to losowanie to był jeden wielki przkręt taki sam jak orenżada zmieniła terminarz ligi po tym jak się okazało że znowu byśmy grali u siebie z psami podczas derbów a oni też chcieli zagrać u siebie na stulecie.
Co się tyczy grupy to uważam, że jest ciekawa i do przejścia bez większych problemów. Dobrze, że wydłużają sezon bo dzieki temu zbliżamy się do zachodniej Europy gdzie gra się praktycznie przez 10 miesięcy a nie jak u nas przez max 7.
Bez wzmocnień na 3 frotach nie damy rady bo tak naprawdę od momentu kiedy przyszedł Majewski gramy max 13 - 14 piłkarzami, a jak pojawiają się kartki lub kontuzje to trener ma urwanie głowy kogo wstawić do składu.
-
-
Puchar Ekstraklasy - temat zbiorczy
Co wy tak z tym losowaniem ?? :) Przecież napisali że nie było losowania żadnego tylko ustawili drużyny regionami i nie było koszyków. Nie dodali oczywiście że Łódzkie i Krakowskie drużyny rozdzielili.
[url]http://sport.gazeta.pl/sport/1,67926,3724084.html[/url]
Z tym całym Pucharem Ekstraklasy to jest jeden wielki problem. Jak to wytłumaczyć tym którzy nie są w temacie?
Już teraz jak tłumaczę żonie że znowu gramy ale nie ligę tylko Puchar Polski to mnie zaczyna nosić i jestem blisko zrobienia komuś krzywdy.
A teraz będzie seria pytań czym się różni Puchar Ekstraklasy od Pucharu Polski.
I dlaczego znowu gramy z tą samą drużyną. Oczywiście nazwę drużyny zapamięta ale jaka jest różnica między rozgrywkami to już nie. One chyba to robią specjalnie......
CRACOVIA PANY!!!!!
One zawsze tak maja ;-)
Puchar Ekstraklasy to super pomysł. KAŻDY zobaczy dlaczego X czy Y nie grają w pierwszym składzie.Stefek będzie miał super przegląd graczy....
Pomijam oczywisty fakt skrócenia męki oczekiwania na OE
ian to idiotczny pomysł.Bez żadnej rangi -generujący tylko koszty .Granie w
piłkę w zimie to idiotyzm.Na takie mecze bez stawki nikt nie bedzie chodził.
potter - a kiedy młode talenty maja sie ogrywać? nieważne jaka będzie frekwencja, jak dla mnie bardzo dobry pomysł (zresztą ja i tak będę na tych meczach, bez względu na wyniki)
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ian to idiotczny pomysł.Bez żadnej rangi
> -generujący tylko koszty .Granie w
> piłkę w zimie to idiotyzm.Na takie mecze bez
> stawki nikt nie bedzie chodził.
... nikt to znaczy nikt... ani jedna osoba...
więc za każdego kibica na meczu powineineś psotawić ianowi piwo... :D
Aston1906 Napisał(a):
> potter - a kiedy młode talenty maja sie ogrywać?
> nieważne jaka będzie frekwencja, jak dla mnie
> bardzo dobry pomysł (zresztą ja i tak będę na
> tych meczach, bez względu na wyniki)
też tak uważam, może ten puchar ekstraklasy będzie miał wiekszą renome. Lepsze takie mecze do ogrywania rezerw niż mecze w V lidze.
Tylko nie w zimie.
Ano właśnie gary ,,tylko nie w zimie''.Tylko robi dużą różnice.Angan nikt nie znaczy dosłownie że nie bedzie żadnej osoby.Będzie żenujące kilkaset osób.Mecze będą grane bez zaangazowania .Zawodnicy myślami będą na urlopach i nie będa ryzykować kontuzji.Pytanie gdzie mamy te młode talenty ogrywać??.Zapytam o jakie młode talenty chodzi.Osobiście nie widzę nikogo z juniorów mogącego grać w 1 drużynie w ciągu najbliższego roku.
O jakim Wy graniu w zimie mówicie???
Rok temu liga skończyła się 11 grudnia (dla Cracovii 10 grudnia).
Teraz pierwsza runda PE (kolejki 1-3) skończy się 3 grudnia, a dla Pasów jeszcze wcześniej bo 1 grudnia!
Tydzień wcześniej niż rok temu.
Runda rewanżowa PE (kolejki 4-6) zacznie się 24 lutego, raptem tydzień przed początkiem ligi.
Kibice klubu, który co roku gra 1 stycznia na mróz narzekać nie powninni.
Po to są podgrzewane płyty, żeby grać w zimie.
Jeśli stosowalibyśmy tego typu logikę, że w zimie nie da się grać, to w takiej Rosji właściwie powinni zrezygnować w ogóle z rozgrywek piłkarskich
potter,mam swoje zdanie na ten temat Ty masz swoje.
Dodam tylko,że w tych rozgrywkach mogą grać kopacze którzy będą dopiero na testach.
Koszty wydane przez JF mnie nie obchodzą....to są pieniądze nie moje
Granie w zimie w zawodowej piłce ma sens.Dłuższe rozgrywki,więcej sponsorów,więcej kasy.Puchar ma być w TV-nie za darmo :-)
Kibice Cracovii będą chodzić na te mecze,jestem o tym przekonany......
a ile przyjdzie kibiców na finał :], grupa do przejścia a później atak na puchar :]
[b]Transmisje w Polsacie.[/b]
[quote]Tymczasem - to na razie wiadomość jeszcze nieoficjalna, bo porozumienie, choć wynegocjowane, podpisane nie zostało - Polsat kupił od "Ekstraklasy" SA prawa do pokazywania przez trzy lata rywalizacji o Puchar Ekstraklasy. Zapłacić ma za to 6 mln zł (2 mln za sezon). Premia dla triumfatora ma przewyższać tę, jaką zdobywcy Pucharu Polski zaoferuje PZPN. [/quote]
Jest kasa do wzięcia!
Ale rywale już się szykują, Zagłębie chce wygrać PE.
[quote]- Jak już mamy grać, to gramy, aby wygrać - zaznacza na samym początku trener Zagłębia Czesław Michniewicz. - Będę wystawiał optymalny skład, jaki na daną chwilę będę mógł. [...] Na pewno nie odpuszczamy. Będziemy chcieli dojść jak najdalej, a jak się da, to wygrać - dodaje szkoleniowiec zespołu z Lubina.[/quote]
W programie TV na przyszły tydzien są już transmisje przewidziane w Polsat Sporcie i Polsat Sporcie Extra, więc chyba jednak z punktu widzenia marketingowego ( pomijam oczywisty plus z punktu widzenia sportowego) i ekonomicznego - wbrew temu co niektórzy tu twierdza - ten Puchar ma sens.
Ciekawe czy w Angli i Szkocji, gdzie gra się na okrągło cały rok ( Liga, ze dwa puchary)są tacy malkontenci jak u nas co to nie widza sensu grania pod koniec listopada? :-)
Jesli tylko moge to bywam nawet na sparingach Pasów.
W tym sensie każda okazja w ktorej mogę ogladac moją druzynę jest dobra.
Sensem kazdej rywalizacji jest walka o trofea.
Juz trzeci kolejny sezon gramy o Mistrzostwo Polski.
Wciaz liczymy sie w walce o Puchar Polski
i ciesze sie ze Cracovia bedzie miala szanse wywalczyc Puchar Ekstraklasy.
Super.
beda tanie bilety :)
jak się stadion nie zapełni na meczach PE to mamy internetowych płaczków a nie kibiców.
[url]http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=854&x=0[/url]
Bardzo miło nam poinformować, że w podziękowaniu za wspaniały doping i zaangażowanie kibiców w tworzenie pozytywnego widowiska, co odzwierciedla dwukrotne zdobycie tytułu ?Stadionu Kolejki?, MKS Cracovia SSA obniża ceny biletów na rozgrywki Pucharu Ekstraklasy.
Już od środy 22 listopada można będzie nabywać bilety na niedzielny mecz Cracovii z kielecką Koroną (początek spotkania o godzinie 17.00). Sprzedaż będzie prowadzona w Sklepie Klubowym przy ulicy Wielickiej 101 i F.H.U. Bronx przy al. Focha 1, bilety będzie można kupić również przed meczem w kasach na stadionie:
Sektor A: 25zł
Sektor B: 15zł
Sektor C: 10zł
Mamy nadzieję, że kolejny raz będziecie naszym dwunastym zawodnikiem!
jkm05 Napisał(a):
> Z tym całym Pucharem Ekstraklasy to jest jeden
> wielki problem. Jak to wytłumaczyć tym którzy
> nie są w temacie?
> Już teraz jak tłumaczę żonie że znowu gramy
> ale nie ligę tylko Puchar Polski to mnie zaczyna
> nosić i jestem blisko zrobienia komuś krzywdy.
> A teraz będzie seria pytań czym się różni
> Puchar Ekstraklasy od Pucharu Polski.
> I dlaczego znowu gramy z tą samą drużyną.
> Oczywiście nazwę drużyny zapamięta ale jaka
> jest różnica między rozgrywkami to już nie.
> One chyba to robią specjalnie......
:))))
Pomysl jeszcze, ze ja sam gram w piłkę (B-klasa)... I jak mówię "mamy mecz" to jeszcze muszę wyjaśniać czy to Cracovia czy nie... :)
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klubów i chcąc wykorzystać fakt, iż w drugiej połowie listopada nie odbywają się żadne inne rozgrywki Ekstraklasa SA wyraziła zgodę na uczestnictwo w meczach o Puchar Ekstraklasy trzech polskich zawodników nie zgłoszonych na liście A i B do rozgrywek ligowych. Nie będzie możliwe wystawianie w rozgrywkach o Puchar Ekstraklasy zespołów juniorskich ani rezerwowych.
Regulamin rozgrywek zakłada kilka nowych rozwiązań, zaproponowanych przez Ekstraklasę SA oraz kluby ligowe. W meczach o Puchar Ekstraklasy będzie można dokonywać czterech zmian zawodników w trakcie spotkania, zaś kary indywidualne będą liczone według zasady "dwie żółte kartki - jeden mecz pauzy". Żółte i czerwone kartki (poza dyskwalifikacjami czasowymi) nie są zaliczane do bilansu innych rozgrywek ligowych i pucharowych.
źródło: Polsat
------------------------
"trzech polskich zawodników...." a obcokrajowcy?
Puchar Ekstraklasy rusza już za niecały tydzień i dopinane są szczegóły związane z jego orga-nizacją. Już została zawarta umowa na trans-misje meczów. Prawa do pokazywania spotkań PE w trzech sezonach zakupiła telewizja Polsat za kwotę 6 milionów złotych (2 miliony za sezon). Ekstraklasa SA wciąż szuka sponsora tytularnego rozgrywek. Według nieoficjalnych informacji, może nim zostać Era GSM. Prezes zarządu ligowej spółki Andrzej Rusko potwier-dził, że są prowadzone rozmowy z tą firmą. Jest to o tyle zaskakujące, że tytularnym sponsorem rozgrywek ligowych jest Orange, główny konku-rent Ery. Tymczasem władze Orange twierdzą, że nie dostały nawet oferty sponsorowania Pucharu Ekstraklasy.
----------------------------
Widzisz potter....coraz bardziej bogate będą te rozgrywki :-)
zabawny ten przymus wystawienia minimum 8 graczy co zaliczyli występ w ostatnich 5 meczach ligowych...
Czy zostanie zachowanie pierwszeństwo dla karnetowiczów w zakupie biletu na zajmowane miejsce?
no daj spokój, kto Ci pojedzie kupować bileety na PE w przedsprzedaży (a tylko tak można taką operacje przeprowadzać)
Khalid Napisał(a):
> no daj spokój, kto Ci pojedzie kupować bileety
> na PE w przedsprzedaży (a tylko tak można taką
> operacje przeprowadzać)
Kto pojechałby? Ci, którzy byliby zainteresowani kupnem biletu na swoje stałe miejsce.
Ja np pojadę (niezależnie od zachowania lub nie pierwszeństwa dla karnetowiczów) - bo nie mam ochoty stać w kolejkach do kasy, a jest okazja by popatrzeć co tam pozmieniało się na Wielickiej.
czy wiadomo co z meczem w Łecznej
czy sa/beda w klubie bilety na ten mecz?
wg. 90minut.pl gramy w srode o 18.30
A tak wogule czy wybiera sie ktos ?
no ale jak? o biletach ani slowa wiec pewenie 0 bedzie
Koronka w pałe u siebie z Widzewem 1-2 JAJA JAK BALOONY:D
18:30 Koniec Arka Gdynia 0 - 1 Dyskobolia G.W. (0 - 0)
18:30 Koniec Korona Kielce 1 - 2 Widzew Lodz (1 - 0)
18:30 90'+ Odra Wodzislaw 0 - 1 Gornik Zabrze (0 - 0)
18:30 Koniec Pogon Szczecin 0 - 3 Lech Poznan (0 - 1)
E, Rock był pierwszy z wynikami , to swój smiszny post kasuje.
A swoja droga co to za klub :Koniec Korona Kielce?
Ha Ha :-):-)
"Ten" to sie nigdy nie zmieni:
Testowani dzis w Arce Gdynia:
Paweł Weinar (ur. 24 sierpnia 1977 r., Okocimski KS Brzesko)
żródło: 90 minuta
Proponuję odkurzyc Jędrszczyka:-)
a niech sobie testuje co chce. Mając personalnie najsłabszą obok Odry drużynę w lidze przegrał 3 mecze i ma 18 pkt. Tylko 3 mniej niż my.
Staw udowodnił w tej rundzie ,że poradzi sobie świetnie również poza Pasami...
Pamiętajmy ,że z 2-a wzmocnieniami ma drużynę ,która sezon temu ledwo zipała...ba która u siebie
w meczu o utrzymanie z juniorami Polonii poległa...
Powodzenia Wojtku.
ps: sorry zupełnie nie na temat się wpisąłem;)
widzisz Khalid ...
dla niektórych Stwawowy czego by nie dokonał zawsze pozostanie wuefistą ...
Hola hola - Arka personalnie obok Odry najslabsza ? A Leczna i Zabrze ? Ale z tym Weinarem jest smieszny :) Ciekawe gdzie teraz Marion kopie?:) Ale Stawu pewnie wie:)
no dobrze szybkilopezie...obok Zabrza co do Łęcznej to już bym polemizował.
ja też się cieszę że Staw dobrze sobie z Arką radzi
z dwóch powodów
i myśle że wieczne szukanie dziury w całym
jest równie (o ile nie bardziej) nieuprawnione co wieczne wielbienie
w końcu zakopał topór z Profesorem
(i juz nie jeździ na testy do Mourinho)
Moment, jeszcze jedna drużyna jest personalnie słabsza.
Przecież WS powiedział, że ma teraz lepszych zawodników, niż w Cracovii.
A co do och-ów i ach-ów nad grą Arki, to ja widziałem jeden jej mecz na Kałuży i jakiejś dobrej gry się nie dopatrzyłem.
W każdym razie z pupilami czy bez życzę też panu S. powodzenia.
Khalid Napisał(a):
> a niech sobie testuje co chce. Mając personalnie
> najsłabszą obok Odry drużynę w lidze przegrał
> 3 mecze i ma 18 pkt. Tylko 3 mniej niż my.
>
> Staw udowodnił w tej rundzie ,że poradzi sobie
> świetnie również poza Pasami...
>
> Pamiętajmy ,że z 2-a wzmocnieniami ma drużynę
> ,która sezon temu ledwo zipała...ba która u
> siebie
> w meczu o utrzymanie z juniorami Polonii
> poległa...
>
> Powodzenia Wojtku.
>
>
> ps: sorry zupełnie nie na temat się wpisąłem
To ja tylko odpowiem szybciutko: Jakim zatem geniuszem jest Stefan Majewski, który "osłabiając" drużynę niechcianymi przez Stawowego Szwajdyszkiem i Wisniewskim wygrał trzy mecze na pięć w lidze i awansował do 1/4 PP :-)
Ale jak napisał powyżej TRia :
wieczne szukanie dziury w całym
jest równie (o ile nie bardziej) nieuprawnione co wieczne wielbienie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)