Nic dodać nic ująć jak to szanowni przedmówcy napisali . Brawo , wszystkiego dobrego i żebyś jak najdłużej u Nas został bo zasługujesz na to.
-
-
Darek Pawlusiński- szacunek
Wychodzi na to że jeśli jakimś cudem sie utrzymamy to zapracują na to w dużej mierze Ci nieliczni, którzy przetrwali czystki Majewskiego.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Takich zawodników jak on Cracovia
> potrzebuje.Może nie mieć formy ,ale wychodzi na
> boisko i zap....la.
> Wczoraj wszedł zdecydowanie za późno ale dał
> kapitalną zmianę i poderwał zespół do walki.
> Warto mieć nadal takiego człowieka w zespole
> utożsamiającego się z klubem na dobre i na
> złe.
>
> Na miejscu naszych działaczy nawet nie
> zastanawiał bym sie nad celowością
> przedłużenia umowy .
> Najlepiej o 1,5 roku czyli wiosna i cały
> następny sezon.Odpowiednio przygotowany
> motorycznie da nam wiele radości.
> Potem zostawił bym Darka w klubie jako trenera
> grup młodzieżowych lub w charakterze scauta.
>
> Za wczorajszy mecz jedynie co mogę to pokłonić
> się nisko .Dziękuje panie Darku !!!
Lepiej bym tego nie ujął. Wodzisław Rządzi!
Darek Pawlusiński na kapitana!!!!!! :D
Tak z innej beczki:
Wywiad z Darkiem dla futbolnet.pl
Nie wiem czy było, ale jeśli było to przepraszam..kawałek
Czy to koniec Dariusza Pawlusińskiego w Cracovii? Wiele na to wskazuje. Profesor Janusz Filipiak zapowiada odmłodzenie zespołu. Jedną z ofiar takiej polityki może paść 33-letni pomocnik.
[b]- Gdy umawialiśmy się na rozmowę, słychać było w Pana głosie rezygnację. To z powodu kończącego się kontraktu?
- Wie pan, ciężko być zadowolonym, kiedy pewien etap się kończy. Moja umowa obowiązuje do 31 grudnia. Na dzień dzisiejszy nie było żadnego sygnału zainteresowania ze strony klubu. Szkoda? Co mogę więcej powiedzieć? Z chęcią zostałbym w Krakowie, ale nie wszystko zależy ode mnie.
- Nie pomyślał Pan sobie, że zwycięska bramka w meczu z Bełchatowem może Panu zapewnić nowy kontrakt?
- Wszedłem na boisko z wiarą, że mogę sobie zapracować na przedłużenie umowy. Cieszę się, że pomogłem w zdobyciu trzech punktów. I kto wie, czy rzeczywiście nie zbliżyłem się do nowego kontraktu.
- ?Jeśli Pawlusiński poczuje, że jest gorszy od kolegów z zespołu, odejdzie sam? - taką opinię przeczytałem na forum Cracovii.
- Na dzień dzisiejszy gorszy się nie czuję. Mam poza tym większą ambicję, niż siedzenie na ławce. Kiedy będę odstawał, poszukam pracy gdzie indziej. Chyba że Ekstraklasa rzeczywiście będzie dla mnie za ciężka. Póki co wiem, że mam spore grono kibiców, którzy twierdzą, że jest za szybko, abym wieszał już buty na kołku.
- Prezes Filipiak też tak uważa?
- Bronię barw ?Pasów? od pięciu lat, więc profesor doskonale zna moje umiejętności. Szkoda tylko, że trochę za mało grałem, aby je potwierdzić.
- Ma Pan o to żal do trenera Rafała Ulatowskiego?
- Solidnie przepracowałem cały okres przygotowawczy. Wszystkie treningi poświęcałem temu, żeby wywalczyć miejsce w pierwszej jedenastce. Zdaniem Ulatowskiego byłem za słaby. Mam do niego malutki żal. Trener wiedział, że kończy mi się kontrakt. Przed sezonem rozmawialiśmy i stwierdził, że nowa umowa leży na boisku.[/b]
Jestem skłonny powiedzieć, ze na obecną chwile Darek jest jednym z najlepiej prezentujacych sie zawodników i byłoby wielką szkodą takie "odmładzanie".Widzimy jakie są tego skutki ....miał byc majster i puchary zostaje nam walka o utrzymanie Ekstraklasy....po prostu ręce opadają.
DAREK JESTEŚMY Z TOBĄ!!!!!!! DAREK PRAWDZIWY PASIAK!!!
Pawlusiński zrobił wczoraj więcej przez pół godziny gry niż kilku graczy przez 90 minut i on jest "cichym" autorem zwycięstwa.
Napiszę więcej: [b]jednym z dowodów na brak kompetencji Ulatowskiego było notoryczne odsuwanie Darka od gry[/b]. Wprowadzał Go często na dwie ostatnie minuty jak w meczach z Zagłębiem i Lechią. Niestety raz też podobnie pomylił się Szatałow - wpuszczając Go zbyt późno w meczu z Widzewem. Gdyby Pawlusiński strzelał wtedy karnego... A i tak wówczas zdołał zaliczyć asystę przy golu Dudzica. A we wczorajszym meczu był współautorem dwóch goli i pięknie wykonał rzut wolny w 74 minucie.
Absolutnie ten zawodnik zasługuje na przedłużenie kontraktu. Tym bardziej, że szanuje Cracovię i czuje się z Nią związany. A takich graczy nam teraz potrzeba.
http://futbolnet.pl/wiadomosci/dariusz-pawlusinski-mam-zal-do-ulatowskiego
nie rezygnować z Darka ! dać mu jeszcze kontrakt do końca sezonu...udowodni że jest w stanie grać na poziomie ekstraklasy - przedłużyć o jeszcze rok,nie udowodni - elegancko się pożegnać..
ps.ciekawe czy inni wybiorą się na trening
Darek musi zostac, w walce o utrzymanie ktos z takim charakterem, oddaniem i stazem w Cracovii moze okazac sie BEZCENNY !!!!
No szkoda Darka-kontrakt na pół roku mu dać jak nic nie pokaże to trudno.Aż boje się pomyśleć jak Filipiak zacznie odmładzać skład, po prostu się boje, że wyjdzie kolejny bubel.
Kolejne idiotyczne pomysly tzw. "zarzadu" powoduja, ze niebezpiecznie podnosi mi sie cisnienie. Stara pilkarska prawda mowi przeciez, ze utrzymania nie wywalczy sie mlodymi zawodnikami. Do tego potrzeba rutyniarzy, ktrorzy maja za soba wieloletni ligowy staz i potrafia zachowac zimna krew w trudnych sytuacjach.
Cabaj broni bardzo dobrze, Moskit jest w tej chwili najlepszy na lewa obrone, a Plastic ma walory (lacznie ze strzalem), ktorych prozno szukac u wielu mlodych.
Co bedzie mogl zrobic Szatalow, jak mu znowu oslabia zespol? Do czego ci ludzie zmierzaja?!?!?!
DAREK PAWLUSIŃSKI MUSI ZOSTAĆ!!!!
Ps.Panie P.Filipiak taki doświadczony zawodnik przyda się drużynie w walce o utrzymanie!
NIe ma innej możliwości!!!!!!!!!! Darek ZOSTAJESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To że nie było miejsca dla Ciebie przez 3/4 rundy to tylko wina Ulatowskiego! POZDROWIENIA i wszystkiego NAJLEPSZEGO dla córeczki!!!!!!!!!!
Darek zagrał w pierwszym meczu ze Śląskiem, to była totalna kaszana, dlatego po części nie dziwię się Ulatowskiemu, że się przeraził. Bynajmniej nie jestem zwolennikiem Dyzmy... i przyłączam się do tych, którzy optują za przedłużeniem umowy z Plastikiem.
Mam mieszane uczucia jeśli idzie o Darka... Z jednej strony na pewno jest to jeden z nielicznych obecnie zawodników którzy czują jakieś przywiązanie do Cracovii, z drugiej niestety według mnie nie jest już na tyle dobry by wiele tej drużynie dać. Nie będę ukrywał że nigdy nie byłem zwolennikiem jego talentu, nawet wtedy gdy spora część osób się nim zachwycała. Dla mnie był, jest i będzie przeciętnym graczem. Niestety ale techniki u niego nie ma żadnej, a o dośrodkowaniach lepiej nie wspominać. Mimo wszystko chyba bym przedłużył z nim kontrakt, ale raczej myśląc o nim jako o rezerwowym wchodzącym z ławki niż o zawodniku z pierwszego składu. Niestety, ale jeśli chcemy myśleć o tym by Cracovia szła do przodu to nie możemy opierać naszej gry na Pawlusińskim. Wiem że może teraz mi się tu dostanie za to co napisałem, ale ja tak to widzę.
Darek MUSI zostać:) !!!
Czas Darka niestety minął - kwiaty na zakończenie i dziękujemy
Ja bym tego tak wcale nie przesądzał jeszcze.
Moim zdaniem Darka nadal stac na wiele, tylko żeby jeszcze na niego stawiał trener Ształow.
Popularny Plastic pasiaste serce ma, i uważam że jeśli tu ma ktoś gryźc trawe na boisku i motywowac swoich kolegow do walki to napewno bedzie to Darek Pawlusiński.
Fajnie by było jakby został, chociażby na przekór tzw. Klątwie Noworocznej:) :
[b][i][...]"Pół żartem, pół serio popularny "Plastik" wyjaśnił też dlaczego w tym roku tak długo czekano na pierwszą bramkę. - Nie bardzo chciałem być strzelcem pierwszego gola, bo piłkarze, którzy zdobywali pierwszą bramkę na Treningu Noworocznym wkrótce po tym rozstawali się z Cracovią, a ja nie chciałbym podzielić ich losu. W grudniu kończy mi się kontrakt i oby ta bramka nie była złą wróżbą, że i ja będę musiał niedługo pożegnać się z Cracovią... - dodaje."[...][/i][/b]
[url=http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Wydarzenia/mks_cracovia_ssa/trening_noworoczny_12_35_dariusz_pawlusinski][terazpasy.pl][/url]
:)
Profesorze! Darek zasługuje na nowy kontrakt jak mało kto w tej drużynie! Jak można nie przedłużyć kontraktu wyróżniającemu się zawodnikowi? Najgorsze jest to, że Filipiakowi doradzają ciecie.
I jeden nadCieć...!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)