http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,2904033.html
Profesor mówi:
"Zaprzeczam jednak: nie będzie dołowania Tomka Wacka przez zarząd i będzie mógł trenować z pierwszą drużyną."
Panie Profesorze trzymam Pana za słowo i nie omieszkam wypomnieć w mediach elektronicznych jeżeli Tomkowi ktoś (bez Pana wiedzy oczywiście) będzie w Klubie dokuczał.
Witja nie jest pierwszym z brzegu pracownikiem MKS Cracovia tylko Pasiakiem co trwał przy nas w najgorszych chwilach!!!!
Ps: Nie jestem krewnym , przyjacielem , kolegą Tomka (ani nim samym oczywiście)...po prostu od wielu lat widuję go jak gra na Kałuży.
-
-
A Tomek Wacek to co?
Przeklejam z innego wątku:
Re: sparing z Kmitą - dziś 19-00 na Kałuży (info z Klubu)
Autor: Agnan (IP zapamiętane)
Data: 07 Wrz 2005 - 00:09:27
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Prezes Cracovii Janusz Filipiak o:
>
> Odsunięciu Tomasza Wacka od pierwszej drużyny:
>
> - Oczywiście, jestem niezadowolony, że nie poszedł
> do Górnika Zabrze. Zrobił źle, zrobił wbrew sobie,
> zrobił wbrew klubowi. W Cracovii, jeśli wejdzie na
> chwilę, nie zmieni to jego pozycji. Za rok kończy
> mu się kontrakt, którego my na pewno nie
> przedłużymy, bo do tego czasu pozyskamy lepszych
> piłkarzy. Wacek za rok będzie miał 30 lat i dwa
> lata siedzenia na ławie. To kto go weźmie? Jak
> ktoś z piłkarzy siedzi, nie widzą go trenerzy, nie
> ma go w tych waszych gazetach, to on jest
> bezwartościowy. Wacek sam sobie zrobił krzywdę.
> Mnie denerwuje tylko jego głupota. Zaprzeczam
> jednak: nie będzie dołowania Tomka Wacka przez
> zarząd i będzie mógł trenować z pierwszą drużyną.
>
>
> Źródło: gazeta.pl - Wak
>
No nie... Jak dotąd na forum starałem się nie wypowiadać negatywnie na temat prof. F.
(bez niego Cracovia nie byłaby tu gdzie jest, on daje kasę)
- ale Panie Profesorze - ta wypowiedź to przesada!
Jak wiemy, grać mają najlepsi. Dlaczego Pan sądzi, że Wacek nei będzie już wkrótce najlepszym prawym obrońcą w Cracovii?
A może już nim jest?
Czy jest Pan pewien że pozyskamy lepszych piłkarzy? Bo ja nie.
A poza tym - czy naprawdę to jestpozycja gdzie mamy kogoś pozyskać?
Wacek pokazał, że ma prawdziwe "serce w pasy".
Tomek Wacek - ja jestem z Tobą!
Mam nadzieję że nie ja jeden.
Do zobaczenia (oby) na meczu o pierwszoligowe punkty w barwach Cracovii!
Panie trenerze - proszę się nei przejmować wypiowiedzią profesora - i wstawaić Wacka do składu!
Jestem za Agnan!!!
Ta wypowiedz tez uwazam za lekka przesade chociaz nie staram sie krytykowac JF. Tylko ze on juz bardziej do tego podchodzi jak do zwyklej firmy - a Cracovia yo nie jest zwykla firma tylko klub z kibicami oddanymi do konca za bialo-czerwone pasy!!!!
A Tomek Wacek trwal przy nich gdy grozilo nam widmo bankructwa!!!
Tak nie nalezy postepowac a tego typu ludzmi!!!
CRACOVIA ZAWSZE PANY !!!
A ja się z Agnanem WYJĄTKOWO nie zgodzę!
Nikt przy zdrowych zmysłach nie zaneguje zasług Tomka dla Cracovii, ale facet mentalnie pozostał w minionej, szczęśliwie już zakończonej dla Pasów, epoce.Czy się to komuś podoba czy nie, Cracovia będzie zmierzała w kierunku nowocześnie zarządzanej firmy. Sentymenty rzecz piękna, ale w dzisiejszym świecie nie ma na nie miejsca, nawet jeżeli są to sentymenty związane z Cracovią. Smutne, ale strasznie prawdziwe. Fakty na dzisiaj są takie, że Tomek nie mieści się w pierwszym składzie, a jest za drogim zawodnikiem, żeby trzymać go w rezerwie.Tomek popełnił straszny błąd odmawiając przejścia do Zabrza. Będzie tkwił teraz w rezerwie, a Profesor będzie mu pamiętał, że za ciężkie pieniądze musi utrzymywać zawodnika IV ligowego.Co by nie pisać o Filipiaku to jest on pracodawcą dla piłkarzy i ma pełne prawo decydować o nich jako pracownikach. Tomek o tym zapomniał i nie chce być złym prorokiem, ale wyjdzie na tym jak Zabłocki na mydle.:(
ale Wacek jest lepszy od Piątka! od Bastera (jako obrońcy) również! tymczasem na jego pozycji gra Fąfel, który się po prawej marnuje troche. i to jest cały absurd sytuacji... a w rezerwach sie Wacek nie przebije, bo go wystawiają na środku obrony. czeski film, szkoda, że z takim Pasiakiem w roli głównej...
Cały problem polega na tym że Wacek jest 100 razy lepszym obroncom od Piatka. Więc jeżeli Filipakowi nie udało sie w "barterze' wymienić Wacka ( co tłumaczy zły humor Koźmińskiego podczas negocjacji) to należało wymienic Piątka.
Przy całym szacunku dla prof. Filipiaka nie moge się zgodzić z jego opinią że Wacek jest słaby - takim zdaniem daje do zrozumienia że jest...... dyletantem futbolowym.
Dowodem na to jest postawa Wacka w rezerwach dzisiaj najlepszy na boiku, spokój ,doświadczenie i dobre podania.
Tylko ludzie z ogromna dozą fałszu i zaślepienia nie dostrzegają dobrej gry Wacka.
Szkoda, to że tak gra w rezerwach świadczy o nim ( jak zwykle) dobrze. Szacunek panie Tomaszu!!!
sialalalala Cracovia Kochanaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
Filipiak odczep się od Tomka.
4 dni później
Tracimy tyle bramek po błędach Basterka, a może właśnie Tomek Wacek okazałby się antidotum na całe zło?
Tak tylko pytam ...
Kierujący ruchem futbolistów dysponenci nie brali pod uwagę wolnej woli piłkarza, któremu chcieli zrobić dobrze. Pomylili się! Przeznaczony do odstrzału jeleń zaparł się i odmówił przejścia na górniczy garnuszek. Odrzekł, że chce grać w Cracovii, bo po to przed paru laty ruszał z Krosna do Krakowa, aby pomóc dołującej legendzie, którą umiłował od małego. Ponieważ mamy do czynienia z faktem rzadko spotykanym, o dużym ładunku etycznym, ktoś musi udzielić Wackowi pochwały, bo wielu robi z niego głupka. Czynię to z przyjemnością w imieniu MZPN i swoim własnym. Wnioskuję niniejszym o przyznanie mu odznaki Zasłużonego dla krakowskiej piłki...
Ryszard Niemiec - Gazeta Krakowska
podpisuje sie pod tym rekami i nogami a juz sie balem ze to ze mna cos nie tak uff ale ulga
No - bardzo ładnie Niemiec to napisał. Ciekawe czy Pan Profesor przeczytał...
Niechciany BOHATER pomogł dzis legendzie. Moze teraz sie sztab szkoleniowy do niego przekona.
CRACOVIA PANY
Czy Panu profesorowi nie jest dzisiaj bardzo głupio ?
Powinno być.
Braveheart:)
Brawo !!!
TOMEK - DZIĘKUJEMY !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)