No to po temacie. Można spokojnie zając się przygotowaniami do sezonu wiedząc na czym stoimy.
Szczerze mówiąc, bardziej bym się przejął utratą Saidiego (nie umniejszając zasług i umiejętności Mateuszowi).
Oby mu się powiodło i oby.... Cracovia miała z tego także pożytek (zapis w kontrakcie?).
-
-
KLICH Mateusz - POWODZENIA !
zapis zapisem ale jesli kwota faktycznie opiewa na ponad 1,2mln euro to sa duze pieniadze za tego pilkarza, bardziej mnie zastanawia strategia klubu co dalej, skoro sprzedali jednego zawodnika za takie pieniadze mam nadzieje ze kolejnych nie maja w planach
Czyli już chyba odejście Klicha jest oficjalne. Powiem tak nigdy nie byłem do niego do końca przekonany o czym wielokrotnie pisałem na forum, czegoś po prostu mi u niego brakowało, bardziej widziałem jego miejsce jako defensywnego pomocnika potrafiącego rozegrać piłkę (w sumie nadal uważam że to może być miejsce dla Mateusza). Z Jagiellonią pokazał wreszcie na co go stać i teraz odchodzi, według mnie za wcześnie bo fakty są takie że nawet na wiosnę był okropnie nieregularny. W sumie wydaje się że dla wszystkich jest to zła decyzja. Dla Matiego bo raczej w Wolfsburgu sobie nie pogra, poza tym przepadnie szansa na Euro (a miał ją naprawdę bardzo dużą), dla klubu wydaje mi się że też jest to zła decyzja zarówno pod względem sportowym (chyba że znajdziemy dobrego gracza na rozegranie) ale i finansowym (za rok jego karta mogła być warta dużo więcej). Ale fakty są takie że z niewolnika nie ma pracownika, Klichowi (pewnie też jego ojcu i menedżerowi) zagotowało się w głowach i podjęli taką a nie inną decyzję, zatrzymywanie go na siłę nie miało większego sensu.
Mówi się trudno, nie ma ludzi niezastąpionych, mam nadzieję że w klubie mają już jakąś ciekawą alternatywę. A Mateuszowi pozostaje życzyć powodzenia w nowym klubie, może mnie zaskoczy i będzie często grywał w Bundeslidze.
powodzenia! ja to same plusy widzę ;) wszyscy na tym skorzystają.
Zarobimy , pol roku posiedzi na ławce , wróci do nas za 1/10 tego , straci euro 2012 , no ale jego wybór
Dopiero teraz zobaczymy na co go stac ... Magath nie pozwoli sie tam opieprzac :)
powodzenia w bundeslidze
Mati jeszcze raz powodzenia uważaj tylko na ....upały:) i pamietaj skad przybyłeś !.
A ja mu nie życzę powodzenia, mógł jeszcze sezon pograć udowodnić jaki jest dobry i dopiero odejść, a tak to przy pierwszej okazji spierdo...lił - oby nie skończył jak Matusiak...
Ekskluzywny wywiad-audio z menedżerem Mateusza Klicha. Tylko w [b][url=http://www.pasy.tv/rozmowa-z-menedzerem-mateusza-klicha/]PASY.TV[/url][/b]
dzięki Mateusz za wszystko co zrobiłeś dla Pasów ...
i powodzenia w nowym klubie ...
Nie powiem zebym szczegolnie tesknil za nim. Z jednej strony mial dobra wiosne i przyczynil sie do utrzymania, ale z drugiej strony mial bardzo slaba jesien (jak reszta tamtej druzyny) i takze jego gra spowodowala ze bylismy w tak fatalnej sytuacji po rundzie jesiennej.
Tak samo jak Rock bardziej bym sie przejal utrata Saidiego, zreszta Suworowa tez byloby mi bardziej zal.
Niemniej jednak powodzenia w nowym klubie.
Powodzenia Mateusz ! Dzięki za grę w Cracovii, dzieki za wkład w uratowanie dużyny przed spadkiem i ważne bramki np. z Lechem.
Życzę Ci powodzenia, gdyż zawsze się będzie mówić o Tobie jako graczu Pasów, który poszedł do jednej z najlepszych lig.
Ściskało mnie strasznie jak odchodził Tobollik, jak zmieniali barwy Rząsa czy bracia Kubik. Pamiętam odejście Kubisztala z Nazimkiem za obiecany autobus ;) Zawsze mi się to kojarzyło z czymś ciężkim, że Cracovii nie stać, że się nie dźwignie itd.
Teraz odejscie Klicha oceniam w kategorii sukcesu klubu i wiem, że nie zagraża to egzystencji drużyny w Ekstraklasie. Klub jest stabilny finansowo, nie jest to wyprzedaż jak np. będzie w Koronie i że przyjdą inni. Mam nadzieję, że równie dobrzy.
Zrób karierę i traf do Twojej ulubionej ligii w Hiszpani :)
Dzięki za wszystko Mateusz i powodzenia, mam tylko nadzieję, że w Cracovii będą się rodzić ze dwa takie talenty na sezon.
Mateuszku!
Życzę ci na nowej drodze życia dobrego hebla.
Będzie ci potrzebny do szlifowania ławki.
Lio Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ekskluzywny wywiad-audio z menedżerem Mateusza
> Klicha. Tylko w PASY.TV
Wklej to jeszcze tak do 10 tematow zeby kazdy zauwazyl..
Moim zdaniem głupio zrobił, ale cóż - jego życie jego kariera
- jeśli uda mu się przebić w tym sezonei to znaczy ze zrobił dobrze, jeśli nie,,,
W każdym razie życzę mu jak najlepiej, oby odnosił sukcesy - NASZ CZŁOWIEK
- a może kiedyś, na starsze lata, wróci i pomoze w Pucharach :)
Wszystkiego dobrego, mam nadzieję że Ci się powiedzie...
No i pamiętaj, CRACOVIA PANY !!!
no tez jestem ciekaw czy bedzie o tym pamietal.
Powodzenia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)