.
-
-
Dziękuję bezmózgowcom/powinno być przerzutom/
tak to prawda iz 90% kibicow spiewala wisla dzi.wko derby blisko
ale nie jest to tym samym co wisla to stara
a ponadto 2 kwietnia nastapila rzecz ktora zmienila 90% myslacych ludzi i swiat juz nie jest taki sam
Na Wisla Dziwko Derby Blisko nikt nie gwizdze. Sam to spiewam, bo to jest sytuacyjna przyspiewka. A nie przez pol meczu jechac "wisla to ..." zygac sie chce!!! W jaki to kur.wa sposob moze pomoc chlopakom,ktorzy graja mecz z Zaglebiem, Odra, Groclinem - po chuj to przypominac jak wszyscy wiedza kim jest !!!???
Pojechali i co? I sa teraz lepsi? Wyzywaja dziewczyne pasiaczke od wislackich dziwek, bija starszego kolesia - no co to kurwa jest??!! Sam nie pojechales,ale teraz pewnie nie zalujesz. Tak samo jak ja.
Nas było ok. 40-50. Lecha ok. 150 (moge się mylić, najwyżej z Leszka ktoś sprostuje).
Kilku z debili naćpanych do obłędu sterroryzowało sektor, jeden z nich (niestety "pasiak" od lat) pobił Pana Romka (dla niekumatych - to ten od hełmu strażackiego, wierny Pas od kilkudziesieciu lat, samotnie przedarł się z zatrzymania przez policję przed Lublinem i dotarł jako pierwszy w koszulce Cracovii na stadion Motoru w 3 lidze, jedyny od nas na Jagiellonii w 2 lidze, poturbowany przez pały na Legii w Warszawie), uderzeniem strącił mu okulary, głową uderzył o beton, kopał leżącego, rozkrwawiona warga, rozbity łokieć, krew na dżinsach, całą drogę powrotną narzekał na stukoty w głowie.
Jego kolega (staż podobny) ma rozbity policzek, dostało się też Panu Lechowi (autor transparentu: Ojcze Święty pozdrawia Cię Twoja Cracovia), chyba już "klasycznie"... Chłopak w pasiastej koszulce i szaliku został (jak zresztą wszyscy) zwyzywany "wypierdalaj na Reymonta" i skrojony z szalika. Kolesie byli tak naćpani że "wypierdalali na Reymonta" zszokowanych kibiców Lecha.
Kolejny aktywista to były piłkarz Hutnika, znany wielu kibicom Pasów, szukając zadymy i intonujący "Wisłę to starą...", udało mu się nawet przeleźć przez płot i wbiec na boisku, wystarczyło jednak dwóch przeciętnych ochroniarzy aby bohatera zagonić spowrotem na sektor.
O Pasiatej Kobicce napisano powyżej. W czasie meczu cześć Naszych kibiców wychodziła, robili to również kibice Lecha.
Po meczu wielu kibiców Lecha przyszło do Pana Romka okazując solidarnosc i szacunek.
Ja juz widzialem jak prawdziwy kibic Pasów plakal z powodu tego co sie dzieje, Biś ty tez widziales. I wtedy sie troche z tego podsmiewalismy. Ale dzis jak sie zastanowie, to po tych wszystkich latach, po calym zaangazowaniu w sprawy Cracovii tez chce mi sie plakac. I niech mi ktos bardziej moze rozgarniety niz ja powie teraz, co mam powiedziec znajomym z Lecha jak sie mnie pytaja o co w tym wszystkim chodzi ? .....
boże... wstyd, żenada... hańba!
z Twojej relacji Bisiu wynika, że "bohaterzy" biją starszych, a młodszych "tylko" wyzywają...
nie wiem, czy nie należałoby odejść od Pasiackiej solidarności i gnojów zwyczajnie zakapować. może do klubu, a nie na policję. ale nie byłem w Grodzisku (teraz to mi się w ogóle odechciało jeździć, zresztą nieczęsto zdarza mi się wyjazd), więc nie do mnie należy decyzja.
a co do Pana od transparentu do Ojca Św. - to jest miłość i pasja do klubu! dostał na Zagłębiu, ale się nie zniechęcił. trzymajcie tak dalej debile, może uda sie wam resztę zniechęcić...
a jak ktoś napisze, ze to przez pojednanie albo że "sami sobie winni" to dla mnie jest debilem.
Wstyd i tragedia.....
A jeszcze jak się czyta na okrągło teksty w stylu:.."wszystko to przez msze i marsze...".
Autorom takich tekstów polecam bardziej dosłowne określenie: "wszystko to przez Papieża" przecież to przez Niego, przez to , ze umarł i kilka tysięcy "oszołomów" postanowiło uczcic Jego pamięć.....
Żygać się chce
A mnie rozwala jak ktos probuje insynuowac (znowu trudne słowo :D), ze te armie co to po wioskach walczyly w 3 lidze i teraz dalej sie leją i potrafia tylko spiewac "Wisła to .." nazywani sa przerzutami. No ludzie bez jaj. Najlepiej postawic problem tak, ze jedyni prawdziwi kibice Cracovii sa normalni i zawsze byli z Pasami a cala reszta tych "złych" to przerzuty z drugiej strony blon. Wezcie sie chwilke zastanowcie zanim bedziecie chrzanic takie farmazony (kolejne trudne słowo :D).
przykre to wszystko...szkoda tylko że puki nie sprzeciwialiśmy się jak sobie wyli swoje bylo spoko a teraz mamy gówno i to bardzo śmierdzące...sami je rozgrzebali ci którzy NAGLE zrobili się święci i uwierzyli w cuda , pogwizdali i co teraz mamy,efekt byl do przewidzenia ale nie dla nich bo liczyli że te jednostki zarażą swym BOŻYM OBJAWIENIEM. pozostaje życzyć im szcześcia w swym uporze prowadzącym na razie do nikąd, myślę że to się nie zmieni...obym się mylił. Jeszcze jedno mój Tato mawia -Żadna skrajność nie jest dobra synu...
KscZakopane - przeczytaj uważnie post/relacje Bisia, zapamietaj ja sobie i przypominaj za kazdym razem gdy bedziesz zabierał głos w podobnej sprawie.
Twoja błyskotliwa diagnoze tego co sie obecnie na Pasach dzieje, znalezienie przyczyn tego zjawiska oraz niemal wskazanie drogi wyjscia z klopotów powalają.
Ten pan Romek?????
Boze...
No nie wiem co powiedziec :(
Plakac sie chce... gosc, ktory jako JEDYNY PASIAK byl na Jagielloni rok temu, zostaje pobity przez upalonego downa.
I w imie czego?????
Jednej piosenki?? Potrzeby bluzgania na psów z Reymonta?? Doznan artystycznych piknikow, ktorzy dwa lata temu nawet nie bardzo kojarzyli nazwe naszego klubu??
Najgorsze jest to, ze mam swiadomosc, ze gdybym przy tym byl, to bym pewnie stchorzyl i nic bym nie zrobil...
Odechciewa sie chodzic na te mecze...
"NA barazach to caly stadion spiewal Wisla Dzi...wko Derby Blisko a teraz co?? nagle na to gwizdacie jak jest spiewane ? nagle wam to nie pasuje? "
od tamtego czasu wydarzyło sie przecież bardZo wiele...jesteśmy w I lidze, oglada nas cała Polska, po tym jak nasz stadion został nazwany Im. JPII, po mszy, po marszach, po szalach skladanych pod "papieskim oknem" itd, itd WSZYSCY NA NAS PATRZĄ- PATRZY NA NAS NASZ NAJWIERNIEJSZY KIBIC więc to chyba normalne ze chcemy sie zmienić, ze ma być inaczej niź przedtem, ze TERAZ nam to przeszkadza........ takie to dziwne?
co do wydarzeń w Grodzisku wypowiedziałam sie już ale dodam ze tych kilku naćpanych kibiców nie było by słychac w TV....bo słychac bylo conajmniej 50 osób:///
i dodam jeszcze ze jesli te buraki czytają teraz to forum to niech Wam bedzie qrwa WSTYD tak jak mi było przed moją rodziną:|||
żydziorek tu nie ma mowy o skrajnosci, raczej o normalnosci i tolerancji.
Jestem pewny ze tego tez Cie twoj Ojciec uczyl :-)
[url]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2003/pogsz-crac/imagepages/image4.htm[/url]
Żydziorek myślisz że ten człowiek z pociagu do Szczecina to ten święty nawrócony ??
Ciekawe czy ci co go pobili to wogóle byli w tym pociagu ...
Spiewalo sporo osob, bo duza czesc nie miala tyle odwagi, by sie przeciwstawic. Z przykroscia stwierdzam, ze spiewaly tez pojedyncze osoby z Lecha (przede wszystkim smarkacze), bo mysleli pewnie, ze "tak trzeba".
Wyraze na koniec swoja prywatna opinie, ze dobrze sie stalo, ze Lech byl wczoraj z Wami. Inaczej doszlo by do tragedii, kazdy kto byl chyba sie ze mna zgodzi.
QRWA MAĆ - ten który uderzył Pana Romka to zwykły skurwysyn !!!!!!!!!!!!
Zgłoś sie szmato do mnie !!!!!!!!!! Zobaczymy, czy jesteś taki dobry !!!!!!!!!!
TYLKO SZMATA BIJE BRATA !!!!!!!!!!!!!!!!!
poprostu żenada , ogladałem mecz na C+ i wkółko ,, wisła to ........'' Panowie z JG - a zwłaszcza ten młodszy odłam zastanówcie się co Wy robicie bo przeciez to jedna wielka paranoja - bicie starszych osób , wyzywanie kobiet punktów do klasyfikacji hools nie przyniesie a tylko dzieki waszym bezsensownym akcjom kibice w całej Polsce dowiadują sie o waszych ,,brawurowych - akcjach'' aż się żygać chce , nie wiem ile punktów dostaliście za mecz z Zagłębiem ale za mecz z Groclinem na wyjeżdzie to naprawde dostaniecie komplet -100 za JEDNE WIELKIE DEBILSTWO .Zaznaczam że Pasiakiem jestem od 14 lat , jezdziłem na wyjazdy do róznych ,,pipidów'' a takiego syfu jak teraz nie pamietam - jak ktos napisał wyżej ewidentnie brakuje M bo jak on był nigdy się nie działy takie rzeczy a poprostu osoba , która teraz przejeła ster chce w jakis dziwny sposób doprowadzić do upadku Cracovii bądz poprostu sprawa wymkneła się mu już z pod kontroli - PANOWIE ZASTANÓWCIE SIE CO ROBICIE
Radar o M. pisalej ja,i taka jest prawda...Nie ma teraz osoby,ktora by potrafila zapanowac nad tymi ludzmi,jest samowolka teraz...!!!
Biś - dramat...
:-(((
PS. Ferencvaros - po tym, co napisałeś, masz u mnie duży plus...
(szkoda wielka, że w takich okolicznościach...)
------------
A ponadto - naprawdę zaczynam się zastanawiać coraz bardziej, czy to nie jest zorganizowana akcja jakichś wrogów Cracovii, którzy znaleźli sobie grupę "podwykonawców", za którą to grupą "poszła" grupa Cracoviaków, którym chwilowo "wyłączyły się mózgi" - o sercach już nie wspominając.
Ku..a mać wszyscy już sie z nas śmieją. Gdzie nie pójdę: siłownia, knajpa, załatwienia ludzie pytają się co się dzieje u nas na stadionie i jak to jest możliwe, że do tego doszło.
Na Cracovię chodzę od 11 lat i byłem przez wiele lat aktywnym hoolturalnym. Pamiętam sytuację z przed kilku lat jak smarksy naje..ły piknikom i żądały biletów na wyjazd do Rzymu. Wszyscy się śmialiśmy z nich ale tamto to był pikuś przy tym co się dzieje u nas.
Wieżę, że nie ma kto nad tym zapanować, jakby był Robert i widział to na własne oczy, to by do tego nie doszło.
Oto moje zdanie:
1Zapraszanie kibiców Wisły w szalikch na nasze mecze to skandal i mnie takie zachowanie wk.rwia.
2Wisła to stara k.rwa przydało by się zaspiewać dwa razy na każdym meczu i moja propozycja jest taka aby był to raz w pierwszej połowie, a drugi raz w drugiej to wystarczy. Ja po tych ostatnich kilku meczach mam osobiście dość tej piosenki, a kiedyś ją lubiłem usłyszeć. Prawdziwy hooligan wie, że śpiewać i gadać to sobie można, a ulica i tak pokaże kto rządzi naprawdę w Cracovie. Przez wiele lat to psiaki twierdziły, że rządzą o czym przekonali nawet kibiców Śląska. Jeden z nich musiał zostać zabrany przez JG na "inspekcję" tego co się dzieje w Cracovie i zmienił zdanie.
3Koncepcja śpiewania powyższej piosenki powinna być taka żeby wszystkim przypomnieć co sądzimy o GTS, a nie śpiewać jej non-stop. Trzeba podejść do meczu w kategoriach widowiska sportowego, którego aktorom (piłkarzom CRACOVII) potrzebny jest doping.
4Wiele osób przychodziło na Ziemie Świętą dla atmosfery. I ja nie mówię tylko o nowych kibicach ale o takich, którzy na Cracovię chodzili wiele lat temu (również hools), a teraz mają rodziny i prace na głowie. Oni traktują mecz jako możliwość spędzenia wolnego czasu w ciekawy sposób. Ale do tego potrzebna jest pozytywna atmosfera, której na Kałuży teraz nie ma. Ci kibice to dodatkowa kasa dla klubu i pełne trybuny. Ci ludzie to nie przerzuty i oni nigdy nie pójda na Wisłe bo jej nienawidzą ale pier.olą siedzieć na stadionie gdzie kibice w Biało-Czerwonych szalikach leją się między sobą. SZOOK
Kiedyś Cracovia słynęła z umiejętności stworzenia nieasmowitej atmosfery a teraz zostało z tego wielkie G.
Panie i panowie trzeba sobie przypomnieć jak to było w drugiej lidze i to wprowadzić w życie.
Niech każdy robi swoje i będzie ok
Pozdrawiam Wszystkich!!!
P.S.
Panie Romku jestem z Panem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)