Najpierw trzeba przejsc chłopów pańszczeźnianych ze zagrody Drzymały, a dopiero potem zastanawiac sie gdzie będzie finał(!)
GroclinChłopo-Dyskobol napewno wyskoczy ostro nabuzowany z bronami w łapach, dlatego nasi muszą takaze WALCZYC NA MAXA w obydwu meczach. Tu lezy klucz do ich wyeliminowania, bo mimo iz ten rywal nam nie lezy, to twierdze ze porazki były spowodaowane głównie znikomą walecznoscią naszych w konfrontacji z nimi (1-4, 1-3) Ale kiedy nasi grali WALECZNIE i bez kompleksów rozbilismy ich u siebie 2-0 i to wtedy kiedy rolinicy z Grodziska grali z powodzeniem z Hertą i Man.City...
PS:ten mecz w OE w sobote Majewski powinien potraktować jako poligon doswiadczalny, przed właściwym starciem we środe.
Pozdro.
-
-
Puchar Polski - temat zbiorczy ...
ze stadionem Polonii to chyba ktos sobie taki zarcik urzadzil :) beznadziejny pomysl jak dla mnie !
dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ciezko bedzie oj ciezko ALE jesli przejdziemy
> Groclin i w finale trafiny na Kolportera to juz
> nie bedzie zle bo tamci raczej sie załapia na
> UEFA z ligi
>
>
A co to jest Kolporter??I Groclin???Ja nie znam takich klubów...
Panowie życze wam powodzenia w półfinale z Dyskobolią i jestem przekonany, że sobie poradzicie:) Nam Dyskobolia zawsze lezała i najbardziej chcieliśmy trafić na nich, ale nie my, to wy ich pokonacie. A wielki finał będzie KORONKA-CRACOVIA. I niech wygra lepszy. Tylko też się zastanawiam gdzie mecz finałowy się odbedzie??? Zresztą ten regulamin jest chory...Nikt nic nie wie. My nawet nie wiemy z kim i kiedy będziemy grać ten półfinał. Pozdrawiam wszystkich Cracoviaków :D !!!
Fakt nikt nic nie wie.
Pozdro dla CK i do zobaczenia w Finale - może w pół drogi na Naprzodzie Jędrzejów lub na Nidzie Pińczów ;D
pytanko: czy w przypadku gdy druzyna ktora zdobywa pp ma juz zagwarantowane miejsce w uefa z tytulu miejsca w lidze, to nastepne miejsce w uefa dostaje kolejna (3.) druzyna w tabeli czy finalista pp?
Konwiktorska bardzo dobry pomysł. IC jedzie niecałe 2:45. Bilet "Tani Wagon" 29 zł.
Znaczy pewnie dałoby się w podobnej cenie specjala przez CMK.
Ale może najpierw wygrajmy z Dyskobolią? Układ meczów dobry.
A może zabrać piłkarzy z rodzinami i skoszarować na koszt klubu na Święta np we Wronkach?
Mecz Arka - Łęczna zweryfikowali jako...obustronny walkower, więc pewnie biorąc za podstawę wykładnie przepisy dotyczące rozgrywek w OE również w meczu PP Arka- Płock dadzą walkowera dla płockiego gts-u...
pasiak na zawsze Napisał(a):
> ze stadionem Polonii to chyba ktos sobie taki
> zarcik urzadzil beznadziejny pomysl jak dla mnie
> !
mozesz jakoś uzasadnić swoją wypowiedź ?
ja osobiście nie widze lepszej lokalizacji meczu Cracovia - Korona ...
( po ewentualnym awansie obu druzyn do finału )
szybkilopez Napisał(a):
> Agnan - to chyba siedzielismy niedaleko siebie
:)
>
> Moze mi umknelo to zagranie, za to mam w pamieci
> dwa kopniecia noga Kapitana Reda w sytuacji gdy
> trzeba bylo lekko wypuscic pilke za obronce.
a tak, też były... :)
zubereg Napisał(a):
>
> Z tamtej jedenastki do dziś żyje tylko pięć
> osób. Oprócz Mikołajczyka - Henryk Stroniarz
> (Chicago, USA), Andrzej Rewilak (USA, Filadelfia),
> Janusz Kowalik (Holandia), Waldemar Jarczyk
> (Niemcy).
>
>
Mój Boże... Ale się te Pasiaki rozjeździły...
Czterech pierwszych znakomicie pamiętam z czasów jak grali, najlepiej Mikołajczyka i Rewilaka...
Z "Interii":
Trener piłkarzy Cracovii Stefan Majewski uważa, że spotkania w półfinale Pucharu Polski z Groclinem Dyskobolią Grodzisk Wielkopolski nie będą dla jego podopiecznych łatwymi pojedynkami.
- To drużyna, która gra dobrze w defensywie. Nie strzela zbyt wiele bramek, ale też niewiele traci. Na pewno nie będzie łatwo, ale na tym etapie rozgrywek niczego innego spodziewać się nie można. Tu chodzi o finał! - powiedział Majewski.
Pierwszy mecz rozegrany zostanie w najbliższą środę (11 kwietnia) w Grodzisku Wielkopolskim, a rewanż dwa tygodnie później w Krakowie.
Kilka dni wcześniej - w sobotę - "Pasy" spotkają się z Groclinem Dyskobolią w rozgrywkach Orange Ekstraklasy, także na wyjeździe.
Jak poinformował w czwartek Majewski w sobotnim meczu nie zagra Arkadiusz Baran (problemy z kręgosłupem), Bartłomiej Dudzic, Tomasz Moskała i Michał Karwan. Dwaj ostatni dochodzą do siebie po urazach, ale - jak stwierdził Majewski - jeszcze za wcześnie na ich sobotni występ.
Co do Dudzica, to ma wydany przez Majewskiego... zakaz wstępu na obiekty klubowe. - Nie chce go widzieć na oczy - powiedział w czwartek Majewski.
Nie chodzi jednak o żaden konflikt na linii zawodnik - trener. Po prostu Dudzic jest chory, a krakowski szkoleniowiec nie chce, aby znów w jego zespole szalała grypa. Dlatego wspomniany piłkarz ma się do końca wykurować, a potem podjąć na nowo treningi.
Pod znakiem zapytanie stoi sobotni występ Piotra Bani. - Zakładam, że pojedzie z nami, ale nie wiem czy stan zdrowia pozwoli mu na wybiegnięcie na boisko - powiedział Majewski.
Informacja o wykluczeniu Arki już potwierdzona:
W czwartek późnym wieczorem Wydział Gier PZPN podjął decyzję, że zawieszona w rozgrywkach Arka zostanie ukarana walkowerem również ze nierozegrany rewanżowy mecz ćwierćfinałowy w Pucharze Polski z Wisłą Płock (w pierwszym spotkaniu w Płocku był remis 1:1). Groclin zagra z Cracovią, a Korona Kielce z Wisłą Płock w półfinałach piłkarskiego Pucharu Polski.
Groclin strasznie dla nas niwygodny rywal, ale jest do pokonania;].
rozjedziemy ich we wszystkich 3 meczach. basta
Tak jak wtedy gdy przyjechali z Mila pierwszy raz i nie wiedzieli co się dzieje.
EE FINAL W KIELCACH BYC MOZE< ZEBYSMY TYLKO Z 2-3 TYS BILETOW DOSTALI!!! MYSLE ZE SPOKOJNIE TYLE LUDZI BY POJECHALO!!!!!!!!!:)
właśnie Bartacid dobrze pamiętam ten mecz wtedy Groclin był przecież silny strasznie... teraz są dużo słabsi i musimy dać radę... nie ma co pisać jeszcze o finale tylko narazie myślmy o następnym meczu
mozna se marzyć nie :)??
no tak ale lepiej nie zapeszyc :P ja tam wierze w finał ale siedzę cicho :)
mialem jechac na dlugi weekend na tux'a pojezdzic na nartach prawie za free...
nie jade :) mam nadzieje na wyjazd gdzies w polske :)
Gregorio w pucharach zagra 1 i 2 drużyna ligi i zdobywca PP.
Jeżeli zdobywca PP jest na 2 miejscu to gra jako zdobywca PP i jest wyżej rozstawiony i w pucharach gra 3 druzyna ligi.
Jeżeli zdobywca PP jest MP to gra w LM a jego miejsce w pucharach zajmuje finalista PP.
Dlatego jakby byśmy jakimś cudem przegrali finał to musimy trzymać kciuki za Korone jako mistrza.
FINAŁ POWINIEN ODBYC SIĘ NA NEUTRALNYM STADIONIE(!!)
Czy was wszystkich pogieło? Chcecie grać w Kielcach z Koroną - jeden mecz???
Stadion moze i mają fajny, ale to byłaby ich przewaga ze graja u siebie i wierzcie mi nie dostalibysmy wiecej niz 1000 biletów - a chetnych na finałowy wyjazd moze być 5 RAZY TYLU (!!!)
Z logistycznego punktu widzenia, finał PP powinien się odbyć gdzieś na Górnym Śląsku, moim zdaniem w ZABRZU, bo zarówno z Kielc jak i z Krakowa jest podobna odległość, no i pula biletów była by sprawiedliwie podzielona...
ALE NAJPIERW TRZEBA OGRAĆ BURACZANY GROCLIN (!!)
dudi74 Napisał(a):
> Gregorio w pucharach zagra 1 i 2 drużyna ligi i
> zdobywca PP.
> Jeżeli zdobywca PP jest na 2 miejscu to gra jako
> zdobywca PP i jest wyżej rozstawiony i w
> pucharach gra 3 druzyna ligi.
> Jeżeli zdobywca PP jest MP to gra w LM a jego
> miejsce w pucharach zajmuje finalista PP.
>
> Dlatego jakby byśmy jakimś cudem przegrali
> finał to musimy trzymać kciuki za Korone jako
> mistrza.
Nie chcę krakać,ale......oby się nie okazało, że Korona zajmie 2 miejsce w lidze, wygra z nami finał Pucharu Polski skutkiem czego w Pucharze UEFA zagra naszym jakby kosztem 3 drużyna w lidze i nie daj Boże jakby to była np....... ech nie wiem co mi się jakis taki czarny scenariusz wymalował :-)
Nie dzielmy skóry na niedźwiedziu. Jutro próbka Groclinu, a prawdziwe boje w następnych tygodniach. Potem wybierajmy stadion na finał. Szkoda, że to nie będzie z Lechem na Legii, ale mówi się trudno.
i co myslisz ze na Legii by pojechalo z 5 ys osob??
lepiej niech to jak ma byc gdzies blisko, np stadion slaski :P gdzie na codzien gra ta nasza kadra...
tomecki wykrakalbys najgorszy z scenariuszy, jakie moga sie zdarzyc w tym roku w naszykm kraju
i z Krakowa i z Kielc na ewentualny finał pojedzie max po 2.000 osób ...
naprawdę nie rozumiem jak chcecie tworzyć atmosfere na slaskim mając 4.000 publiki na stadionie mieszczącym 40.000 ludzi ...
potrzebny jest kameralny stadion spełniający wymogi 1 ligi ...
nic lepszego od stadionu KSP nie widzę ...
Jak wygląda sytuacja kartkowa w naszym zespole? Kłus dostał kartke z Radomiakiem i w barwach ŁKS też kartkował, ile mu brakuje do pauzy? Bez niego i Barana to nasz zespół by nie istniał. Jest jakaś szansa żeby Arek zagrał jeszcze w tym sezonie?
moze przestanmy gadac o finale bo jeszcze nie zaczely sie polfinaly , a my juz liczymy ile pojedzie osob z Krakowa i z Kielc , ZEBYSMY SIE KU... NIE PRZELICZYLI !!
2 zółte w PP = 1 mecz pauzy
Wyglada więc na to że we srode nie zagra u nas Kłus
Pierwsza dostal w jeszcze w ŁKSie - nota bene w meczu z Radomiakiem
a teraz złapał drugą zółtą z Radomiakiem...
zamiast sie tak żołądkowa ile nas pojedzie na finał to może najpierw się zmobilizujemy z wyjazdem na tą wieś chłopka roztropka Drzymały aby wspomóc naszych grajków, bo jeśli chodzi o wyjazdy to z każdą rundą jest coraz gorzej.
Wie ktoś może ile biletów dostaniemy i czy jest organizowany jakiś wyjazd??
Ligowe starcie Dyskobolii z Cracovią nie przyniosło rozstrzygnięcia. Obie drużyny podzieliły się punktami, a już w środę czeka je kolejny pojedynek, którego stawką będzie finał Pucharu Polski. Napastnik biało-zielonych Piotr Rocki uważa, że jego zespół zagra lepiej niż w sobotę i wypracuje solidną zaliczkę przed rewanżem w Krakowie.
Dyskobolia osiągnęła w 20. kolejce już trzynasty remis w tym sezonie, co nie może do końca cieszyć podopiecznych Macieja Skorży. - Mecz był bardzo wyrównany. Chcieliśmy sobie sprawić komfort psychiczny przed arcyważnym meczem w środę w Pucharze Polski. Znów mieliśmy kilka sytuacji, ale niestety nie udało się ich wykorzystać. Znowu zabrakło w meczu z naszym udziałem tego, co najważniejsze w futbolu, czyli bramek, choć obie strony miały okazje do ich zdobycia. Mecz układał się tak, że ten, kto pierwszy trafiłby do siatki, zgarnąłby trzy punkty - ocenił Rocki.
Filigranowy napastnik Dyskobolii nie uważa ligowego starcia z Cracovią jako próby generalnej przed półfinałami Pucharu Polski: - Na pewno nie oceniam tego meczu w taki sposób. Zagraliśmy nieźle, nawiązaliśmy równorzędną walkę i w zasadzie zabrakło tylko bramek. Myślę, że kibice mieli co oglądać, była walka i były sytuacje. Puchar Polski to zupełnie inna historia.
Według Rockiego spotkanie o krajowe trofeum będzie się różnić od meczu ligowego: - Taktyka będzie inna. Pierwszy mecz gramy u siebie, dlatego nie powinniśmy stracić gola, a przy tym postarać się coś strzelić i wypracować zaliczkę przed rewanżem. Musimy się sprężyć, pozbierać i myślę, że w pucharze już wygramy. Nasz skład pewnie też będzie nieco inny, w pełni optymalny - kończy.
źródło: sportowe fakty
Jacek Wiśniewski kończył wielkosobotni mecz w Grodzisku z nietypową jak na piłkarza kontuzją. Lewe oko "Wiśni" było mocno napuchnięte i z minuty na minutę coraz bardziej fioletowe...
- Dostałem przypadkowo "z łokcia" i nawet nie wiem dokładnie jak to się stało i kto mnie tak urządził - przyznaje Wiśnia. - Ale [b]przed środowym meczem dowiem się tego z telewizji... (śmiech)[/b].
Źródło:
Robert jesteś w wielkim błędzie.Taki mecz jak jak finał pucharu Polski na stadionie śląskim to grupy grubo większe z obu stron niż po 2 tys.Jeśli klub pomógł by w organizacji pociągów specjalnych to na takie wydarzenie pojechało by nas grubo więcej.To byłby najważniejszy mecz pasów od mniej więcej 50 lat.Myślę że pomyliłeś się i to grubo.Ja liczę że obie grupy liczyły by po ok 10 tys.To że przeciętnie na nasz mecz chodzi 4 tys nic nie znaczy.
Finał PP można zagrać raz na ileś tam lat .Wielu kibiców pasów chodzących na mecze od przypadku do przypadku by pojawiło się na wyjeździe.Rozmawiałem już z wieloma chłopakami którzy teraz z różnych względów nie chodzą lub chodzą rzadko i wierz mi na ten finał by pojechali.Oczywiście na wysokości zadania musiał by stanąć klub i wydatnie wspomóc specjale, a najlepiej zrobić je za free lub symboliczne 5 zł.
Dlatego lepszej lokalizacji na 1 mecz jak Stadion Śląski nie ma.Dojazd luks z obu stron.Stadion ma określoną rangę i myślę że te 20-25 tys ludzi na takim meczu by było>cześć bezstronnej śląskiej widowni także by chciało zobaczyć finał PP.Na taki mecz myśle że samych zgód moglibyśmy mieć z 1 tys (Tychy ,Stal M,ARka ,Lech,Sandecja,Tarnovia,Czarni Jasło ,Polonia W).
Najpierw by myśleć o finale musimy jednak odprawić groclin.
tylko nie Zabrze. Jakos nie przepadam za tym miastem jak mi ostatnio bibułki zalali :/
Mi zalali pysk gazem. Tez ich nie lubie.
hehehehe to sadysci jak mogli Bratowi bibułki zalać!!skandall
Z "Teraz Stawowy", sorry, z "Teraz Pasy":
rozmowa z Kłusem
==============
- Trener Skorża nie wystawił dzisiaj kilku podstawowych graczy. Nie zagrał m.in. Piotr Świerczewski z którym w środę pewnie nie raz zmierzy się Pan w środku boiska...
- Jeśli w ogóle zagram w środę... Myślę, że w drużynie Groclinu byli inni piłkarze, którzy chcieli się pokazać i nie mieli w nogach tylu spotkań co podstawowi zawodnicy. Dlatego nie ma co roztrząsać kto był, a kogo nie było na boisku bo nawet ci rezerwowi walczą i ze zdwojoną siłą chcą się pokazać i udowodnić trenerowi, że zasługują na grę w podstawowym składzie. Wiadomo, że zabrakło zawodników o uznanych nazwiskach i większych umiejętnościach, ale mecz meczowi nie jest równy i zobaczymy jak to będzie wyglądało w następnym meczu w środę.
==========
to jak to jest - ma on zakaz występu za drugą kartkę czy nie? Warto sprawdzić by nei było głupiego walkowera...
może te kartki nie obowiązują...
a przecież z Radomiakiem też miał nie grać bo miał 2 żółte? więc już sam nie wiem bo to chyba 3 żółta w tej edycji. jeżeli w radomiaku się nie liczyła ta z ŁKS'u to teraz chyba dostał drugą w Cracovii tak ? sam już nie wiem...
regulamin tegorocznego PP, podpunkt 12.1
[quote]
jeżeli ze względów bezpieczeństwa nie będzie możliwości organizacji spotkania finałowego na terenie neutralnym to gospodarz meczu zostanie wyłoniony w drodze losowania spośród finalistów[/quote]
SaNtO Napisał(a):
> może te kartki nie obowiązują...
>
> a przecież z Radomiakiem też miał nie grać bo
> miał 2 żółte? więc już sam nie wiem bo to
> chyba 3 żółta w tej edycji. jeżeli w radomiaku
> się nie liczyła ta z ŁKS'u to teraz chyba
> dostał drugą w Cracovii tak ? sam już nie
> wiem...
>
Z radomiakiem miał nie grać bo występował w PP w tej edycji w innym klubie.
Ale okazało się że tu obowiązują te przepisy co w EkstraKasie
więc moze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)