Fakty są takie, iż Pan Wawszczyk nie poradził sobie na III poziomie rozgrywkowym, a co by było jakby do nas przyszedł to już tylko historia alternatywna.
-
-
Ciężki temat o zawodnikach, którzy mogli do Nas trafić a nie trafili
Raz czy drugi błysnął , wtopił się w szarą rzeczywistość i zgasł .Być może , gdyby trafił wtedy do EK dzisiaj byłby w zupełnie innym miejscu .
Koszulkę Cracovii firmy jako z jego nazwiskiem widziałem na jakiejś aukcji w Internecie:)
[quote='cr' pid='1503276' dateline='1630632306']
Koszulkę Cracovii firmy jako z jego nazwiskiem widziałem na jakiejś aukcji w Internecie:)
[/quote]
Pomyliles z naszym bylym zawodnikiem - Marcelem Wawrzynkiewiczem :)
[url=https://naforum.zapodaj.net/d259c1ecf186.jpg.html][img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d259c1ecf186.jpg[/img][/url]
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/pko-ekstraklasa/cracovia/ariel-wawszczyk-podpisal-kontrakt-z-cracovia/ptmg3wm
Stąd i koszulka ;)
[quote='cr' pid='1503368' dateline='1630767236']
[url=https://naforum.zapodaj.net/d259c1ecf186.jpg.html][img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d259c1ecf186.jpg[/img][/url]
[/quote]
O kurcze nie wiedzialem, ze takowa wyszla :)
10 dni później
Damian Warchoł (obecnie Płock)
[b]Jak wspominasz Raków?
[/b]Mam dobre wspomnienia i kontakt z ludźmi, którzy nadal tam są. Strzelałem tam sporo bramek, miałem w jednej rundzie 10 goli. Wtedy byłem jeszcze młodzieżowcem i miałem nawet okazję na transfer do Ekstraklasy. Niestety klub się nie zgodził…
[b]Jaki to był klub?
[/b]Cracovia. Została złożona oficjalna oferta, dyrektor rozmawiał z właścicielem Rakowa. Miała być taka opcja, że przejdę do Krakowa dopiero 1 lipca, a rundę wiosenną spędzę jeszcze w Częstochowie. Byłem młodzieżowcem, więc musieliby pewnie szukać kogoś za mnie na tu i teraz. Uważałem, że to dobra opcja, tym bardziej że w Rakowie miałem szansę na regularną grę. To był już wtedy klub poukładany od A do Z, grało właściwie wszystko poza stadionem. Jeśli chodzi o finanse, podejście czy poziom treningów – poziom wykraczający znacznie ponad drugą ligę.
14 dni później
Czy ten Macedończyk, Boban Nikolov, który wczoraj w Madrycie zagrał przeciw Realowi nie był do nas przymierzany?
- Edytowany
Tylko przez kibicow Leszeczku... pierd kontrolowany przez brazowe nosy...zeby bylo o czym pisac i sie podniecac bo gral na euro...
Brązowe nosy kontrolujące pierdy ;) to brzmi wiarygodnie
143 dni później
Damian Kądzior strzela brame dla piasta w meczu ze Śląskiem (w 16 minucie)...
Kądziora faktycznie szkoda. Na polską lige spoko zawodnik(choć nie moja bajka bo ani to skrzydłowy ani ofensywny pomocnik )
99 dni później
Bartosz Bereszyński na celowniku Romy
Bereszyńskiego proponował nam Lech + 2 innych za Saidiego w 2012 roku
[quote]#post1536711 Bartosz Bereszyński na celowniku Romy
Bereszyńskiego proponował nam Lech + 2 innych za Saidiego w 2012 roku[/quote]
dobrze dla niego że wtedy do nas nie trafił. Tak samo jak kiedyś lewy, bo Cracovia tak jak w przypadku np Makucha dała najlepszą ofertę $ na stole dla klubu i samego zawodnika
[quote]#post1536726 [quote]#post1536711 Bartosz Bereszyński na celowniku Romy
Bereszyńskiego proponował nam Lech + 2 innych za Saidiego w 2012 roku[/quote]
dobrze dla niego że wtedy do nas nie trafił. Tak samo jak kiedyś lewy, bo Cracovia tak jak w przypadku np Makucha dała najlepszą ofertę $ na stole dla klubu i samego zawodnika[/quote]
A dlaczego dobrze ? A Piątek i Kapustka to niby z ladacznicy wyjeżdżali ? A co ten Bereszyński takiego zwojował,że mu Cracovia nie zdążyła złamać kariery ?..pierdolenie takie.
przy majewskim i taktyce na lagę faktycznie Lewy zrobiłby sztycha... a bereś w 1lidze jako napastnik by pewnie przepadł. Klich i Kapi to byli zawodnicy z którymi cały klub wiązał nadzieje od samego początku
34 dni później
Ariel Wawszczyk wrócił do III ligowych Błękitnych Stargard.
Kiedyś Ci Błękitni spuścili nam łomot w PP, a po sezonie chcieliśmy go kupić, ale chyba jak zwykle nie dogadaliśmy się w nimi, co jak widać wyszło nam na dobre w tym konkretnym przypadku.
po czym wnosisz? to jest tylko i wyłącznie dywagacja. gość był na fali wznoszącej w najlepszym wieku piłkarskim, jakby dostał kopa do ciężkiej pracy w ekstraklasie to jego losy mogłoby się potoczyć zupełnie inaczej, niż w momencie gdy temat jego transferu upadł i zmarnował rok myśląc o pociągu, który odjechał.
nie ma absolutnie żadnego powodu by sądzić, że by się sprawdził. nie istnieje jednak również absolutnie żaden powód by zakładać, że zważywszy na to jak potoczyło się jego piłkarskiej życie zakładać, że nic by z niego nie było.
Ten przykład idealnie pokazuje jak układy wokół piłki i związkowe przepisy potrafią zniszczyć szanse na karierę pojedynczego zawodnika.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)