Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)

• Hokej
    • Rozpoczęto 22.06.2005 o 01:51
      Ostatnia aktywność dzisiaj o 09:13
      603527 wyświetleń
    • kaleb

8.8K
      6.7K
    • ponad miesiąc temu o 14:00
      Post #1711281 16.02.2026 14:00
    A ja szczególnie mam uraz do polityków, którzy uaktywniają się w czasie kampanii wyborczych. Czy my w ogóle mamy jakichkolwiek pasiastych polityków, którzy cokolwiek wywalczyli dla klubu w ostatnich dwóch dekadach?
    • żółta kaczka lubi to.
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad miesiąc temu o 14:04
      Post #1711282 16.02.2026 14:04
    Ano mamy, w BAC politycy są, tylko mało typowe dla polityki to jakieś, bo w ratowaniu hokeja uczestniczą, zadziałali, ale jakoś o tym nie trąbią
    • vamos oraz kaleb lubią to.
    • vamos

275
      378
    • ponad miesiąc temu o 16:33
      Post #1711300 16.02.2026 16:33
    [quote]#post1711281 A ja szczególnie mam uraz do polityków, którzy uaktywniają się w czasie kampanii wyborczych. Czy my w ogóle mamy jakichkolwiek pasiastych polityków, którzy cokolwiek wywalczyli dla klubu w ostatnich dwóch dekadach?[/quote] Ano mamy takich przywiezionych w teczce z Gdańska którzy do tej pory chyba bardziej zainteresowani byli żeby dobrze wyglądać w mediach albo zrobić na S7 filię Stoczniowca.🤔
    • kaleb lubi to.
    4 dni później
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad miesiąc temu o 20:44
      Post #1711994 20.02.2026 20:44
    Unia przegrała w niewiarygodnych okolicznościach z Toruniem, ale wciąż ma szansę wygrać zasadniczy. Paradoksalnie "dla Unii" będziemy grać my, bo jeśli pokonamy Katowice, to Unia ich wyprzedzi o ile sama wygra. Katowice do wygrania zasadniczego potrzebują 1 pkt na nas zdobyć. Tychy przegrały u siebie po karnych z Jastrzębiem dziś i to jest o tyle ciekawe, że całkiem prawdopodobne, że w efekcie tego zagrają ze sobą w ćwierćfinale (Tychy raczej przez to skończą na #4 i o ile nikt nie wybierze #5 Jastrzębia to z automatu przypadnie on Tychom). Co ciekawe cała dolna połówka zanotowała jakąś fajną wygraną w końcówce sezonu - Jastrzębie w Tychach, Energa w Oświecimiu, a my i Polonia ograliśmy Zagłębie (Cracovia imponująco na wyjeździe, a Polonia po karnych u siebie, ale wygrana jest wygrana). Patrząc na te wyniki przez pryzmat "postraszenie potentatów" to możliwość wyboru rywala w ćwierćfinale jawi się nie jako "korzyść" tylko raczej "przykry i niezbyt chciany obowiązek" - spodziewam się, że nikt nie będzie kombinował i ryzykował i zagramy klasyczne 1-8; 2-7; 3-6; 4-5.
    • vamos lubi to.
    • vamos

275
      378
    • ponad miesiąc temu o 15:12
      Post #1712318 21.02.2026 15:12
    Pytanie jest zasadnicze. Który zespół jako rywal w fazie Play-off leżał by nam bardziej. Unia Oświęcim, czy GKS Katowice?
    • PanSzym

77
      99
    • ponad miesiąc temu o 16:07
      Post #1712330 21.02.2026 16:07
    Z Unią nie wygraliśmy w tym sezonie więc chyba prosta sprawa. Chyba że Dziubek cały sezon przygotowywał drużynę pod play offy z Unią
    • vamos

275
      378
    • ponad miesiąc temu o 10:58
      Post #1712416 22.02.2026 10:58
    Zobaczymy jak dzisiaj pójdzie z Katowicami, myślicie, że będzie chłodna kalkulacja i hokejowe szachy?
    7 dni później
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 09:18
      Post #1713871 02.03.2026 09:18
    W 1szym meczu GKS Tychy - JKH GKS Jastrzębie (sobotni, Tychy wygrały 6-3), Vinikainen dostał karę meczu, przy wyniku 3-3 to było, więc nie "w sumie wynik jasny", tylko "emocjonująca końcówka". No i dostał ją, po czym... grał sobie dalej. Czterech ślepych oczywiście nie widziało. Ja wiem, powiecie "szok", powiecie "niewiarygodne", ale spokojnie, spokojnie, rzeczy z kategorii "nie do wiary" to będą dopiero teraz - otóż władza (zupełnie przypadkowo wywodząca się z jednego z zainteresowanych klubów) stwierdziła, że problemu nie ma, bo jakby Jastrzębie miało coś przeciwko to w ciągu 120 minut od zakończenia złożyłoby protest. A skoro nie złożyło to znaczy ze w sumie nie mieli nic przeciwko i dobrze jest jak jest. Zatem sprawą nie będą się zajmować, bo po co uszczęśliwiać Jastrzębie na siłę? Ja sobie tak czasem myślę, że władze naszego hokeja udowadniają że są już na dnie i niżej zejść nie można. Ale za każdym takim razem oni mówią "tak? No to potrzymaj mi krążek" po czym pukają w to dno od spodu... [b]Panowie - to je polsky hokej, tu wszistko jest moźliwe. Naprawdę wszistko.[/b]
    • torreador, MSC, bodzio969 oraz kaleb lubią to.
    • Gryfny

151
      111
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:09
      Post #1713891 02.03.2026 11:09
    Ostrożnie zauważę, że to nie „władza” tylko wpis pewnego reklamowego portalu… Sytuacja absurdalna, jednocześnie przekazując w ten sposób informację powielasz / legitymizujesz ich retorykę… Serio, tak chcemy?
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:29
      Post #1713892 02.03.2026 11:29
    Ja nie znam tła, ale wiem, że jak gość z meczówką zagrał to władza powinna orzec "udział nieuprawnionego zawodnika". Miewam uwagi do hokejnet, ale w tym temacie się z nimi zgadzam. Pójdę dalej - ja wiem jak wygląda "czas tuż po meczu" dla obu drużyn, widuję to na własne oczy. W szczególności dla drużyny gości to jest czas na prysznic i spakowanie się do autokaru. Jeśli idzie o plejoff to jest do tego gonitwa z czasem, bo jutro kolejny mecz. Napiszę to jednoznacznie - sam fakt istnienia przepisu, że "są 2h na protest" to jest jawny cyrk i kpina z klubów. O tym, że 4ch ślepych daje gościowi meczówkę a potem nie widzą, że ten sam chłop hasa po lodzie to nawet nie wspomnę...
    • Gryfny

151
      111
    • ponad 2 tygodnie temu o 14:02
      Post #1713904 02.03.2026 14:02
    • Edytowany
    Na ten czas ani ja ani Ty, ani portal nie wiemy jaka jest decyzja „władzy”. Masz pretensje do „czterech ślepców”, a ja widzę winę w kolejności zawodnika, sztabu jego drużyny, sędziów technicznych, sędziów lodowych. Nie wiem kto i kiedy interweniował, jak długo ten zawodnik grał po nałożeniu kary. Określenie czasu złożenia protestu jest kluczowe i 2 h kiedy do rozpoczęcia kolejnego meczu jest mniej niż 24 h jest wystarczające. Ile Twoim zadaniem trzeba czasu na złożenie protestu? Ile czasu na jego rozpatrzenie? Ile dasz na odpowiedź i wyjaśnienie drugiej stronie? Ty widzisz to z perspektywy dziennikarza, osoby z akredytacją, ja poznałem ją z perspektywy szatni, autokaru… jest wiele spraw kosmicznie niedorzecznych ale nie szukajmy na siłę problemów, pogadaj z Witosem, to jest do ogarnięcia. Po wpadce Pasów w PO z Podhalem okazało się, że sam Trener jednak nie jest w stanie wszystkiego zrobić, wyciągnięto wnioski i rozszerzono sztab ;)
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:43
      Post #1713911 02.03.2026 15:43
    Może po kolei. Najsamwpierw zaznaczę - I TO JEST KWESTIA FUNDAMENTALNA - że [b]wg mnie w rzeczonej sytuacji kwestia złożenia protestu lub niezłożenia go powinna być kompletnie, absolutnie i całkowicie BEZ ZNACZENIA[/b]. To nie klub jest od pilnowania czy rywal przestrzegał zasad czy nie. Od tego są sędziowie, od tego jest związek, czy tam ta spółka prowadząca rozgrywki, no ogólnie "organizator", od tego jest obserwator i od tego są stolikowi. "Płacę więc wymagam" - Kluby po to płacą za start w lidze "profesjonalnej", żeby od tego organizatora rzeczonego profesjonalizmu wymagać chyba mogły? No przynajmniej w elementarnym zakresie. Takie sytuacje "ogólnie-pojęty-organizator" powinien ogarniać we własnym zakresie, To jest PO PIERWSZE PRIMO. I zasadniczo to samo w sobie w moim odczuciu zamyka kwestię. Jakiekolwiek oczekiwanie, żeby "rywal coś kontrolował, a jak sobie nie dopilnował, to jego strata" to jest jakiś kompletny absurd. Podkreślam - w mojej subiektywnej ocenie. ---------------------------- [quote]#post1713904 Na ten czas ani ja ani Ty, ani portal nie wiemy jaka jest decyzja „władzy”.[/quote] Nie wiem jak Ty, ale ja wiem, że (jak na razie) jest żadna. Przynajmniej na ten moment, a zdążono już rozegrać 2gi mecz w serii. --------------------- [quote]#post1713904 Masz pretensje do „czterech ślepców”, a ja widzę winę w kolejności zawodnika, sztabu jego drużyny, sędziów technicznych, sędziów lodowych. [/quote] Oczywiście to nie jest tylko i wyłącznie wina 4ch ślepców. Wymienieni przez Ciebie są również winni. Niemniej - ich także. A już tego jak można być na tafli, dać komuś meczówkę, a potem nie widzieć, że ten ktoś tę meczówkę olał - no tego nie kumam nijak. --------------------------- [quote]#post1713904 Nie wiem kto i kiedy interweniował, jak długo ten zawodnik grał po nałożeniu kary. [/quote] To jest kompletnie bez znaczenia "jak długo grał", powinien "nie grać w ogóle", w zwiazku z czym fraza "jak długo" dla mnie jest do pominięcia i skupiłbym się tylko na słowie "grał". ---------------------------- [quote]#post1713904 Określenie czasu złożenia protestu jest kluczowe i 2 h kiedy do rozpoczęcia kolejnego meczu jest mniej niż 24 h jest wystarczające.[/quote] Ok, Twoja subiektywna opinia. Moja jest taka, że 2h nie wystarczą nawet na obejrzenie nagrania meczu. Nie mówiąc o tym, że w 2h po meczu drużyna gości z reguły jeszcze siedzi w autokarze wracając po meczu do siebie. Wg Ciebie to jest aż nadto, wg mnie to jest kpina. --------------------------- [quote]#post1713904 Ile Twoim zadaniem trzeba czasu na złożenie protestu? Ile czasu na jego rozpatrzenie? Ile dasz na odpowiedź i wyjaśnienie drugiej stronie?[/quote] Wystarczająco na gruntowną analizę ewentualnych niejasności, a nie żeby kluby musiały składać protesty i wyjaśnienia na chybił trafił. To, że gramy 6 m-cy zasadniczy, a potem "decider" to jest "dwa razy po ok 27h" (1szy mecz - przerwa - 2gi mecz do jego zakończenia to jest około 27h, potem 3 dni przerwy i kolejny raz 2 mecze w 27h), to nie moja wina ani wina klubów. Skoro organizator rozgrywek tak postanowił, to niech się mierzy z niedoborem czasu, który sam spowodował. Od lat nie kumam sensu grania systemem 2-2-1-1-1 w lidze w której w plejofie grając 2 wyjazdy dzień-po-dniu i tak się zwykle nie nocuje na wyjeździe tylko wraca w prywatne pielesze.
    • torreador lubi to.
    10 dni później
    • vamos

275
      378
    • ponad tydzień temu o 10:54
      Post #1715442 13.03.2026 10:54
    Jest terminarz półfinałów Play off. [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-03/1773395644-081.jpg[/img]
    4 dni później
    • CHT

3.5K
      2.5K
    • ponad tydzień temu o 22:42
      Post #1716243 17.03.2026 22:42
    Niezłe mordobicie w meczu Zagłębia z Tyskimi https://www.facebook.com/reel/1254811349517254/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad tydzień temu o 08:50
      Post #1716256 18.03.2026 08:50
    To było po bandyckim ataku kijem na głowę bramkarza. Warto dodać, że "zdarzyło się" to gdy Zagłębie było na lodzie 4tą formacją. Czysty bandytyzm. Reakcja federacji - 1 mecz zawieszenia. Kpina do kwadratu. Takie rzeczy będą się 4-topiątkowym zawodnikom zdarzać do czasu aż nie będą mieli świadomości, że za takie coś jest ogromna kara finansowa i zawieszenie liczone w miesiącach lub dwucyfrowej liczbie spotkań.
    • Pasiakcinq2, hank, kaleb oraz Jake Blues lubią to.
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • ponad tydzień temu o 16:48
      Post #1716345 18.03.2026 16:48
    Kurła jak to możliwe że Oświęcim dostał z ministerstwa na drugą taflę ponad 37 milionów a my ledwo z łaski 3 mln. Granda. Do tego jeszcze kasę ładuje tam województwo małopolskie jakby Kraków był na Nibylandii
    • niegramotnyj

3.7K
      4.2K
    • ponad tydzień temu o 17:36
      Post #1716349 18.03.2026 17:36
    Bo burmistrz Oświęcimia umie się dogadywać i z jednymi (KO) i z drugimi (PIS)? A Miszalski hokej ma w głębokim poważaniu? Tak czy owak skala tych dopłat zaskakuje.
    • zubereg oraz vamos lubią to.
    5 dni później
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • Przedwczoraj o 11:04
      Post #1717212 24.03.2026 11:04
    Warto odnotować, że "nasz ulubieniec" Zac Hoffman strzelił wczoraj przepiękną bramkę z asystą Eliassona. Na poniższym nagraniu możecie ją zobaczyć, 6 min 08 sek w skrócie. Należy też dodać, że gol ważny, bo to był gol na 1-2, a mecz się zakończył wynikiem 1-4, zatem gol onanizatora był "zwycięskim golem"! Brawo!!!! https://youtu.be/rZByt0Hip40?si=zTiitBgrhyXmBDvX
    • KruszynaKSC

19.1K
      20.7K
    • Dzisiaj o 09:13
      Post #1717346 26.03.2026 09:13
    Ciekawe czy po całkowitym wycofanie sie kopalni JKH wogole wystartuje w rozgrywkach... pilka sie wycofała.. siatkówka ledwo piszczy na nowy sezon mowili w radiu wczoraj ..

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)

Goście (3)
    • Główna
    • Działy i kategorie