Skandalem jest to, że wszędzie powtarza się, że Cracovia domagała się usunięcia ŁKSu.
Taka akcja z MKS w roli głównej miała tylko raz miejsce, w dodatku w połączeniu sił z Arką Gdynia.
Potem MKS nie podejmował żadnych kroków. Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa złozyło 4 prawników, którzy nie mają nic wspólnego z MKS Cracovia SSA. Wassermann wypowiedział się, jako polityk i przeciwnik rządzącej koalicji.
Natomiast ze strony ŁKSu dokumenty w prokuratorze złożyło dwóch piłkarzy i dyrektor sportowy :)
Poza tym sprawa licencji Cracovii na mój gust nie była złamaniem prawa, skoro do otrzymania licencji wystarczyła promesa, którą MKS przedłożył.
-
-
Ekstraklasa: Nie ma skandalu w związku z licencją Cracovii
Ciekawe jak "opinia publiczna" skomentuje treraz zachowanie działaczy Lks-u.Rozumiem że działania podjęte przez dajdajów z Łodzi są fair....
KTO MIECZEM WOJUJE TEN OD MIECZA GINIE..............
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ŁKS topi Cracovię
>
> Piłka nożna - I liga - ŁKS
> 28.07.2009 | 12:56
>
>
> Chodzi jak się dowiadujemy o Polonię Bytom,
> Lechię Gdańsk, Motor Lublin i GKS Katowice, [b]ale
> najbardziej bulwersuje piłkarską Łódź sprawa
> Cracovii, która najgłośniej domaga się
> usunięcia ŁKS z ekstraklasy[/b], chcąc w ten
> sposób uratować przegrane na boisku miejsce dla
> siebie.
:D hahaha
jak takie bzdury można wypisywać BEZ KONSEKWENCJI
...nikt z Cracovii sie nie domagał usunięcia ŁKSu z ekstraklasy
czy my mamy jakkis PR? Filipiak udzielił mądrego wywiadu cos w stylu 'ze nie cieszy go to specjalnie ze zostajemy w lidze' i jakos media nie potrafily tego nagłośnić
i dlatego Łks zginie z mapy piłkarskiej Polski;)
Ależ jak dla mnie sprawa jest oczywista. Umowa będzie i tyle. Natomiast gdyby nas za to mieli cofnąć to tylko razem z gwardią, to po pierwsze, a po drugi wbrew przepisom - komisja licencyjna nie zausterkowała nam braku stadionu, lecz brak wyjaśnienia dlaczego chcemy grać na nie swoim stadionie - więc komisja odwoławcza nie zajmowała się tym gdzie chcemy grać, ale dlaczego nie u siebie, ergo - nikt nie może mieć do nas pretensji, że nie dostarczyliśmy do komisji odwoławczej umowy, której komisja licencyjna nie zażądała - dla kolegów z łodzi, którzy nasze forum czytają małe wyjaśnienie - komisja licencyjna jest bez Lewickiego, to nie to samo co odwoławcza, więc wszelkie twierdzenia, że to było zaplanowane działanie Lewickiego, co głosicie w permanentny sposób wszem i wobec są kompletną bzdurą i obnażają tylko waszą nieznajomość tematu
RMF podało że prezydent Łodzi wniósł do prokuratury żądanie wstrzymania rozpoczęcia rozgrywek ekstraklasy - mnie już ręce opadają.
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Skandalem jest to, że wszędzie powtarza się,
> że Cracovia domagała się usunięcia ŁKSu.
>
Właśnie. Dokładnie to mnie najbardziej chyba wkurza.
Ale to jest też pewne pocieszenie - skoro tak piszą, to pokazuje, jak wiarygodne jest to co piszą... :P
>
> Poza tym sprawa licencji Cracovii na mój gust nie
> była złamaniem prawa, skoro do otrzymania
> licencji wystarczyła promesa, którą MKS
> przedłożył.
Dokładnie to samo myślę. A że nie podpisali wcześniej? To już wina PZPN i innych którzy nie ogłaszali składu ligi... Swoją drogą jak się czyta o kolejnych wyczynach ŁKS i spółki (ostatnio włączył się pan Tomaszewski) to z nich są wyjątkowe sk... Z Drumlakiem na czele... Ten by tyle energii w grę w piłkę wkładał... :)
A teraz to już zemsta za to że zajęliśmy ich miejsce a nawet nie próba walki o siebie... Co za bydlaki...
http://www.sports.pl/ekstraklasa/artykul.asp?Artykul=54356
Dementor:
[i]RMF podało że prezydent Łodzi wniósł do prokuratury żądanie wstrzymania rozpoczęcia rozgrywek ekstraklasy - mnie już ręce opadają.[/i]
To nie tak. Chodzi o wiceprezydenta Tomaszewskiego, który wniósł do prokuratury doniesienie na komisję licencyjną, a nie żądanie wstrzymania rozpoczęcia rozgrywek, co byłoby już kabaretowe. Natomiast zapowiedział na konferencji prasowej, że zaraz zwróci się do ministra Drzewieckiego z wnioskiem o wstrzymanie rozgrywek. Problem jednakże polega na tym, że Drzewiecki to sobie może wstrzymywać co najwyżej co innego...
W piątek rozprawa mediacyjna pomiędzy ŁKS a PZPN
Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie poinformował we wtorek, że w piątek, 31 lipca o godz. 9:00 rozpocznie się rozprawa mediacyjna pomiędzy piłkarską spółką ŁKS i Polskim Związkiem Piłki Nożnej.
Spór dotyczy licencji na grę w ekstraklasie w sezonie 2009/2010. Decyzją Komisji Odwoławczej ds. Licencji PZPN z 28 maja 2009 r. ŁKS licencji nie otrzymał. Działacze ŁKS-u zaskarżyli w WSA decyzję Komisji Odwoławczej, gdyż ich zdaniem w procesie licencyjnym popełniono wiele błędów proceduralnych i naruszono przepisy zawarte w Podręczniku Licencyjnym, na podstawie którego przyznawane jest prawo do gry w ekstraklasie.
źródło: PAP
Czy w piątek o godz. 12:00 pojawi się news że liga przesunięta o tydzień ? :) :)
Brakuje tylko żeby się do naszej ligi Levadia Talin dołączyła w ostatniej chwili.
Dobry pomysł z tą Lewadią.
Kogo by lali. Tylko pieski.
Pozdrawiam.
Jezeli ten Wiceprezydent Lodzi zlozyl wniosek do prokuratury na Komisje Odwolawcza ds. licencji to czy dotyczy ona calej sprawy przyznawania licencji wlacznie z Komisja ds. Licencji czy tylko odwolawczej ??
rmszar, pKracy jak to wyglada z punktu prawa ?
KKK- nie wiem dokładnie, na kogo i na co złożył doniesienie wiceprezydent Łodzi. Co innego może być w zawiadomieniu, a co innego w enuncjacjach prasowych.
tvn24 trąbi bez przerwy o naszej licencji pod kątem stadionu.Jasiu "debil" Taomaszewski problemy łks nazwał małym uchybieniem a nasze kłopoty ze stadionem wielkim przekrętem.Cracovia oszukała komisje licencyjną....I tak w koło Macieju...
Ciekaw jestem ile wyniesie rachunek dla tej agencji PR, która robi zlecenie dla ŁKS.
J...ł pies łks.Mamy swoje problemy ...
dlaczego do tej pory nasz klub nie wydal oficjalnego oswiadczenia w tej sprawie??!!
Stara prawda znowu się sprawdza.
Cracovia - najbardziej medialny Klub w Polsce.
Ale takiego szkalowania nas nie było nawet po wydarzeniach pozasprotowych na Derbach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)