajem i patrzę na monitor reklamowy pod sufitem, a tam zajawka marszu równości pt. 'Nie Rzucim Ziemi',
myślałem, że pawia puszczę, Maria Konopnicka to chyba potrójnego axla w grobie wywinęła, do tego jeszcze ogłoszenie o queerowych targach pracy.
Ludzie błagam Was na wszystkie świętości, 24 maja musimy pogonić to plugawe lewactwo bo to co się w tym mieście wyprawia przekreśla ponad 1000-letnią historię naszego grodu.
[quote]#post1723645 Jadę se wczoraj tramwajem i patrzę na monitor reklamowy pod sufitem, a tam zajawka marszu równości pt. 'Nie Rzucim Ziemi',
myślałem, że pawia puszczę, Maria Konopnicka to chyba potrójnego axla w grobie wywinęła, [/quote]
Mówisz o tej Marii, która po latach małżeństwa zostawiła męża i dzieci i dalsze życie wiodła w związku partnerskim z malarką i aktywistką M. Dulębianką ? ;)
Już pomijam osobę autorki tego hasła,ale nie mogli wynaleźć czegoś bardziej przystającego? Co rzucacanie ziemi ma wspólnego z pederastią?
[quote]#post1723666 [quote]#post1723645 Jadę se wczoraj tramwajem i patrzę na monitor reklamowy pod sufitem, a tam zajawka marszu równości pt. 'Nie Rzucim Ziemi',
myślałem, że pawia puszczę, Maria Konopnicka to chyba potrójnego axla w grobie wywinęła, [/quote]
Mówisz o tej Marii, która po latach małżeństwa zostawiła męża i dzieci i dalsze życie wiodła w związku partnerskim z malarką i aktywistką M. Dulębianką ? ;)[/quote]
Z mężem się rzeczywiście rozstała (po urodzeniu 8 dzieci), ale jej lesbijski związek jest jedynie nieudowodnioną (i mało prawdopodobną) tezą, lansowaną w ostatnich czasach przez środowiska sympatyzujące z takimi preferencjami.
https://historia.dorzeczy.pl/xix-wiek/39873/lesbijski-zwiazek-konopnickiej-historia-z-niczego.html
- Edytowany
Ależ ja się z tym w 100% zgadzam, że ..... wszystko zależy od tego, która "opcja" (jaka gazeta, portal) opisuje temat :))))))) Niemniej zostawienie męża i dzieci dla życia ( 20 czy tam więcej lat) z inną kobietą tworzy takie, a nie inne domniemania.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)