Odnośnie chęci wytransferowania Klicha nasuwają się następujące pytania:
[b]Jaki polski piłkarz w wieku zaledwie 21 lat i grający na odpowiedzialnej pozycji rozgrywającego (podkreślam rozgrywającego!) zrobił wielką karierę przenosząc się do silnej zachodniej ligii?[/b] Opowiedź: żaden.
[b]Czy Klich jest już w pełni ukształtowanym, dojrzałym piłkarsko graczem?[/b] Odpowiedź: nie.
[b]Czy Klich osiągnął już tak dużo w polskiej słabej ekstraklasie, że można go nazwać gwiazdą?[/b] Odpowiedź: nie.
[b]Czy Klich powinien się jeszcze wiele uczyć i podnosić swoje umiejętności?[/b] Odpowiedź: tak.
[b]Czy bundesliga jest miejscem gdzie trenerzy, kibice i działacze mają cierpliwość czekać aż młody niekompletny zawodnik będzie podnosił swoje umiejętności ucząc się postawowych elementów piłkarskich?[/b] Odpowiedź: nie - tam grają już klasowi, w pełni ukształtowani gracze.
[b]Czy Cracovia straci sportowo oddając Klicha?[/b] Odpowiedź: tak.
I tak metodą majeutyczną Sokratesa doszliśmy do wniosku, że sprzedaż Klicha z punktu widzenia jego kariery sportowej i interesu sportowego samej Cracovii jest zdecydowanie przedwczesnym i nieprzemyślanym krokiem. Inną sprawą jest aspekt ekonomiczny, ale i tu można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że jego wartość rynkowa (mając w perspektywie Mistrzostwa Europy) za rok zdecydowanie wzrośnie, a już na pewno nie zmaleje.
Klich więc zachowuje się jak ślepa ćma, która lecąc w stronę światła raczej przypali sobie skrzydełka niż zaspokoi swoje potrzeby.
Jeszcze nie ten czas, nie to miejsce i nie ten pułap sportowo-ekonomiczny by taką decyzję podejmować - ten moment dopiero się pojawi w przyszłości.
-
-
KLICH Mateusz - POWODZENIA !
Posikam się ze śmiechu zaraz :)
a co do pierwszego, to : Krzysztof Nowak.
Nie było takich wielu rozgrywających, którzy w wieku 21 lat wyjeżdżali zagranicę.
a sprzedac w piz.du jak ma marudzic.
ja tam na Klicha nie chodze tylko na Pasy.
Jake Blues Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a sprzedac w piz.du jak ma marudzic.
> ja tam na Klicha nie chodze tylko na Pasy.
I tu Cię popre
Jak jest frajer co zapłaci 1,2 mln eurosów za pomocnika , bez uderzenia/strzału
to jak najszybciej sprzedać.. Gwiazdor rozegrał 5 dobych meczy w sezonie i
mu sie w dyni p...
była gdzieś mowa o jakiejś agencji, która pilnuje interesów Mateusza
black cat Napisał(a):
> była gdzieś mowa o jakiejś agencji, która
> pilnuje interesów Mateusza
na transfermarkt pisze ze : Sport Trade Center
awaria Napisał(a):
> Jak jest frajer co zapłaci 1,2 mln eurosów za
> pomocnika , bez uderzenia/strzału
> to jak najszybciej sprzedać.. Gwiazdor rozegrał
> 5 dobych meczy w sezonie i
> mu sie w dyni p...
Ale to dla Ciebie nie będzie za dobra wiadomość. Będziesz musiał sobie znaleźć kolejnego kozła ofiarnego, na którym będziesz odreagowywać swoje niepowodzenia życiowe. ;)
winiak1 Napisał(a):
> Nie musi byc w tym samym wieku ważne, żeby grał
> tak samo albo lepiej. Można kogoś z erdivise
> wyciągnąc za jakieś 600 tyś euro i napewno
> zastąpi go godnie. A tak naprawde Piotrek Giza
> ile meczy zagrał za Klicha? Daleko szukamy a Giza
> jest w kAdrze.
jesteś moim idolem jeśli chodzi o wypowiedzi na tematy czysto piłkarskie ;)
Santo i jego "kompletni napastnicy" pozostają daleeeeeeeeeeeeeko w tyle :D
NAwet nie wiesz jak się ciesze:D
Miszczu napisał: "Gdyby klub nie puścił Klicha to nie sądzę, że zacząłby słabo grać i przestał się przykładać do meczów. Przecież walczyłby o grę na euro bo wtedy mógłby się wybić. Myślicie, że Klich jeśli Cracovia go nie puści pomyśli "na złość mamie odmrożę sobie uszy"?
Często się nie zgadzałem z przedmówcą, a nawet mnie wkurzał nagonką na Nowaka, ale tu muszę się zgodzić w 100 procentach.
[b]Jak nigdy, klub ma w ręce wszystkie atuty[/b]. Jeżeli Filipiak nie zgodzi się na transfer, to Klichu będzie musiał przez najbliższy sezon grać równie dobrze, albo i lepiej, bo Euro w Polsce nie zdarzy się już za jego piłkarskiego życia i możliwość wskoczenia do tej kadry to dla niego szansa kosmiczna.
Puścić go można tylko wtedy, kiedy kwota byłaby bliższa tych 2 baniek (a nie 1,2) i [b]zagwarantowany[/b], a nie tylko prawdopodobny, byłby ktoś pokroju Cetnarskiego.
Aston1906 Napisał(a):
> awaria Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Jak jest frajer co zapłaci 1,2 mln eurosów za
> > pomocnika , bez uderzenia/strzału
> > to jak najszybciej sprzedać.. Gwiazdor
> rozegrał
> > 5 dobych meczy w sezonie i
> > mu sie w dyni p...
>
> Ale to dla Ciebie nie będzie za dobra
> wiadomość. Będziesz musiał sobie znaleźć
> kolejnego kozła ofiarnego, na którym będziesz
> odreagowywać swoje niepowodzenia życiowe. ;)
Gościu , a co Ty możesz wiedzieć na temat mojego życia????
Zejdź ze mnie bo ja nie szukam zaczepki z żadnym z forumowiczów.
może forumowicze mi pokażą słowa Klicha, że chce odejść ? KAZDY zawodnik jest do sprzedania, nie dlatego, że mu się coś w główce popierdzieliło, tylko dlatego, ze tak funkcjonuje rynek kopaczy. Tak samo jak samochodowy....
Jak wymieniamy autko, to na lepszy, nowszy model (by lepiej, szybciej, bezpieczniej jeździć) natomiast w przypadku wymiany kopacza, ta zasada niekoniecznie ma miejsce i tutaj widzę problem dotyczący wielu klubów w Polsce.
Klich na sprzedaż - TAK. Natomiast MUSI być ktoś na jego miejsce. Rozumiem warunek ekonomiczny, tyle że, jak to się ma do podawanych W MEDIACH (niekoniecznie zgodnie z prawdą) szaleńczo wysokich premii za utrzymanie.
Zresztą, ekonomia w przypadku "opieki" ComArchu nad drużyną mnie nie interesuje. Po prostu są tam ludzie od liczenia złotówek. Natomiast mnie KIBICA interesuje aspekt sportowy. Cracovia ma grać lepiej, LEPIEJ, [b]LEPIEJ[/b]
awaria Napisał(a):
> > Ale to dla Ciebie nie będzie za dobra
> > wiadomość. Będziesz musiał sobie znaleźć
> > kolejnego kozła ofiarnego, na którym
> będziesz
> > odreagowywać swoje niepowodzenia życiowe. ;)
>
> Gościu , a co Ty możesz wiedzieć na temat
> mojego życia????
> Zejdź ze mnie bo ja nie szukam zaczepki z żadnym
> z forumowiczów.
Notorycznie, bez opamiętania, jeździsz po Klichu od jakichś kilku miesięcy (tzn od odejścia Barana, po którym jeździłeś wcześniej, ale wtedy chociaż miałeś trochę racji). Robisz to często w chamski sposób, z pewnością kompletnie jednostronnie i nieobiektywnie, a już na pewno nie ma to nic wspólnego z konstruktywną krytyką.
Ponieważ uważam takie działanie za szkodliwe dla naszego klubu, więc się do Ciebie "przypieprzyłem" dokładnie na takiej samej zasadzie jak Ty do Mateusza. Po prostu całokształt tych wypowiedzi mi się dalece nie podoba i daję temu wyraz. Nie szukam żadnej zaczepki i mam w dupie co porabiasz na co dzień, ale powinieneś się koniec końców zastanowić, czy wypociny, które wypisujesz nt Klicha pomagają naszemu klubowi czy wręcz przeciwnie.
Jeżeli W. Szczęsny mówi że na podstawie treningów na kadrze mówi że za rok Mateusz będzie na topie.... to ja mu ufam
komu mam ufać jak nie bramkarzowi Arsenalu .....
awaria Napisał(a):
> Jake Blues Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > a sprzedac w piz.du jak ma marudzic.
> > ja tam na Klicha nie chodze tylko na Pasy.
>
>
> I tu Cię popre
>
> Jak jest frajer co zapłaci 1,2 mln eurosów za
> pomocnika , [b]bez uderzenia/strzału[/b]
> to jak najszybciej sprzedać.. [b]Gwiazdor[/b] rozegrał
> 5 dobych meczy w sezonie i
> mu sie w dyni p...
awaria [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy]
Re: KLICH Mateusz - największa...
30 lis 2008 - 19:16:00 Zarejestrowany: 6 l. temu
Chłopak chyba sie przeprowadził do Krakowa z ojcem , wiec mam nadzieje ze mieszkają razem to i ma go kto pilnowaćsmiling smileysmiling smileysmiling smiley
[b]Za rok[/b] wszystkie Garguły, Majewskie i Gizy [b]beda za nim buty nosić[/b]smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Awaria jak Cię lubię i w wielu sprawach mamy podobne poglądy,tak za przeproszeniem p........rzeczytaj swoje słowa ;)
Panowie,jeżeli tak "zacna" agencja się zajmuje sprawami Mateusza to sorki ale współczuję...
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sport-trade-center/details/berater_2175.html
Uwazam w zasadzie to, co wiekszosc forumowiczow.
Moim zdaniem w interesie Klicha jest zostanie jeszcze rok (ew. pol roku) w Cracovii NIE walczacej o utrzymanie, z w koncu zgrana druga linia - Suworow, Klich, Saidi + Wisniakows i jakims dobrym napastnikiem z przodu. Okrzepnie, dojrzeje...
Taki mlody zawodnik i nie super perfekcyjny - jednak np. z Wisla juz tak dobrze mu nie szlo - jeszcze musi sie poduczyc, a przede wszystkim grac... Po co mu lawa na zachodzie?
Mam nadzieje ze on sobie z tego zdaje sprawe. Zreszt z wypowiedzi wynika ze nie ma nic przeciwko graniu dalej dla Cracovii ale jak sie pojawi gwiazdka z nieba dla niego i dla Cracovii (kasa) to coz... mam nadizeje ze te gwiazdke rozwazy powanie. I glowny glos bedzie miec ojciec, a nie menadżer.
chyba Visniakovs
Powodzenia w Bundeslidze...
http://www.weszlo.com/news/7052
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)