Panie Filipiak a kto rządzi kasą w CRACOVII przecież nie ja!!!
-
-
Baraże o ekstraklasę
- Hasło "za rok wracamy do ekstraklasy" będzie obowiązywać?
- Na pewno będziemy chcieli wrócić, ale nie za wszelką cenę. Bo tę wszelką cenę już zapłaciliśmy i dużo pieniędzy się zmarnowało.
to już mamy odpowiedź jak będzie wyglądała walka o powrót...
Masta:
już Ci parę pytań (grzecznie) zadano, jakoś nie odpowiedziałeś...
Twoje słowa bardzo ciekawie wyglądają, wielka szkoda, że róznych tego typu argumentów nikt nie podnosił ponad miesiąć temu - ja w każdym razie nie słyszałem... Wprost przeciwnei, czytałem ze stron bliskich oficjelom ŁKS że TERAZ dokument są w porządku...
Chętnie bym się dowiedział też, jak to sie stało, że gdy było posiedzenie Komisji Odwoławczej to przedstawiciele 4 pozostałych klubów które nie dostały w pierwszej instancji licencji byli tam osobiście, gotowi odpowiadać na pytania... Jedynie przedstawicieli ŁKS nie było... bardzo ciekawe... To oczywiście też wina Lewickiego i PZPN...
Jeśli chodiz o owo "zaginięcie" dokument ów, to jestem przekonany, że gdyby tak było, to Sąd inną decyzję by podjął w trybie pilnym...
a jeśli o chodzi o "idealizm" piłkarzy - niedawno czytałem w sieci że jeśli nie bedziecie w ekstraklasie, to piłkarz Hajto poda do sądu władze ŁKS czy też prezesa - dalej twierdzisz że tam wszystko jest w porządku cały czas?
======
I jeszcze a propos linku wklejonego przez Audaxa i wypowiedzi pana Malinowskiego żę "była zgoda społeczna że ŁKS jest traktowany zbyt surowo". Społeczna???? Grupa fanó i klakierów ŁKS, organizowana na różne sposoby i bardzo głośno lobbująca. A nawet "Przegląd sportowy" pi/rem bodaj naczelnego redaktora (a ta gazeta nifgdy jakimś fanem Cracovii nei była) pisał że zasady nie nejaszczęśliwsze ale bardoz dobrze że w końcu w PZPNie zaczyna działać prawo.
Wasza, ŁKS "spiskowa teoria dziejów" - "biją nas a my wszytko zrobiliśmy znakomicie i w ogole jesteśmy przedmiotem nagonki" jest żałosna - przykre, że zdaje się wielu kibicóqw w to wierzy... Tak sie tworzy tzw. "fakty prasowe" :)
W łks ma być tak dobrze a chcą go sprzedać Solorzowi bo bida aż piszczy Hajto niech hurtownie papierosów założy na stadionie to pare groszy wpadnie!!!Nawet konfidenci z łodzi Cracovii nikt nie zaszkodzi!!!
Kolejny aktor wkracza na scenę :)
[url]http://www.sport.pl/pilka/1,65063,6830368,Prezes_Podbeskidzia__Grzegorzem_Lata_kreca_jak_chinskim.html[/url]
to pokazuje jacy niepoważni ludzie są u steru w ŁKS, żenuła
"Bez zamożnego właściciela, a przynajmniej potężnego sponsora, ŁKS-owi trudno będzie przeżyć kolejny sezon, nie mówiąc już o walce o coś więcej niż utrzymanie. Bo same pieniądze za transmisje telewizyjne nie wystarczą, tym bardziej że już teraz ustawiła się po nie kolejka wierzycieli."
http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35142,6829931,LKS_do_sprzedania_.html
No właśnie Ty jesteś idealnym przykładem jak wspomniane "fakty prasowe" działają na społeczeństwo (przepraszam Cię bardzo ale szare społeczeństwo).
Jeżeli czytasz wyborczą i podobne rzeczy to wiadomym jest, że nie słyszałeś co się naprawdę działo i dzieje... Nie wiem jak czytujesz strony bliskie oficjelom ŁKSu, ale chyba jednak złe... Bo takie rzeczy były poruszane już dawno, (chociażby ten faks w sieci pojawił się około miesiąca temu, niestety gazety jakoś tego nie podchwyciły). Owszem mówiono "dokumenty są w porządku", ale to już było pozamiatane (ŁKS tak naprawdę miał jeden termin, w drugim został olany - podobnie jak ówczesny prezes olał komisję i między innymi za to wyleciał). W czerwcu odbyło się jeszcze 3 spotkanie członków komisji z przedstawicielami klubu, na którym to dopiero ŁKS został dokładnie poinformowany za co został odrzucony wniosek licencyjny (tak dopiero wtedy komisja wyjaśniła co i jak, oraz poddał pod wątpliwość sprzedaż iluś tam butelek napoju energetycznego), do tego czasu klub nie został w żaden sposób konkretnie poinformowany. Na tym spotkaniu nie było żadnych zarzutów co do infrastruktury, a kwestie finansowe... (teraz nie pamiętam dokładnie, ale opisane było to językiem ściśle ekonomicznym i rozchodziło się o niby za małą ilość środków).
Jeżeli chodzi o rzeczony wielokrotnie "spóźniony świstek", tyczy się to papierów nie dostarczonych na pierwszy termin (pisałem wcześniej, że komisja odwoławcza uwzględniła tylko jeden dokument zaginiony w PZPNie). To jest błąd ówczesnego prezesa że nie dopilnował dokumentów już na pierwszy termin (bo można było i było to do zrobienia, tym bardziej że od maja sytuacja w klubie jest stabilna).
Pojawił się wątek/spekulacje że ŁKS nie przedstawił gwarancji na finansowanie wynajmu stadiony w Bełchatowie... owszem... bo skoro są gwarancje na stadion w Łodzi to po co, przecież jak nie zostanie dopuszczony stadion w Łodzi, to go nikt nie będzie wynajmował i te koszty zostaną przeniesione na stadion w Bełku. (to jednak też błąd ówczesnego prezesa że tego jasno i klarownie nie wyjaśnił... wszak PZPN to beton, ale jednak powinno to było być wyraźnie określone).
Co do rewelacji z Hajtą... nie czytaj tyle głupich gazet... pierwsze słyszę.
Powtarzam ŁKS nie ustrzegł się błędów w procesie licencyjnym... lecz jednak nie były to takie wałki jakich dopuściła się komisja licencyjna w efekcie uniemożliwiając skuteczne odwołanie się.
Tak było lobby, bo widocznie inni wiedzieli więcej niż wy i dlatego twierdzą, że komisja popełniła błąd i dlatego się wstawili i naciskali.
Nie ma żadnej ŁKS teorii spiskowej, nie ma nawet teorii że PZPN chciał was utrzymać... prędzej uwierzę, że o Górnika się miało rozejść. Nikt nigdy nie mówił, że wszytko u nas zostało zrobione znakomicie (powtarzam za dużo bzdurnych gazet, może u was w lokalnej prasie robili nam taki PR)...
Potok (z ŁZPNu) owszem mówił że naszym dokumentom jednak sporo brakowało... ale pamiętajcie że cały czas mowa o pierwszym terminie, po którym formalnie powinniśmy mieć 5 dni informacje czego brakuje i uzupełnienie. Niestety nie było to nam dane, ŁKS nie miał skutecznej szansy odwołania się, a 28 maja komisja odwoławcza podjęła decyzję na podstawie tych samych dokumentów co w pierwszym terminie (więc nie dziwo, że nie przyznali, bo nie mieli jak, dokumenty były tak samo wypaczone jak przy pierwszej komisji).
Najpoważniejszym błędem po stronie ŁKSu było to że dokumenty nie były przygotowane na pierwszy termin... i tego nie kwestionujemy, ówczesny prezes poleciał i wszystkie jego marionetki. Jednak nie dostaliśmy, należącej się nam drugiej szansy.
Wiem że was strzyka... ale niestety jesteście nie doinformowani, a prasa wodzi was za nos... prawdy nie dociekają, bo łatwiej było napisać trochę oczerniającyh bzdur (nawet w czerwcu kiedy sporo rzeczy się poprawiło), że nie ma wypłat, że komornik na koncie (co jest nie prawdą bo miasto skutecznie przelało dofinansowanie za ten rok), że grzyb na ścianie, że ruina zamiast stadionu (choć tu trzeba się zgodzić, ale miasto i w tej materii już działa, co prawda strasznie opieszale i powoli ale...).
A wy no cóż... nie wiecie praktycznie nic, teorie swoje opieracie na wymysłach gazet i wydaje wam się to co się wam wydaje...
A co do gazet... wasza lokalna gazeta wyborcza twierdzi, że ŁKS jest w pierwszej lidze, a nasza Łódzka, daje nam niemal 100% szans na ekstraklasę, ta sama gazeta, po piątkowym posiedzeniu twierdziła, że UEFA wyraziła negatywną opinie w sprawie ponownego rozpatrzenia wniosku licencyjnego (a wtedy zapadła dopiero decyzja o zapytanie), po czym w czwartek już się podniecali, że UEFA wyraziła zgodę...
Więc na dzień dzisiejszy gazety grają jak mogą byle rozwścieczyć drugą stronę, a faktów tam za grosz... często zdarzą się, że pojawiają się nawet wywiady do których nigdy nie doszło.
Tylko spokój nas uratuje... czekamy do wtorku... mam nadzieję, że jednak komisja zastanowi się co zrobiła i co będzie jak WSA wyda wyrok...
> Tylko spokój nas uratuje... czekamy do wtorku...
> mam nadzieję, że jednak komisja zastanowi się
> co zrobiła i co będzie jak WSA wyda wyrok...
komisja ma się trzymać prawa, w tej kwestii sytuacja jest jasna
Masta
co do gazet zgadzam sie w 100%, gazeta trzyma strone tego kto ją kupuje:).
To co piszesz było by i logiczne gdyby nei dwa FAKTY.
-Potok ktory wie co piszczy w pzpnie nic nei mówił o dokumentach w sekretariacie.
-Wszystkie kluby znały terminy dużo wcześniej i jakos dały radę, niektóre w drugim podejściu....
Więc akurat to ze komisja licensyjna nie oglądala dokumentów złozonych po term inei jest dla mnie rzeczą normalną. Podejzrewam że Ty gdybyś mial sie podpisać pod decyzją na podstawie dokumentów zlozonych po terminie też byś sie trzy razy zastanowił..Wkońcu ktoś kiedyś sie do pzpnu dobierze i taki podpis moze drogo kosztować.
Piechniczkowi czy Drzewieckeimu łatwo teraz mówić....Ale za pół roku taki Drzewiecki moze ścignąć Lewickiego jak to mu będzie politycznie pasowało....
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Masta co to niby jest? http://img187.imageshack.us/img187/9979/20090717110733.png
To Komisja Licencyjna przysłała faksem do klubu jako odmowę licencji po pierwszym terminie... od tej decyzji klub mógł się odwołać, do komisji odwoławczej (jak inne kluby).
Masta Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No właśnie Ty jesteś idealnym przykładem jak
> wspomniane "fakty prasowe" działają na
> społeczeństwo (przepraszam Cię bardzo ale szare
> społeczeństwo).
To chyba do mnie, bo ja wspomniałem o faktach prasowych :)
>
> Jeżeli czytasz wyborczą i podobne rzeczy to
> wiadomym jest, że nie słyszałeś co się
> naprawdę działo i dzieje...
Mój drogi - nie czytam wybiórczej od kilkunastu lat, jedynie czasami w sieci w efekcie linków (najczęściej z tego forum :) albo jak gdzieś mi wpadnie w ręce to przeglądam.
I utwierdzam się w mojej o niej opinii :)
Natomiast śmiem twierdzić, że to ja i moi Szanowni Koledzy Forumowicze są znacznie lepiej poinformowani w tej sprawie od Ciebie...
Wystarczy poczytać to forum a w szczególności ten wątek. Jak ktoś coś zauważy, to wkleja - z różnych źródeł. I my tu patrzymy na to naprawdę w miarę chłodno i obiektywnie - wiemy - spadniemy, trudno, my jesteśmy przyzwyczajeni. I widzimy różne rzeczy z różnych stron, a Ty i Tobie podobni z Łodzi patrzą na to strasznie wybiórczo - nomen omen :)
Przecież wystarczy popatrzć - co kilka dni to nowa akcja, nowy pomysł na ratowanie, nowa interwencja. Minister Drzewiecki - kilka razy. Coś jest proponowane - "na pewno wypali" a jak się okazuje ze nie, to nowy pomysł, zupełnie inny od poprzedniego. I sami uwierzyliście że zrobiliście wszystko bez skazy...
Jak na razie nikt OBIEKTYWNIE nie zarzucił niczego żadnej komisji (jedyny zarzut to owe związki Lewickiego z Cracovia sprzed 50 lat, wyjątkowe draństwo notabene ze strony zarzucających, a ponadto Lewicki jest jeden a Komisja miała 5 osób i - o czym zapominacie regularnie - gdy to rozpatrywano NIKT NIE WIEDZAIŁ żE BĘDZIE TO MOGŁO MIEĆ ZWIĄZEK Z CRACOVIA!
O kłopotach ŁKS wie cała Polska... W linku wklejonym przed chwilą (Saunk) też coś na ten temat zdaje się jest...
> Co do rewelacji z Hajtą... nie czytaj tyle
> głupich gazet... pierwsze słyszę.
>
I to pokazuje jak bardzo dokładnei śledzicie sprawę.
Proszę bardzo
[url]http://sport.interia.pl/szukaj/news/tomasz-hajto-chce-podac-do-sadu-prezesa-lks-u,1322368[/url]
Przeczytaj uważnie
> Powtarzam ŁKS nie ustrzegł się błędów w
> procesie licencyjnym... lecz jednak nie były to
> takie wałki jakich dopuściła się komisja
> licencyjna w efekcie uniemożliwiając skuteczne
> odwołanie się.
>
A to jest obraza tej komisji, Jakie wałki uniemożliwiy skuteczne odwołanie się? Czterem klubom się udało tylko Wam nie? Wałkiem byłoby przyjęcie kolejnego odwołania PO TERMINIE.
Nie rozumiesz tego?
Dodam jeszcze, że nikt z apelujacych o zmianę (oprócz kibiców ŁKS) nie mówił o "wałkach"
Komisji a gdyby były, to Drzewiecki, są, Piechniczek, wiceminister spaawiedliwości by się ochoczo na nie rzucili...
> Tylko spokój nas uratuje...
A to akurat racja... Ale wiesz my jesteśmy spokojni. To nie my robimy nagonkę medialną i inną. Wejdź na portal interii na przykład, kiknij ekstraklasa i poczytaj - co jakiś czas kolejny news o kolejnych staracniach oficjeli i innych na rzecz ŁKS... I często jest tak "na pewno się uda"
Mozę w końcu Wam się uda. Ale będzie to przekręt totalny.
I wtedy moze, gdy kiedyś dojdzie do meczu ligowego Cracovii z ŁKS i skończy się remisem, i będzie ostatni gwizdek sędziego - to mam nadzieję że piłkarze Cracovii będą grać dalej i strzelą bramkę i będą sie starać w PZPN o uznanie zwycięstaw - BO TAKI WYNIK PADŁ NA BOISKU... Że po czasie? A kto sętym przejmuje? No nie ŁKS chyba przecież? :)
> czekamy do wtorku...
> mam nadzieję, że jednak komisja zastanowi się
> co zrobiła
O! Tu sie zgadzamy :)
Masta Napisał(a):
> Acha i nauczcie się czytać ze zrozumieniem...
> kto niby coś uzurpuje o tym że ktoś komuś
> zapłacił... myślcie zanim coś napiszecie.
Masta Napisał(a):
No właśnie Ty jesteś idealnym przykładem jak wspomniane "fakty prasowe" działają na społeczeństwo (przepraszam Cię bardzo ale szare społeczeństwo).
Tak sobie czytam Masta te Twoje wypowiedzi i mysle, ze moglbys troche wrzucic na luz... Jestes tu Gosciem, a jakos malo grzecznie zwracasz sie do reszty rozmowcow...
Cytujac Ciebie: "mysl zanim cos napiszesz", albo przynajmniej przeczytaj jeszcze raz i zastanow sie, czy to nie jest agresywne nieco i czy kogos przypadkiem nie obrazasz...
I zeby nie rozmywac watku: zauwaz prosze wreszcie Ty i reszta ludkow z Lodzi, ze my naprawde nie podejmowalismy decyzji o Waszej licencji, my naprawde pogodzilismy sie ze spadkiem (osobiscie widze kibicowsko ciekawsza 1-sza lige niz ekstraklase), my zupelnie nie mamy nic wspolnego z Waszymi problemami!!! I odpusccie juz biednemu Lewickiemu, bo na stadionie Cracovii to On chyba nie byl ladnych pare lat...Gdzie tu logika???
> I wtedy moze, gdy kiedyś dojdzie do meczu
> ligowego Cracovii z ŁKS i skończy się remisem,
> i będzie ostatni gwizdek sędziego - to mam
> nadzieję że piłkarze Cracovii będą grać
> dalej i strzelą bramkę i będą sie starać w
> PZPN o uznanie zwycięstaw - BO TAKI WYNIK PADŁ
> NA BOISKU... Że po czasie? A kto sętym
> przejmuje? No nie ŁKS chyba przecież?
A co zrobisz jak strzelicie gola w 80 minucie, a PZPN go nie uzna bo stwierdzi, że w tym konkretnym wypadku mecz trwał do 75 minuty? (Bo raczej takie przybliżenie jest bliższe sytuacji.)
(W żadnym wypadku nie do was coś mam, ale od razu przypomniał mi się pamiętny mecz Kujawiak - ŁKS, gdzie sędzie wykartkował ŁKS i po 70 minutach zakończył mecz, zupełnie bez powodu, zaraz po bramce Kujawiaka na 1:0.)
Nie mieliśmy drugiego terminu, bo prezes nie pojechał na posiedzenie (co tak naprawdę nie jest obowiązkowe, ale PZPN to właśnie wykorzystał). Ale zgadzam się, że dla dobra klubu dziad jeden powinien, nawet bez obowiązku, siedzieć pod drzwiami komisji już godzinę wcześniej - nawalił na całej linii (nie pojechał, pierwszy wniosek spierdzielił - jedyny jak się okazało jaki komisja rozpatrzyła)... dlatego już go nie ma.
Co tu gadać.
Jak dla mnie ŁKS ZGODNIE Z PRAWEM jest w 1 lidze. I takiej decyzji oczekuję we wtorek, objętnie co sobie Masta napisze. Papier (ekran) wszystko przyjmie.
Musi być jakieś prawo i liczę, że choć Pzpn robi co chce to Komisja Licencyjna będzie przestrzegała prawa i nie zmieni swojej decyzji!
Jak wszytsko ma być pięknie i ok to ŁKS nie dostaje licencji, Widzew spada za korupcje lecimy My i Górnik (piłkarsko - o to przecież tutaj chodzi, decyduje boisko nie zielony stolik) baraż Korona - Arka (Areczka zostaje w ekstraklasie:)) i ekstraklasa liczy 14 zespołów.
Masta Napisał(a):
> > I wtedy moze, gdy kiedyś dojdzie do meczu
> > ligowego Cracovii z ŁKS i skończy się
> remisem,
> > i będzie ostatni gwizdek sędziego - to mam
> > nadzieję że piłkarze Cracovii będą
> grać
> > dalej i strzelą bramkę i będą sie starać
> w
> > PZPN o uznanie zwycięstaw - BO TAKI WYNIK
> PADŁ
> > NA BOISKU... Że po czasie? A kto sętym
> > przejmuje? No nie ŁKS chyba przecież?
>
>
> A co zrobisz jak strzelicie gola w 80 minucie, a
> PZPN go nie uzna bo stwierdzi, że w tym
> konkretnym wypadku mecz trwał do 75 minuty? (Bo
> raczej takie przybliżenie jest bliższe
> sytuacji.)
Bliższe sytuacji? Ty chyba naprawdę nie wiesz jak ta sprawa wygląda?
Rzecz w tym że ta 80 minuta to był czas dla Was na porządne odwołanie a Wyście go nie złożyli - bo przecież jakieś (nędzne) odwołanie było, tyle że nie wystarczające...
>
> (W żadnym wypadku nie do was coś mam, ale od
> razu przypomniał mi się pamiętny mecz Kujawiak
> - ŁKS, gdzie sędzie wykartkował ŁKS i po 70
> minutach zakończył mecz, zupełnie bez powodu,
> zaraz po bramce Kujawiaka na 1:0.)
Jeśli mamy dyskutować o sędziach, to my z rozkoszą. W szczególności o meczu ŁKS-Cracovia :)
>
> Nie mieliśmy drugiego terminu,
Mieliście drugi termin taki jak wszyscy! Naprawdę nie rozumiesz? NAPRAWDĘ???
a o wątku podania prezesa do sądu przez Hajtę nawet się nie zająknąłeś... Tam Hajto grozi, że nie byle jakie sprawy mogą wyjść na jaw... A on chyba wie lepiej niż Ty?
Ale oczywiście, winien PZPN i Lewicki i Cracovia...
Zrozum TERMIN MINĄŁ.
Jeśli nie dostaniecie licencji to ktoś od Was napisze, że to zarząd Cracovii ukradł przesyłkę a forumowicze zaatakowali przedstawiciela klubu by nie dotrał na zebranie... I Wasi kibice będą to powtarzać...
PS. Jeszcze jedno - ktoś już tu wkleił link:
fragment
"Bez zamożnego właściciela, a przynajmniej potężnego sponsora, ŁKS-owi trudno będzie przeżyć kolejny sezon, nie mówiąc już o walce o coś więcej niż utrzymanie. Bo same pieniądze za transmisje telewizyjne nie wystarczą, tym bardziej że już teraz ustawiła się po nie kolejka wierzycieli"
- jak to się ma do tej dobrej sytuacji finansowej i opłacalności?
I tu masz kolejny dowód na to co pisałem wcześniej - DLACZEGO udao Wam siębyc tak wysoko w tabeli... Ale za to trzeba zapłacić...
Ja sądzę że pewnei dostaniecie tę licencję ze względu głównie na naciski polityczne
a potem za kil;ka miesiecy moze nawet się wycofacie z ligi a w każdym razie będą poważne kłopoty... no ale nic, najważniejsze przecież "ekstraklasa dla ŁKS"!
======
Chyba żę to tez była zagrywka Laty, by pokazać że jest dobry, a Komisja zrobi to co powinna zgodnie z prawem... Ale nie liczę na to.
rodowici łodzianie - jak tam Wasz napój energetyczny? rozchodzi się jak ciepłe bułeczki? kiedy pęknie pierwszy milion sprzedaży?
jako ze Moj klub Cracovia bedzie w 1 lidze , to rozgrywki ekstraklasy powinny mnie juz duzo mniej interesowac ... jednak bede mial swoje zainteresowanie otoz bede kibicowal z calych sil by ten smieszny klubik ŁKS spadl z ligi!! byliscie mi obojetni , pamietam jeszcze jak przyjezdzaliscie do nas na mecz gdy gralismy z wawelem by nas wspomoc w dopingu , dzis ten klub dla mnie nie istnieje tylko i wylacznie dlatego jaka nagonke robicie na nasz klub!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)