A ja powiem przewrotnie:
MIKULSKI MUSI:
- ZOSTAĆ (do końca sezonu)
- ODEJŚĆ (natychmiast po zakończeniu sezonu)
I podejrzewam, że właśnie taki scenariusz się spełni.
-
-
ALBIN MIKULSKI MUSI ODEJŚĆ
szczkowiak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam... zaczne od tego, że współczuję z powodu
> tego co się obecnie dzieje w klubie... Albin kilka
> lat temu prowadził Szczakowiankę i wielu z was
> pisze, że wygrał nią ligę co należy poczytać mu za
> sukces... jako kibic szczaksy nie do końca mogę
> się z tym zgodzić. Mając taki skład jakim wówczas
> dysponował klub z Jaworzna można było w I lidze
> skutecznie bić się o puchary. Mieliśmy Kubisza,
> Kozubka, Bledze, Wawrzyczka, Iwańskiego, Czerwca,
> Króla... Z takim składem nawet -10 punktów
> zafundowane nam przez PZPN nie powinno niczego
> zmieniać... a jednak.
> Atutem Albina jest to, że potrafi natchnąć zespół
> do walki tylko wtedy, gdy zespół wygrywa. Kiedy
> drużynie nie idzie to można się spodziewać tego,
> że dalej będzie już tylko gorzej. Dlatego kiedy
> Szczakowianka wygrywała - wygrywała seryjnie, a
> kiedy dostawała baty to też kilka razy z rzędu.
> Mam nadzieję, że Cracovia od kolejnego meczu
> odwróci serię... choć szanse na to są mizerne.
> Mikulski bardziej od trenowania ceni sobie
> kreowanie wizerunku medialnego. W Jaworznie był
> bardzo lubiany. Zawsze elegancki, kulturalny, miał
> czas żeby porozmawiać z każdym. Z porażek
> tłumaczył się zawsze tak samo (jestem zadowolony z
> postawy chłopaków ale (bo to sędzia, bo to boisko,
> bo to pech, bo to bramkarz miał swój dzień, etc).
> Na pytanie o afere barażową zawsze odpowiadał, że
> nas wkręcono - jakby zapominał, że to raczej on
> nas w to wkręcił!!!
I o tym sie troszke dowiedzialem... Panie Mikulski - wara od Cracovii z takim numerami.
> Nie poruszam kwestii kobiet, które dla Albina
> chyba liczą się bardziej od futbolu. Szarmancki to
> on jest, być może nawet przystojny, ale płacą mu
> za przygotowanie drużyny a nie rwanie lasek na
> lewo i prawo.
> Generalnie... czy macie szanse coś zdziałać z
> Albinem? Paradoksalnie tak. Ale on potrzebuje bata
> nad swoją głową. Ogormnej presji kibiców (to już
> jest) a przede wszystkim zarządu. Kiedy szczaksa
> przegrała z rzędu dwa mecze dostał wydawałoby się
> nierealne ultimatum. Komplet punktów w pięciu
> kolejnych meczach. Zarząd wisiał mu nad głową i
> potrafił umotywować piłkarzy. Myślę, że gdyby
> Profesor postawił takie ultimatum przed Albinem w
> Cracovii wyglądałoby to wszystko lepiej.
>
>
heheh. I w tym nadzieja. Mam nadzieje, ze don Filipe wyciagnie bata na tego szpeca
dolfuss ...
tak nie w temacie ...
jak sie ma ta Twoja ksiązka o Cracovii bo sie juz doczekac nie moge ?
pies mu zjadł
:D
Kurcze jeżeli to nie jakiś kolejny "Krokordyl wyborczy" to wygląda ,że nie jest najlepiej w relacjach trener-drużyna!
(5 dni do meczu trenejro mówi ,że już zrobił wszystko)?
Ps: najbardziej boje się gry i bez obrony i bez pomocy...
Przytułka nie jest jeszcze w formie na walkę w twardym meczu o utrzymanie.
"Czy po słabych występach i porażkach trener myślał o zatrudnieniu psychologa? - Każdy zawodnik musi sam dla siebie być psychologiem. Nie możemy zrzucać winy jeden na drugiego, każdy za siebie musi się uderzyć w piersi - odpowiada Mikulski.
Cracovia jest w trudnej sytuacji przed sobotnim meczem z Bełchatowem, bo ze składu wypadło trzech zawodników ukaranych żółtymi kartkami. Jak będzie wyglądała obrona bez Skrzyńskiego? Na środku obrony zmieni go Mateusz Rzucidło, a na lewej obronie pojawi się Paweł Nowak, który dobrze sobie radził na tej pozycji w spotkaniu z Górnikiem Zabrze.
A kto w pomocy zagra za Arkadiusza Barana i Marcina Bojarskiego? Najprawdopodobniej Krzysztof Przytuła z Gizą na środku i Joao Paulo na prawej stronie.
- Zrobiłem wszystko co mogłem i co do mnie należało. Reszta jest w gestii samych zawodników - zamyka temat słabych wyników zespołu trener Mikulski.
No to fajnie powiedział, na pewno pomoże to w motywacji. Zrobiłem wszystko co mogłem - tak zwykli byli mówić lekarze w XIX wieku.
Ja się tylko zastanawiam czemu nie gra Wojciechowski.Przecież ten gość mimo młodego wieku był podstawowym obrońcą Górnika i grał chyba właśnie na środku.Przecież jeżeli Rzucidle w miarę nieźle idzie na lewej obronie to mogłby występować tam dalej,a wtedy Nowaczek móglby zastąpić Baranka.
Mam tak jak Khalid obawy oto, czy Przytuła jest już przygotowany na 100 % walkę w tym meczu.
.
Gdy czytam charakterystykę osoby trenera Mikulskiego przedstawioną przez Szczkowiaka, co raz bardziej nabieram pewności, że to co o nim słyszałem z zupełnie innego źródła jest prawdą..... Rozmawiałem kiedyś na temat jego osoby ze znajomym, który przez długie lata działał w Wawelu (m.in. w okresie kiedy Mikulski był trenerem tego klubu) i opowiedział mi o nim dokładnie to samo, pomijając wątek Szczakowianki.... Jeszcze raz powtarzam - TO JEST NIEWŁAŚCIWA OSOBA NA STANOWISKU TRENERA CRACOVII !!!!!!!!!! Powiem jeszcze tak: JEŻELI SZYBKO NIE ZMIENIMY TRENERA, TO NIESTETY SPADNIEMY DO 2 LIGI !!!!!!!!!! Ja wiem, że ktoś za chwilę powie, że znowu Vasago snuje czarne wizje.... Wiem też, że w sytuacjach gdzie byliśmy w naprawdę trudnym położeniu wielokrotnie się myliłem.... Dziwne, bo zawsze kierowałem sie logiką, a jednak okazało się, że sport ma swój urok.... To była bardzo miła niespodzianka.... Pomyliłem się raz, drugi, trzeci, czwarty, piaty, itd.... Chciałbym również pomylić się po raz kolejny, ale mam przeczucie, że nie tym razem:( Tym razem logikę odstawiam na bok, operując faktami.... Myślę, że warto mnie posłuchać!
Vasago zgadzam się z tobą w 100%.Pytanie czy musimy spaść by sie boleśnie przekonać.
W zupełności zgadzam się z wypowiedzią powyższą Vasago TO JEST NIEWŁAŚĆIWA OSOBA NA POZYCJI TRENERA W CRACOVII.Faktem jest że z tym trenerem PASY ZDOBYŁY DOPIERO 1(JEDEN)
PUNKT ,A MOŻE AŻ JEDEN.Niech się wreszcie Filipiak opamięta i go zwolni i przeprośi się ze Stawowym.Bo STAWOWY PRZY MIKULSKIM JEST MISTRZEM W SWOIM FACHU.
Kto Tak Pięknie Gra To CRACOVIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stawowy mistrzem ale czego? Szmiry?
Urbanowicz musi odejsc to po pierwsze, bo chyba szaleju za duzo podgryza.
Czytam te wypociny od dluzszego czasu i juz mi sie rzygac chce. Demagogia jak z Wiejskiej. Ten musi odejsc, ten musi przyjsc. Ten mi zrobil to, ten tam to.
Co to, forum kibicow Cracovii czy domowe przedszkole?
Taaak zaraz przyleca opiemoderki i mnie WNRuja. Ale zachowujecie sie jak dzieci Panie i Panowie jak D Z I E C I.
Pas ratunkowy Stawowego bronią wyniki i to bardzo.Dlatego jesli masz choć ksztę uczciwości i trzeźwego spojarzenia na dokonania Stawowego u nas nie pisz bzdetów .2 awanse rok po roku ,o minute do pucharów jako beniaminek bez istotnych wznocnień.Teraz mimo że wszyscy na około widzieli że ta drużyna potrzebuje sensownych wznocnień by się rozwiajać z tym dziurawym składem robimy 3 miejsce a drużyna jest ceniona za nowa jakość w Ekstraklasie.Faktem nie zaprzeczalnym jest ze z tym składem polegliśmy sromotnie w derbach na jesień i zdarzyło sie kilka meczy kompromitująco słabych (Zabrze ,Grodzisk).Ale jak popatrzymy obiektywnie na całość pracy Stawowego to jest ona zdecydowanie na plus.Szkoda wielka że w pewnym momencie profesorowi odbiło i zaczął zmieniać i rozkładać na części dobrze pracujący kolektyw -najpierw pogonił kibico-działaczy co za klub dali by sie pokrajać ,potem Misiora .Wprowadził na ich miejsce ludzi przypadkowych nie znających zupełnie realiów piłki w dodatku pozbawionych ogłady ,kultury i traktujacych wszystkich jak śmiecie.To rozbilo atmosferę.Stawowy mimo że miał czas samych sukscesów wielokrotnie chciał odejść-powsztrzymywał i dodawał mu otuchy Misior.Przed sezonem czara goryczy się przelała i mimo bajecznego 10 letniego !!!!kontraktu zrezygnował.A wystarczyło tylko Profesorze Filipiak nie psuć i co roku suksesywnie wymieniać 2-3 zawodników na lepszych .W tym samym budzecie nie generując nowych kosztów.Teraz najważniejsze pytanie co dalej by nie spaść z ligi .Był by to niespotykany ewenement by 3 zespół po rundzie spadał.Jeśli nie Stawowy to kto nam może pomóc sie utrzymać bo uważam że Mikulski nie da rady.Być może na 1 runde ratownik Broniszewski co nigdy z nikim nie spadł!!!!.A potem od czerwca wysokiej klasy trener i przewietrzenie składu .Z tym że też juz teraz o tym musi Filipiak myśleć .
Jezu ludzie dajcie sobie juz na luz z tym Stawowym!!!!
Jak napisał Pas ratunkowy rzygać sie chce:-(
potter Napisał(a):
.2 awanse rok po roku ,o minute
> do pucharów jako beniaminek
Bywało lepiej. Przed II wojną jako beniaminek byliśmy mistrzem Polski, a Stawowy nie miał w tym większego udziału :D
Przyłączam sie do rzygania
Ciekawe co powiecie jak Pasy spadną do II-iej ligi.Wtedy to się porzygacie ze swojej głupoty.Potter ma rację tylko Stawowy może nas uratować on zna zespół od podstaw i wie co trzeba zmienić aby PASY WYGRYWAŁY bo narazie przy Mikulskim kompletnie o tym zapomniały.
Kto Tak Pięknie Gra To ,TO ,TO CRACOVIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Urbanowicz odpowiedz mi tylko na jedno pytanie: Czy w twojej kibicowskiej karierze trenował Cracovię jakiś inny trener poza Stawowym i Mikulskim??!!
Zmieniam zdanie wyrażone wcześniej: Mikulski musi odejść! Natychmiast!
Daj sobie spokój profesorze z tym co papiery wyrobione ma w Australii -może lepiej żeby kangury trenował
Dawałem Albinowi ultimatum nie krytykowałem go ale chyba czas na rozstanie nie radzi sobie z drużyną która gra słabo są dwie możliwości albo są beznadziejnie przygotowani albo grają przeciwko Albinowi!!!
CZY DALEJ UWAZACIE ZE NIE MAIALEM RACJI ZAKLADAJAC TEN TEMAT PO MECZU Z GORNIKIEM ZABRZE???????????:(:(:(
Zmiana trenera musi nastąpic natychmiast.... Mam tylko poważne wątpliwości, czy to coś zmieni.... Pojawiają się podejrzenia, że piłkarze pozostali sierotami po Stawowym i grają tak pod niego.... Jeżeli tak jest to sytuacja jest beznadziejna i w tej sytuacji musimy pogodzić się z degradacją do drugiej ligi na 100-tu lecie klubu:(:(:( Trzeba cos zrobić by uratować byt.... Nie mozna dopuścić do degradacji na 100-tu lecie klubu.... Nie ważne co będzie później, ale w tym sezonie nie może się to stać.... Tylko co można zrobić??? Jeżeli spadniemy co niestety staje sie co raz bardziej realne, to trzeba całą druzynę rozpędzić na cztery wiatry!!!!!
hmmm moze trzeba dac szanse Naszym sympatycznym piłkarzą, wydaje mi się że w najgorszym wypadku wylądujemy w barażach no a do nich troche czasu jest a narazie mamy 7 miejsce:) a Albin ofkorz musi odejść :)
piłkarzom! Do cholery! Co z tą gramatyką?
Monday Napisał(a):
> piłkarzom! Do cholery! Co z tą gramatyką?
jeśli piłkarzom to raczej co z tą gramatykom :D
czepiacie się :]
po takim wyniku straciłem możliwość logicznego myślenia ;) albo gramatycznego jak kto woli :]
Mikulski wonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!
Mikulski jest slabym trenerem,ale boje sie ze sprawa ma "glebsze" podloze...i slowa profesora powiedziane w przyplywie wzburzenia byly prawdziwe...bo nawet laik pilkarski,
nie zgadza sie na odejscie trenera 2 tygodnie przed liga..chyba ze mi nie zalezy...
Nie wiem czy Mikulski musi odejsc.
Jesli jednak faktycznie holding Amica juz sie dogadal
ze wielkiego Lecha ma dla nich budowac Kasperczak
to oznacza ze w maju bedzie wolny Michniewicz
Cyfra w pasy Napisał(a):
> Mikulski jest slabym trenerem,ale boje sie ze
> sprawa ma "glebsze" podloze...i slowa profesora
> powiedziane w przyplywie wzburzenia byly
> prawdziwe...bo nawet laik pilkarski,
> nie zgadza sie na odejscie trenera 2 tygodnie
> przed liga..chyba ze mi nie zalezy...
e to by nie jechał dziś do Bełchatowa...
Po pierwsze primo, to jesli Stawowy zle przygotowal druzyne na dwoch z trzech zgrupowan i pan Mikulski o tym wiedzial (no bo skoro LucekPas o tym wie, wiec sadze, ze pan Mikulski jest przynajmniej rownie dobrze poinformowany) i skoro mimo tego przejal ta druzyne, to odpowiada teraz za wyniki pan Mikulski, a nie pan Stawowy. Stawowy juz w Cracovii nie pracuje! Pracuje w niej Albin Mikulski i on odpowiada teraz za wynika, a nie Wojtek! Rad bylbym uslyszec dzis z ust pana Mikulskiego slawetne: "biore odpowiedzialnosc na siebie", ale spodziewam sie, ze jedynymi winnymi okaza sie: zla sytuacja kadrowa/pogoda/przewrotnosc pilki noznej/zly humor sedziego (niepotrzebne skreslic a jesli taka bedzie potrzeba to nic nie skreslac).
Po drugie primo to bezsensownosc teorii "zlego przygotowania". Trzeba byc naprawde slepym, zeby twierdzic, ze problem Cracovii zasadza sie w przygotowaniu fizycznym. To jest akurat jedyna rzecz ktora jakos dziala. Problemem tej druzyny jest dramatyczny brak pomyslu na gre i "zapuszczenie sie" pod wzgledem TAKTYCZNYM! I tego ich raczej nie oduczyl Stawowy na dwoch zgrypowaniach! Zwroccie uwage na taki "szczegol" jak wyprowadzanie pilki ze strefy obronnej, zobaczcie jak oni sie ustawiaja! Przeciez ta druzyna cofnela sie w rozwoju! Az sie chyba przejde na trening w przyszlym tygodniu bo bardzo chcialbym poznac metody szkoleniowe pozwalajace uzyskac takie "skokowe" wyniki!:>
Nie naleze do ludzi niecierpliwych i do zwalniania trenerow sie raczej nie pale, ale to jest horror co sie z ta druzyna dzieje! I nie chodzi tylko o punkty, ale takze (a moze przede wszystkim) o styl - czy raczej jego brak - co po prostu nie rokuje w najblizszym czasie poprawy!
Time to say goodbye!
MIKUSKI NIEMA DLA CIEBIE MIEJSCA W CRACOVII WYPIERDALAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JEszcze przyjdą takie czasy iż PASY BĘDĄ LIDEREM EKSTRAKLASY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a mnie sie wydaje ze tymbardziej by pojechal....Poczekajmy do poniedzialku i zobaczymy co sie bedzie dzialo.
Depesz...
Przekonales mnie...
Faktycznie jestem malkontent...
Są dobrze przygotowani, tylko sobie zapmnieli taktyke...
Ale to nic. Rozwiazanie jest proste.
Mikulski wynocha... (a mozne nawet W.N.R?)
Tabisz w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.j do Kanczugi...
Misor powrót...
Profesor przeprasza Stawowego i natychmiast wysyla po Niego auto do Kielc - bo nasz Genialny Strateg przyblizal dzisiaj sympatykom futbolu tajniki taktyki komentujac w C+ mecz Korony...
Bierzemy Soche...
Profesor kupuje nowych grajcarów, zwieksza budzet do 20 mln, zatrudnia Henia i nie jest k.u.r.w.a w przyszlosci sknera - bo kase to on ma...
Bilety po 6 zlotych w kasach na stadionie...
Kielbasa + 2 bulki + Cola (duza!) po 2,50...
Od poniedzialku wygrywamy wszystko...
Walczymy w o puchary...
To proste...
O czym tu dyskutowac???
Wszystkim bucom jebiącym na sponsora przypomina się, ze w każdej chwili mogą przejąć finansowanie klubu z własnej kieszeni!!! Kur.a matoły!!! Wszędzie tysiące doradców, a spadnijmy do tej II ligi do pójdziecie wpizd. wreszcie tam skąd przyszliście 3 lata temu. 15 lat na trzecia lige chodziłem pochodze i następne.
dobrze powiedziane tomecki. Wywalić należy kilku pseudokopaczy ewidentnie grającym przeciw Mikulskiemu.
steam-roller Napisał(a):
> dobrze powiedziane tomecki. Wywalić należy kilku
> pseudokopaczy ewidentnie grającym przeciw
> Mikulskiemu.
Jedyna droga naprawy - "kto nie z nami ten przeciw nam"- najwyższy czas odsunąc od druzyny dywersantów, dograc rundę do końca nawet mlodymi ale tym akurat bedzie sie chcialo!!!!
Albin Mikulski (trener Cracovii): "GKS zasłużył na zwycięstwo. W pierwszej połowie popełniliśmy zbyt wiele błędów a bramki były tego konsekwencją. Zagraliśmy bez pięciu podstawowych zawodników. Dopóki nie wrócą na boisko, ciężko nam będzie wygrywać mecze. Wzmocniłem atak w drugiej połowie. Cieszy mnie to, że nie straciliśmy bramki po przerwie. Na temat ewentualnej utraty pracy nie mam nic do powiedzenia".
czyli....według trenerabędzie ciężko cokolwiek wygrać w tej rundzie...
cóż dużo w tym racji...tylko WYGRYWAĆ to my musimy. W końcu już za kolejke dwie zaczną się "cuda wiosenne" dziać na boiskach
Spoko chodziłem na III ligę , na II i I to znowu sobie na II pochodzimy i podziękujmy wszyscy naszym "polmozgom" które wprowadzily(swoim durnowatym zachowaniem) zamkniecie stadionu na dwie kolejki.
Teraz nie bedzie tego problemu bo derbów nie będzie.
Ale beda zadowoleni ci co nienawidza Filipiaka, zamiast przed nim na kolana paść i o litośc błagac.
Bedziecie chłopacy i Kaziu Telefin zaje..biscie zadowoleni bo znowu bedziesz sobie mogl pojechac na wyjazd z Finishparkietem czy innym dziadostem czy tez niezwykle atrakcyjnym Heko Czermno i zarobic kasiorę sprzedajac wodę z 300% marża,
A i Józef Lasota bedzie wniebowziety.I pochwali sie ze Cracovia w koszykówke awansowała do II ligi (czyli III).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)