Darku, jasne, ze chcemy. Sadze, ze raczej interesuje nas pasiasta czesc fotek. Te inne mnie osobiscie zwisaja totalnie... I nie musza byc od razu twarzowki - chodzi o sektor, oprawe, etc.
Juz lepiej, sa fotki sektora, dzieki:-)
-
-
Wisła - Cracovia [wrażenia po meczu]
gratuluje chlopakom walki i serca jakie wlozyli w ten mecz (teraz juz sie troche uspokoilem po meczu) grali zarabiscie, twardzi waleczni i nieustepliwi a do tego pokazali pare naprawde ładnych szybkich akcji ofensywnych..grali chyba lepiej niz z Górnikiem.
Panu Nowakowi juz troche odpuszczam, bo wierze ze chcial dobrze, ale naprawde cos mu w psychice siedzi i przeszkadza wymiatac na derbach(takie odnosze wrazenie). szczegolnie ze on w tym sezonie gra raczej bardzo przecietnie. (apel o zakup Napoleoniego..:D )
Panu Radwańskiemu nie wybacze, aczkolwiek go lubie-jak czytam jego wypowiedzi etc widac ze to wporzo chlop to bardzo chce zeby lewy obrońca byl taki jak Przemek Kulig a Krzysiek niech bedzie w rezerwie. moim zdaniem dzisiejsze jego wpadki pokazuja 3ligowe pochodzenie. przy pierwszej akcji byl zle ustawiony bo za daleko, chcial zdarzyc to sie rozpedzil na pyte(niepotrzebnie) i jak Łobo go machnal to powinien go chwycic za noge i tyle. na pewno nie zalsugiwaloby to na czerwien a nie byloby sytuacji. przy 2 bramce nie wiem co on sobie myslal, ale prawdziwy obronca jesli nie jest pewny na 100% ze partner jest z przodu niepokryty i pryzjmie pilke to bez zastanaowienia wybija na out. poniosla go fantazja. i tego mu kurde nie wybacze. (moje propozyjce : Rząsa, jak nie to Popek z PGE;> o Arboledzie zrobilo sie cicho, mozna to wykorzystac )
Pan Moskała- czemu ignoruje pan mlodszych partnerów? czemu popelnia pan najwiekszy blad czyli holuje pilke cala polowe zmaiast oddac partnerowi? od tego zaczela sie akcja na 2:1. Moskitowi cos odbilo i chcial mijac cala obrone gts majac po prawejPlastika po lewej Dudzica. jakby odegral daje glowe ze Pawelek zaczynalby z 5tki i nie ma mowy o kontrze.( propozycja: hmm trudna sprawa, ale Chałbinski(ktorego nie lubie), albo ten testowany murzyn, lub Sotirovic z Jagi -2 ostatnie to propozycje w miare realne)
Pan Cabaj: generalnie ok ale czemu przy 2 główce Brożka lecial pan w prawo zamiast stac w miejscu i wybic pilke? szkoda ze Zieniu nie przyplacicl tego zderzenia wiekszym guzem..
Pan Urbański: braklo niestety doswiadczenia i przy 1 sytuacji wzrostu -Karwan wtedy by siegnal glowa, panu sie nie udało. zadnych pretensji jednak nie mam, wystep oceniam raczej jako udany bo w obu sytuacjach by pan ogniwem ostatnim ktore zawiodlo i tak naprawde chyba bylo jzu po Ptokach wczesniej. decyzja trenera pan gral niech trener mysli w rpzyszlosci czy nie za szybko w takich meczach pana wystawia.
Pan Plastik - ajajajajaj. 2 bramki mogl pan szmatom wpakowac, nie wpakowal pan ani jednej czemuz to? zal sie zrobilo pieska? mysle ze nad bardziej agresywnym i expansywnym (szybszym i odwazniejszym) prawym pomocnikiem tez mozna pomyslec-pomyslow mi na to jednak brak)
kolegialnie Panowie Dudzic, Kłus, Baran, Polczak, Kulig -WIELKIE BRAWA. sadze ze to trzon druzyny ktora juz niedlugo bedzie obijala sie o wystepy w pucharze UEFA..
Pan Arpad i Pan witkowski jakos bez wielkiego wplywu na gre druzyny,ale bez bledow wiec nie oceniam.
Pan Kostrubala raz słonce raz deszcz. juz za 4 lata, juz za 4 lata..;)
Pan Majewski -jesli panski plan budowy druzyny jest taki jak myslę to sie pod nim podpisuje, tylko moglby pan madrzej zmieniac zawodników to raz, a 2 troche wiecej ogłady i mniej twardej reki:>
Pan Plastik - ajajajajaj. 2 bramki mogl pan szmatom wpakowac, nie wpakowal pan ani jednej czemuz to? zal sie zrobilo pieska? mysle ze nad bardziej agresywnym i expansywnym (szybszym i odwazniejszym) prawym pomocnikiem tez mozna pomyslec-pomyslow mi na to jednak brak)
Co do Pawlusińskiego to sprawa jest prosta jego technika jest na niskim poziomie również technika strzału. On umie tylko mocno lub bardzo mocno uderzyc piłke ale na oslep!!!Fakt że przez jego strzały zdobylismy trochę punktów ale troche nam też uciekło gdy miał dobre sytuacje. Ogólnie bilans wychodzi na zero a my musimy miec zawodnika na plusie jeżeli chcemy rozwijac sie piłkarsko i osiagac wyniki.
Trzeba podziękować naszym kibicom, bo dopingowali nas przez całe spotkanie - powiedział po przegranym spotkaniu z Wisłą Piotr Polczak. Dla 21-letniego obrońcy był to debiut w Wielkich Derbach Krakowa.
- Do remisu zabrakło wam niewiele...
- Bramka Przemka Kuliga dodała nam wiatru w żagle i liczyliśmy, że będziemy jeszcze w stanie powalczyć o korzystny wynik. Niestety nie udało się.
- Bramki Wisły brały się z niczego...
- No tak. Można powiedzieć, że my byliśmy przy piłce, ale wystarczyły dwie wrzucone piłki, by Paweł Brożek strzelił gole.
- Jak wyglądała twoja współpraca na środku obrony z Mateuszem Urbańskim?
- Nie chciałbym tego na gorąco oceniać i komentować. Przy straconej bramce na 1:0 dla Wisły nie zaasekurowaliśmy się odpowiednio i Brożek pokonał Marcina Cabaja.
- To były twoje pierwsze Wielkie Derby Krakowa...
- Dało się odczuć tę atmosferę. Doping był z obu stron. Trzeba podziękować naszym kibicom, bo dopingowali nas przez całe spotkanie.
Rozmawiał Dariusz Guzik
cieszy walka, serce zostawione na boisku i to ze granica wyraznie sie zaciera. nie cieszymy sie jak rok temu z jednej sytuacji i bramki ze spalonego ale z całej gry. brawo
co do Nowaka. udowodnił że jest dnem. nie potrafi grać w piłkę i nie chce mu sie biegać. albo nie ma kondycji. po tym meczu nie mam watpliwosci ze Nowaka cos łączy z Majewski. nie wiem czy to jego kuzyn jakiś czy coś ale to jest niemozliwe ze chłop w 2 połowie 2 razy dotyka piłke, nie potrafi wrzucic swoja lepsza noga, nie wraca, nie biega, nie walczy zostaje na boisku i gra PEŁNE 90 minut ! to jest dla mnie skandal.
Nowak musi koniecznie zostac wypozyczony do II ligowej druzyny. Doceniam to co dla nas zrobił w III i II lidze i za to wielki szacunek ! i szkoda mi chłopa teraz bo widać że to za wysokie progi dla niego! dla jego dobra trzeba bo wypożyczyć do II ligi żeby mógł grać na swoim poziomie.
Jeżeli chodzi o Radwańskiego to j.w. miał przebłyski ale wczoraj utwierdzil mnie w swoim przekonaniu.
koniec
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Piotr Polczak:
>
> - Jak wyglądała twoja współpraca na środku
> obrony z Mateuszem Urbańskim?
> - Nie chciałbym tego na gorąco oceniać i
> komentować. Przy straconej bramce na 1:0 dla
> Wisły nie zaasekurowaliśmy się odpowiednio i
> Brożek pokonał Marcina Cabaja.
>
>
Wielki plus dla Polczaka. Mógł skrytykować młodszego kolegę (druga bramka głównie, niestety, jego, przy pierwszej też miał swój udział) a nie zrobił tego.
skrót meczu: http://www.cracovialive.pl/index.php?option=com_seyret&Itemid=84&task=videodirectlink&id=30
i kilka dodatkowych fotek - http://www.cracovialive.pl/index.php?option=com_ponygallery&func=detail&id=673&Itemid=53
Plus meczu jest taki że wreszcie nasi piłkarze nie byli miętcy przed meczem.
Nasi młodzi zawodnicy Polczak, Kostrubała, Urbański, Dzudzic sie nei bali. Trzeba tylko podziękjować Nowakowi i Radwańskiemu..W nowym sezonie z ubekami nie przegramy.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Kiedy wreszcie pozbędą się Moskały,który jak zwykle musiał coś spierd..ić?
twoja stara. wyszlo super :)
[url]http://pl.youtube.com/watch?v=7EIPD96_GDQ[/url]
hehe zajebiście to wszyło :)
Odp: wisła potem zaczeła śpiewać "Może by chciała, ale sie w majty zesrala" tylko to ju taki kilka sekund po odpowiedzi naszych :)
A co oni potem zaśpiewali bo strasznie niewraźnie?
właśnie nie wiem ale coś "pewnie by chciała ale coś tam" ale ani nikt na stadionie ale przed tv pewnie nie wiedział o co chodzi i w świat poszło co poszło :)
uderzyła mnie jarmarczno-wieśniacka atmosfera na Reymonta. ta muzyka, ten spiker, te ogłoszenia... poprzednio wszedłem na kwadrans przed meczem, wczoraj miałem 2 godz. 15 minut na "delektowanie" się tą atmosferą. to była tortura, choć mogłem sie tego spodziewać.
[edit] chodzi o to, co bylo przed meczem. na meczu przyznaje, pokazali sie dobrze, choc brak oprawy to zenada. i zadne tlumaczenia tego nie zmienia. ze liczyli, ze odwolanie przyniesie skutek? hehe, naiwnosc.
choc moze przyzwyczajeni byli, ze Wisle wszystkie odwolania rozpatruja pozytywnie?...
A mnie po raz pierwszy u nich cos sie podobalo... Konkretnie ta przyspiewka do spikera: "Prosze Cie, prosze Cie, prosze Cie, prosze Cie, prosze Cie, prosze Cie, prosze Cie, prosze Cie, prosze Cie, prosze Cie - zamknij sie!;-)
Pomysl dopry,z akladajac, ze ma sie takiego pajaca za spikera. U nas Kablo byl OK, teraz tez jest swojak, wiec taki numer tylko w razie powrotu Mister Bobera...
I jeszcze jedna sprawa - wlasnie ogladalem foty z meczu na Teraz Pasy. Jest tam w I galerii zdjecie tego goscia - Jerzego Fedorowicza...
Nigdy sie nie kryl z tym, ze klibicuje psiarni, ale zawsze jakos trzymal klase i probowal lagodzic obyczaje. Ale tym razem oszolom wg mnie przegial pale - zobaczcie jaki ma szalik palant!
I to ma byc posle PO kibicowanie swojemu klubowi, czy raczej noszenie szmaty obrazajacej/irytujacej innych? Mialem racje pajacu, jak Ci na Rynku zamiast podpisu poparcia wpisalem w liste TYLKO PASY!
SaNtO Napisał(a):
> właśnie nie wiem ale coś "pewnie by chciała
> ale coś tam" ale ani nikt na stadionie ale przed
> tv pewnie nie wiedział o co chodzi i w świat
> poszło co poszło
>
> --------------------------------------------------
> ------------
> Najbardziej nie lubię głupich pytań na które
> odpowiadam...
>
> z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego
> Pokolenia
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2008-04-21 21:17 przez
> SaNtO.
Może by chciała, ale sie w majty zesrała
to mocno intelektualne :)
Twixxx Napisał(a):
> Mialem racje pajacu, jak Ci na Rynku
> zamiast podpisu poparcia wpisalem w liste TYLKO
> PASY!
:D
=============
Też go ceniłem, ładnei się wypowiadał w TV, ale też mnei wkurzył.
szalika jeszcze nei widziałem, zaraz zobaczę.
Natomaist wkurzył mnie tym że powiedział
"jutro powiem (Rasiowi chyba?) "jak tam Twoje Pasy"?
Przy tej kadrze, przy takich składach i własnym boisku i takiej grze - no nie ma z czego się wyśmiewać, bo naprawdę Pasy spisały się bardzo dobrze... Z góry skazane na pożarcie (nie na przegraną, ale na pożarcie - klęskę) z Mistrzem Polski, który w tabeli ma ponad 2 razy więcej punktów o mało nie zremisowały...
> I jeszcze jedna sprawa - wlasnie ogladalem foty z meczu na Teraz Pasy. Jest tam w I
> galerii zdjecie tego goscia - Jerzego Fedorowicza...
http://infotuba.pl/sport/pilka_nozna/a1617.xml
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)