Witam szanownych Forumowiczów
pytania swe kieruje do tych wszystkich z Was którym nieobojętna jest scena polityczna i jej jakość w naszym państwie
pytania owe brzmią:
Co uważacie o nowo powstałej Parti Demokratycznej?
czy jesteście skłonni do głosowania na nią w najbliższych wyborach?
oczywiście dyskusja nie ogranicza sie do w.w. pytań
Swoboda wypowiedzi filarem Demokracji!! :)
-
-
Partia Demokratyczna - demokraci.pl
Po cholerę nowy temat?
Jest temat zbiorczy - tam zapytaj.
Też mi wiekopomne wydarzenie - Hausner z Belką wstąpią do UW a ta zmieni nazwę. Rzeczywiście jakość sceny politycznej się zmieni :-)))
Może sceny kabaretowej - Pan Piotruś z Panią Wisią jako przykrywka dla towarzystwa obrony agentury. W partii opozycyjnej kierującej rządem.
W kosmos to!
Swoją drogą za określenie kogoś "pe-de" można po gębie dostać, nie tylko w Polsce :-)
Nie bardzo wiem co o nich jeszcze myśleć. Zawsze głosowałem na UW, ale czekam na konkrety. Na razie jest to tylko ruch socjo-techniczny. Inicjatywa.
Jedyne co mnie martwi to te cholerne radykały. LPR, Samoobrona, że już o inicjatywie Radia Psycholi nie wspomne.
Jak można zgadzać się z nimi, identyfikować?
W Polsce jest po prostu mnóstwo ograniczonych intelektualnie kretynów nie potrafiących myśleć samodzielnie...
Jestem mimo wszystko optymistą, a PD życzę jak najlepiej, bo napewno ich istnienie będzie z pożytkiem dla kraju.
Różowo-czerwonym mówię NIE!!
Unia Wolności do konca się skurwiła przyjmując do siebie Hausnera , który pociągnie za sobą częsc ''post-komunistów'', którzy w PD bedą widziec szanse na zostanie przy korycie przez następne 4 lata.
Wiadomość zmieniona (03-03-05 17:55)
Aha, ponieważ nie każdy czytał listę wybitnych intelektualistów - założycieli partii - pisząc o Panu Piotrusiu pisałem oczywiście o Fronczewskim. Przejrzyjcie tą listę - niezły kabarecik.
mg w kosmos temat??
w hyde parku 60% tematow jest o niczym
kazdy ma prawo napisac to co chce
a swych pytan nie kierowalem w temacie o sporach polityczno ideowych gdyz tam "rzadzi" wildstein i konflikt palestynsko-izraelski
Nic dobrego z tego nie wyniknie.....Poza tym że "intelektualiści" czytujący gwubeckąbędą mieli nowych idoli.....:) A poza tym nikt normalny nie odda głosu takim k.rwą to chyba oczywiste...Martwi mnie tylko że w sondażach będą ich pompować...A część ludzi głosuje bezmyślnie na to co jest promowane...To się nazywa efekt nowości i na to liczą te k.rwy....
mg praktycznie napisałeś to co sam bym napisał, dlatego ściskam prawicę.
Kubala - odpowiadam wirtualnym uściskiem :-)
EPT napisał:
> mg w kosmos temat??
Tak, a pytanie do "Sporów...".
Nie wydarzyło się nic, co zasługuje na osobny temat. Może poza przejściem rządu do opozycji :-)
> w hyde parku 60% tematow jest o niczym
To pogorszyłeś jeszcze statystykę.
> kazdy ma prawo napisac to co chce
A każdy inny to skomentować, co też uczyniłem.
To załóżmy osobne tematy o PiS-ie - pis.pl, PO - po.pl, Samoobronie - samoobrona.pl, SLD - sld.pl, itd, itp.pl...
> a swych pytan nie kierowalem w temacie o sporach polityczno
> ideowych gdyz tam "rzadzi" wildstein i konflikt
> palestynsko-izraelski
Znaczy się, zbyt zażydzony ten temat?
Nie spodziewałem się po Tobie tak jawnego aktu rasizmu, ksenofobii, antyjudaizmu a nawet antysemityzmu (jeśli wliczymy w to jeszcze Palestyńczyków).
I to ma być wzorzec europejskiego (bez skojarzeń z pejsami!) Pasiaka?
Zuberg - zamiast się tak napinać sięgnij po słownik.
Udecja jeszcze raz potwierdza to, czym zawsze była. Więc mnie ten kabaret wcale nie dziwi, bo go oglądam już go kilkanaście lat.
Geopijatyk
(Rodem Wodzisławianin, sercem Pasiak, a talentem świata obywatel.)
Unia Wolności jest i będzie partią impotentów politycznych, bez względu na to jaką jeszcze nazwę przyjmie. Czerwona kartka należy się publicznemu radiu, które za pieniądze wszystkich obywateli bez żenady to ostatnie Frasyniukowo-Mazowiecko-Hausnerowo-Belkowe przepoczwarzenie promuje.
Czerwona kartka również dla publicznej TV za dzisiejszy program Forum. Zgadnijcie co było jego tematem?
Moje poglady polityczne ograniczaja sie w zasadzie do dwoch glownych, i chyba jedynych norm:
-brzydze sie Unia Wolnosci, i wszystkim co z nia zwiazane. Uwazam tych ludzi za karierowiczow i po prosru cioty, ktore nie potrafia podjac zadnej konkretnej decyzji. I bardzo sie ciesze, gdy partia majaca podobno najwiecej szlonkow w Polsce nie wchodzi do parlamentu :)))
-brzydze sie komunizmem, no i postlewicowymi partiami, takimi jak SLD.
Nowa partia?? Zycze im jak najgorzej. Mazowiecki i jego ludzie mieli w okresie poczatkow transformacji ogromny potencjal. A skonczylo sie na wzajemnym dokopowymaniu sobie. A nastepne wybory wygrala juz lewica...
Co prawda dwóch Naszych kibiców poparlo inicjatywe ale ja jestem nastawiony sceptycznie . Nie lubilem UW za brak wyrazistosci i taka sama bedzie PD. Kolejna partia dla profesorków , ktorzy mysla , ze pozjadali wszystkie rozumy.
Plusem jest to , ze z sld odeszli wszyszcy politycy , ktorych dalo sie jakos tolerowac.
Jezeli ktos teraz napisze , ze sld to same k...y i zlodzieje to bedzie mial w 100% racje.
Wstąpienie do UW ludzi typu Hausner,Belka.....i zrobienie nowej PD to bramka samobójcza.....UW łapała pierwsze punkty na scenie politycznej od dłuższego czasu.....miała szanse znaleźć się w parlamencie.....a tu taki twór....zresztą, cała UW ( a na pewno jej trzon) składa się prawie z byłych członków PZPR którzy zdążyli pizdnąć czerwonymi legitymacjami przed zmianami ustrojowymi....i dokoptowanie kolejnych towarzyszy mnie osobiście nie dziwi.....dużo nazwisk UW z pierwszych stron gazet weszło do parlamentu UE i w chwili obecnej potrzebuja oni znanych postaci przed wyborami......a może.....to im się uda???
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
mg uzywajac słowa "rządzą" miałem na myśli to iż w owym temacie poruszane sa dwie kwestie wymienione przeze mnie wyzej
a wracajac do tematu to uważam iż powołanie PD to poprostu zmiana szyldu majaca na celu wywołanie zamieszania w mediach i przypomninie sie w nich wyborcom
Mieszanka politycznych "trupów" z UW i czerwonych niedobitków.Cóż lepszego można wymyślić.
Czerwone szczury już uciekają z okrętu pod banderą SLD... Lokalnie aparatczyki już pukają do bramy nowej partyjki.
Mam nadzieję, że ten nowy lewacki twór nie uzyska 5% w wyborach.
EPT - to nie jesteś antysemitą? Uff, uspokoiłeś mnie :-)))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)