A ja się boję, że, daj Boże, zremisujemy conajmniej, chłopcy na trybunach zaśpiewają LTSK i piłkarskie pożal się Boże władze zaostrzą nam karę, lub zakażą wyjazdów kibiców na wniosek kolejnego "sztandarowego" klubu naszej tzw ekstraklasy.
-
-
Legia Warszawa - CRACOVIA 5 : 0 (3:0)
Klub który rozpętał taka kampanię nienawiści i oszczerstw nie zasługuje na tytuł Mistrza Polski.
Ten mecz musimy przegrać!
wszystko wskazuje na to ze powinniśmy zagrać na luzie ten mecz, i sytuacja kadrowa i podejrzane naciski prezesa ekstraklasy sa grożące zaostrzeniem kary i powszechna w Cracovii pogarda dla metod uzytych przez sąsiadów w mijającym tygodniu ...
...a przecierz będziemy dumni jak pawie jak nasi w takiej sytuacji wygrają z Legią.
Agnan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> magic76: ale Ci na tym zależy aż 4 razy ten sam
> tekst
>
> A poważnie też bym chciał. Kto wie? Jak Legia
> będiz zbyt pewna siebie? Bo my bez dwch
> najlepszych zawodników... I jak sędzia będize
> obeiktywny...
> Szanse małe, ale co szkodzi spróbować?
>
> A Legia ma Wisłę u siebie, i W. jeszcze przy
> rumuńskim trenberze może tu i ówdzie coś potracić.
> Jest przecież Zagłębie Lubin... (to bez ironii w
> tejc hwili)
Cze Agnan :)
Sorry ale zupełnie nie wiem, jak to się aż 4 razy wkleiło, może błąd głównego operatora forum?
A.. i dzięki za docenienie Zagłębia (bez ironii), narazie skuteczne są chłopaki :)
Pozdro. Będę oglądać dziś w pracy na telebimie meczyk i kciuki za Cracovię!
Khalid,
może będziesz dumny jak paw, ale jeszcze bardziej dumni będą jurczyński z miętą (wiadomo czemu) oraz klicki (bo jego strata do L. się zmniejszy)
wsadź sobie taką dumę - wiesz gdzie ;)
Myślę, że kartki dla Barana i Gizy zostały pokazane we właściwym czasie.
Gorzej byłoby gdyby grali w Wwie i tam je dostali.
A tak Baran się wyleczy do końca, Giza odpocznie przed ważniejszymi meczami niż ten z Legią. Przed nami jeszcze sporo spotkań.
A do tego dzisiejszego, po raz pierwszy w życiu, jakoś nie przykładam specjalnej wagi.
Mamy sporo dobrze zapowiadających się młodych chłopaków, zmienników i na pewno trener Mikulski da im dzisiaj pograc.
A dla mnie-co nie jest takie dziwne- ważniejsze spotkanie rozegrane będzie dzisiaj w Tychach.
Ja tam się boję by nas nie powieźli 6-0.
Cracovia jest osłabiona, brak nam napastników i dochodzi jeszcze zmęczenie derbami.
Granie do tyłu na 0-0 z Legia, która jest w gazie może sie skończyć pogromem jeżeli stracimy szybko bramkę.
Niestety na inną gre nas nie stać przy naszej sile ofensywnej.
Tatara na boisko w II połowie za Baniowego lub Moskita i ze 3 worki szczęścia.
no juz 3-0 mamy , co dalej ..
niech miętta podziękuje sam sobie. to nie jest ta drużyna co tydzień temu. wyszli na boisko jakby przepraszali całą Polskę, za jednego bandytę. w nich, tak jak we mnie i pewnie w wielu z Was tkwi kac, po nagonce i po tym co się stało na dębnikach. sory. jestem trochę nawalony, ale muszę to powiedzieć: przynajmniej wiślackie ścierwa nie zdobędą mistrzostwa przez własną głupotę. i pies ich lizał. Gdyby nie wszczynali medialnych awantur, nasi grajkowie dzisiaj byliby dużo lepsi.
niech miętta podziękuje sam sobie. to nie jest ta drużyna co tydzień temu. wyszli na boisko jakby przepraszali całą Polskę, za jednego bandytę. w nich, tak jak we mnie i pewnie w wielu z Was tkwi kac, po nagonce i po tym co się stało na dębnikach. sory. jestem trochę nawalony, ale muszę to powiedzieć: przynajmniej wiślackie ścierwa nie zdobędą mistrzostwa przez własną głupotę. i pies ich lizał. Gdyby nie wszczynali medialnych awantur, nasi grajkowie dzisiaj byliby dużo lepsi. A teraz trzeba się bronić przed kompromitacją.
Acha. gdyby jakieś ścierwo wiślackie coś napisało, to niech pamięta, że przed rokiem na łazienkowskiej stracili 5 bramek. Ale oni mają krótką pamięć i jeszcze pewniewe z pretensjami wyskoczą, że podłożyliśmy się Legii. i pewnie jutro na ten temat będzie dyskusja na wyborczej. dzięki Roman. Chyba widzisz do czego rękę dołożyłeś.
niech miętta podziękuje sam sobie. to nie jest ta drużyna co tydzień temu. wyszli na boisko jakby przepraszali całą Polskę, za jednego bandytę. w nich, tak jak we mnie i pewnie w wielu z Was tkwi kac, po nagonce i po tym co się stało na dębnikach. sory. jestem trochę nawalony, ale muszę to powiedzieć: przynajmniej wiślackie ścierwa nie zdobędą mistrzostwa przez własną głupotę. i pies ich lizał. Gdyby nie wszczynali medialnych awantur, nasi grajkowie dzisiaj byliby dużo lepsi. A teraz trzeba się bronić przed kompromitacją.
Acha. gdyby jakieś ścierwo wiślackie coś napisało, to niech pamięta, że przed rokiem na łazienkowskiej stracili 5 bramek. Ale oni mają krótką pamięć i jeszcze pewniewe z pretensjami wyskoczą, że podłożyliśmy się Legii. i pewnie jutro na ten temat będzie dyskusja na wyborczej. dzięki Roman. Chyba widzisz do czego rękę dołożyłeś.
Legia Mistrz, Legia kurwa! Tychy zdobyte :D:D:D
Nic się nie stało, Cracovio, nic się nie stało!:)
Zadebiutował w lidze Tatara, no to świetnie. Ale prosiłem, żeby nie łapać kartek, a są dwie, po co nam to.
a to przykład relacji z meczu ala Krokodyl Waldek;)
:
Gazeta.pl > Kraków > Sport
Piątek, 17 marca 2006
Wielka kompromitacja Cracovii
Waldemar Kordyl, Warszawa 17-03-2006 , ostatnia aktualizacja 17-03-2006 23:36
Po beznadziejnym meczu Cracovia przegrała w piątek przy Łazienkowskiej z Legią aż 0:5, a porażka mogła być jeszcze wyższa. To był najgorszy mecz "Pasów" od ich powrotu do I ligi.
W proteście przeciwko zwyrodnialcom, którzy w niedzielę zamordowali w Krakowie kibica Wisły, zawodnicy obu drużyn wyszli na murawę z transparentem: "Gramy dla kibiców - nie dla bandytów". A fani Legii nie żałowali wyzwisk pod adresem grupy kibiców Cracovii. Najbardziej cenzuralne z nich to "mordercy". W pierwszej połowie szalikowcy Legii wywiesili olbrzymi znak drogowy "stop" z dopiskiem - "dotyczy krakowskich nożowników".
Wiadomo było, że osłabionej Cracovii (bez Piotra Gizy i Arkadiusza Barana w środku pomocy) ciężko będzie nawiązać równorzędną walkę ze świetnie ostatnio dysponowaną Legią. Trener Cracovii Albin Mikulski ostatecznie zdecydował, że partnerem Pawła Nowaka na środku pomocy będzie Paweł Drumlak, jeszcze w czwartek mający kłopoty z kontuzjowaną łydką. Obaj byli zupełnie niewidoczni, seryjnie przegrywali pojedynki z legionistami, tak jak zresztą cały zespół "Pasów".
Cracovia mogła wszystkich zaskoczyć na samym początku, gdyby Marcin Bojarski dokładniej uderzył z linii szesnastki. Łukasz Fabiański popełnił fatalny błąd, wypuszczając piłkę wprost pod nogi prawego pomocnika Cracovii. Przelobowanego bramkarza Legii uratował Ouattara, wybijając głową piłkę z pustej bramki. Potem na boisku rządziła Legia.
Prawdziwy wstrząs Cracovia przeżyła między 20. a 30. minutą pierwszej połowy, gdy straciła trzy gole. Przy pierwszych dwóch kapitalne asysty zaliczył Marcin Burkhardt, który wyraźnie odżył po przenosinach do Legii. Pierwszego gola dla wojskowych (a trzeciego w tej rundzie) strzelił osiemnastolatek Dawid Janczyk. Wychowanek Sandecji Nowy Sącz przyjął piłkę na piersi, nie dał się powalić Michałowi Karwanowi i strzelił obok bezradnego Marcina Cabaja. Janczyk jeszcze raz mocno nastraszył bramkarza Cracovii, nim opuścił boisko z powodu kontuzji. Drugiego gola zdobył Michal Gottwald, a dzieła zniszczenia w pierwszej połowie dokonał Brazylijczyk Roger, wykorzystując podanie Łukasza Surmy.
Obrona Cracovii właściwie nie istniała, niewiele lepiej było w ataku. Na bramkę Fabiańskiego uderzał Łukasz Skrzyński, a największe zagrożenie stworzył... obrońca Wojciech Szala.
"Legia mistrz" i "Trójka do zera trafiła Legia frajera" falowały trybuny przy Łazienkowskiej, bo rozluźnionym gospodarzom wychodziło niemal wszystko. Gdyby Grzegorz Bronowicki nie był zbyt samolubny, już do przerwy byłoby 4:0. W sprawnie funkcjonującej Legii odblokował się nawet Piotr Włodarczyk, zdobywca czwartej gola. Kibicom Cracovii nie pozostało nic innego, jak skorzystać propozycji fanów Legii "Idźcie do domu, my nie powiemy nikomu". W 80. min, gdy Sebastian Szałachowski strzelał piątego gola, krakowskich kibiców nie było już od 10 minut na stadionie.
Co jest grane - przegraliśmy 3-0??? czy tylko ja tak się opiłem, że dwie bramki mi się przyśniły????
Ważne , że HOKEIŚCI WYGRALI!!!!!
a piłkarzyki mogli i 10-0 dla mnie wfupcyć , c.huj z nimi
docent Napisał(a):
> > Zadebiutował w lidze Tatara, no to świetnie.
Ale dlaczego tylko 10 minut, a nie co najmniej połowę? :(
Khalid Napisał(a):
> a to przykład relacji z meczu ala Krokodyl Waldek
>
> :
>
>
> Gazeta.pl > Kraków > Sport
>
> Piątek, 17 marca 2006
>
> Wielka kompromitacja Cracovii
>
>
> Waldemar Kordyl, > W proteście przeciwko zwyrodnialcom, którzy w
> niedzielę zamordowali w Krakowie kibica Wisły,
> zawodnicy obu drużyn wyszli na murawę z
> transparentem: "Gramy dla kibiców - nie dla
> bandytów". A fani Legii nie żałowali wyzwisk pod
> adresem grupy kibiców Cracovii. Najbardziej
> cenzuralne z nich to "mordercy". W pierwszej
> połowie szalikowcy Legii wywiesili olbrzymi znak
> drogowy "stop" z dopiskiem - "dotyczy krakowskich
> nożowników".
>
Ciekawe ile za te transparenty da im kary Ekstraklasa...
Co jest bardziej obelżywe: jakiś debilny transparent o spermie milicyjnej (widać ćwierćinetligencję autora) czy nazwanie mordercą?
I huj. I dobrze sie stało żeśmy przegrali.Przynamniej wiemy na czym stoimy grając bez 4 podstawowych zawodników. Kolejnym powodem dobrym to to że psiaki mogą powiększyć swoją strate, Obiektywnie moge powiedziec, że w tym sezonie jęlsi Legi anie zdobędzie mistrzostwa to nie wiem w jaki sposób to zrobi. Grają bardzo fajną piłke. Widać prace Wdowczyka.Mądre wzmocnienia w zimie, dobrze poustawiani, fajna taktyka. No i my bardzo słabi byliśmy.Ale trudno sie mówi.
Szczerze to życze mistrzostwa w tym roku Legii (bo nam ono nie grozi raczej).
Rozmiary porażki troche niepokoją
Kajak Napisał(a):
> Rozmiary porażki troche niepokoją
Niepokoją ale przecież najwazniejsze że Wisła , korona nie cieszą sie z urwanych punktów legiii :) pozdro :)
Ch..j ze w dupe...
eeeeee Panowie-fajny mecz byl-szkoda tylko ze gowno widac z tej trybuny dla gosci...
hamer i ilu was weszlo??
Zyczę Legii MP !!! A wiśle 4 i niżej miejsca.....
"Cracovio nic się nie stało".....nie przypuszczałem, że napiszę kiedykolwiek słowa tej śpiewki :-)
Bardzo się dobrze stało żeśmy przegrali, życzę z całego serca MP Legii mimo iż szczerze nienawidzę tego klubu, życzę również by podłożył jej się każdy klub, bo mimo iż jestem krakusem to życzę rzece Kraków miejsca poza pucharowego. W ostatnim tygodniu pokazali jacy z nich ludzie (abstrachując od morderstwa - bo to oczywiscie naganne i pogardzam mordercami), ale ubeckie korzenie pozostały, przekazywanie zdjęć do gazet i TVN zrobionych przez fotoreporterów wisły itp.
I teraz do fanów pojednania: z kim wyście się chcieli jednać?? korzeni i rodowodu się nie traci - zobaczcie jak nas frajerzy chcą za stratę lidera zniszczyć! Jestem dumny z mojej Cracovii że przyczyniła się w znaczącym stopniu do spuszczenia Wisły z liderowego fotela, oby już nigdy tam nie zawędrowała!!!
Matt Z_ne Napisał(a):
> ilu was weszlo??
Z tego co wiem to około 150 osób i kilkanaście nie weszło na sektor ..
Cabaj jest słaby kiedy wreszcie będzie bronił Olszewski
Cabaj naprawdę coraz gorzej gra :((((. Dajmy mu odpocząć.
Niestety, ale drużyna która w zeszłym sezonie grała na 110% możliwości w końcu się wypaliła. Ewidentnie widoczny jest brak umiejętności i brak ambicji (wyjątkiem - derby). Zostawić Gizmo, Bojara, Moskita i Bastera, resztę, włącznie z trenerem, wymienić! Proponuję już teraz wprowadzać do składu młodych, a latem ściągnąć wzomcinienia. Oczywiście wszyscy wiemy od kogo te zmiany zależą...
Panie Filipiak!
Zawsze Pana popierałem i uważam, że od od lat nikt nie zrobił więcej dla Klubu niż Pan. Ale za fatalną organizację spotkań i zamknięcie stadionu oraz słabą sytuację kadrową drużyny piłkarskiej odpowiedzialny jest niestety Pan! Nadszedł czas na zmiany, czekamy na pańskie posunięcia...
Oj fatalny mecz.. :(
Mam wrażenie, że ten Cabej jest niepewny mimo, że przy bramkach raczej szans nie miał. Ten kto jesienią mówił iż gracie o puchary czy nawet majstra był niepoważny.
Jak przez tydzień drużyna mogła się tak odmienić, głównie mentalnie.. Gdzie ta pasja i walka z derbów? Obrona wczoraj to nieporozumienie było Panowie.
Albin zacznij wreszcie grać młodymi niech się ogrywają kilku paną trzeba po rundzie podziękować i budować drużynę która powalczy o puchary !!!HEJA MAMY MISTRZA W HOKEJA!!!
Nie ma co narzekać. Czego się spodziewaliście po derbach? Terminarz ułożony jest pod Legię, która dostaje drużyny zaraz po Wiśle. Nie dość, że chłopaki zostawili sporo sił na boisku tydzień temu, to jeszcze kartki... Nie było środka pola. Bez Baranka i Gizmo nie mieliśmy atutów. Legia po prostu jest poza zasięgiem. Trzeba ogrywać inne drużyny i uważać, by nie było wpadek jak z Górnikiem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)