"To było dla mnie ogromne zaskoczenie. Takim klubom jak Cracovia się nie odmawia...".
...ale czasami zdarza się odmawiać takim klubom jak Cracovia, a konkretnie Cracovii. Prawda panie Mariuszu?
PS.
Stare czasy...
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
Zgadzam się z kolesiem na 90 minut, ten Nemelo z Estonii to mogłoby być to, ciekawe ile taki grajek by kosztował.
Fiore lipa po całości, cena właśnie poszła w górę :D
Dolfuss: czyżbyś wystosunkował jakąś subtelną ironię w mój post...?
posta pisałem przed meczem Legia - Górnik
jak narazie 3:0, a Włodarczyk strzelił 2 bramki
i niech nie mówią, że nas nie stać...
[img]http://www.90minut.pl/pix/players/mezyk_mariusz.jpg[/img]
[b]:: Mariusz Mężyk: Świat należy do odważnych
Mariusz Mężyk: Świat należy do odważnych[/b]
Bramkostrzelny napastnik trzecioligowej Sandecji Mariusz Mężyk w przerwie zimowej najpewniej zmieni barwy klubowe. Interesuje się nim ŁKS, a ostatnio także Cracovia. Wczoraj Mężyk był w Krakowie, rozmawiał z trenerem Wojciechem Stawowym i wiceprezesem Jakubem Tabiszem. W środę ma się stawić na treningu pierwszej drużyny.
[b]Krzysztof Staszak: Jeśli Cracovia przedstawi Panu korzystne warunki, taką ofertę trudno będzie odrzucić.[/b]
Mariusz Mężyk: Cracovia to mój ulubiony klub, dlatego już samo zainteresowanie traktuję jako wielkie wyróżnienie. "Pasy" to czołowy zespół pierwszej ligi, walczą o miejsce w pucharach i na pewno znalazłbym tam godne warunki do rozwoju. Nie boję się rywalizacji, trzeba sobie wysoko stawiać poprzeczkę, bo przecież świat należy do odważnych.
[b]Decyzję o przejściu do Cracovii konsultował Pan z kimś czy też podejmie ją samodzielnie?[/b]
- Będę rozmawiał na ten temat z moim menedżerem i wspólnie podejmiemy najlepszą decyzję. Są, co prawda, propozycje z innym klubów, ale przyznam się szczerze, że jeśli oferta z Krakowa będzie korzystna, nie będę się długo zastanawiał.
[b]Czy w czasie rozmów w Krakowie pojawiły się już jakieś konkretne warunki kontraktu?[/b]
- Wstępnie zaoferowano mi kontrakt na cztery lata, na razie nie było mowy o finansach. Najważniejsze są dla mnie cele sportowe, usłyszałem, że jestem w klubie potrzebny, i to mnie bardzo cieszy.
(źródło: gazeta.pl)
[b]Cracovia to mój ulubiony klub, dlatego już samo zainteresowanie traktuję jako wielkie wyróżnienie.[/b]
Ciekawe czy to szczere "wyznanie" czy pod publiczkę :)
Rabarbar_1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To widze że zlisty juz jednego napastnika na
> zawinęli. Ej ja to widze tak: dokąd nik nie
> wspomniał o rozmowach z Gajtkiem była cisza. Jak
> zaczęliśmy z nim rozmowy to sie Korona
> zainteresowała i nas przebiła. Może więc nic nie
> mówcie tylko po cichu wszystkie transfery to nam
> Korona nikogo nie podpierdoli już.
Na celowniku Korony Gajtkowski byl już rok temu i wtedy tez dostal oferte z Kielc, wiec nie mów że Korona podkupila Cracovii napastnika.
Ja wcale nie byłem takim entuzajstą Gajtkowskiego.
Może i dobrze się stało? "Podbiliśmy cenę" i nie podkupią innego?
Pomysł Mężyka mi się bardzo podba, ale potrzebny jestjeszcze jeden ograny, doświadczony. I wcale nei jestem przekonany, żże to powinien by Jeleń...
Bombel ja nie mówie że go podkupiła bo tego jeszcze nie zrobiła.Ale odnosze takie wrażenie że co Cracovia to i Korona.Najpierw Gajtek później Jeleń.Czy nie ydaje ci sie to dziwne??Mnie osobiście troche.Nie chce sie tu spierać o to.To jest tylko i wyłącznie moje odczucie.
Może Czerkas .Korona kupuje gwiazdy to moze go nam sprzeda
na razie Jeleń gra w Wiśle Płock a Gajtkowski w Lechu także spoko ,a co do Gajtkowskiego to niech idzie gdzie chce , ja bym go u Nas nie chciał
Moze warto wrócic do tematu G. Kmiecika? W Belchatowie dostaje szkole zycia, i choc ciagle nie jest wybitnym graczem, u nas mozna by go doszlifowac. Móglby pelnic pozyteczna taktycznie role, nie twierdze, ze cos wiecej.
Portal 90minut.pl umieścił na liście transferowej Pasów Pawła Drumlaka z informacją, że Paweł przechodzi do trenowanego przez Baniaka Kujawiaka Włocławek.
Paweł Szwajdych i Łukasz Wijas na testach w Szczakowiance
W środę Szczakowianka rozegra sparing z Victorią Jaworzno (godz. 13:00 - boisko w Szczakowej), w którym szansę gry dostanie kilku nowych piłkarzy.
Zaproszeni zostali zawodnicy Kmity Zabierzów - m.in. znany z gry w Cracovii Paweł Szwajdych - oraz z GKS-u Katowice (Łukasz Wijas). Trenerzy chętnie widzieliby na testach także kolejnych katowiczan - Grzegorza Górskiego i Sebastiana Gielzę - jednak ci, póki co, leczą kontuzje. Działacze nie ukrywają, że ciężko będzie zatrzymać w Jaworznie Mieczysława Sikorę.
Późnym wieczorem niepokojące wieści napłynęły z Warszawy. PZPN chce cofnąć Szczakowiance licencję na grę w II lidze, ma to związek z decyzją Trybunału Arbitrażowego PKOl, który unieważnił związkowe postępowanie w sprawie tzw. afery barażowej.
źródło: Gazeta.pl
A może po prstu ten sezon (i TE DERBY) da do myślenia naszemu pryncypałowi. Że drużynę mamy owszem już na poziomie 3 miejsca w lidze, ale żeby ją mieć na wyższym poziomie, MUSIMY się wzmocnić! Bo z tą kadrą (która i tak wg mnie gra na 200% normy - to 5 miejsce w zeszłym sezonie i 3 w tym to jak na ten potencjał mistrzostwo świata) GTS i Ległej już po prostu nie damy rady (a za chwilę i Korona nam się dobierze do skóry)
Wiem, bredzę, nie mamy szans na kupno "wielkich gwiazd", nawet na nasze warunki. Ale nie zmienia to faktu, że niestety mam rację....
Ale po co nam jakies wielke gwiazdy.Popatrzcie na Blaszczykowskiego z Gtsu.Potrzebujemy wmiare mlodych dobrych technicznie iszybkich pilkarzy aby byla konkurencja w skladzie.Mysle ze w zimie powinismy nie sprzedawac a kupowac!!Musi być rywalizacja bo bez niej pilkarze nie bedą sie rozwijać a stać w miejscu.W tym momencie osiągneliśmy już szczyt naszych możlowiości z tym składem i porpsotu na wisłe to nie wystarczylo mimo że wsytarczy na wiekszosc druzyn z naszej ligi....
Janas szykuje kolejnego debiutanta
Super Express 07:50
Trener reprezentacji Polski, Paweł Janas, szykuje kolejnego debiutanta. Będzie nim Grzegorz Bronowicki. Zaczynał w Kopalni Bogdanka. Pod ziemią. Teraz czeka na niego zaproszenie od Pawła Janasa na mecz ze Szkocją - czytamy w "Super Expressie"
- To kolejne wyróżnienie. Dla mnie tak ważne, jak wybranie przez "Super Express" do jedenastki kolejki po spotkaniu z Legią - mówi całkiem poważnie 25-letni obrońca Górnika Łęczna, Grzegorz Bronowicki.
Już go kuszą Legia Warszawa i Wisła Kraków
- Twardo stąpam po ziemi i jeśli cokolwiek wchodzi w grę, to tylko czołówka ligi. Krokiem naprzód na pewno nie będzie przejście do Zagłębia czy Korony, choć nad Kielcami można by się jeszcze zastanawiać. Chcę grać w dobrym klubie, z aspiracjami, bo zależy mi na rozwoju - tłumaczy starszy z braci Bronowickich
Rywalizacji o miejsce w składzie się nie boi. Tym bardziej że może grać i na prawej, i na lewej obronie. A w Łęcznej często wystawiany jest też jako pomocnik.
- Zdecydowanie wolę jednak prawą defensywę. To mi odpowiada. Spokojnie mogę powalczyć z Baszczyńskim czy Wasilewskim, którzy grają na tej pozycji - zapowiada.
Więcej w" Super Expressie"
----------
Co prawda nie za bardzo wiem, o co chodzi, jakie powołanie, skąd takie informacje i o jaki mecz ze Szkocją chodzi (w końcu to "SE"), ale za to wiem jedno - BIERZMY GO, póki jest na to szansa. Oglądałem kilka spotkań z udziałem Bronowickiego i doszedłem do wniosku, że takiego obrońcy nam trzeba. Twardego, nieustępliwego, szybkiego, ofensywnie grającego. Byłby ogromnym wzmocnieniem za stosunkowo niewielkie pieniądze...
Ten Bronowicki to rzeczywiście mogło by być dobre rozwiązanie.Szczególnie ze po meczu z wisla widac wyraznie ze z tymi naszymi bokami wcale nie jest dobrze.
Mariusz Mężyk na testach w Legii
Pucharowe spotkanie Legii z Hetmanem Zamość obserwował z trybun 22-letni napastnik Sandecji Nowy Sącz, Mariusz Mężyk.
Zawodnik ten będzie przebywał w Warszawie przez kilka dni i próbował udowodnić swoją przydatność do drużyny. Mężyk może być trzecim po Macieju Korzymie i Dawidzie Janczyku piłkarzem Sandecji, który trafi na Łazienkowską.
Mężyk w tym sezonie zdobył 9 goli i przewodzi klasyfikacji strzelców grupy małopolskiej III ligi. Miał propozycje m.in. z Lechii Gdańsk, Łódzkiego Klubu Sportowego i Arki Gdynia. Ostatnio trenował z Cracovią.
źródło: Legia.net
Gość chyba trochę przesadza,trzy dni temu mówił ,że chce grać w Pasach ,a teraz wybrał się na jakieś tournee po Polsce, może dla podbicia ceny?
Drumlak musi u nas zostać to jest nasz skarb tylko nie grał w Proszowiance
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)