rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sebastian, a gdzie masz w katalogu kar dodatkowych
> przeniesienie drużyny do niższej klasy
> rozgrywkowej? Z kolei karą zasadniczą za
> niewykonywanie obowiązków, czyli za niepłacenie
> piłkarzom, jest dla klubu:
> a) kara pieniężna od 5.000 zł
> b) zawieszenie lub pozbawienie licencji
> c) wykluczenie z PZPN.
>
> Od biedy b) in fine i c) można uznać za
> "degradację".
to tak na skróty powołując się na artykuł na wp. generlanie rzecz biorąc wykluczenie z pzpn wiąże się z tym że drużyna jest przesunięta na ostatnie miejsce w tabeli więc "degradacja" z naszego punktu widzenia. b) pozbawienie licencji na najwyższą klasę rozgrywkową, w obecnej sytuacji punktowej Polonii to też degradacja.
to tak na chłopski rozum.
ale dobrze że są osoby na forum które ogarniają tematy pod względem prawnym.
Pozdrawiam
-
-
U NASZYCH RYWALI....(prywatne "pogaduchy" będą kasowane) cd
Leszceczku- napisałem przecież, że od biedy za degradację możnaby uznać... czyli "tak po chłopsku". Masz z tym jakiś problem? :D
Nie bierz tego do siebie, to nie było nic osobistego. Po prostu wyjaśniam te szczegóły, które są istotne. Żeby "tak po chłopsku" potem ludzie się nie dziwili.
Sebastian- problem w tym, że dziennikarze zazwyczaj nie znają tematu, o którym piszą. Przy czym dziennikarze- czyli osoby wykonujące stale "zawód" dziennikarza, a nie specjaliści w danej dziedzinie, którzy piszą z zakresu swojej specjalizacji.
Anyway- w najbliższym czasie niestety Polonia będzie na tapecie zarówno KL ESA, jak i WD PZPN oraz PSP. Co będzie doskonałą pożywką dla internetowych debili, piszących o tym, jak to sobie Cracovia załatwia utrzymanie.
Ciekawe, co teraz napiszą internetowi debile o decyzji KL ESA? Może Cracovia za mało zapłaciła i dlatego mamy odroczenie decyzji?
rmszar Napisał(a):
> Ciekawe, co teraz napiszą internetowi debile o
> decyzji KL ESA? Może Cracovia za mało
> zapłaciła i dlatego mamy odroczenie decyzji?
A zapłaciliśmy ? Nie, więc na pewno za mało :D
Chociaż raz można pochwalić Tabisza :P
Mocno pojechali po piłkarzach Arki i ich imprezkach w Sopocie...
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto/1,111906,9288288,Zawodnicy_Arki_imprezuja__zamiast_leczyc_kontuzje.html
Na 90 minut pod opisem meczu gts jest wpis niejakiego ,,ismaela''
,,Witac ja byc kibic i wielki fan Karabach Agdam.Ja juz nie mogac sie doczekać na wisła kraków w I fazie rozgrywek liga europejska by swietowac historyczny awans do II fazy rozgrywek LE.Ja was ciepło pozdrawiać z Azerbejdżan .Swoja droga Wy pamietać ,że Karabach Agdam rządzić w Krakowie!!!!
Ja też ciepło pozdrawiać fana bratniego klubu z Karabachu!!!
fake
Dobra, ale jak na mój gust to za dużo tu "żydków", "pejsów" itd, to się robi mało smaczne. Zostańmy przy gts:)
docent Napisał(a):
> Dobra, ale jak na mój gust to za dużo tu
> "żydków", "pejsów" itd, to się robi mało
> smaczne. Zostańmy przy gts:)
Mam to samo odczucie. Kundel niech zostanie kundlem, Żyd to brzmi dumnie.
docent Napisał(a):
> Dobra, ale jak na mój gust to za dużo tu
> "żydków", "pejsów" itd, to się robi mało
> smaczne. Zostańmy przy gts:)
Zdecydowanie popieram spostrzezenie 'docenta'. Z roznych wzgledow nie powinno to miec miejsca.
czemu? my jestesmy zydami z tego samego powodu z ktorego oni teraz sa zydami
Nie masz racji Santo. My jesteśmy [b]dla nich[/b] Żydami, bo nigdy Żydów nie dyskryminowaliśmy, a te k...y podpisały się pod paragrafem aryjskim. Dla nas słowo Żyd nigdy nie było określeniem pejoratywnym, a dla nich owszem. Używając tego słowa jako inwektywy stawiasz się z nimi w jednym rzędzie. Niby masz takie prawo, ale czy na pewno tego chcesz?
No właśnie o to chodzi, że dla nich to jest obraźliwe :) Oni mogą nas tak nazywać i nic nam to nie robi, a to była przecież ich główna inwektywa na nas. Teraz bijemy ich własną bronią.
Nas to określenie nie rusza ale żydopiesków na pewno będzie, tym bardziej że wg. większości z nich pewnie gts był zawsze "najczystszy" i nigdy nie grał tam żaden Żyd, co jak wiemy jest jedną wielką g*wno prawdą
Ja nie widze nic złego w nazywaniu ich np żydkami. Fakty są takie iż w obecnych czasach żydzi grają na Reymonta:)
Powtórzę jeszcze raz i nie będę się już na ten temat wypowiadał, bo kto to zrozumie ten wie o co chodzi, a kto tego nie pojmuje nie jest wart dyskusji.
[b]NAM, PASIAKOM NIE PRZYSTOI UŻYWANIE SŁOWA ŻYD JAKO INWEKTYWY. TYM SIĘ HISTORYCZNIE RÓŻNIMY OD KUNDLI[/b]
Dokladnie - Leszeczek madrze prawi...
To nie inwektywa tylko ocena stanu faktycznego
leszeczek Napisał(a):
> Powtórzę jeszcze raz i nie będę się już na
> ten temat wypowiadał, bo kto to zrozumie ten wie
> o co chodzi, a kto tego nie pojmuje nie jest wart
> dyskusji.
> NAM, PASIAKOM NIE PRZYSTOI UŻYWANIE SŁOWA ŻYD
> JAKO INWEKTYWY. TYM SIĘ HISTORYCZNIE RÓŻNIMY OD
> KUNDLI
dokladnie, popieram, zenuja mnie wpisy niektorych tutaj
i dodam ze nie tylko jako PASIAKOM ale zwyczajnie LUDZIOM.
bez odbioru.
zubereg Napisał(a):
> To nie inwektywa tylko ocena stanu faktycznego
w takim razie niewłaściwym jest wyrażanie się o tych z gts-u bez używania inwektyw ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)