Nic nie przebije erasmusa który przyszedł do nas na halę w szaliku gtsu
-
-
FREKWENCJA.... co zrobić żeby było lepiej???
- Edytowany
[quote]#post1712334 Może my sami musimy wykreować jakąś akcję przyciągającą ludzi na trybuny. Trochę słabo, że nie każdy ma ochotę się zaangażować i zapełnić trybuny.
Może np. taka akcja "Cracovia. Zależy mi! A Tobie?
Dość z ZaPasowymi wymówkami"
Hasła przypominające o wizycie na stadionie. Ironiczne obrazki lekko podszczypujące leniwych kibiców.
Np . Puste krzesełko z podpisem
„Może następnym razem…”
„W telewizji też widać…”
„Jeszcze zdążę…”
Albo kibice z sektory K jak kanapa.
Jakieś filmiki viralove pokazujące dobre wspomnienia z meczów z pełnym stadionem.
Może jakaś akcja z klubem. Jak cała rodzina przyjdzie na mecz albo trzy pokolenia. Dziadek, ojciec, syn to wtedy mega zniżki.
Konkursy na najlepsze zdjęcia filmy teksty dlaczego Ci zależy.
Najgorsze wymówki przedstawiane w formie memów.
Wszystko to udostępniać gdzie się tylko da, żeby trochę rozruszać ludzi .
Kurcze mamy wszystko co trzeba by stadion się zapełniał a ciągle jest z tym problem.
Liczę na inne wasze kreatywne pomysły.[/quote]
Manusz jak nie masz biletu to się streszczaj bo może dla Ciebie zabraknąć. Mowie serio. Zobacz na to ile się sprzedało już .
[b]Edycja z 21.02.2026 o godz. 21:39 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1712374 [quote]#post1712334 Może my sami musimy wykreować jakąś akcję przyciągającą ludzi na trybuny. Trochę słabo, że nie każdy ma ochotę się zaangażować i zapełnić trybuny.
Może np. taka akcja "Cracovia. Zależy mi! A Tobie?
Dość z ZaPasowymi wymówkami"
Hasła przypominające o wizycie na stadionie. Ironiczne obrazki lekko podszczypujące leniwych kibiców.
Np . Puste krzesełko z podpisem
„Może następnym razem…”
„W telewizji też widać…”
„Jeszcze zdążę…”
Albo kibice z sektory K jak kanapa.
Jakieś filmiki viralove pokazujące dobre wspomnienia z meczów z pełnym stadionem.
Może jakaś akcja z klubem. Jak cała rodzina przyjdzie na mecz albo trzy pokolenia. Dziadek, ojciec, syn to wtedy mega zniżki.
Konkursy na najlepsze zdjęcia filmy teksty dlaczego Ci zależy.
Najgorsze wymówki przedstawiane w formie memów.
Wszystko to udostępniać gdzie się tylko da, żeby trochę rozruszać ludzi .
Kurcze mamy wszystko co trzeba by stadion się zapełniał a ciągle jest z tym problem.
Liczę na inne wasze kreatywne pomysły.[/quote]
Manusz jak nie masz biletu to się streszczaj bo może dla Ciebie zabraknąć. Mowie serio. Zobacz na to ile się sprzedało już .[/quote]
Team od social mediów w Cracovia hokej jest naprawdę dobry.
[quote]#post1712356 @Manusz#6322
Ale wiesz ze temat dotyczy frekwencji na hokeju? ;)
A co do bluzy San Jose - to mysle ze nie ma obaw o nietakt - to ze te patafiany sie podszywają to nie wina słabej acz sympatycznej ekipy z Kalifornii :)[/quote]
Nieważne w jakiej bluzie, szaliku i co ma na głowie. Ważne co ma w głowie. Kibic hokeja, to kibic hokeja jako całej dyscypliny, ważne żeby przychodził na mecze i aktywnie brał udział w dopingu. Najfajniejsze jest jak po meczu kibice przeciwnych stron przybijają sobie ,,piątki" i zapraszają się na następny mecz. 😀
Dziś mamy sold-out. 💪
Nic nie robić. Trzymać niskie ceny na pop corn i więcej mondrych konkursów w przerwach, studenciaki zawsze przyjdą, potem z nich zostanie 2 procent, ale nic to, przyjdą następni.
Dziś widziałem na sektorze I jak laska cieszyła się po golu gks-u, myślałem, że ona jest z Katowic, ale nie, po prostu nie wiedziała w jakich strojach gramy.
z tego meczu 2% z innego dwa procent i nagle się zrobi 15% a to już będzie sporo, a może kiedyś ta laska będzie miała syna, którego zaprowadzi na trening bo się jej spodobał "mondry konkurs" albo tani popcorn i on zostanie następnym Stebleckim, Słaboniem, czy Laszkiwiczem, a może po prostu zatwardziałym kibicem po Mamie...
Narzekanie na wysoką frekwencję to trochę już przesada
Ja dzisiaj odbiłem się od kasy wraz z Ulim, lecz nie mam absolutnie do nikogo pretensji, nawet mam satysfakcję, że tyle wiary przyszło na hokej...
Inne czasy i inna rzeczywistość. Kiedyś byłeś kibicem Cracovii, to chodzenie na hokej było obowiązkiem, a dziś jest coś na rzeczy i słusznie piszemy "kibice z piłki". To nie jest tak, że generacja kibiców Cracovii się skończyła, ale jest taki trend, że frekwencję musi nabić Erasmus i turysta. I trzeba się nauczyć, że to nie jest źle. Jak jest sold-out w zasadniczym, będąc na ostatnim miejscu w tabeli (bo Sanoka już nie liczę) i nie robi się dużej akcji typu miśki, to ktoś tu umie w marketing. Swoją drogą, karotenowy pieprzył głupoty, że nic specjalnego w tych social-mediach, a tu ktoś ogłasza konkurs na plakat meczowy, klub za to nie dopłaca, kibice mają frajdę bo mogą się wykazać inwencją twórczą, a na trybunach komplet. Umówmy się szczerze, że nie mamy hajsu jak za ŚP Profesora, a marketing robi robotę. Nawet to przyciągnięcie do współpracy pizzeri, gdzie w przerwie jest zabawa, że można wygrać voucher na placka. Patrzcie jak niewiele trzeba, żeby przyciągnąć ludzi na THL. Dziś samo widowisko sportowe to za mało, ludzie lubią wyzwania w socialach, konkursy etc.
[quote]#post1711932 Mam pytanie i proszę o poważną odpowiedź bez heheszek. Czy byłoby dużym nietaktem i ryzykowne, gdyby siostrzeniec przyszedł na mecz z gieksą w bluzie San Jose Sharks?[/quote]
Przyponiałem sobie o Tobie dziś przed meczem. Wysiadam z tramwaju pod Halą Targową i widzę, że na przystanku czeka dziewczyna w czapeczce z daszkiem San Jose, wyszło że czekała na koleżankę co jechała tym samym tramwajem co ja, witają się, a ja kątem oka widzę że innymi drzwiami wysiada gość w czapce, takiej "klasycznej z pomponem" Boston Bruins, a za nim następny w czapce (też takiej z pomponem) LA Kings. I przypomniał mi się Twój wpis i się zastanowiłem czy zaraz się zaczną naparzać na tym przystanku czy nie. 😂
Swoją szosą - soldout w meczu granym prawie równolegle z finałem Igrzysk - dla mnie w pewnym sensie szok! Ale super!
[quote]#post1712525
Swoją szosą - soldout w meczu granym prawie równolegle z finałem Igrzysk - dla mnie w pewnym sensie szok! Ale super![/quote]
Znaczy przyszli ludzie których nie interesuje hokej 😋
[quote]#post1712526 [quote]#post1712525
Swoją szosą - soldout w meczu granym prawie równolegle z finałem Igrzysk - dla mnie w pewnym sensie szok! Ale super![/quote]
Znaczy przyszli ludzie których nie interesuje hokej 😋[/quote]
Albo raczej interesuje ich Cracovski hokej.💪
- Edytowany
tworzy się altrnatywna społeczność - hokejowoo - Cracoviacka i fajnie. 100 razy wole te dziewczyny z uczelni, rodzinki i studenmtow, z ktorych zostanie 2%, jak fanatykow wpadajacych raz do roku na hokej, bo Arka przyjechala, wbijajacych sie za darmo w brama i opierdalajacych stoisko z grillem, z ktorego pomoc szla na hokej w 130%. a wynik i tak mieli w dupie.
p.s. akcja z plakatami rewelacja, usmialem sie!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/img-1-1771837314006-jpg-47517830.jpg[/img]
[quote]#post1712556 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/img-1-1771837314006-jpg-47517830.jpg[/img][/quote]
Nie wiem kto wygrał "transparenty", ale jeśli nie ta pani, to znaczy że w konkurs był przekręcony, bo ona powinna bez dwóch zdań!
ŻK, do tego ja w czapce Pens. 😀 Kiedyś wymieniłem się na naszej hali spojrzeniami z gościem w czapce Flyers, najpierw było takie dziwnie spojrzenie, aż w końcu wybuchęliśmy razem śmiechem.
Co do mojego wcześniejszego wywodu, dodam też, że podoba mi się współpraca z Juvenią i futbolistami Kings. Takie - można rzecz - pokrewne z hokejem, kontaktowe sporty, z kaskami, ochraniaczami i popularne w USA. Dodatkowo takie partnerstwo może nakręcać publikę do wzajemnego odwiedzania się na meczach.
Jeszcze raz powtarzam, że jak się ma otwarty umysł, to można zdziałać coś, nie wkładając w to funduszy.
Ja osobiście mam pomysł na przyszły sezon, żeby zarazić młodzież amatorsko uprawiającą hokej w pewnym regionie, gdzie nie ma THL. Będę chciał ich zaprosić na mecz, może z kimś w klubie się skontaktuje i coś pokażą im ekstra "od kuchni', ale zobaczymy czy się uda.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)