http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/t-mobile-ekstraklasa-robert-maaskant-nadal-trenere,1,4900798,wiadomosc.html
Jednak nie zwolniony :D
-
-
U NASZYCH RYWALI....(prywatne "pogaduchy" będą kasowane) cd
ja tam bardziej wierze interii niż onetowi...
a nie pisałem http://www.90minut.pl/news/173/news1734785-Robert-Maaskant-zwolniony-z-Wisly.html :)
Na Gazecie Krakowskiej pisze, iż Maaskant bufon zwolniony i bardzo dobrze!
W Kronice przed chwilą podali że Maskaaaaant out.
Moskal trenerem,.
Zwolniliśmy im trenera. Miło :) Aczkolwiek patrząc na rozwój psiurskiego teamu pod wodzą maaskanta, trochę żałuję że nie dotrwał do kolejnych derbów.
Za Onet:
[url=http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/t-mobile-ekstraklasa-robert-maaskant-zwolniony-z-w,1,4900882,wiadomosc.html]Masskant zwolniony:D[/url]
Dokładnie. Nie licząc zdobytego mistrzostwa, którego i tak nikt nie chciał w zeszłym sezonie to potoczanka pod jego wodzą spisywała się na prawdę słabo... Szkoda, że go zwolnili.
Jak szkoda, kibice Wisły będą długie lata o tym pamiętać, że po porażce z nami Maaskanta im zwolnili. Oj długo ostatnich derbów nie zapomną ;]]]]]]]]]]]]]. Zwolnienie tylko utrwali pamięć o tym CUDOWNYCH DERBACH!
Sierściuchy myślą, że przyjdzie do nich teraz Manuel Jimenez...
ArbuzKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dokładnie. Nie licząc zdobytego mistrzostwa,
> którego i tak nikt nie chciał w zeszłym sezonie
> to potoczanka pod jego wodzą spisywała się na
> prawdę słabo... Szkoda, że go zwolnili.
Dokładnie.Miałem nadzieję na spadek gts-u
Tu ostateczne, oficjalne potwierdzenie:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/robert_maaskant_przestal_byc_trenerem_wisly_krakow/
:D :D :D
[b]Cracovia czyni cuda !!![/b] :)
żegnaj piękny robercie ! bedziemy tęsknić !
ten hiszpan wydaj się być dużo lepszym trenerem od Maskanta więc nie wiem z czego się tu cieszyć..
dodo92, przez lata będą pamiętać, że przez BOSKĄ CRACOVIĘ został zwolniony Maaskant.
Po drugie z tymi piłkarzykami nawet Mourinio nic nie zdziała ;].
Nie no, jaki spadek gts-u? Ja im życzę dobrze, są nam potrzebni, bo przecież nie byłoby derbów. Tak że mam nadzieję, że uzyskają w tym roku bezpieczne miejsce w środku tabeli:D
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/szykuje-sie-kolejna-zmiana-trenera-w-t-miobile-ekstraklasie,1718376
No to mam nadzieję że mamy jednego spadkowicza... raz już pokazał pasjonat że nie radzi sobie w trudnych sytuacjach. Zobaczymy teraz czy faktycznie jest totalnym dnem czy oczywiście u nas klątwa
Ja tam Mu dobrze życze...byle niżej od nas :)
Oby betony spadek ! :D
gts od dawna gral bucowe i bylo pewne ,ze go zwolnia wczesniej czy pozniej .Zostala nam przyjemnosc z tego dokonania.
Co do Uli -ciezka sprawa ,wciaz go lubie ale ma przed soba wiele do udowodnienia jakim jest trenerem.Nie uda mu sie z betonami ,to bedzie skonczony na bardzo dlugo.
Orientuje się ktoś jak tam sprawa z ich stadionem? Mieli ponoć termin do 4 XI - a tu cisza.
8 dni później
za oficjalna Ruchu:
"Jak dziś wygląda zespół Ruchu, jeżeli chodzi o stronę zdrowotną? Kogo możemy nie zobaczyć w sobotnim meczu?
Nie jest najgorzej, ale mogło by być lepiej. Gabor Straka nadal leczy kontuzję, Igor Lewczuk pauzuje za kartki, Tomas Josl też zmaga się z urazem. Pozostali zawodnicy będą w sobotę do dyspozycji."
http://www.90minut.pl/news/174/news1743712.html
Mariusz Jop zakończył karierę.
:D
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/wisla-krakow-zamierza-stawiac-na-mlodych,1,4910333,wiadomosc.html
Świerczok na celowniku Wisły..
Szkoda Jopa ;]. Dla mnie zapisał się złotymi literkami w moje pamięci ;].
Popatrzcie jakie świeże jest Zagłebie.. wygrywają pojedynki biegowe .. wszystko a u nas ? zawodnicy żółwie
Pasiasty92 Napisał(a):
> http://www.90minut.pl/news/174/news1743712.html
> Mariusz Jop zakończył karierę.
>
>
> :D
nie wiem co w tym śmiesznego...ze świata piłki odszedł Wielki Człowiek,a Ty szczerzysz zęby ;)
isaac Napisał(a):
> nie wiem co w tym śmiesznego...ze świata piłki
> odszedł Wielki Człowiek,a Ty szczerzysz zęby ;)
lubie to :)
http://deplus.pl/news.php?readmore=1
taka ciekawostka o Polonii.
Denerwują mnie takie kretyńskie opinie jak ta powyższa.W czym garstka oddanych mimo tylu trudności kibiców jest gorsza od milionów przybłędów kibicujących byłej reżimowej dziwce?
Chyba Józefowi a nie Januszowi :)
Kajak Napisał(a):
> Denerwują mnie takie kretyńskie opinie jak ta
> powyższa.W czym garstka oddanych mimo tylu
> trudności kibiców jest gorsza od milionów
> przybłędów kibicujących byłej reżimowej
> dziwce?
Zwłaszcza, że do Warszawy wyjechało do pracy, wielu kibiców innych drużyn, którzy nie wyobrażają sobie, że mogli by się wybrać pokibicować na Łazienkowską i dla nich Polonia jest interesująca (w sensie piknikowym oczywiście) Gdyby wybudowali nowoczesny stadion, to myślę, że tak jak u nas 10 tyś ludzi na mecz byłoby realne.
dajdaje :)
http://www.90minut.pl/news/174/news1744455-Tomasz-Klos-i-Tomasz-Wieszczycki-odchodza-z-LKS-u.html
Ciekawie się zapowiada
O tym, że w Łódzkim Klubie Sportowym nie dzieje się najlepiej, wiadomo nie od dziś. Nikt chyba jednak nie spodziewał się, że władze klubu będą brały pod uwagę wycofania zespołu z rozgrywek.
Jeśli miałby się ziścić czarny scenariusz, to liga dokończy sezon w okrojonym składzie piętnastu drużyn. W takim przypadku wyniki z meczów ŁKS-u musiałyby zostać anulowane, chyba że łodzianie wcześniej zdążą wziąć udział w przynajmniej 16 kolejkach (50% + 1 mecz) - wtedy wyniki zakończonych spotkań zostałyby utrzymane, a za pozostałe rywale otrzymaliby walkowery.
Tymczasem, jak informuje portal sports.pl, Szefowie ŁKS sondują możliwość wycofania drużyny z ekstraklasy. Sytuacja Łódzkiego Klubu Sportowego jest coraz gorsza. Rezygnację z pracy przy al. Unii złożyli Tomasz Kłos i Tomasz Wieszczycki.
Informacje o możliwości wycofania się ŁKS z rozgrywek ekstraklasy zostałą potwierdzona przez jednego z pracowników PZPN. Z informacji portalu wynika, że sytuacja piłkarskiej spółki nie jest tragiczna, bo dług sięga niewiele ponad trzy miliony złotych. Ale pracownicy klubu na czele z Wieszczyckim i Kłosem postanowili odejść, bo wizja oszczędności i braku możliwości rozwoju nie była im na rękę. Piłkarze tez nie ukrywają rozgoryczenia. Do tej pory nie dostali pieniędzy z tytułu premii za awans (ponad 1 mln. zł).
Po 13 kolejkach piłkarskiej ekstraklasy, ŁKS zajmuje 13. miejsce z dorobkiem 14 punktów. Drużyna zdobyła 10 bramek i straciła 24. Dzisiaj o 13:30 łodzianie zagrają w derbach regionu z GKS Bełchatów. Zespół niedawno opuścił trener Michał Probierz, za którego krótkiej kadencji (7 meczów, 4 zwycięstwa, 1 remis, 2 porażki) ŁKS odbił się od dna i z ostatniego miejsca w tabeli awansował na jedenaste.
źródło: eurosport.pl
[quote=Pasiak95]
Chyba Józefowi a nie Januszowi :)
[/quote]
Bo oni mieli na mysli hybryde profesora z Wojciechowskim:D
isaac Napisał(a):
> Pasiasty92 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > http://www.90minut.pl/news/174/news1743712.html
> > Mariusz Jop zakończył karierę.
> >
> >
> > :D
>
>
> nie wiem co w tym śmiesznego...ze świata piłki
> odszedł Wielki Człowiek,a Ty szczerzysz zęby ;)
Masz u mnie Whiskacza za ten tekst :) .........ale pijemy razem.
Ekstraklasa. Ogromne kłopoty łódzkiego klubu. ŁKS w stanie krytycznym
Z ŁKS dochodzą dramatyczne wieści. Zaczęło się od niespodziewanej rezygnacji trenera Michała Probierza. 4 listopada odszedł do Arisu Saloniki i zabrał asystenta Bartłomieja Zalewskiego. Jaka to strata, okazało się dzień później. Drużyna została rozbita na swoim boisku przez Ruch Chorzów. A przecież zastępujący Probierza Tomasz Wieszczycki wystawił taki sam skład, jaki tydzień wcześniej w Kielcach nie dał szans Koronie.
O tym, że z odejściem trenera popsuła się atmosfera, świadczyła choćby wypowiedź kapitana drużyny Marka Saganowskiego po porażce. Na pytanie, czym wytłumaczyć klęskę, odparł: - Niech się tłumaczą ci na górze.
Wcześniej dobre wyniki beniaminka sprawiły, że wszyscy zapomnieli o problemach finansowych klubu. Przypomniał o nich Wieszczycki, ujawniając, że został trenerem, bo ŁKS nie było stać na wykupienie za 10 tys. zł licencji dla Krzysztofa Adamowicza. Jednak po blamażu z Ruchem zatrudniono szkoleniowca z nazwiskiem, czyli Ryszarda Tarasiewicza.
Kolejny cios spadł na łódzki klub tydzień temu. Śladem Probierza do Grecji pojechał Grzegorz Kurdziel, trener bramkarzy. Zastąpił go Bogusław Wyparło, rezerwowy bramkarz.
Dotychczas atutem ŁKS była niemal rodzinna atmosfera, przez co nawet, jeśli były problemy, to rzadko wychodziły na zewnątrz. A kłopotów nie brakowało, przede wszystkim finansowych. Klub jest po prostu biedny. Nie stać go na transfery, więc wypożycza piłkarzy niechcianych w innych drużynach. Zarobki ma najniższe w lidze. Na dodatek remont stadionu sprawił, że trzy pierwsze spotkania musiał grać w Bełchatowie (60 km od Łodzi). Na mecz przychodziło niespełna tysiąc kibiców. - Tak straciliśmy kilkaset tysięcy złotych - twierdzili szefowie spółki. Ale powrót do Łodzi niewiele zmienił. Mający 5,5 tys. miejsc stadion jeszcze nigdy się nie wypełnił. - Bilety na nasze spotkania kosztują 25 i 15 zł i są najtańsze w Polsce - mówi bezradnie "Gazecie" Filip Kenig, właściciel ŁKS.
Kenig, który jest też właścicielem drużyny koszykarzy, nigdy nie ukrywał, że chce sprzedać piłkarską spółkę. - Kiedyś nazwano nas cieniasami, więc szukamy grubasów, którzy by nas wsparli albo przejęli klub. Mojej firmy [Tilia - wykładziny boisk sportowych] nie stać na utrzymywanie zespołu. Według nieoficjalnych informacji przez dwa lata zainwestował w ŁKS około 8 mln zł. Latem negocjował z warszawskim biznesmenem Markiem Profusem, ale ten się wycofał.
Bomba wybuchła w czwartek wieczorem. Drużynę chce kupić Andrzej Grajewski, wcześniej m.in. współwłaściciel Widzewa, gdy ten grał w Lidze Mistrzów, a także gdy z hukiem przestał istnieć. Grajewski, wówczas mieszkający w Niemczech [teraz w Poznaniu], zasłynął z tego, że pożyczał pieniądze własnej spółce na lichwiarski procent. - Rozmowy z właścicielami ŁKS były owocne, jestem po nich syty - powiedział "Gazecie".
Dzień później z pracy w klubie zrezygnowali byli gracze ŁKS-u: Tomasz Wieszczycki i Tomasz Kłos. Obaj odpowiadali w spółce za sprawy sportowe. Wieszczycki tłumaczył się zmęczeniem. Kłos był szczery: - Jak długo można pracować za darmo.
Piłkarze od dwóch miesięcy nie dostają pensji. Nieoficjalnie mówi się jednak, że byli reprezentanci Polski odeszli na znak protestu przeciwko planom sprzedaży klubu Grajewskiemu.
- Ile mam odbierać telefony od ludzi domagających się uregulowania zaległości. Nasza sytuacja jest zła, ale lepsza niż wtedy, gdy przejmowaliśmy klub. Pilnie potrzebujemy jednak pieniędzy - powiedział "Gazecie" Kenig. Mówi też, że rozmawia jeszcze z dwiema firmami. - Wszystko rozstrzygnie się do końca tygodnia - uważa Jarosław Turek, szef rady nadzorczej ŁKS.
W sobotę pojawiła się jeszcze informacja, że jeśli szybko nie znajdzie się inwestor, to ŁKS może nawet wycofać się z rozgrywek. Podobno działacze sondowali taki wariant z PZPN. A rozbita drużyna przegrała 0:3 z PGE GKS Bełchatów i ma już tylko punkt przewagi nad strefą spadkową. Zanosi się, że dla dwukrotnego mistrza Polski nadchodzi najtrudniejsza zima w ostatnich latach. Może jej nie przeżyć.
źródło: gazeta wyborcza
7 dni później
[url=http://skwk.pl/wislaccy-patrioci/403-latwo-jest-kibicowac-wisle.html]www.skwk.pl[/url]
Za tydzień dowiemy się, że II wojnę światową wygraliśmy dzięki nim...
he he he
Ludzie, strach wychodzić z domu! Autorowi powyższych fantasmagorii najwyraźniej odstawiono leki, a w tym stanie z pewnością jest groźny dla otoczenia :D
Widać, ile robi postmilicyjne pranie mózgu...
Tak na marginesie fantasmagorii tego dupka - chyba naruszam regulamin forum, ale świadomie, bo mu się należy - co on wie o stanie wojennym i walce z ZOMO? Sam pisze kiedy zaczął kibicować GTSowi... Otóz, jak człowiek który w wieku dorosłym przeżywał stan wojenny chciałem zaznaczyć, że globalnie byliśmy przeciwko komunie, a w manifestacjach, protestach itp. żadne sympatie klubowe nie odgrywały roli. Po prostu.
A ile GTS Wisła nachapał się dzięki związkom z milicją, szkoda że ten dupek nie wie...
Pisze, że historia itp nei ma znaczenia przy wyborze klubu do kibicowania, a osiedle, na którym się mieszka. Może dla tych, którzy kibicują GTS Wisła....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)