Igor to bardzo dobry transfer znam troche tego zawodnika i az dziwne ze byl teraz
wolny i niech nikogo nie zmyli ze gral ostatnio w lidze bialoruskiej ta liga jest
o klase lepsza od naszej, jezeli Stanislav bedzie raczej solidnym uzupelnieniem
to Igor to realne wzmocnienie!!!
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
No przecież wiemy, że Białorusini potrafią coś tam klepnąć, wygrali z Rosją na MP, poziom ich ligi musi jakoś odpowiadać poziomowi reprezentacji. Więc pełna zgoda.
tomek1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do zakupu nijakiego Stanislava... niczym sie
> zachwycił, wiem, wiem może to trema itd,
> ciężki, mało zwrotny oby sie odnalazł czego mu
> życzę.
> Jakoś sie nie pofatygował po krażki po
> rozgrzewce - tu mam do Dudasa szacun, stary
> wyjadacz a hierarchii w drużynie przestrzega.
> Bez przyszłości są zatrudnienia najemników na
> 2 miesiące...
> 1.demotywacja dla tych którzy walczyli w sezonie
> zasadniczym
> 2.zero zgrania
> 3.tak sie nie buduje zespolu - gdzie przywiazanie
> do barw, kibicow??
>
>
Ja się z tą opinią całkowicie nie zgadzam, transfery na 2 miesiące:
1. podnioszą rywalizację w decydującym okresie
2. są to transfery obcokrajowców, więc ze względu na limit pięciu nie bardzo wiem jak mogą demotywować
3. są to często realne wzmocnienia - skoro przepisy na to pozwalają i inni też się wzmacniają w ten sposób, to bezcelowe byłoby raczej "honorowe" nie korzystanie z tego
4. zawodnicy podpisani w ten sposób czasem byliby nieściągalni do Polski na cały sezon - gdzieś wypełnili swoje zadanie na tyle, że zespół jest np. pewny utrzymania, ale i tak nie powalczy w czołówce, więc bez wyraźnego uszczerbku sportowego woli zejść z kosztów
5. czasem trafi się naprawdę perełka, która bez transferu na 2 miesiące do Polski by w życiu nie trafiła - gdyby nie było takich transferów, nie mielibyśmy np. Jozefa
Ten nasz Jozef wcale nie taki wspaniały w/g mnie za duży indywidualista miewa tylko przebłyskinie jest równy, nie można na niego liczyć zawsze(teraz czekamy na PO ciekawy jestem czy pomoże). Bardzo ciężko się gra zawodnikom z nim w ataku a grają bo co mają zrobić jednak nie są z tego powodu szczęśliwi.
galop Napisał(a):
> Ten nasz Jozef wcale nie taki wspaniały w/g mnie
> za duży indywidualista miewa tylko przebłyskinie
> jest równy, nie można na niego liczyć
> zawsze(teraz czekamy na PO ciekawy jestem czy
> pomoże). Bardzo ciężko się gra zawodnikom z
> nim w ataku a grają bo co mają zrobić jednak
> nie są z tego powodu szczęśliwi.
Całkowicie nie zgadzam się z takim zdaniem.
Od dłuższego już czasu obserwuję Józka, a obserwacja jego gry sprawia mi wielką przyjemność. Jest jednym z najlepszych, jeżeli nie najlepszym technikiem w naszej lidze.Jeżeli ktoś się chociaż troszeczkę zna na hokeju, to widzi, że Józka "gra nie boli".
Owszem, nie strzela tyle bramek ile bym sobie życzył i czasami wydaje się, że terminował u Stawowego,;) bo przeważnie szuka lepiej ustawionego kolegi, ale bez cienia wątpliwości jest wielkim wzmocnieniem naszej drużyny.
Skąd taki pomysł, że nie chcą z nim grać w jednej formacji???
Dzisiaj Józek zagrał ofiarnie dlatego strzelił 2 bramki ,ale grał w różnych zestawieniach,co prawda przeciwnik dzisiaj mało wymagający.
No fakt...za Józkiem to chyba nie przepadają.
Igor to dobry transfer - trafil sie nam grojek jak trza!
galop Napisał(a):
> Ten nasz Jozef wcale nie taki wspaniały w/g mnie
> za duży indywidualista miewa tylko przebłyskinie
> jest równy, nie można na niego liczyć
> zawsze(teraz czekamy na PO ciekawy jestem czy
> pomoże). Bardzo ciężko się gra zawodnikom z
> nim w ataku a grają bo co mają zrobić jednak
> nie są z tego powodu szczęśliwi.
Z całym szacunkiem ale co do Józka to sie troche chyba ...zagalopowałeś i wpadłeś w niezle manowce. Moje pełne poparcie dla Mihalika jak na naszą ligę jest to gracz dobry. Bez sensu żeby grał na pełnych obrotach cały sezon on mi nie wygląda na cyborga raczej na rozbójnika i jestem przekonany w 100% że w play offie znowu przekona wątpiących
Mihalik ruszył d. bo konkurencję poczuł.
Jakbyśmy takich Józków pięciu mieli to moglibyśmy już teraz do PZHL o przyznanie złotych medali wystąpić :) Nie byłoby sensu nawet meczów rozgrywać. :)
Może przesadzam ale mnie by satysfakcjonował jeszcze jeden dobry napastnik a'la Roman Tomas.Podhale wygląda solidnie w tym sezonie a i Tychy mogą zaskoczyć :(
Tychy się rozkręcają. W pojedynku półfinałowym Podhale-Tychy stawiam na GKS.
garry Napisał(a):
> Tychy się [b]rozkręcają.[/b]
To chyba dobrze, ze zdemontowanej drużyny wiele trener nie wyciśnie ;)
Jak już się rozkręcą w półfinale, to ich w finale rozmontujemy.
Typuje finał Cracovia - Tychy
http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-35-20560-franti%C5%A1ek,bakrl%C3%ADk,od,srody,w,tychach!
Po lekturze forum hokej.net,... aż szkoda klawiatury.
Ja jednak wolałbym finał z Podhalem, te płaczki z Tychów doprowadzają mnie do szału.
Może i panowie hoolsi się kochają, ale już przeciętny netokibic tyski jest trudny do zdzierżenia.
Zgadzam się ze sterbym.Wygrać i zobaczyć potem ich miny - bezcenne................
sterby
byliśmy dobrzy do momentu kiedy z nami wygrywali, teraz im sie światopogląd zmienił
U nas ludzie zlewają krzykaczy z hokej.net i resztę pikników. Wy się gorączkujecie co to oni nie wypisują i śmiem twierdzic że zachowujecie się identycznie jak oni.
Pozdrawiam z Tychów:)
sterby Napisał(a):
> Ja jednak wolałbym finał z Podhalem, te płaczki
> z Tychów doprowadzają mnie do szału.
zdecydowanie wolę grać z Tychami. Przynajmniej można pojechać i oglądnąć mecze. A w NT burmistrz zakazał wogóle przyjmowania przyjezdnych (czyba po wizycie Tyskich jakiś czas temu??? ).
kolega sterby beczy z powodu płaczków.. paranoja..
Khalidzie, problemy z niewpuszczaniem przyjezdnych w NT to głównie nasza zasługa..
dawaliśmy im zdrowo popalić kilka meczów z rzędu na przestrzeni kilku lat, i nie tylko im, i nie tylko na hali..nie wiesz bo może nie byłeś..
To są dość znane sprawy, niestety. Pamiętam, choć nie byłem.
sterby Napisał(a):
> Po lekturze forum hokej.net,... aż szkoda
> klawiatury.
> Ja jednak wolałbym finał z Podhalem, te płaczki
> z Tychów doprowadzają mnie do szału.
> Może i panowie hoolsi się kochają, ale już
> przeciętny netokibic tyski jest trudny do
> zdzierżenia.
Ancymon gdzie beczę, w której literce. Tak kochasz Podhale, że wszystko Ci się z beczeniem kojarzy? ;)
Pan Khalid ma rację co do meczów wyjazdowych, do Tychów można pojechać, ale zwycięstwo w finale nad fc gts-u chyba bardziej smakowałoby niż pokonanie "przyjaciół" ze Śląska.
Zamknięte dla przyjezdnych lodowisko w NT jest efektem i naszych wizyt (szczególnie ostatniej) późniejszej wizyty tyskich.
Byłem to pamiętam.
A oprócz tego te finały w ostatnich latach dość nudne, więc może dla odmiany zagrajmy z Janowem ;)
Z tym zamknięciem lodowiska to nie tak do końca było. Lodowisko w NT zostało zamknięte nie po Naszej zadymie, ale po wizycie Tyszan w następnym sezonie :). Co do słuszności tego postępowanie - powiem tak, że gdyby ktoś mądry nie powiedział że wpuści każdą ilość kibiców to zadymy pewnie nie było. Jeśli idzie o tyszan to nie wiem jak to wyglądało. Moim zdaniem, wyjazdy do nt były zawsze miłe. Szczególnie wspominam wyjazd, na partyzanta, na pierwszy mecz play-off w sezonie 2005/2006. Mimo, że ten akurat przegraliśmy to było fajnie (kto był ten wie)
Do poczytania-----http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-99-20583-statystyka,prawde,ci,powie...
ups nie chce się tabelka wkleić...
ale z powyższego linku wynika znany fakt. Mamy najlepszych Polskich graczy w PLH. U innych czołówka to import.
To dobrze. 1. fajnie ,że u nas gwiazdą jest chłopak z Jastrzębia a nie np. spod Pardubic;). Bo przy całej tej nowomodnej [tfutfu] politycznej poprawności każdy normalny człowiek wie ,że fajniej się kibicuje swoim niż importowanym graczom.
2. Polacy jednak wiekszą od Czechów i Słowaków adrenalinę łapią w Play-off o MP. Będzie dobrze:)
galop Napisał(a):
> Do poczytania-----...
Jesteśmy na czele nie jest żle, Dudas prawie 2 mecze na karach.
Bandyta Da Costa też jest na czele z 121 minutami na ławce kar. Brawo! Szlachetny zawodnik
po lekturze tabelki strasznie mieszane uczucia mam co do Csoricha
Brawo Laszkiewicz w czołówce i brawo Csorich pierwszy obrońca w PHL. Cracovia górą !!!
jacus Napisał(a):
> po lekturze tabelki strasznie mieszane uczucia mam
> co do Csoricha
Lektura ma tytuł:"Statystyka prawdę ci powie"więc nie rozumiem Twych uczuć???przestałeś go lubić ,bo jesteś z N.Targu czy zdałeś sobie sprawę kto to w Cracovii???
To że nie rozumiesz moich uczuć, zresztą nikt Ci nie każe ich zrozumieć, nie oznacza że jestem z NT. A po lekturze tabelki notowania Csoricha u mnie nieco wzrosły, dotej pory miałem przed oczami tylko sporo jego niedokładnych podań i stat w tym sezonie... a tutaj proszę... najlepszy nasz obrońca...
Csorich szczegolnie w koncowce zaczął punktowac.
A te zestawienia dotyczą przeciez gry ofensywnej
w tym sensie Csorich ma najlepsze statystyki ofensywne
a jego gra obronna wogole nie ma zwiazku z tym statystykami
Tak na marginesie asysta asyscie nie równa
Czasem podanie otwiera droge do bramki i "każdy trafia"
a czasem dogrywasz spokojnie do Leszka Laszkiewicza
i on tak finalizuje akcję że masz asyste z niczego
Liczba punktów naszej pierwszej formacji bierze sie przeciez w duzym stopniu
z gry kombinacyjnej
Ale zeby nie bylo
szacunek dla Mariana ;)
jacus- z tymi niedokładnymi podaniami i stratami to grubo przesadziłeś,nie powiem każdemu się zdarzy,a co do punktacji śledząc jego karierę ,to nie tylko w tym sezonie jest na pierwszym miejscu ,ale i w poprzednich jak nie na pierwszym to w czołówce zawsze był .Jeśli chodzi o podania to nie tylko Leszkowi podaje ,a zwłaszcza w końcówce sezonu kiedy Laszka nie grał.Zapytam też (raf_jedynka) to dlaczego inni obrońcy tyle nie punktują ???wszyscy defensorzy w czasie meczu grają we wszystkich piątkach(z Leszkiem też),zaczynają w swoich piątkach ,a potem się zmieniają (np. 1-sza para obr.gra z 2-gim atakiem ,a 2-ga para obr. z 1-szym atakiem itd.) no i również trener decyduje kto ma grać w danej chwili np.w przewadze lub osłabieniu .
Dajcie spokój z tymi wywodami cieszmy się z tego co mamy nasi polscy zawodnicy brylują w PHL,dużo im zawdzięczamy,szacunek dla nich."Cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie" ---- Polska wygrywa z Dania 23-19 będzie medal!!!----Hura!!!
Statystyki,tabelki,notowania i punkty to sobie można schować w buty.Pytanie brzmi czy obecny skład jest w stanie obronić Mistrzostwo Polski...Ostatnimi laty to się urzędującemu Mistrzowi nie udawało...
sparing w KRK z rezerwami
My sobie sparujemy miedzy sobą,a nasz najbliszy przeciwnik JKH GKS Jastrzębie - Naprzód Janów 6:4 (1:1; 2:1; 3:2)
Bramki: Pavel Zdrahal - trzy (19', 45', 60'), Petr Lipina - dwie (24', 30') oraz Andrej Szoke (47') - Tomasz Jóźwik, Petr Tabacek, Peter Gallo, Miroslav Zatko.
co ciekawe na 10 bramek w tym meczu 9 strzelili zagraniczni zawodnicy ?!?!?!?
min. dlatego trzeba zredukować do 3 limit obcokrajowców.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)