Tam tylko jedna osoba powiedziała do nich żeby zamknęli pyski i się nie wypowiadali. Nawet na JP2 będą się ciśnieniowali bo miał czelność powiedzieć "jak tam moja Cracovia". Niedługo zaczną mówić że najprawdopodobniej JP2 był za Wisłą ale okoliczności sprawiły że stał się kibicem nadwyraz komunistycznej Cracovii, w odróżnieniu do pro demokratycznej wisły. Ale cóż poradzić tacy wtedy byli kibice wielkiej "TS" wisłyi. Nie mylić z GTS bo taki twór nigydy nie istniał...
My w ponad stu letniej historii mamy się wsydzić tow. Cyrankiewicza i 2 żydów w zarządzie a ich karty historii pozostaną na wieki czyste jak łza.
BEZCZELNOŚĆ!!!
-
-
Gwardia Krakow!
Bezczelność czy głupota tych piesków przekracza wszelkie granice. Oj, boli ich prawda, oj, boli...
"komunistyczny klub sportowy Cracovia"... "Nie ma żadnych dowodów na związki Papieża z Cracovią..."
Bzdury takie, że aż szkoda na to słów. Jednak jacyś młodzieńcy mogą w to uwierzyć, a co starsi kibice GTS, którzy wiedzą jak było, przecież się nie odezwą...
Ale wiecie, w tym szaleństwie jest metoda. Zakłamywać historię, potem ludzie wiedzieć nie będą...
Przecież ilu Polaków dziś uważa Jaruzelskiego jeśli nie za bohatera narodowego, to ma wątpliwości - "a może to jednak patriota? Może trzeba było?" Odpowiednie efekty działalności odpowiedniej propagandy - a przecież od stanu wojennego minęło niespełna 30 lat... A ile osób na Zachodzie mówi i myśli "polskie obozy koncentracyjne" i sądzi, że to Polacy zabijali Żydów, a nie hitlerowcy? Odpowiednia akcja, odpowiednia propaganda...
I tu jest nasze zadanie. Wszędzie, gdzie się da, ludziom, na forach internetowych, tłumaczyć, (spokojnie, bez napinki!) jak było naprawdę... że Wisła przez 40 lat była klubem MILICYJNYM (nie policyjnym; gdy policja stała się policją i zaczęła zajmować tym, czym powinna, gts dzielnie wycofał się spod patronatu...) O tym, jak Cracovię tępiono za komuny. O tym, że Prezes Żur powiedział "won!". O związkach Jana Pawła II z Cracovią...
Ddługi mądry tekst warty przeczytania. wysłałem do wielu psiurów z oczywistym pociskiem :)
wysłąłem psowi ten artykuł. oto odpowiedz :)
Pierdolona Jebana wiślacka KURWA 13:18:16
czemu nie przedtawice swojej histori ??
Pierdolona Jebana wiślacka KURWA 13:18:48
zawsze czujecie sie pokrzywdzeni, zawsze chcecie więcej, chcecie byc najlepsi a reszta to złodzieje i gnębiciele...
Pierdolona Jebana wiślacka KURWA 13:19:02
jestescie skorunpowanym klubem
Pierdolona Jebana wiślacka KURWA 13:19:08
tegosie nie wyprzecie
Pierdolona Jebana wiślacka KURWA 13:19:32
przyjdzie na was pora i za kupowanie meczy bekniecie
Przez przypadek grzebiąc w KRS-ie natknąłem się , że Ludwik M-M ( milicjant , prezes TSW ) jest także członkiem zarządu Polskiej Federacji Sportu '' [b]Gwardia[/b] '' . Poszedłem tym tropem, znalazłem ich stronę i kilka ciekawostek :)
1. PFS ''Gwardia'' jest ''Jest czlonkiem Miedzynarodowej (USIP) i Europejskiej (USPE) Policyjnej Unii Sportowej.'' ( źródło :
http://www.gwardia.org.pl/index.php?d=8 )
2. Zajmują się min. szkoleniem sportowym policji ( źródło : http://www.gwardia.org.pl/index.php?d=9 )
3. Polska Federacja Sportu "Gwardia" aktualnie zrzesza 16 klubów i towarzystw sportowych związanych z resortem spraw wewnętrznych i administracji.
1. Hetman - Białystok
2. Gwardia - Bielsko Biała
3. Gwardia - Bydgoszcz
[b]4. Wisła - Kraków[/b]
5. Łódzki Policyjny Klub Sportowy - Łódż
6. Gwardia - Piła
7. Olimpia - Poznań
8. Walter - Rzeszów
9. Słupskie Policyjne Towarzystwo Sportowe - Słupsk
10. Arkonia - Szczecin
11. Gwardia - Szczytno
12. Błękitni Tarnów
13. Gwardia - Warszawa
14. Gwardia - Wrocław
15. Wisła Zakopane
16. Gwardia - Zielona Gór
źródło : http://www.gwardia.org.pl/index.php?d=11
genialne
Ale czy pieski o tym wiedza?
A.W.B. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 6. Gwardia - Piła
"Piła z towarzyszem Miętą".
No gratuluje AWB wnikliwości , a więc Dynamo Kraków trwa dalej!
To już ponad półwieczna tradycja,
Na zawsze razem: Wisła i milicja.
I jak tu mówić, że GTS nie ma tradycji? :D
138 dni później
W niedzielę 27 czerwca o godz. 14 na boisku Zwierzynieckiego Klubu Sportowego w Krakowie odbędzie się I Memoriał im. Jarosława Giszki. Zmarłego 4 stycznia tego roku byłego piłkarz Wisły po piłkarsku wspominać będą przyjaciele z boiska.
W Memoriale udział wezmą drużyny oldbojów Wisły Kraków, Kibiców Wisły Kraków i [b]reprezentacja piłkarska Policji Krakowskiej[/b], które rozegrają ze sobą mini turniej piłkarski poświęcony pamięci Jarosława Giszki.
[i]Zgodnie z tradycją......[/i]
I wszystko w temacie wiadomo z kim sztame trzymacie!!! TYLKO PASY!!!
Kurwa zawsze będzie kurwą i tyle.
88 dni później
Chciałem pogratulować księdzu infułatowi znajomości - kosztowały naszą gminę około 30 milionów złotych. Jak tam działka przekazana bazylice? Co tam, że protegowany i współpracownik był esbekiem, liczy sie przecież "skuteczność". Kto z kim przestaje takim się staje, ksiądz kapelan powinien znać to stare polskie przysłowie. Tak to jest wpaść w złe towarzystwo. Mam nadzieję, że CBA nie da zamieść tej sprawy pod dywan i na ławie oskarżonych znajdą się również osoby, które załatwiały swoje "interesy" za pośrednictwem pana P.
13 dni później
No patrzcie co za sk..wysyn...
na interii,
pod hasłem
Cała prawda o "patriotycznej" Cracovii!
Lucjan Franczak, były trener Cracovii i Wisły: "Ta historyczna linia podziału: klub milicyjny i klub gnębiony jest niesłuszna?
Na pewno Cracovia nie powinna przypisywać sobie kombatanckich zasług. O ile bowiem Wisła była oparta na funkcjonariuszach milicji, o tyle Cracovia na działaczach partyjnych. Takie były czasy. Choć wiadomą rzeczą jest, że Wisła wspierana przez ważny urząd represji, była w nieco lepszej sytuacji, niż stojąca z boku Cracovia. Na dodatek w "Pasach" zawsze był jakiś problem z zarządzaniem. Jeden z nieżyjących już starych działaczy Cracovii, mając ponad dziewięćdziesiąt lat, powiedział mi: "Panie Lucjanie, Cracovią przed wojną rządziło dwóch Żydów i był porządek, a po wojnie dwudziestu Polaków i nie mogli sobie z Cracovią poradzić".
Nie głupio wam paski?
===============
Bzdury totalne, Cracovia oparta na działaczach partyjnych? Nie chce mi sie wierzyć że ten człowiek nie wie co mówi, moim zdaniem to celowa działalność wrednego zomofila.
A przy okazji, pokażcie mi bezpartyjnego milicjanta z tamtych czasów... I dgyby Cracovia była istotnie oparta na PZPR, to zupełnie inaczej jej losy by wyglądały...
czego się to nie robi, by "wybielić" swoją wredną historię...
cos bysmy nie napisali to pies nigdy nieprzyjmie tego do siebie :)
- psa mozesz wytresowac kazac mu prosic / siedziec turlac sie ... ale nie oczekuj ze ZROZUMIE ...
12 dni później
Chuj im w dupę zAWsze tym dziwkom się udawało i tym razem też tak kombinują
10 dni później
WSZYSCY NA WIDZEW - CHAT HOOLIGANS!
5 dni później
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/przejscie-do-wisly-mialem-niemalze-sluzbowe,1,3772472,wiadomosc.html
typowa postawa patriotyczna, może sobie gts-owcy poczytają o własnej historii !!!
no właśnie tak jak ja, rozpoczynając lekturę tego textu spodziewałem się że któryś z prezesów GTS Wisła Kraków np. zamordował księdza Popiełuszkę albo gasił papierosy na szyi modlącego się Lecha Kaczyńskiego podczas internowania w 1982 roku, a tu... sensacji nie ma, no cóż, rozczarowanie...
:D
tylko po co to piszecie do nich to nie trafia .Oni to odrzucaja i mowia ze to BYŁO.
nie widze ze również jest dalej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)